Teraz jest 14 sie 2025, o 08:41

KOMENTARZE do Mock Draft 2018

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Cycu

Re: KOMENTARZE do Mock Draft 2018

Post25 mar 2018, o 20:27

sz napisał(a):Jakiego kontraktu Bella? Tego, którego Steelers nie chcą mu dać, bo nie uważają, że zasługuje na długi, wysoki kontrakt i dlatego będzie grał drugi rok z rzędu na franchise tagu? Ilu innych RB zarabia co najmniej 10 mln $? Zero. Ilu OG zarabia co najmniej 10 mln $? Ośmiu. Dla porównania ósmy najlepiej opłacany RB zarabia 5.166 mln $, ósmy najlepiej opłacany Kicker - 3.750 mln $. RB dostają obecnie pieniądze bliższe tym, które dostają Kickerzy, niż te, które płaci się Guardom.

To, ze Steelers nie chca mu dac takiego kontraktu nie oznacza, ze takiego kontraktu w lidze nie dostanie. Za rok sie o tym przekonamy. W kolejce po nowe kontrakty czekaja Gurley, Johnson, Zeke. Jesli taki McKinnon grac bedzie z $10.5M cap hitem i srednia powyzej $7M, to o jakie kontrakty poprosza tamci gracze? Rynek RB sie odwraca, bo dla nich przychodzi sie na mecze. Posiadanie hybrydowego RB to juz powoli staje sie mus. To pelnowartosciowi zawodnicy, ktorzy graja wszystkie trzy downy. Problem w tym, ze RB trzeba rotowac, a nikt przy zdrowych zmyslach rotowac guardow nie bedzie. Patrzac na coraz bardziej puste trybuny stadionow wlasciciele dojda do wnisoku, ze potrzebuja RB, ktorzy porwa tlumy. Umowmy sie, po 30 jardowym biegu, gdy stadion eksploduje w radosci, malo kogo obchodzi, ze OL zrobila genialna robote. Taki niestety urok tej formacji. Ich sie docenia na filmie, ale nie w tlumie na stadionie. Guardom sie placi za wykonanie roboty, ale nie draftuje wysoko. Rozwazajac finansowy aspekt draftowania gracza trzeba tez ze swiata wirtualnych numerkow przeliczanych po to,by sie zmiescic pod capem przejsc do swiata rzeczywistego. Tam wsrod najlepiej sprzedajacych sie koszulek nie znajdziesz guarda.

Podsumowujac, moje cale rozwazanie zmierzalo do tego, ze nikt nie rozwaza czy Nelson wart jest wysokiego wyboru. Ocenia sie jego talent i tak powinno byc. W przypadku RB, ktorych wybierano w ubieglych latach, wciaz podnoszono, ze to tylko RB. Sorry, ale poza Trentem Richardsonem kilka ladnych lat temu, ciezko mi przypomniec sobie bust wsrod topowych RB. Grali swoje, a niektorzy duzo powyzej oczekiwan. Duzo bardziej wolalbym wybrac RB majac spora pewnosc sukcesu niz wybrac kolejnego WR, ktory co prawda biega jak gazela, ale lapy ma jak cegly. Ilu liniowych okazalo sie niewypalami w ostatnich latach? Ilu CB? Zakopmy juz ten glupi poglad, ze RB nie powinno sie draftowac wysoko.

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post25 mar 2018, o 20:40

Pewnie ze względu na pobyt w USA masz trochę inne spojrzenie na ten sport. Ok, kibicom zawsze podobają się biegi. Ok, kibice nie widzą blokowania OL, a przynajmniej ci piknikowi. ;-) Natomiast nic nie spodoba się kibicom tak jak wygrany Super Bowl. Do wygrania SB dużo łatwiej dotrzeć z solidną OL niż z rewelacyjnym biegaczem.

Cycu

Post25 mar 2018, o 22:52

Ale ja sie z tym zgadzam. Po prostu napisalem, ze dziwi mnie biadolenie o wybieraniu RB, gdy posrod najlepszych guardow w lidze ze swieca szukac wybranego w 1 rundzie, a mimo to nikt przy Nelsonie nie zajaknie sie czy warto go wybrac w top 5. Nelson podobnie jak Barkley jest talentem najczystszej wody, ale tylko przy jednym z nich stawia sie pytania czy zasluguje na wysoki wybor. Koles robil nieprawdopodobne rzeczy w Penn State, jego wyniki w combine byly wywalone w kosmos, a mimo to dywagujecie tu "To Rb, wiec wiem, ze nie powinno sie go wysoko wybierac". Czemu przy Nelsonie nie psioczymy, ze to tylko guard a nie LT? Wybierajac Barkley'a, wybiera sie nowa twarz zespolu, kogos kto zdefiniuje te franchise na najblizsza dekade. Dla mnie stawianie pytania, czy to zasluguje na wysoki wybor, to jest jakas komedia. Nie znam planow Browns co do QB, ale mysle, ze wezma Barkley'a z 1 i Qb 4. Mayfield pasuje do koncepcji tego zespolu i mysle, ze spokojnie do 4 sie ostanie. Barkley niekoniecznie, a jest on Browns potrzebny by w koncu dac tej druzynie impuls do czegos lepszego.

Pierre

Post26 mar 2018, o 07:24

Ja bym zwrócił uwagę na jeszcze jeden aspekt, różnice między topowym graczem na RB tj. Barkley (szczególnie pod względem "NFL ready"), a uchodzącego za drugiego w roczniku Guice'em. Są dużo większe niż w przypadku Nelsona i pozostałych top-3 guardów, ale i topowych C/G (Daniels, Price). RB w tym roczniku mają fajny potencjał, ale tu i teraz kompletny wydaje mi się tylko Barkley.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post26 mar 2018, o 07:33

Co do wyboru Colts. Moncriefem już nie powinni się martwić, bo za swoje jak narazie przeciętne umiejętności będzie dostawał gruba kasę w Jax o ile się nie mylę. Natomiast co do wyboru Calvina Ridleya, to kolejna Tampa myślę, że by przyklasnęła, gdyż na tablicy wciąż jest Fitzpatrick. A przynajmniej ja tak to widzę.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

mg_2602

• Ulubiona drużyna: Minnesota Vikings

Post26 mar 2018, o 08:11

Co do picków nr 1 i 2... wow! Osobiście na miejscu Giants brałbym QB. Takie zespoły rzadko lądują w top 3 draftu i nie pozostają w ligowej piwnicy na długo, dlatego każdy taki rok to szansa na wzięcie QB. Dla mnie wybór w top 5 to prawie zawsze bilet na lepszą przyszłość (odrzucamy przypadki jak np. Colts w tym roku ze swoim franchise QB po kontuzji, wszak wiadomo, że tylko koniec kariery przez uraz zmusi Indy do zmiany_, a w NFL opiera się ona na QB. I sorry - wóz albo przewóz.

Świetny RB to gwarancja dobrej gry przez 6-8 sezonów, nawet tak wybitny gość jak Adrian Peterson z moich ukochany Vikings nie pociągnął zespołu samodzielnie, bo dziury na QB nie pozwoliły mu na to. Gdy miał raz wybitnego QB w osobie Favre'a w 2009 to był finał NFC i pechowa porażka z Saints. To liga napędzana rozgrywającymi, taki mamy klimat. Dlatego nie kupuję opinii, że warto zobaczyć, co prezentuje Davis Webb, bo na dziś to facet wymagający znacznie dłuższego szlifowania niż dostępni w tym scenariuszu Darnold czy Rosen.

Do tego Eli widać, że jest liderem, który własne dobro chowa do kieszeni i potrafi poświęcić się dla drużyny. Myślę, że sam chętnie przez rok podszkoliłby swojego następcę i oddał mu stery. Tak samo, jak on przejął je niegdyś od Kurta Warnera.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post26 mar 2018, o 09:19

Dobry ruch Broncos bo OL dla mnie to podstawa gry ofensywnej. Silna linia wypromuje przyzwoitego QB ale nawet wybitny rozgrywający bez niej, dosłownie, leży i kwiczy. Colts również mądrze biorą WR bo Moncrief jest już w Jax i robią się pustki w korpusie skrzydłowych.

Tegoroczna sprawa Barkley'a jest wyjątkowa. Osobiście uważam że żadna pozycja nie jest mniej ważna i któraś nie zasługuje na wysoki wybór. Wszystko zależy od talentu i potrzeb drużyny. Wybrałbym SB z jedynką tylko i wyłącznie dlatego że Browns mają 1 i 4 wybór. Gdyby to był 1 i 12 bez wahania zdecydowałbym się na QB. Uważam że duet Bakley i któryś z top3 QB to dobry fundament do zbudowania drużyny. Celowo napisałem któryś bo czy w Cleveland wiedzą co robią z tą pozycją, to już zakrawa na parodię. Każdy draft to celowanie w startera i co roku nic z tego nie wychodzi. Może pora spróbować zdać się na los.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

dominikkdz

• Ulubiona drużyna: Saints
  • Ulubiony zawodnik: Hau'oli Kikaha

Post26 mar 2018, o 09:40

Nie jestem fanem ruchu Bambosza.
Ridley imo nie jest, i nie będzie WR#1, a wybór go z #6 to przesada. Jest tylu potencjalnie dobrych WR w późniejszych rundach, mających większy sufit.

Minkah byłby tam świetny w roli ala Mathieu obok Wilsona, Hairstona czy Hookera.

Albo Roquan czy Tremaine pod podwaliny regimentu LB.
DK

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post26 mar 2018, o 09:56

DexterLuthor napisał(a):Dobry ruch Broncos bo OL dla mnie to podstawa gry ofensywnej. Silna linia wypromuje przyzwoitego QB ale nawet wybitny rozgrywający bez niej, dosłownie, leży i kwiczy. Colts również mądrze biorą WR bo Moncrief jest już w Jax i robią się pustki w korpusie skrzydłowych.

Tegoroczna sprawa Barkley'a jest wyjątkowa. Osobiście uważam że żadna pozycja nie jest mniej ważna i któraś nie zasługuje na wysoki wybór. Wszystko zależy od talentu i potrzeb drużyny. Wybrałbym SB z jedynką tylko i wyłącznie dlatego że Browns mają 1 i 4 wybór. Gdyby to był 1 i 12 bez wahania zdecydowałbym się na QB. Uważam że duet Bakley i któryś z top3 QB to dobry fundament do zbudowania drużyny. Celowo napisałem któryś bo czy w Cleveland wiedzą co robią z tą pozycją, to już zakrawa na parodię. Każdy draft to celowanie w startera i co roku nic z tego nie wychodzi. Może pora spróbować zdać się na los.

Jeżeli Browns chcą wybrać topowego QB w tym roku, to powinni to zrobić z 1. Co to za atrakcja wybrać odrzut dwóch innych drużyn? Jedynie w sytuacji, w której 3 QB byłoby ocenianych dokładnie tak samo wysoko mogliby sobie pozwolić sobie na Twój scenariusz. A nie ma wątpliwości, że każdy z tych QB jest zupełnie inny.

mg_2602

• Ulubiona drużyna: Minnesota Vikings

Post26 mar 2018, o 12:27

Długo byłem zdania, że Browns powinni brać Barkleya, ale po ruchu Jets zmieniłem zdanie.

Jeśli wybierzesz SB, to dalej może pójść dwóch QB z grupy Darnold, Mayfield, Rosen, Allen. To wbrew pozorom wcale nie jest tak, że ktokolwiek z nich będzie spoko. Dlatego jeśli masz wiarę w któregoś z nich i uważasz za najlepszego w drafcie, to bierzesz go z #1. A potem? Barkley może im spaść nawet z #4, jeśli NYG i NYJ wezmą rozgrywających. A jeśli ktoś sprzątnie Barkleya, to Ty masz już swojego QB, a za Tobą jest wygłodniała masa, która chętnie weźmie któregoś z QB, który do czwórki się ostał.

Poza tym – różnica między wybitnym QB a średnim QB w NFL to przepaść dla drużyny. Różnica między topowymi RB a średnimi RB w NFL aż tak wielka nie jest w tym sensie, że mniej przekłada się na grę i liczbę zwycięstw.

Powtórzę to znów: dla mnie wybór w top 3-5 draftu, szczególnie w takim roku jak ten, to talon na rozgrywającego. Jak go masz, lepiej wykorzystać i zadbać, by zbudować wokół niego ekipę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL