Teraz jest 14 sie 2025, o 07:51

NFL 15/16 Week 1

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Re: NFL 15/16 Week 1

Post14 wrz 2015, o 21:12

Andrew Luck miał zawsze słabe otwarcia sezonu, z kolei Bills od kilku sezonów nieźle zaczynają sezon, by potem spuchnąć.

Ciekawe rzeczy w Phoenix - Sea Payton przy 4th&6 (i dwóch TO) dwie minuty przed końcem nie ryzykował akcji i wybrał punt, a po chwili Bruce Arians przy 2&8 zaryzykował podanie i zapewnił wygraną. Fitz z dobrym otwarciem, gra biegowa Cardinals w porządku, obrona też całkiem solidnie, czekam na ich kolejne mecze i poważniejsze testy.

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post15 wrz 2015, o 08:31

Piękny mecz w Atlancie i co najważniejsze zwycięski. Zwycięstwo nad jednymi z pretendentów do tytułu ma swoją wagę i daje nadzieje na przyszłość. Musze ten mecz obejrzeć jeszcze raz na spokojnie , żeby coś sensownego napisać, na razie garść luźnych spostrzeżeń:
Julio Jones Show – Nikt chyba nie ma wątpliwości kto jest najlepszym WR ligi , Boże chroń Jonesa przed kontuzjami.
Mecz , z przebiegu wyglądał jak półfinał NFC trzy lata temu Falcons – Seahawks, świetny początek , przewaga , a potem coraz gorsza gra i drżenie do końca o wynik przy każdym ataku przeciwnika.
Mysłałem że Matt Ryan zagra lepiej , niby zrobił swoje , ale pozostał lekki niedosyt.
No ale Falcons wypadli całkiem , całkiem, na tle pozostałych zespołów z dywizji wygląda to nieźle. Co prawda Panthers wygrali , ale zaprezentowali się słabo i ponadto potracili swoich ważnych graczy. A Cam Newton jak będzie jeszcze dłużej tak ryzykował , to wkrótce przytrafi mu się naprawdę coś złego.

czapski

Post15 wrz 2015, o 13:59

Ale oglądałes mecz JAX-CAR? ;)

Ufek

Post15 wrz 2015, o 14:11

Oglądałem , Panthers wygrali bo Jaguary były strasznie słabe, a Bortles rzucał Panu Bogu w okno.

danp

Post15 wrz 2015, o 17:07

Carlos Hyde panowie!
No i po raz n-ty AP zagral kupe przeciwko difens Niners. bowman to jest jednak jebany gosc, szkoda ze mu ukradli DPOTY pare lat temu na rzecz Kuchly'ego, niemniej jednak gracz wyborny.

hromanczyk

Post15 wrz 2015, o 19:20

Mnie najbardziej w meczu Niners Vikings zaskoczyła postawa OL Niners. Myślałem, że będzie fatalnie z prawej strony,a tutaj fajnie trzymali, a bloki do biegów (choć te były głównie w lewą stronę) palce lizać. Zobaczymy czy to nie przypadkiem "zasługa" defu Vikings, ale w tym meczu było naprawdę super

Ufek

Post15 wrz 2015, o 19:58

Jak dla mnie to na razie najlepszym meczem był wczorajszy ATL-PHI , no ale mogę być nieobiektywny, z pozostałych w sumie niezły GB-CHI, niedźwiedziom starczyło pomysłu i umiejętności na pierwszą połowę, ale Packers jacyś tacy bez wyrazu, brak Nelsona jest odczuwalny. JAX-CAR słaby i nudny mecz, kibicuje Jaguarom ale zagrali beznadziejnie, Carolina w sumie też nic wielkiego nie pokazała ale wystarczyło, natomiast to co robi obrona Bills , jest fantastyczne, Luck chyba zaczął się zastanawiać nad swoją karierą, zobaczymy jak dalej im pójdzie , ja obstawiałem że Colts będą największym rozczarowaniem ligi

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post15 wrz 2015, o 20:29

Ufek, jak tam Beasley? Z tego co czytam, pass rush bomba ze strony Falcons

No i możesz napisać też jak Jake Matthews, jest jakaś poprawa?

Ufek

Post15 wrz 2015, o 20:49

ikon napisał(a):Ufek, jak tam Beasley? Z tego co czytam, pass rush bomba ze strony Falcons

No i możesz napisać też jak Jake Matthews, jest jakaś poprawa?

Bomba to może za duże słowo, ale rzeczywiście wyglądało to o niebo lepiej niż w poprzednich sezonach, chociaż też nie do końca bo w 3 kwarcie cała drużyna złapała zadyszkę. Beasley rzeczywiście zagrał niezłe ale trzeba pochwalić cała linię defensywną. Jake Matthews zagrał tak jak cała OL , nic wielkiego ale też bez poważniejszych błędów. Od dzisiaj będzie miał wsparcie w postaci Jake'a Longa, którego Atlantą właśnie ściągnęła do siebie.

czapski

Post16 wrz 2015, o 08:55

Ufek napisał(a):Jak dla mnie to na razie najlepszym meczem był wczorajszy ATL-PHI , no ale mogę być nieobiektywny, z pozostałych w sumie niezły GB-CHI, niedźwiedziom starczyło pomysłu i umiejętności na pierwszą połowę, ale Packers jacyś tacy bez wyrazu, brak Nelsona jest odczuwalny. JAX-CAR słaby i nudny mecz, kibicuje Jaguarom ale zagrali beznadziejnie, Carolina w sumie też nic wielkiego nie pokazała ale wystarczyło, natomiast to co robi obrona Bills , jest fantastyczne, Luck chyba zaczął się zastanawiać nad swoją karierą, zobaczymy jak dalej im pójdzie , ja obstawiałem że Colts będą największym rozczarowaniem ligi

Hah, już się bałem, że jakiś nie-fan Caroliny lub Jacksonville oglądał ten mecz ;) Ja akurat jestem zadowolony, W to W, niczego wielkiego się po Carolinie w tym roku nie spodziewam- nie mamy ani WR1 ani WR2, jedyna nadzieja to dominująca defensywa, która pod koniec zaczęła mieć przebłyski pass rushu. Zwlaszcza, ze Luke nie zagrał w 2 połowie, a w dodatku kolejna kontuzja w OL.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL