Teraz jest 13 sie 2025, o 23:48

Championship 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Re: Championship 2017

Post25 sty 2017, o 13:19

Dokładnie, poza tym sami komentatorzy zapowiadali w trakcie transmisji, więc info pewne.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post25 sty 2017, o 18:07

spoko, bo w ramówce nic jeszcze nie było
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

kaliber

Post27 sty 2017, o 21:18

Z tego co widzę zapowiedź w Eleven to szykują początek transmisji na 23.00 - czyżby jakieś studio będzie ? :-) a może podsumowanie sezonu lub droga obu ekip do SB.

OaRaiders_

Post28 sty 2017, o 13:41

Witajcie.

Dawno mnie tu nie było, niestety sprawy zawodowe i rodzinne...

Ale przechodząc do konkretów, bo na kilka pytań mogę Wam odpowiedzieć.
1. SB będzie w Eleven Sports i skomentuje mecz duet J. Stęszewski - W. Cebulewski. Nawet jutrzejszy Pro Bowl będzie live w Eleven. Ew. jak ktoś nie ma tego kanału, a posiada niemiecki Sat1, to spotkanie będzie można obejrzeć również tam.
2. Co do sympatii Jędrzeja, to nie mam pojęcia z kim trzyma. ;) Za to Witek bardzo lubi ... Browns. Czy im się oddał? Myślę, że nie. Po prostu lubi kibicować drużynom słabszym. Co do Rosia to wiadomo, Raiders.
3. Komentatorzy NFL w USA też mają swoje sympatie i nawet ustawia się ich tak, by np. komentator z Chicago komentował mecze innej dywizji. Oczywiście na tyle na ile jest to możliwe, bo w play-off jest to praktycznie nie do zrobienia.

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post28 sty 2017, o 20:43

Ja również witam po dłuższej przerwie i to akurat w dobrym momencie: moi Falcons w SB - kto by się spodziewał przed sezonem? Mało kto w USA a w Polsce to założę się że nikt nie brał w ogóle takiej możliwości pod uwagę. Mam nadzieję że po SB liczba fanów Atlanty wzrośnie i nie będę jedynym rodzynkiem w tym ciachu.
Swoją drogę fajnie było by zrobić ankietę kto komu kibicuje i dlaczego. Założę się że 90% kibiców w Polsce kibicuje NE i Raiders. Patriots dlatego że odnosili sukcesy w tym czasie co większość kibiców zaczynała swoją przygodę z NFL , no a komu kibicować jak nie mistrzowi, no a Raiders to wiadomo Sebastian Janikowski.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post28 sty 2017, o 21:36

O przepraszam bardzo, moja przygoda z NFL zaczęła się dużo wcześniej, niż NE zaczęło odnosić sukcesy :D . Powiem szczerze, że jak zaczynałem śledzić NFL, to bardzo podobało mi się BIlls z Kellym u sterów i oczywiście Cowboys z Aikmanem, Smithem i Irvinem. Potem moja sympatia poszła w kierunku Bledsoe'a i właśnie NE. NIgdy bym nie pomyślał, że wiele lat później Brady i całe NE stworzą prawdziwą dynastię. Fascynacja Eagles trwa od kilku zaledwie lat, ale mam nadzieję, że i Orzełki stworzą kiedyś coś, co będzie można określić pasmem sukcesów. Szczerze, to nie wiem komu kibicuje większość POlski, ale pewnie tak jak Ufek napisał - Raiders. Czy NE, tu bym się zastanawiał, bo to taka drużyna z bardzo negatywnym "elektoratem" ;)
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

kaliber

Post28 sty 2017, o 22:15

U mnie to samo - przygoda z NFL zaczęła się od meczu, transmitowanego w tvp lata temu w którym Cowboys roznieśli Bills i od tamtego momentu zostałem kibicem Dallas. To było jak z NBA i pierwsze mecze Lakers Celtics a zwłaszcza Pistons, którym kibicuje od prawie 30 lat. W NFL jednak pojawił się Brady i Patriots, po prostu trudno było się w nich nie zakochać :-) Po dwuletnim pobycie w Ohio Kentucky 10 lat temu wszystko się przewróciło na rzecz Bengals i można powiedzieć, że trafili w mój pakiet ulubionych zespołów Stomil/Bayern/Pistons/Bengals. Co do Raiders to pamiętam ich moc z 2003 ale wtedy też Tampa Bay to był mój konik, Bengals grali fatalnie a Tampa miała świetny zespół Sapp, Alstott ( niesamowity FB ) i Gruden za sterem. Obserwując tę ligę od lat muszę stwierdzić, że Tom Brady to jednak najlepszy QB, zawodnik i jakby postać jaką widziałem na boisku, stąd ta sympatia do NE chociaż oczywiście o Emmitcie nie zapominam :-) i fajnie że Cowboys wracają na swoje miejsce.

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post28 sty 2017, o 22:31

Moja przygoda z Falcons zaczęła się w latach 90-tych, oczywiście słyszałem o takim sporcie jak FA ale w tym czasie to w Polsce to była zupełna egzotyka. Podczas pobytu w Nowym Jorku wpadł mi w ręce egzemplarz USA Today z wynikami meczów NFL taki z rysunkami kasków no i oczywiście kask Falcons od razu przykuł moją uwagę i od tej pory zacząłem zbierać informacje o tej drużynie i całej lidze, no i z przerwami trwa to do dzisiaj. Z innych drużyn to sympatyzuję z Bengals, Packers, Steelers, Cardinals, Eagles. Nie jestem fanem za to Giants, 49ers, Saints. Patriots nie wzbudzają we mnie jakiś specjalnych emocji, nie jestem ani za ani przeciw.

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post29 sty 2017, o 10:47

Ten Super Bowl XXVII pomiędzy Dallas-Buffalo to sporo kibiców przyciągnął ;) Zresztą to fajne lata były. NBA w swoim najlepszym czasie (Jordan, Pippen - początek ery Bulls, Barkley, końcówka Magica itd. ...) w TVP, finały nocami na żywo. Można było obejrzeć też finały NHL (LA Kings z Gretzkym). W satelicie, chyba na Screen Sport, było World Series i doszedł ten jeden Super Bowl ;)

Co do kibicowania to bywa różnie. Atlanta już miała w swoim dorobku kilka naprawdę świetnych sezonów czy to już z Ryanem na rozegraniu, ale przecież był Vick w swoim najlepszym czasie, był udział w SB. Wygrana w finale może im pomóc w zdobyciu kibiców. Mają wszystko inne, znane historyczne miasto jako siedzibę, świetna, ostra nazwa, fajne logo, barwy, stroje. Nic tylko wygrywać :).

W latach 90-tych kibicowałem Dallas, bo ich znałem najbardziej - wygrywali sporo. Ale też Montana i Young w 49'ers robili wrażenie. Potem przyszedł ten świetny SB pomiędzy Panthers i Pats i jakoś tak przyciągnęli mnie Panthers. Oj ten zeszłoroczny SB, nie wykorzystać tak słabego ataku Broncos to mi się przez lata będzie śnić :( Zawsze też przemawiała do mnie gra Peytona Manninga, taki do bólu klasyczny QB z niesamowitymi umiejętnościami. Ale ogólnie to lubię całe NFL i dobrą grę doceniam zawsze.
Obrazek
"Keep pounding!"

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post30 sty 2017, o 10:25

Moja przygoda z NFL zaczęła się od post-season 2008, zakończonego słynnym meczem Steelers-Cardinals. Od początku byłem za Cardinals za sprawą Larry'ego Fitzgeralda i faktem iż Cardinals byli słabsi w tamtym PO. Nawet w trudnych czasach jestem za nimi i nie zmieni się to nawet po emeryturze Fitza.
Sympatyzuję też z Chargers i Lions, z QB najbardziej lubię właśnie Philipa Riversa
Poprzednia strona

Powrót do NFL