Teraz jest 13 sie 2025, o 23:50

MOCK DRAFT 2018

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

OaRaiders_

Re: MOCK DRAFT 2018

Post28 mar 2018, o 15:42

With the 10th pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft the Oakland Raiders select…Denzel Ward, CB , Ohio State.

Wstęp do niego może być dla was dziwny, bo wybrałem Warda ze względu na to, że nie wierzę w... Dereka Carra.
Btw. rok temu wybrałem Christiana McCaffrey'a, bo każdy rozsądnie myślący i śledzący ligę pasjonat NFL miał świadomość że nawet jeśli Lynch dołączy do Raiders (co ostatecznie się stało) to będzie to wydmuszka, a nie gwiazda. A na tę grę "bezpieczną" Carra Christian byłby idealny.
No ale wybraliśmy Conley'a (Ohio State), kumpla z formacji Warda. Może to wypali...

Raiders w przyszłym sezonie NFL mogą wyglądać jak obecni Lowlanders Białystok w LFA. Carr (podobnie jak QB Lowl) ma mnóstwo czasu - jak na warunki NFL - by znaleźć zawodników na pozycjach. Odbierających ma znakomitych, możliwe że najlepszych w lidze. Biegaczy też nie najgorszych w stawce. A mimo to ofensywa - jak na swoje warunki - gra piach i ma tylko "momenty". I nie wierzę, że w w przyszłym sezonie spotkania będą mniej szarpane, a gra równiejsza.

Więc by liczyć się w rozgrywce o PO musimy podstawić na to, by tracić jak najmniej punktów. Talentu w zespole na pozycjach def nie brakuje. Może właśnie oprócz CB, szczególnie po zwolnieniach Seana Smitha i Davida Amersona. Ward to nie dość, że znajomy Conley'a ale też bez wątpienia najlepszy gracz na tej pozycji w tegorocznym rozdaniu. Sprawdzony w trudnych bojach, m.in. notując przechwyt w finale konferencji Big Ten. Grający agresywnie, ale zgodnie z przepisami. Wierzę, że da nam nową jakość.

Obrazek

Miami Dolphins are now on the clock.
Ostatnio edytowano 30 mar 2018, o 19:04 przez OaRaiders_, łącznie edytowano 3 razy

B_KnowsSports

Post28 mar 2018, o 17:53

W siedzibie Dolphins trwają gorące rozmowy na temat kogo wybrać w drafcie. Wszyscy nie ogarniają chaosu panującego wokół organizacji. Zwolniono Suh, wymieniony został Landry, Pouncey spakował manatki , wcześniej za paczkę frytek oddano Jaya Ajayi. Siedziba Dolphins płonie, a Mike Tannenbaum z uśmiechem stwierdza ‘’This is fine’’ i zamierza wybrać w drafcie Josha Allena. Na szczęście ktoś porywa Tannenbauma i zamyka go w innym pokoju, tak by nie dopuścić do tej okropnej decyzji. Delfiny nie chcą wybierać przereklamowanego QB, wolą wybrać kogoś kto od nowego sezonu zmieni oblicze ofensywy lub defensywy.
With the 11th pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft the Miami Dolphins select.....Derrius Guice RB LSU
Obrazek
Derrius Guice wydaje się idealnym wyborem dla Dolphins. Mimo tego, że w Dolphins jest już jeden dobry RB – Kenyan Drake, to nie uważam, że jest bell-cow backiem. Takim jest Guice. Silny, twardy, ciężki do zatrzymania, ma dobrą wizję, jest cierpliwy w swoich decyzjach, rzadko fumbluje. Może nie jest demonem szybkości, ale gdy nadarzy się okazja na wielki run, Guice bez wątpienia tego dokona. Biega z wyjątkową agresją (podobnie jak Marshawn Lynch) i tryska niesamowitą pewnością siebie. Jego słowa z Combine: “If you don’t draft me, I’m going to give your defense hell”.
Obrazek
Guice byłby idealnym komplementem dla Drake’a. Biorąc przykład z New Orleans Saints i ich duetu Ingram-Kamara, Dolphins zrobią kapitalną rzecz dla swojej ofensywy. Przy przepłaconych receiverach jak np. Wilson i Amendola, przy niepewnej przyszłości Tannehilla i braku TE, ofensywa Dolphins potrzebuje kolorytu i impactu, a taki wprowadzi Guice. Były zawodnik LSU jest znany ze swojego wzorcowego charakteru. Miał trudne dzieciństwo i teraz chce zapewnić sobie jak najlepszą przyszłość. Jeżeli już Dolphins chcą zbudować ‘nową kulturę’’ to powinni zacząć od wyboru Guice’a. Czas zacząć kręcić serial Miami Guice

Buffalo Bills are now on the clock.

ciurek

• Ulubiona drużyna: Buffalo Bills
  • Ulubiony zawodnik: Tre'Davious White

Post28 mar 2018, o 18:45

With the 12th pick of 2018 NFL24.pl Mock Draft the Buffalo Bills select… Josh Allen, QB, Wyoming

Nie będę ukrywał, że moim "marzeniem" jest zobaczenie Bakera Mayfielda w Buffalo, lecz w naszym drafcie
los tak chciał, że Browns sprzątneli go z 1 numerem. Długo zastanawiałem się nad Allenem i Lamarem Jacksonem.
Mój wybór padł na QB Wyoming, ponieważ coś mnie ku niemu sprowadza ;)

Josh Allen to niebywale poteżny QB. Mieżący 196 cm wzrostu zawodnik ma potężną rekę, którą potrafi rzucać
na duże odległości. Podczas swojej 3-letniej przygody w Wyoming Allen zdobył 5,066 jardów, 44 przyłożenia i niestety
21 strat piłki.

https://officechatterblog.files.wordpress.com/2018/03/josh-allen-dime.gif?w=780

Głosy są podzielone wśród znawców NFL i NCAA. Wielu twierdzi, że Josh jest przereklamowany i nie nadaje się
na 1 QB w drużynie z NFL już w 1 roku. Moim zdaniem Allen ma niebywały talent, który przy pomocy doświadczonych ludzi może zaowocować na boiskach NFL. Zawodnik potrzebuje utemperowania i "silnej ręki" takiego człowieka i trenera jakim jest Sean McDermott. Gracz jest na różne sposoby "pompowany" przez dziennikarzy i chyba za bardzo uwierzył w swoje możliwości. Pomimo różnych negacji i nie przychylnych komentarzy na jego temat dałbym mu szansę w Buffalo Bills. Kto wie może za parę lat to on będzie jednym z czołowych zawodników na swojej pozycji w lidze :?:

Let's go Buffalo !!!

The Washington Redskins are now on the clock.

mackwiatkowski

• Ulubiona drużyna: San Francisco 49ers
  • Ulubiony zawodnik: Joe Namath

Post30 mar 2018, o 10:48

Kurwa jesteśmy średni. Jesteśmy teamem który handlował po Alexa Smitha i od razu dał mu nowy kontrakt. Sonny Jurgensen ma już 83 lata i wciąż musi na to patrzeć. I nawet nie zaczynaj mi z Joe Theismanem. Cała liga śmiała się z naszych kontraktowych wyczynów z Kirkiem Cousinsem. Proszę, Vikings - powodzenia! Macie jeden sezon. My wolimy mieć kilka. Mógłbym powiedzieć, że wolimy mieć Minkah, ale nie możemy przecież skazać miasta na ekscytowanie się reverse layupami Marcina Gortata. Nie będziemy siedzieć i patrzeć jak w naszej dywizji kwitną Eagles, błyszczą Odell, Barkley i Jerraworld. I kompletnie nie wiem co myśleli GMowie przed nami. Alex już się przyzwyczaił do stanu rzeczy, który teraz zastanie. Redskins are picking Darnold, Sam Darnold.
"You always feel pressure, when you don't know what you doing" - Mean Joe Greene

Cantona_10

Post30 mar 2018, o 11:03

With the 14th pick of 2018 NFL24.pl Mock Draft the Green Bay Packers select… Minkah Fitzpatrick, DB, Alabama.

Jak zaczynaliśmy mocka to miałem listę 3 graczy, których bardzo chciałem, ale którzy prawdopodobnie nie mają szans spaść do 14 wyboru. Byli na niej Derwin James, Denzel Ward i właśnie Minkah. Więc kiedy okazało się, że mogę wybrać jednego z nich, nie zastanawiałem się ani chwili.
Secondary to formacja w obronie Packers, która zdecydowane potrzebuje przypływu świeżej krwi. Na dzisiaj starterzy to Kevin King, za którym rookie sezon do zapomnienia (głównie przez kontuzje) i 35-letni Tremon Williams. Za ich plecami są tylko leczący się po zerwaniu achillesa Quinten Rollins i kilku UDFA, co do których trudno mieć wielkie oczekiwania. Do tego do Steelers odszedł doświadczony safety Morgan Burnett, więc pod względem potrzeb wybór Fitzpatricka nie może dziwić.
Napisałem, że Minkah to DB, bo to niezwykle wszechstronny zawodnik i trudno przypisać mu jedną rolę na boisku. W Alabamie grywał głównie jako slot corner i safety, ale miał też snapy, kiedy pełnił funkcję linebackera, czy zewnętrznego CB. Możliwość gry na tak wielu pozycjach związana jest z jego szerokim wachlarzem umiejętności – niestraszne mu tacklowanie bliżej LOS, ale świetna szybkość i instynkty sprawiają, że jeszcze lepiej spisuje się w kryciu (9 przechwytów i 4 pick six podczas gry na uczelni). Jest również niezwykle groźny w blitzach, a wisienkę na torcie stanowi fakt, że w Alabamie świetnie radził sobie też w ST.
Wszystkie te cechy sprawiają, że Fitzpatrick z łatwością znalazłby miejsce w secondary Packers. Na początku pewnie jako slot CB (kiedyś nie była to tak istotna pozycja, ale w dzisiejszej NFL, slot corner to w praktyce starter), ale z upływem czasu i lepszego załapania playbooka, zacząłby zajmować różne miejsca na boisku w zależności od potrzeb. Zwłaszcza że nowy koordynator defensywy Packers Mike Pettine słynie z tego, że lubi mieszać w schematach obrony i pozycjach, na których grają jej playmakerzy. A Minkah Fitzpatrick zdecydowanie ma szansę zostać game changerem także na poziomie NFL.

Arizona Cardinals are now on the clock.
Ostatnio edytowano 30 mar 2018, o 22:13 przez Cantona_10, łącznie edytowano 2 razy

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post30 mar 2018, o 12:17

With the 15th pick of 2018 NFL24.pl Mock Draft the Arizona Cardinals select... Leighton Vander Esch ILB Boise St.

Od czasu jak Calvin Ridley został wybrany przez Colts to Vander Esch był zawodnikiem nr 1, z tych którzy mogli zostać. Po wyborze Bills byłem w małej kropce, jednak GM-owie Redskins i Packers wybawili mnie z kłopotu.

Cardinals potrzebują na pewno CB2 i WR2, jedyni zawodnicy warci wyboru w pierwszej rundzie zostali już wybrani, na wybór z #15 nie zasługuje też żaden z pozostałych QB. Więc ILB

Wbrew pozorom pozycja ta jest dobrze obsadzona w Cardinals. Deone Bucannon-Josh Bynes-Haason Reddick to tercet, który prawdopodobnie rozpocznie sezon. Jest jednak jedno ale - żaden z nich nie grał jako ILB w systemie 4-3, a w takim będą grać Cardinals w nadchodzącym sezonie. Leighton Vander Esch jest typowym ILB, grał co prawda tylko jeden pełen sezon jako starter, za to jaki 141 tackli 4 sacki 2 przechwyty i tytuł najlepszego obrońcy Mountain West. Bardzo atletyczny zawodnik, nie był może i liderem na scouting combine, ale w większości klasyfikacji był w ścisłej czołówce. Dobrze radzi sobie w kryciu zarówno TE jak i RB. Znakomity instynkt, dobrze czyta grę - te cechy plus fakt, że jest klasycznym ILB stanowią w moim odczuciu przewagę nad Tremainem Edmundsem. Dlatego to decyduję się na ILB z Boise St. Poza tym wierzę, że Leighton ma jeszcze dużo niewykorzystanego potencjału. Może nie będzie starterem w meczu otwarcia, ale na pewno swoje snapy dostanie, a w przyszłości będzie dominował.

Baltimore Ravens are now on the clock

(a ja się pakuję)

Cycu

Post30 mar 2018, o 14:42

Widze, ze tempo przyspieszylo I zgralo sie pieknie z moja praca. Wczoraj sprawozdanie poszlo na gielde, wiec dzis moge poswiecic czas przy porannej kawie na sprawy wazniejsze.

Krotki rzut oka na moje wypociny z zeszlego roku:
- Wybralem C.Daviesa WR, ktory w rzeczywistosci zgarniety zostal duzo duzo wczesniej. Humphrey, ktory ostatecznie trafil do Charm City gral genialnie, wiec brawa za ten wybor.
- Pisalem o tym , ze obrona zapowiada sie swietnie, jesli tylko ktos doklei D.Peesowi jaja. Coz, nikt ich nie dokleil. Obrona grala chaotycznie; potrafila stlamsic przeciwnikow I wygrac 3 spotkania bez oddania przeciwnikowi chocby punktu. Potrafila tez zagrac mecz jak z Jaguars I pozwolic wrzucic sobie 40+. Przede wszystkim nie potrafila zatrzymac przeciwikow, gdy bylo to absolutnie konieczne do zakonczenia spotkania – vide porazki z Bears, Steelers czy gwozd do trumny od kolegow z Cincy. Na szczescie Pees jest juz poza Baltimore, a jego nastepca zapowiada agresje, agresje I jeszcze raz agresje.
- Wspomnialem takze, ze Ravens wychodza z piekielka malego cap space. Kolejne kontuzje, restrukturyzacje kontraktow I bum, znow jestesmy w tym samym miejscu. Po wykonaniu solidnych ruchow w tym preseason, obecnie mamy ok. $10M wolnych srodkow. Odliczajac te potrzebne dla rookies, practice squad I inne dodatki, realnie patrzymy na jakies 3M. Przedluzenie umowy z Mosley’em moze stworzyc kolejne 5-6M jesli beda potrzebne. Jesli nie bedzie na co sensownie wydac tych pieniedzy, CJ nowa umowe podpisze pewnie w przyszlym roku.

Przejdzmy do wyboru. Ravens znow wisza w srodku stawki. 16 miejsce jest bardzo niewdzieczne, bo z jednej strony topowe talent juz najczesciej wybrane. Z drugiej strony cala grupa graczy, ktora moze zostac wybrana w kazdym momencie miedzy tym wyborem a nawet druga runda I wzbudzic przy tym mieszane uczucia. Trade down? Latwiej powiedziec niz zrobic, bo kto realnie bedzie chcial isc w gore na 16 miejsce w draftcie, gdzie wszyscy sa zgodni jak duzo swietnych graczy bedzie do znalezienia w nizszych rundach? Wszystkie druzyny poszukujace na gwalt Qb sa przed Krukami, wiec realnie nie widze nikogo, kto chchialby nam sprezentowac dodatkowe picki.

Jakie sa moje preferencje odnosnie tego draftu? Przede wszystkim uwazam, ze to zly timing. Ozzie Newsome odchodzi po sezonie I jego miejsce za rok zajmie nowy GM Eric DeCosta. Co wiecej, jesli Kruki zalicza kolejny sredni sezon, to z posada zegna sie Harbaugh. Nie wierze wiec, ze Ozzie w swym labedzim spiewie wybierze nowego Qb dla nowego trenera, ktorego za rok wybierze nowy GM. Co gdyby Ravens wybrali nowego Qb? Za rok obcinaja po 1 czerwca Flacco na czym oszczedzaja 18M. Ciezko wykorzystac je na solidnych graczy po 1 czerwca, zrollowane na kolejny rok dalyby amunicje na zakontraktowanie pomocy w postaci bardzo dobrych WR/TE. Dokladnie jak to zrobilo Philly. Wizja ciekawa, ale jak wspomnialem – malo realna, ale za rok czy dwa juz konieczna. Przez lata bronilem Flacco, ale juz nie mam sily. Zmiany koordynatorow, WR- zebrani przed emerytura lub w nizszych rundach, kotnuzje TE – ok wszystko to mu nie pomoglo, ale ten koles jest po prostu apatyczny I popelnia naprawde bledy, ktore bylyby szokujace nawet dla mlodego Qb. Dwa przyklady, ktore nie moga wyjsc mi z glowy – spotkanie ze Steelers. Ravens maja minute z okladem by odzyskac prowazenie, ktore obrona znow oddala przeciwnikom. Co robi Flacco w tym absolutnie komicznym 2min drill? Nie ma komu podac, zbliza sie rusher, wiec kladzie sie na ziemi. A zegar tyka, tyka, tyka. Pewnie dostal za to ochrzan, bo w ostatnim spotkaniu z Bengals sytuacja odwrotna. Na zegarze bodajze 1:40min. Ravens na prowadzeniu I maja pilke. Flacco znow nie ma komu podac, wiec zamiast polozyc sie na ziemii I zabrac 40s, rzuca ja na aut, a ja kurwie pod niebiosa przed TV.Pogodzilem sie juz z tym, ze Flacco, ktory poprowadzil Baltimore po pierscien juz nie wroci. Dodawanie mu nowych WR/TE to montowanie sportowego spojlera na aucie, ktore ma zatarty silnik.

Co realnie moze sie wydarzyc? Ja osobiscie licze, ze z powodu dzikiej pogoni za zgraja QB, do 16-tki moze spasc ktos z trojk: Ward, D.James czy Minkah. Kazdego z nich przyjalbym z ogromnym usmiechem. J.Smith gral w zeszlym roku fenomenalnie, ale jak zwykle nie skonczyl go z powodow zdrowotnych. Jego przyszyloroczny cap hit na poziomie 16M jest kosmiczny I jesli Ravens beda miec okazje zlapac swietnego CB by sparowac go z Humphrey’em I innymi mlodymi kotami, to bedzie to swietne rozwiazanie. Obcinajac kontrakt Smitha I innego weterana na Cb – Carra, tworzy sie 14M, ktore mozna solidnie zainwestowac. Moim osobistym faworytem jest jednak D.James. Przede wszystkim z uwagi na jego osobowosc. Jednym z glownych powodow upadku Ravens po Super Bowl bylo znikniecie z szatni Lewisa I Reeda – samcow alfa, ktorzy nadawali mentalny ton calej ekipie. Polozenie tego ciezaru na mlodym Mosley’u I flegmatycznym Flacco nie zdalo egzaminu. James moglby stac sie generalem tej szatni, zwlaszcza gdy zniknie z niej takze Sizzle. Dodatkowo moznaby obciac Weedla I oszczedzic 6M. Win, win, win.

Przerozne mocki najczesciej wieszcza, ze Ravens wybiora Ridley’a z Alabamy. Nie jestem fanem tego wyboru. Po pierwsze primo, draftowanie WRow w ostatnich latach to absolutna katastrofa. Rok temu bylem strasznie nakrecony na owczesny rocznik I jak na razie wyszla z niego wielka klapa. Po drugie primo, Ravens absolutnie nie potrafia dratowac WR-ow. Jest to problem, ktory ciagnie sie za nimi od lat I wynika chyba przede wszystkim z brakow wsrod scoutow. Ja mam swoich tegorocznych faworytow wsrod WR I mam nadzieje, ze ktoregos zastane na tablicy w 2 rundzie. Scouci Ravens potrafia znalezc swietnych OL, DL czy LB, ale dobrego WR-a nie znajda za nic. Inne mocki sugeruja, ze powinnismy wzmocnic OL. Zgadzam sie w pelni, ale nie z 16 numerem. O ile draftowanie WR-ow to dla scoutow Ravens czarna magia, o tyle znalezienie swietnego OL w nizszych rundach nei stanowi problemu. Patrzac na ostatnie lata I odloty z druzyny to wyglada to naprawde imponujaco: Osemele – zgarnia najwyzszy kontrakt dla guarda, Wagner – zgarnia najwyzszy kontrakt dla RT, w tym roku Jensen – najwyszy kontrakt dla C. OL Ravens ma sie dobrze. W ubieglym roku wybrali dwoch ciekawych graczy, znalezli Skure, ktorych chyba wskoczy na C. Hurst w koncu zaczal grac solidnie, gdy przeusneli go na G. Wracaja zdrowi Yanda i A. Lewis.

Ok, koniec przynudzania. With the 16th pick of 2018 NFL24.pl Mock Draft the Batlimore Ravens select... Tremaine Edmunds, ILB, Virginia Tech.

Dlaczego Edmunds? Bo to to jedyny w moich oczach topowy talent, ktory wciaz zostal na tablicy. BPA w najczystszej postaci. Nie lubie podpierac sie ekspertami, bo mam poczucie, ze robia swietna kase za piekne teoreryzowanie, nie majac absolutnie zadnej odpowedzialnosci za slowa. Wielu z nich ma jednak Edmunda jak top 5 pod wzgledem talentu. Dziwie, sie ze spadl u nas az do 16-tki a przed nim poszli Guice, Landry czy Vander Esch. Chlopak ma ledwie 19 lat I absolutnie genialne warunki fizyczne. Swietnie wyglada jego polaczenie z Mosley’em, ktory wciaz cierpi nie majac u boku Z.Orra. W ubieglym roku zmuszony zostal do czestego krycia TE, co wygladalo bardzo zle. Przeciwnicy wykorzystywali to do bolu. Edmunds jest piekielnie szybki, wysoki, doda pewnie sporo masy miesniowej. Bez problem poradzi sobie i kryjac TE, goniac runnera czy blitzujac Qb. Wzmocnienie obrony nie jest absolutnie czyms, czego Ravens potrzebuja I zadni punktow kibice przyjeliby to pewnie srednio. Mosley dostanie nowy kontrakt, ktory zatrzyma go w Baltimore na reszte kariery. Za 5 lat Mosley bedzie mial 31 lat. U jego boku bedzie ledwie 24 letni Edmuns wciaz w pelni swych fizycznych mozliwosci. Tak jak pisalem, zly timing dla Ravens by wykonac trzesienie ziemi. Ono nadejdzie za rok lub dwa. Duzo lepiej jednak budowac ofensywe oparta na mlodym Qb, gdy ma on swiadomosc, ze ma obrone, ktora da mu wiele szans na wykazanie sie.

Maurycy1988PL

• Ulubiona drużyna: Chargers,Ravens

Post30 mar 2018, o 17:58

Z tego co mi wiadomo to jestem "on the clock..."

W Los Angeles potrzeb jest kilka - zawodnik do O-Line, Linebacker, ktoś do D-line (mówi się o Nose Tackle) oraz QB, który zastąpi świetnego Philipa Rivers jak ten zakończy swoją karierę. Lecz w pierwszych rundach skupmy sie na trzech pierwszych wymienionych przez mnie pozycjach ponieważ Rivers ma jeszcze zdrowie by grać sezon-dwa w NFL.

With the 17th pick of 2018 NFL24.pl Mock Draft the Los Angeles Chargers select... Vita Vea, Washington.

Cel do gry jako Linebacker - Leighton Vander Esch powędrował niedaleko na wschód, bo do Arizony.
QB mozna wybrać póżniej, no chyba że będzie dotsepny JAKIMŚ OGROMNYM CUDEM taki Baker Mayfield.

V.Vea to defensywny zawodnik konferencji Pac-12 za rok 2017, który także załapał się do All-Pac-12 team za zeszły sezon. Porównywany do Danny'ego Sheltona, który także grał na uniwersytecie Washington. Porównywany też jest do Haloti Ngaty.
Vea będzie pełnił rolę Nose Tackle'a. Wiele ekip, które chciałoby wzmocnić środek linii ofensywnej będzie nim zainteresowane - na szczęście dla Los Angeles Chargers wiele z tych ekip ma wybory za nimi.
Nie będzie zbierał sacków, lecz wybór Vea wzmocni środek lini defensywnej i całe front-seven w wywieraniu presjii na QB. Na bokach tej linii Joey Bosa i Melvin Ingram...Jak widać będzie kim atakować.

W grze biegowej jest zawodnikiem, na którym często będzie się skupiać dwóch ofensywnych liniowych - ponieważ defensywa przeciwko grze biegowej to jeden z jego atutów. Running backs mogą mieć spore problemy z pokonaniem tak sporych rozmiarów utalentowanego zawodnika.
Dwóch zawodnik z O-line skupi się na V.Vea = więcej szans dla Ingrama i Bosy = OGROMNE kłopoty dla rozgrywających.
Innym atutem jest siła oraz użycie rąk. Jest typowym Nose tackle na NFL - jest ogromnych rozmiarów oraz posiada siłę do przedarcia się przez linię ofensywną.
W NFL będzie musiał popracować nad defensywą przy grze podaniowej. Do poprawy tez będzie jego praca stóp.

Jakby ktoś nie był przekonany do wyboru to tutaj trochę gifów do obejrzenia.
https://twitter.com/JohnOwning/status/9 ... 0919615488

Seattle Seahawks are now on the clock.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post1 kwi 2018, o 10:37

Mimo iż uwielbiam nasz Mock Draft to muszę przyznać, że w tym roku do swojego wyboru (rekordowo wysokiego) nie przykładałem się tak mocno jak chociażby rok temu. Powód jest prosty i dla tych, którzy śledzą mojego Twittera dobrze znany – jestem przekonany, że Seahawks będą ten pick handlować w dół. Drużyna ze Seattle nie dysponuje pickami w 2. i 3. rundzie więc po wyborze z #18 John Schneider i ekipa mieliby dzień przerwy. Potrzeb jest sporo (i tu znowu kto śledzi mojego TT mógł przeczytać ich listę) więc lepiej zgarnąć zawodnika pod koniec 1. rundy i gdzieś w drugiej. Dwóch zawodników to większa szansa uniknięcia busta. Nawet jeśli 1 wypali a drugi kompletnie zawiedzie to wciąż lepsze niż wybrać busta z #18 i nie mieć z tego draftu żadnych błyskawicznych korzyści (bo nie oszukujmy się, w 4. rundzie można znaleźć diamenty, nawet Week 1 starterów ale szanse na to są niewielkie). Nie mówiąc już o tym, że jest w tegorocznej draft class dużo zawodników których wybór na przełomie 1. i 2. rundy jest ok, zaś wybór ich z #18 to trochę reach…

Po tym przydługawym wstępie czas jednak przystąpić do wyboru bo tu na forum żyjemy w „świecie bez wymian” i zmuszeni jesteśmy wybierać tam gdzie nas przypisano. W takim świecie bez wymian Seahawks mają przechlapane bo już wiadomo, że któraś z dużych dziur pozostanie niezałatana.

Skoro o dziurach mowa – dwie największe to LCB i LG. Tu potrzebni są starterzy. Z drugiej strony wybór LG sprawiłby, że Pocic wciąż pozostanie w roli rezerwowego a nie tego oczekuje się od 2.-rundowca w jego drugim sezonie w lidze. W takim razie wypadałoby wybrać CB. Tutaj wracamy do wspomnianego wyżej problemu – jest kilku CB, których spokojnie można wybrać na przełomie 1. i 2. rundy (Isaiah Oliver, Carlton Davis). Czy jest (poza wybranym już Wardem) jakiś CB, którego można brać tak wysoko jak #18? Wygląda na to, że tylko jeden więc...

With the 18th pick of 2018 NFL24.pl Mock Draft the Seattle Seahawks select... Joshua Jackson, CB, Iowa

Obrazek

W niektórych analizach widnieje jako najlepszy CB tegorocznej draft class – w większości jest nim jednak Ward. Problemem Jacksona jest… brak odpowiednio dużej ilości materiału do analizy. Grał praktycznie tylko w minionym sezonie, w 2016 i 2015 pełniąc rolę rezerwowego. Taki one-year wonder – przy czym jest to naprawdę „wonder”.

"The pick magnet", "the Interceptor", "your team's QB favourite receiver" - OSIEM przechwytów w sezonie 2017, z czego TRZY w jednym meczu - przeciwko Ohio State. Nie jest to jednak CB idealny, nie jest to nawet CB którego wybór z #18 mógłby mnie jakoś mocno cieszyć ale jest jak jest. W grze biegowej praktycznie w ogóle nie potrafi uwolnić się od bloku, jego tacklowanie... no cóż, dobrze że Pete Carroll i jego sztab wypuścili nawet filmik szkoleniowy jak powinno się tacklować, bo Jacksonowi bardzo się taka nauka przyda. Mimo niezłego wzrostu 6'0'' ma stosunkowo krótkie ręce - 31⅛ (Seahawks nie wybierają CB poniżej 32'') ale przy dobrym wyskoku (38'') nie przeszkadza mu to w zbijaniu i przechwytywaniu górnych piłek. O niezbyt szybkim (4.54) 40-yd dash nie będę pisał - Richard Sherman biegał 4.56 a jakoś nie przeszkodziło mu to w byciu Topowym CB. Jeśli ktoś powie "ok, ale Sherman nadrabia wzrostem" proszę bardzo - Marcus Peters 4.53...

Jego highlights niektórzy komentują "well, he knows he is not a WR on those plays, right?" i nic dziwnego bo przychodząc do Iowa, Jackson był właśnie WRem. Znam jednego takiego CB, który zrobił dużo dobrego w Seattle a który też był WRem jeszcze na początku kariery w NCAA a konkretnie w Stanford...

Do tej pory Pete Carroll raczej nie wystawiał na starterze niedoświadczonych CBs. To jak świetnie poradził sobie w debiutanckim sezonie Quill, może jednak zmienić ten trend. Tak więc Pocic (który przybrał podobno trochę masy w stosunku do rookie season) na LG, Joshua Jackson na LCB i Seahawks mają komplet starterów. W dalszych rundach szukamy perełek...

Dallas Cowboys are now on the clock...
Na starym forum: WaltJones

Jaden

Post3 kwi 2018, o 16:45

With the 19th pick of 2018 NFL24.pl Mock Draft the Dallas Cowboys select Isaiah Wynn, OT/OG, Georgia.

Tak jak pisał Michał. Wybór w tej części draftu jest bardzo niewdzięczny. Wielu zawodników, których chciałbyś wybrać już nie możesz, a ci którzy pozostali wydają ci się spokojnie możliwi do wyciągnięcia po trade downie. Dlatego liczę, że któryś zespół będący zainteresowany wyborem DL lub LB będzie chciał się wcisnąć przed Lions.

Wiele w trakcie tego offseason mówi się o stworzeniu ofensywy bardziej „Dak-friendly”. Wybór Wynna w tym momencie to czyste best player available, które idealnie wpisuję się w potrzebę drużyny z teksasu, oraz w profil liniowego jakiego szukają Cowboys. Wyobrażacie sobie linie ofensywną złożoną z Smitha, Wynna, Fredericka, Matrina, Collinsa? Dak miałby znów ogromny komfort pracy jak w swoim rookie sezon, beneficjentem tego wyboru zostałby również Elliott, ponieważ absolwent Georgie jest świetny w run blocking.

Co również podoba mi się w tym wyborze, to możliwość gry Wynna jako LT, mimo że jest trochę za mały, to wobec problemów z plecami Tyrona Smitha byłby on dobrym zabezpieczeniem na tej pozycji w razie konieczności.
Wynn jest bardzo dobrze przygotowany motorycznie do roli LG w NFL. Jest bardzo dobry technicznie oraz ma świetną pracę stóp. Jego etyka pracy pozwala uwierzyć, że wybierając kolejnego liniowego wysoko pozwoli zapewnić spokój wewnątrz linii na wiele sezonów.

Tutaj można zobaczyć jak radzi sobie Wynn, i jeśli ktoś ma 20 minut to jest to naprawdę fun to watch dla ludzi lubiących oglądać pracę liniowych:
https://www.youtube.com/watch?v=3xttDAxpJNY

Detroit Lions are now on the clock.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL