Teraz jest 14 sie 2025, o 08:43

NFL 15/16 Week 2

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Re: NFL 15/16 Week 2

Post22 wrz 2015, o 10:15

damiansport1 napisał(a):Ja gram w eliminatorze i ciagle jestem w grze :) postawilem na Colts.

Hmm, więc mówisz że ciągle jesteś w grze... ciekawe :p

Co do FF i kontuzji - mam w Mistrzostwach Polski Deza i Ellingtona a teraz kontuzji doznał jeszcze Decker...
Na starym forum: WaltJones

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post22 wrz 2015, o 12:03

A u mnie w FF i Memoriale "show" robi Cooks. Miał być moim jockerem, a póki co bust jak cholera.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

damiansport1

Post22 wrz 2015, o 14:55

Gdyby wczoraj na Qb nie gral Fitzaptrick a Brady np to bylby blowout totalny. Colts to tragedia w tej chwili no i chyba to by bylo na tyle jesli chodzi o MVP i Lucka, a 99% mediow na niego stawialo.

Maurycy1988PL

• Ulubiona drużyna: Chargers,Ravens

Post22 wrz 2015, o 15:12

Póki co Packers i Patriots z faworytów wyglądają porządnie i nie miały jakiś dziwnych odlotów w swoich grach , no może jeszcze Steelers
Denver , KC , Buffalo i Cinnci w nastepnych tygodniach się okaże czy są "for real" to samo w przypadku Pittsburgh'a.

page

• Ulubiona drużyna: New England Patriots

Post22 wrz 2015, o 15:51

Colts jak zawsze, pół USA widzi ich w Super Bowl i "w tym sezonie to już na pewno zmiotą", a zaczynają 0-2 i to z Bills/Jets. Nie, że to słabe ekipy, zwłaszcza Buffalo, ale to nie jest start na 12-4. Uratuje ich słodki schedule.
Bengals i Chiefs wyglądają teraz na fajne ekipy, zobaczymy czy któraś zgarnie wild card. Szkoda też głupich wpadek Seahawks i Giants, ale nie wolno ich rzecz jasna skreślać. Myślę, że Seattle nawet po tym starcie ma szanse na jakieś 11 W. Niech tylko wyjaśni się sytuacja Chancellora, to musi strasznie podcinać skrzydła.
Mecz w Buffalo wyglądał na rozstrzygnięty na początku drugiej kwarty. Biorąc pod uwagę wcześniejsze szczekanie, billboardy i reklamy, to słabość. OLine Patriotów znowu wyszedł dużo lepiej, niż DLine, choć pod nieobecność Storka miało być przeciwnie. Dopóki Brady gra jak natchniony, można być względnie spokojnym, choć już za dwie kolejki (właściwie trzy) czeka sprawdzian z Cowboys.

Designofchaos

Post22 wrz 2015, o 17:45

Maurycy1988PL napisał(a):Póki co Packers i Patriots z faworytów wyglądają porządnie i nie miały jakiś dziwnych odlotów w swoich grach , no może jeszcze Steelers
Denver , KC , Buffalo i Cinnci w nastepnych tygodniach się okaże czy są "for real" to samo w przypadku Pittsburgh'a.

Pełna zgoda co do większości (jakoś dziwnie wciąż boję się o defensywę Steelers chociaż Shazier w niedzielę wprowadził mnie w nastrój euforyczny).
Fajnie zaczął się ten sezon - ciekawie wygląda lista zespołów z 0-2 i 2-0.

2-0:
- drużyny które mają 2-0 i generalnie tego się można było spodziewać: Packers, Pats (przynajmniej od momentu ogłoszenia, że Deflategate to wielka hucpa), Bengals,
- drużyny które mają 2-0 i jest to poniekąd miłe zaskoczenie: Panthers, Falcons
- drużyny gdzieś pomiędzy opcją a) i b) - Cardinals, Broncos i Cowboys
- Jets !?!

0-2
- drużyny których obecność w tej grupie mnie absolutnie nie dziwi: Bears, Texans
- drużyna która tu wylądowała bo ma terminarz taki jaki ma i nie powinna mieć absolutnie powodów do zmartwień: Seahawks
- Giants - bo po co wygrywać skoro można ciekawie przegrywać,
- WTF-teams czyli nie wiadomo o co chodzi: Ravens, Lions, Eagles, Colts,
- Saints (Brees podobno zrobił sobie kuku i nie wiadomo kiedy zagra).

Seahawks się podniosą - tutaj nie mam wątpliwości (don't worry Mr. WaltJones), Eagles jeszcze powalczą bo NFCEast to czterolistna masakra, Ravens muszę obejrzeć bo nie wierzę w wynik z LA... sorry... z Oakland. Texans mi po prostu żal po to fajna ekipa chociaż AFC South wyglada na razie na jeszcze słabszą niż rok temu.

Generalnie spoko - jeszcze 15 kolejek pełnych niespodzianek i się coś powoli zacznie klarować. W Survivalowej "polskiej" grupie zostało nas bodajże 4 (czterech). Po dwóch kolejkach.
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post22 wrz 2015, o 19:48

Designofchaos napisał(a):Seahawks się podniosą - tutaj nie mam wątpliwości (don't worry Mr. WaltJones),

I'm not worried at all, nie jestem z tych którzy panikują przy 0-2. Kto mnie zna, ten wie że moja wiara w możliwości Seahawks jest raczej przesadnie duża aniżeli przesadnie mała ;) Jest dużo powodów, żeby wierzyć że będzie lepiej:

a) Oba mecze były na wyjeździe, siła Seattle nadal tkwi głównie w CenturyLink Field
b) jeden z tych meczy był na Lambeau, gdzie Packers w 2014 byli 8-0 i ogólnie jest to trudne miejsce do gry.
c) O-line się dopiero zgrywa (obecny jej kształ został ustalony w trakcie preseason)
d) Seahawks dopiero uczą się grać bez Kama
e) --||-- --||-- --||-- --||-- --||-- z wykorzystaniem Jimmy'ego
f) Frank Clark jest wprowadzany do gry stopniowo, jego snap count w trakcie sezonu urośnie i będzie siał zniszczenie

Dalej wymieniać nie będę, bo przestrzeni na serwerze zabraknie...
Na starym forum: WaltJones

damiansport1

Post22 wrz 2015, o 20:13

Szokujace slowa (tzn pewnie ma racje, ale ktory coach tak mowi o swoim QB?) trenea Pagano o Lucku. Chyba jego dni sa policzone juz w Colts.

“Can’t turn the damn ball over,”
"He’s got to take care of the football, “It’s not that hard. It’s not trigonometry.”

i najbardziej szokujacy, odpowiedz na to ze Luck nie ma czasu na podania przezz slaba OL “[That has] been the case for three years now, hasn’t it?” Pagano asked. “He should be more than comfortable dealing with it.”

W ogóle czemu oni graja takie zagrywki przy tak slabej OL...niech poparza na Pats, ktorzy tez maja problemy z Ol 3 rookies w skladzie i przez co graja krotkie podania, pilka szybko rece Bradyego

Designofchaos

Post23 wrz 2015, o 13:02

damiansport1 napisał(a):Szokujace slowa (tzn pewnie ma racje, ale ktory coach tak mowi o swoim QB?) trenea Pagano o Lucku. Chyba jego dni sa policzone juz w Colts.

Ale mówisz o dniach Lucka czy Pagano?

Anyway - w tym tygodniu Colts grają z Titans i jeśli wygrają, wrócą na szczyt AFC South (o ile Jags nie wygrają z New England). Indy zagrało straszny piach w obu dotychczasowych meczach, natomiast ich szanse na udział w playoffach spadły z okolic 95% tak mniej więcej może do 80%. Jak polegną w kolejnych spotkaniach z Titans, Jags albo Texans to będzie faktycznie problem (przynajmniej dla fanów Colts).
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

KKAN

• Ulubiona drużyna: All football teams

Post23 wrz 2015, o 14:18

Tekst nt słabości OL był puszczony bardziej w stronę GM Grigsona z którym delikatnie mówiąc Pagano niezbyt sie lubi. Na temat Lucka nieszcześliwie wyrwało mu sie parę słów za dużo (niewielu trenerów potrafi wziąć wine na siebie jak np Carroll po finale) ale zaraz potem chwalił go na konferencji prasowej. Ciśnienie w Indy jest wyjątkowo duże w tym sezonie i wydaje mi sie że z tym chłopaki sobie nie potrafią poradzić (Gore'owi tak się trzęsły ręce że aż sam z siebie upuścił piłke ;)). Tak czy innaczej jak dla mnie problem tkwi w ich głowach, swoje też pewnie robi wspomniana napięta sytuacja w gabinecie. Teraz przed Colts 3 w miare łatwe mecze (2x Texans i raz Titans; w tym sezonie wogole sprzyja im wyjątkowo kalendarz bo nie wiem czy dobrze pamietam ale sa chyba jednyną drużyną która nie gra 2 meczów pod rząd na wyjeździe) więc jak napisał # Designofchaos # wydaje się szanse na gre w palyoff będą mieli bardzo długo szczególnie biorąc pod uwagę siłę pozostałych drużyn z AFC South a głównie chodzi o to by wtedy coś zdziałali niż o to by po raz kolejny szybko załatwili sobie awans i równie szybko sie z nimi pożegnali.
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL