Teraz jest 14 sie 2025, o 08:43

MOCK DRAFT 2019

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Cantona_10

Re: MOCK DRAFT 2019

Post6 kwi 2019, o 20:53

With the 30th pick in the 2019 NFL24.pl Mock Draft the Green Bay Packers select Chris Lindstrom, IOL, Boston College.

Kontynuujemy wzmacnianie ofensywy dodając jednego z najlepszych graczy OL tego draftu, który dodatkowo idealnie wpisuje się we wszystkie wytyczne na jakie Packers zwracają uwagę u liniowych. Gra na tacklu ✅, atletyzm ✅ (9.82 RAS, z bardzo wysokimi wynikami w agility drills), wszechstronność pozycyjna ✅. Do tego dzięki swoje szybkości i dobrej pracy stóp Lindstrom będzie pasował do systemu nowego HC zespołu - Matta LaFleura, w którym kluczowe są biegi outside zone, wymagające od zawodników OL większej sprawności. Poza tym były gracz Boston College radzi sobie równie dobrze w run blocku jak i pass protection, potrafi szybko analizować sytuację na boisku i gwarantuje stały, równy poziom co snap. Dzięki temu ma szansę już w pierwszym sezonie zostać starterem na RG, a w dalszej perspektywie może nawet zastąpić grającego zapewne ostatni sezon w Green Bay Bryana Bulagę na pozycji RT.

Los Angeles Rams are now on the clock.

Jaden

Post7 kwi 2019, o 09:06

With the 31st pick in 2019 NFL Draft Los Angeles Rams select Noah Fant, Te, Iowa State

God Save the Queen, co tu dużo mówić, to że Fant jest dostępny tak późno w naszym drafcie jest błogosławieństwem. Tight end z Iowa jest dla mnie bez wątpienia zawodnikiem top15 tego draft, świetny reciver, wspaniałe wyniki podczas draft combine, jedynym zarzutem w jego kierunku może być to że kiepski z niego blocker, ale moim zdaniem nie był tak ustawiony w Iowa że względu na TJ. Jestem bardzo zadowolony z tego wyboru, i gdy wczoraj spojrzałem że Packers wybrali już swojego TE zacząłem się wewnętrznie cieszyć. Dodatkowym smaczkiem tego wyboru jest fakt że Patriot nie mogą wybrać nowego TE, a po odejściu Gronka napewno go potrzebują.

Patriots are otc.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post7 kwi 2019, o 17:22

With the 32nd pick in 2019 NFL Draft New England Patriots select A.J Brown WR, Ole Miss
We FA drużynę opuściło kilku istotnych wolnych agentów, co zrodziło potrzebę uzupełnienia braków na niektórych pozycjach. Nie od dziś wiadomo,że BB nie szasta kasą na lewo i prawo, a jego koncepcja budowania drużyny często we FA powoduje, iż niejeden fan roni łzy z powodu odejścia kluczowych zawodników. Zgodnie z tą zasadą klub opuścił TRey Flowers ( DE ) oraz Trenton Brown ( OL ), którzy niewątpliwie stanowili o sile swoich formacji. Dodatkowo z Nową Anglią pożegnał się Cordarelle Patterson, Danny Shelton, Malcolm Brown, LaAdrian Waddle oraz Adrian Clayborn. Prawdziwą bombą była jednak informacja, iż Rob Gronkowski po 9 latach spędzonych na boiskach NFL odchodzi na emeryturę.Zważywszy na fakt, że non stop borykał się z kontuzjami decyzję tą należy uszanować i zrozumieć.
Jak już wspomniałem luk w składzie jest sporo, a do najbardziej newralgicznych potrzeb należy uzupełnienie pozycji DL,DE,S,TE,WR,OL ( kolejność czysto przypadkowa ).
Zacznijmy od ofensywy, gdzie na chwilę obecną TB12 został pozbawiony swojej najmocniejszej broni, czyli Gronka, który nie tylko świetnie łapał podania, ale i znakomicie blokował dostęp do swego QB. Ten draft obfituje w utalentowanych graczy na pozycji TE, a na czoło wysuwają się Fant,Hockenson oraz Irv Smith. Gdyby któryś z dwóch Panów z Uniwersytetu Iowa dotrwał do picku 32 byłby na pewno brany pod uwagę. Z całym szacunkiem do Smitha, ale nie jest to dla mnie materiał na wybór w I rundzie draftu. W dalszych rundach interesująco wygląda kilku zawodników na tej pozycji i na pewno w dalszej części naszej zabawy, któryś z nich dołączy do składu Patriots.
Na pozycji WR również jest ogromny deficyt. Jedynym zaufanym człowiekiem do łapania piłek pozostaje Edelman. W klubie zatrzymano Dorsetta, który pod nieobecność Hogana i Pattersona na pewno dostanie swoje szanse. Na razie nie wiadomo jak zakończy się sytuacja Gordona, który do momenty kolejnego zawieszenie grał naprawde wybornie. Z Gordonem, czy bez klub potrzebuje solidnego wzmocnienia na tej pozycji, a tegoroczny draft oferuje naprawdę cała paletę solidnych WRs.
O-line Patriots została mocno uszczuplona, a nie jest tajemnicą, że szczególnie w fazie playoffs grała wybornie. Szkielet tejże formacji został zachowany, zaś na pozycji LT Isiah Wynn ( ogromny talent,który niestety pauzował z powodu kontuzji przez cały sezon ) ma zastąpić wspomnianego już Browna. Odejście rezerwowego Waddle’a spowodowało, ze należy pomyśleć o zapleczu O-line. Sa to jednak jak dla mnie potrzeby na kolejne dni draftu ( zważywszy na fakt, że Scarnechia ma naprawdę dobra rękę do ofensywnych liniowych wybieranych w dalszych rundach ), a koledzy managerowie z innych ekip skutecznie wyczyścili topowych prospectów.
Analizując formacje defensywne po raz pierwszy od wielu lat jestem spokojny o nasze secondary, które w dużej mierze przyczyniło się do sukcesu. Gilmore oraz J.C. Jackson to z pewnością jeden z lepszych duetów na pozycji CB, który może stanowić o przyszłości Pats. Dodatkowo hybrydowy Jason McCourty( grywający jako CB, jak i Safety ), jego brat bliźniak Devin oraz Patrick Chunk i Duron Harmon stanowili o sile secondary. Wydaje się, ze ten zestaw również i w tym sezonie będzie często gościł na boisku. Jednak patrząc perspektywicznie, szczególnie pozycja safety wymaga świeżej krwi. Nie wiadomo, czy to nie ostatni sezon DMaca, a i Patrick Chung do najmłodszych nie należy. Zważywszy na fakt, że Pats mnóstwo snapów grają z 3 safety na boisku, aż prosi się, by w tym roku dokoptować kogoś do tej formacji.
Dochodząc powoli do całego Front Seven muszę powiedzieć, że GM-owie totalnie popsuli mi plany swoimi wyborami. Jakkolwiek pozycja LB nie była w ogóle brana przeze mnie pod uwagę, a już na pewno nie z pickiem 32, tak liczyłem po cichu, ze którys z panow: Tillery, Simmons, czy Lawrence dotrwa do mego picku. Ale na tym polega piękno naszej zabawy, że trzeba modyfikować swoje plany.
Nie miałem w ogóle tego w planach,ale stojąc wobec takiej sytuacji jaką zastałem pod koniec I rundy draftu – zdecydowałem się na wybór WR, a konkretnie A.J Browna.
To zawodnik, który oczywiście nie jest bez wad, ale dobrze ustawiony i pokierowany może naprawdę nam pomóc. Głownie grający jako slot receiver, ale potrafi dobrze biegać ścieżki, co pozwalało mu często odnaleźć się jako receiver operujący po zewnetrznej stronie boiska.Nie jest może mega atletą, jak jego kolega z drużyne Ole Miss ( DK Metcalf), ale to co przykuło moją uwage, to przede wszystkim bieg Browna z piłką po jej złapaniu. Robi to naprawdę w imponujący sposób. Szybka adaptacja AJ w druzynie z Nowej Anglii pozwoli z pewnością odetchnąć Edelmanowi, by ten w jednym kawalku dotrwał do emerytury.
Arizona Cardinals are on the clock.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post7 kwi 2019, o 18:18

falstart
Ostatnio edytowano 7 kwi 2019, o 18:57 przez osinho, łącznie edytowano 1 raz

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post7 kwi 2019, o 18:47

33. Cardinals (osinho)
34. Colts (from NY Jets) (lafarro)
35. Raiders (OaRaiders_)
36. 49ers (danp)
37. Giants (Pierre)
38. Jaguars (krisow)
39. Buccaneers (PyjterSothis)
40. Bills (ciurek)
41. Broncos (Marcu)
42. Bengals (kaliber)
43. Lions (lafarro)
44. Packers (Cantona_10)
45. Falcons (Ufek)
46. Redskins (Memberberry24)
47. Panthers (Tomek Czapiewski)
48. Dolphins (B_KnowsSports)
49. Browns (sz)
50. Vikings (mg_2602)
51. Titans (onetwo1986)
52. Steelers (Yuuzek)
53. Eagles (from Baltimore) (kks)
54. Texans (from Seattle) (dominikkdz)
55. Texans (dominikkdz)
56. Patriots (from Chicago) (Oceansizer)
57. Eagles (kks)
58. Cowboys (jaden)
59. Colts (lafarro)
60. Chargers (Maurycy1988PL)
61. Chiefs (PiotrDrwalu)
62. Saints (DexterLuthor)
63. Chiefs (from LA Rams) (PiotrDrwalu)
64. Patriots (Oceansizer)
Na starym forum: WaltJones

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post7 kwi 2019, o 18:55

With the 33rd pick in 2019 NFL Draft the Arizona Cardinals select N'keal Harry WR, Arizona State

Nie ukrywam, że zaczynając mock draft uważałem, że idealny draft dla mnie to Q-Will z #1 i N'keal z #33. Skoro zostawiliście mi gościa to dziękuję bardzo. Cardinals potrzebują WR do zestawienia z Fitzgeraldem i Kirkiem, który będzie kolejnym dobrym celem dla Rosena.
Harry to wielki i silny receiver. Dobrze radzi sobie z press coverage, ma dużą zdolność to przebijania się przez tacklujących zawodników, radzi sobie w run blocku. Co najważniejsze ma dobre ręce i wygrywa mnóstwo 50/50 piłek. Słabiej biega ścieżki (co nie znaczy, że źle), ale liczę, że jak popracuje trochę z Mistrzem Larry'm to ten element też poprawi. Na Combine czas 4,53 na 40 jardów szału nie robi, ale dla przypomnienia Fitz miał 4,56. N'keal od początku był moim numerem 2 wśród WR.

Chciałbym, żeby WR z Arizona State został sukcesorem Larry'ego na pozycji "łapacza" w Cardinals.

Indianapolis Colts are now on the clock

lafarro

• Ulubiona drużyna: Detroit Lions

Post8 kwi 2019, o 18:17

Colts are choosing Chauncey Gardner-Johnson, S, Florida

Wzmacniania defensywy ciag dalszy. Silny, szybki i instynktowny gracz ktory moze byc starterem na lata. Z Hookerem po drugiej stronie ostatnia linia obrony Colts moze stac sie nie do pokonania!

Raiders on the clock

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post9 kwi 2019, o 18:49

Karol przesłał mi wybór:

.
Z 35 pickiem Oakland Raiders wybierają EDGE Chase Vinovicha (Michigan).

Świetny combine. Dynamiczny, silny, szalony, oddany zespołowi. Chase to zawodnik, który może nie jest na pierwszych stronach gazet, ale ma dobre papiery na ciekawe granie w NFL. Nie ma problemów z dojściem do rozgrywajacego, z biegaczami powinien również sobie radzić. W obecnej sytuacji dla Raiders będzie nieoceniony

Czas na Niners...
Na starym forum: WaltJones

danp

Post9 kwi 2019, o 23:33

With the 36th pick in the 2019 NFL24.pl Mock Draft the San Francisco 49ers select Taylor Rapp Safety Washington Huskies.

Cieszę się, że spadł tak nisko, choć jestem pewien, że wielu odstraszył jego 40yd dash (4.74).
Wg wielu speców absolutna czołowka safeties w tegorocznym drafcie.

Świetny tackling i instynkt, na Univerku często grał jako single high safety, kolejny mega plus by go wystawić od razu w starting '11' Niners.
Powyżej przeciętnej wspomaganie obrony biegów i dobre krycie, ścisła czołowka w tym aspekcie wśród Safeties w drafcie. Ruchliwy atleta.

Na filmie nie widać tej jego niby powolności w bieganiu na wprost.

Jeśli Niners go wydraftują będę naprawdę zadowolony.

NY Giants are now on the clock...

Pierre

Post10 kwi 2019, o 08:05

With the 37th pick in the 2019 NFL24.pl Mock Draft the New York Giants select Byron Murphy CB, Washington

Planowałem tutaj zupełnie inny wybór, ale nie mogę inaczej (sądzę, że DG też by nie mógł), moim zdaniem najlepszy CB w klasie absolutny top tak pod względem posiadanych już umiejętności jak i potencjału. A obecność w 2nd Team All American tylko to potwierdza.

Murphy oferuje nie tylko naprawdę dobre warunki fizyczne, ale też coś co jest nie do przecenienia na tej pozycji - świetny instynkt. Do tego dochodzi bardzo dobre wyszkolenie techniczne, najlepsza w roczniku kontrola ciała, niesamowity czas reakcji.

Największy minus? Brak doświadczenia, ale i tak nie przeszkadza mu to zostać najbezpieczniejszym wyborem na swojej pozycji w tegorocznym drafcie.

Jacksonville Jaguars are now on the clock.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL