Teraz jest 13 sie 2025, o 23:48

NFL 15/16 Week 3

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Dante

Re: NFL 15/16 Week 3

Post27 wrz 2015, o 22:11

Ciekawa kolejka, conajmniej 3 mecze, gdzie wynik zmienial sie jak w kalejdoskopie, a to jeszcze nie koniec :)

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post27 wrz 2015, o 22:53

Kapernick 10 podań, 9 złapanych ... 4 przez Cardinals

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post27 wrz 2015, o 22:57

osinho napisał(a):Kapernick 10 podań, 9 złapanych ... 4 przez Cardinals

Tannehill również w formie :)

EDIT: Lockett z kolejnym returnem zakończonym TD. Licząc z preseason to już jego czwarty...
Na starym forum: WaltJones

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post28 wrz 2015, o 00:05

wiem, że się powtarzam, ale czekam na jakiś poważny sprawdzian dla Cardinals, może Rams sprawią im jakieś problemy,

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post28 wrz 2015, o 00:23

Swoje poważne sprawdziany miało za to Seattle w pierwszych dwóch kolejkach. Chicago przyjechało na zachodnie wybrzeże baaardzo osłabione kontuzjami. Dlatego zwycięstwo było dla Seahawks formalnością.

Parę notek na szybko:

*Jimmy Graham z kolejnym TD, oraz jak już wspominałem kolejny TD Lockett'a
*Marshawn Lynch przystępił do meczu poobijany, co niestety doprowadziło do kolejnej kontuzji - tym razem hamstring, zobaczymy jak poważny to uraz
*Fantastyczny mecz Thomasa Rawlsa. Ponad 100 jardów
*Niestety O-line wciąż kiepściutki, oby było lepiej w przyszłości
*Seattle 26, Chicago ZERO - dziękuję, proszę się rozejść :)
Na starym forum: WaltJones

KKAN

• Ulubiona drużyna: All football teams

Post28 wrz 2015, o 09:31

Strasznie słaby mecz Miami wczoraj, jak na razie Suh elitarnym obrońcą jest tylko pod względem płac wczoraj O-line Bills ustawiało go i podwajało jak chciało. Już w zeszłym roku mówiło się o play-off dla Delfinów, przed tym sezonem lekko przebudowali skład oraz wzmocnili na poszczególnych pozycjach a nie wygląda to póki co zbyt obiecująco. Co do Bills, jestem pod wrażeniem jak szybko i łatwo otrząsneli się po ubiegłotygodniowej porażce. Widocznie w miarę nawiązana walka z Patsami dodała im skrzydeł. Wczoraj zagrali bardzo dojrzale, tutaj nowe nabytki (Harvin, shady, Incognito, Tylor) dobrze się wkomponowały i udowadniają poprzednim ekipom że stać ich nadal na wiele. Rex poskładał ambitną drużynę z ludzi niechcianych albo niedocenienych.

Co do pierwszego meczu który oglądałem to... A.J. wow. Podmieniłem w Fantasy tuż przed meczem Fitzgeralda na Sammy'ego Smitha i też nie żałuje ale A.J. ... wow. Musze przyznać że nie wierzyłem w Green'a że potrafi zagrać aż tak dobrze i być aż tak wiodącą postacią. Ravens stracili swoje chlubne miano drużyny bez 0-3 mimo że zagrali naprawdę dobry mecz. Niestety zawodzi to co powtarzają wszyscy i od lat było siłą tej ekipy czyli obrona. Potrafią przy jednym drive'ie wspiąć sie na wysoki poziom by następny gładko przepuścić przez całe boisko. Niesamowicię "kłuły" ich big plays Bengals, zresztą liczby Daltona (pobity rekord yds/mecz w karierze) i Greena mówią same za siebie...

Ogólnie co można powiedzieć od razu to to że była to kolejka wysokich wyników (mecz Stl-Pitt traktuje jako wyjątek który potwierdza regułę). Football zresztą wydaje się zmierzać w tą stronę (atrakcyjną dla widza) czego przykładem jest troszkę mnie denerwujący częsty pass interference który faworyzuje graczy ofensywy a wyniszcza graczy secondary (szczególnie CB).

Dzisiaj chciałbym zobaczyć ATL albo Indy w całości, tam też się działo :).
Obrazek

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post28 wrz 2015, o 13:07

A Bears się kompromitują. Z taką grą w obu formacjach to może być najgorszy sezon od lat. Chociaż ofensywę tłumaczy jeszcze nieobecność Cutlera i trzech najlepszych WR. Do tego Legion of Boom wzmocnieni powrotem Chancellora, tutaj po prostu nie mogło być dobrze.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post28 wrz 2015, o 14:06

Wracając do wczorajszej potyczki w dywizji AFC North to wyglądało to w 1 poł na łatwą wygraną Bengals. Właściwie powinno być 21-0 do przerwy ale Eifert nie utrzymał w 100% piłki na TD i sędziowie mieli prawo to cofnąć. W 2 połowie zaczął się prawdziwy popis Smita Sr, który był po prostu nie do zatrzymania a Cinci z akcji na akcję wyglądali na coraz bardziej zagubionych. 4 kwarta przeszła jednak wszelkie oczekiwania ponieważ po fumble Daltona w następnej akcji rzucił on popisowe podanie do Greena przez pół boiska a AJ zrobił swoje. Za chwilę znowu TD Smitha ale Green odpowiedział kolejnym TD i skończyło się 28-24. Popisowa pełna zwrotów 4 kwarta obu zespołów, wygrał lepszy ale szacunek dla pokonanych. Szkoda dużej ilości kar ale ogólnie oby więcej takich meczów, emocje do końca!
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

Dante

Post28 wrz 2015, o 18:29

pytanie do znawcow : jest jakis program w amerykanskiej tv w poniedzialek lub wtorek, ktory puszcza skroty meczow wraz z analiza?

damiansport1

Post28 wrz 2015, o 20:52

Dante napisał(a):pytanie do znawcow : jest jakis program w amerykanskiej tv w poniedzialek lub wtorek, ktory puszcza skroty meczow wraz z analiza?

nie wiem czy o to ci chodzi, ale ja ogladam zawsze NFL Prime Time i NFL Live na ESPN od 20 do 22. tam robia wiele rzeczy w tym pokazuja wszystie skroty i analizuja niektore spotkania espn: http://gofirstrow.eu/watch/137666/1/watch-espn.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL