Teraz jest 14 sie 2025, o 08:43

KOMENTARZE do Mock Draft 2018

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Cycu

Re: KOMENTARZE do Mock Draft 2018

Post27 mar 2018, o 03:39

sz napisał(a):
Cycu napisał(a):Wybierajac Barkley'a, wybiera sie nowa twarz zespolu, kogos kto zdefiniuje te franchise na najblizsza dekade. Dla mnie stawianie pytania, czy to zasluguje na wysoki wybor, to jest jakas komedia. Nie znam planow Browns co do QB, ale mysle, ze wezma Barkley'a z 1 i Qb 4. Mayfield pasuje do koncepcji tego zespolu i mysle, ze spokojnie do 4 sie ostanie. Barkley niekoniecznie, a jest on Browns potrzebny by w koncu dac tej druzynie impuls do czegos lepszego.

Kiedy ostatnio wybrany wysoko RB na prawdę zdefiniował organizację, odmienił oblicze drużyny i zaprowadził ją do sukcesów? Ja nie przypominam sobie takiego przypadku. Twarzą organizacji i tak zawsze będzie QB, to jest bez żadnych wątpliwości najważniejsza pozycja i pozycja o największym wpływie na grę drużyny. Browns nie mogą sobie pozwolić, by, tak jak pisał kks, zadowolić się rozgrywajacym pominiętym przez drużyny wybierające z #2 i #3.
Warto zobaczyć jak w tym roku poradził sobie Barkley chociażby w meczu przeciwko Ohio State (i nie sugerować się otwierającym mecz kick returnem), żeby wyrobić sobie zdanie, czy nawet wybitny RB rzeczywiście ma tak wielki wpływ na grę zespołu.

Chcesz mi powiedziec, ze Zeke nie odmienil oblicza Cowboys? Fournette nie dal kopa Jaguars, ktorzy nawet z marnym Bortlesem miotajacym podania otarli sie o Super Bowl? Gurley nie jest graczem, ktory definiuje gre ofensywna Rams? Jak radzilby sobie Goff gdyby nie mial za soba Gurley'a?

kks napisał(a):Jeżeli Browns chcą wybrać topowego QB w tym roku, to powinni to zrobić z 1. Co to za atrakcja wybrać odrzut dwóch innych drużyn? Jedynie w sytuacji, w której 3 QB byłoby ocenianych dokładnie tak samo wysoko mogliby sobie pozwolić sobie na Twój scenariusz. A nie ma wątpliwości, że każdy z tych QB jest zupełnie inny.

Przy takim podejsciu, to powinnismy chyba traktowac Wentza jako marny odrzut po Rams :lol: Wg mnie najbardziej prawdopodbny scenariusz przy Barkley'u z 1, to Chubb do Giants i Jets wybieraja sobie Qb. Sadzac po tym, co ostatnio prezentuje ich FO raczej nie wybiora Mayfielda, wiec Browns moga go spokojnie zlapac z 4. Jesli zas zostawia na tablicy Barkley'a to Giants wezma go z mila checia. Troche podchodzi to pod teorie gier w draftowej praktyce.

Michal29 napisał(a):To "undersized", które pojawia się przy różnych analizach Roquana Smitha to chyba dotyczy głównie wagi, prawda? Bo raczej nie wzrostu - chłopak ma 1,85 więc jest o 2 centymetry wyższy od najlepszego MLB ligi...

Ogladajac R. Smitha w ubieglosezonowym playoff mialem odczucie jakbym patrzyl na nowe wcielenie R.Lewisa ze starych spotkan z okolic 2000 roku. Koles jest nieprawdopodobnie szybki i demoluje przeciwnikow na calej szerokosci boiska.

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post27 mar 2018, o 06:49

Cycu napisał(a):
kks napisał(a):Jeżeli Browns chcą wybrać topowego QB w tym roku, to powinni to zrobić z 1. Co to za atrakcja wybrać odrzut dwóch innych drużyn? Jedynie w sytuacji, w której 3 QB byłoby ocenianych dokładnie tak samo wysoko mogliby sobie pozwolić sobie na Twój scenariusz. A nie ma wątpliwości, że każdy z tych QB jest zupełnie inny.

Przy takim podejsciu, to powinnismy chyba traktowac Wentza jako marny odrzut po Rams :lol: Wg mnie najbardziej prawdopodbny scenariusz przy Barkley'u z 1, to Chubb do Giants i Jets wybieraja sobie Qb. Sadzac po tym, co ostatnio prezentuje ich FO raczej nie wybiora Mayfielda, wiec Browns moga go spokojnie zlapac z 4. Jesli zas zostawia na tablicy Barkley'a to Giants wezma go z mila checia. Troche podchodzi to pod teorie gier w draftowej praktyce.

Nigdzie nie napisałem, że trzeci QB w tym drafcie jest marny. Napisałem tyle, że jak ma się możliwość wyboru najlepszego z 3, to po co dawać szansę zgarnięcia go innym ekipom.

Nie dość, że odrzut Rams, to jeszcze Browns. ;-)

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post27 mar 2018, o 07:42

Wydaje mi się, że jeżeli ekipa jest zdecydowana na wybór swojego franchise QB, to wybierze go z numerem 1 jeśli ma taką możliwość. W naszym mniemaniu umiejętności 3-4 QB mogą być zbliżone i możemy sobie tu podebatować, który jest lepszy, a który gorszy. Z perspektywy klubu wygląda to pewnie zupełnie inaczej i nie sądzę, ze cały sztab szkoleniowy ma tez oto taki pogląd jak niektórzy z nas - czyli, mamy kilku fajnych QB, poczekajmy co się wydarzy do picku nr 4 i jakoś to będzie. Myślę, e są to godziny analiz, rozmów i w końcu podjęcie decyzji dotyczącej wyboru konkretnego prospecta. Jeżeli przykładowo wybór padnie na Rosena, to Browns, czy inny klub wybiora go od razu. Nie ma tu kalkulacji z cyklu - Rosen jest the best, ale jak zgarną go nam inni, to Darnold też jest fajny.
Co do pozycji RB. Jak mawiał pewien jegomość z wąsem "Racja jest jak d..., każdy swoją ma". Dlatego tez uważam, że można tworzyć oblicze klubu w oparciu o świetnego RB, jak i QB. Jednak to w oparciu o ta druga pozycję raczej częściej buduje się wizerunek klubu. Przeciętny footballowy zjadacz chleba najpierw ocenia pracę QB, a potem pozostałych graczy.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

sz

Post27 mar 2018, o 08:08

Cycu napisał(a):Chcesz mi powiedziec, ze Zeke nie odmienil oblicza Cowboys? Fournette nie dal kopa Jaguars, ktorzy nawet z marnym Bortlesem miotajacym podania otarli sie o Super Bowl? Gurley nie jest graczem, ktory definiuje gre ofensywna Rams? Jak radzilby sobie Goff gdyby nie mial za soba Gurley'a?

Dokładnie (no może nie do końca dokładnie ;)) to chcę powiedzieć. Każdy z tych zawodników to bardzo dobry RB, a szczególnie Zeke i Gurley, i na pewno dają sporo swoim drużynom, ale mam wątpliwości, czy poprowadzili je do sukcesów, a tym bardziej, czy je definiują.

Zeke jest moim zdaniem najlepszy z tej trójki i póki co w dwóch sezonach ma jeden występ w playoffs i zero zwycięstw. W 2017 z nim w składzie Cowboys mieli bilans 6-4, a bez niego 3-3, więc to nie jest tak, że jego obecność w składzie miała dramatyczny wpływ na drużynę. Jeżeli coś definiuje tę drużynę, to moim zdaniem jest to linia ofensywna.

Dla ofensywy Rams najważniejszą osobą jest McVay, a sezon 2016 pokazał, co bez dobrze grającej linii ofensywnej może zrobić nawet tak świetny biegacz jak Gurley i jak wówczas radził sobie z nim w składzie Goff. Gurley ma już za sobą 3 lata w lidze i póki co podobnie jak Zeke jeden występ w playoffs i zero zwycięstw. Był to też wybór numer 10, a to już prawie dwukrotnie niższy kontrakt niż zawodnika wybieranego z #1. Draft 2015 nie należał też do najmocniejszych.

Fournette w swoim jednym sezonie w lidze ma już na koncie występ w AFCCG, co na pewno można poczytywać za sukces, ale chyba każdy się zgodzi, że znaczna większa w tym zasługa defensywy i że to właśnie defensywa definiuje tę drużynę. W sezonie regularnym bilans Jaguars z Fournettem w składzie to 7-6, a bez niego 3-0, i mimo że przytaczając tę statystykę w żadnym wypadku nie mam zamiaru twierdzić, że Jags są lepsi bez Fournette'a, niż z nim (bo tak nie jest), to jednak nie jest on im niezbędny do odnoszenia zwycięstw. Co więcej, w rankingu RB wybranych w drafcie 2017 Fournette póki co klasyfikuje się co najwyżej na 3 miejscu, za Kamarą i Huntem, a Cook przed kontuzją również prezentował się lepiej. Dla mnie rok temu Fournette nie był wart wyboru #4 i sezon 2017 tylko to potwierdził.

mg_2602

• Ulubiona drużyna: Minnesota Vikings

Post27 mar 2018, o 08:13

oceansizer napisał(a):Wydaje mi się, że jeżeli ekipa jest zdecydowana na wybór swojego franchise QB, to wybierze go z numerem 1 jeśli ma taką możliwość. W naszym mniemaniu umiejętności 3-4 QB mogą być zbliżone i możemy sobie tu podebatować, który jest lepszy, a który gorszy. Z perspektywy klubu wygląda to pewnie zupełnie inaczej i nie sądzę, ze cały sztab szkoleniowy ma tez oto taki pogląd jak niektórzy z nas - czyli, mamy kilku fajnych QB, poczekajmy co się wydarzy do picku nr 4 i jakoś to będzie. Myślę, e są to godziny analiz, rozmów i w końcu podjęcie decyzji dotyczącej wyboru konkretnego prospecta. Jeżeli przykładowo wybór padnie na Rosena, to Browns, czy inny klub wybiora go od razu. Nie ma tu kalkulacji z cyklu - Rosen jest the best, ale jak zgarną go nam inni, to Darnold też jest fajny.
Co do pozycji RB. Jak mawiał pewien jegomość z wąsem "Racja jest jak d..., każdy swoją ma". Dlatego tez uważam, że można tworzyć oblicze klubu w oparciu o świetnego RB, jak i QB. Jednak to w oparciu o ta druga pozycję raczej częściej buduje się wizerunek klubu. Przeciętny footballowy zjadacz chleba najpierw ocenia pracę QB, a potem pozostałych graczy.

Amen.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post27 mar 2018, o 19:45

gdyby tak wyglądał prawdziwy draft to właśnie dzwoniłbym do Oakland dając im swoją #15 i #77 oraz przyszłoroczny pick z trzeciej rundy za ich #10

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post27 mar 2018, o 22:38

osinho napisał(a):gdyby tak wyglądał prawdziwy draft to właśnie dzwoniłbym do Oakland dając im swoją #15 i #77 oraz przyszłoroczny pick z trzeciej rundy za ich #10

Troche mało byś dawał - Houston w tamtym roku za #12 zapłacili dodatkowym 1st. Co prawda #15 jest troche blizej niz bylo Houston w tamtym roku ale myślę, że przynajmniej #77 musiałbyś zamienić na 2 rundę :P

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post27 mar 2018, o 22:44

bambosz napisał(a):
osinho napisał(a):gdyby tak wyglądał prawdziwy draft to właśnie dzwoniłbym do Oakland dając im swoją #15 i #77 oraz przyszłoroczny pick z trzeciej rundy za ich #10

Troche mało byś dawał - Houston w tamtym roku za #12 zapłacili dodatkowym 1st. Co prawda #15 jest troche blizej niz bylo Houston w tamtym roku ale myślę, że przynajmniej #77 musiałbyś zamienić na 2 rundę :P

dorzuciłbym może jeszcze kompensacyjny pick z trzeciej lub czwartej rundy, to byłyby twarde negocjacje :lol:

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post27 mar 2018, o 23:21

osinho napisał(a):
bambosz napisał(a):

dorzuciłbym może jeszcze kompensacyjny pick z trzeciej lub czwartej rundy, to byłyby twarde negocjacje :lol:

Jak idziesz po QB to podejrzewam, że GM Oakland zadzwoniłby też na słoneczną Florydę że mają spory ruch i wziął za to #11 plus 2nd albo 3rd w tym drafcie dodatkowo dostając tego samego zawodnika którego wybraliby z #10 :D

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post28 mar 2018, o 13:58

Ma ktoś kontakt z OaRaiders_...nie, nie chodzi o trade :D tylko czas się kończy.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL