Teraz jest 13 sie 2025, o 22:30

NFL w LA

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

maui

• Ulubiona drużyna: Los Angeles
  • Ulubiony zawodnik: Mariota

NFL w LA

Post13 sty 2016, o 11:56

NFL wraca tam gdzie być powinna zawsze, bez jakiegokolwiek hiatusu czyli do Los Angeles. Póki co Rams zmieniają dom ale być może także Chargers (bardziej prawdopodobne) lub Raiders (mniej). Świetna wiadomość.c
all across the world

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Re: NFL w LA

Post13 sty 2016, o 12:17

Uprzedziłeś mnie, bo też miałem założyć taki wątek :) Na pewno fajnie, że pojawił się zespół w Los Angeles. Chyba najbardziej naturalny ruch, Rams "wieki" całe grali w LA. Pewnie żałują w St. Louis, ale taka kolej rzeczy. Na szczęście na osłodę mają wygrany Superbowl :) Przeniesienie powinno rozruszać organizację, ciekawe jak ze stadionem. Czy nie będzie poślizgów, ale na Memorial Coliseum to historia, wiec fajnie, że przez kilka lat i tam będzie NFL. Ciekawe co dalej z Chargers i Oakland. Gdyby Chargers też poszli w przyszłości do Miasta Aniołów to Oakland trochę na lodzie jeśli chodzi o stadion.
Obrazek
"Keep pounding!"

maui

Post13 sty 2016, o 12:38

Co do stadionu to ja podobnie bardzo się cieszę, że LA Rams zagrają kilka sezonów na historycznym Memorialu. Prawdopodobnie będą to trzy sezony, bo w 2019 gotowy ma być nowy obiekt.

Cieszy też, że w organizacji są dobre podstawy, a nie jest to drużyna na poziomie obecnych np. Browns. Oraz oczywiście fakt, że Rams są historycznie związani z Los Angeles.
all across the world

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post13 sty 2016, o 15:01

Owszem Rams związani byli z LA ale co teraz mają począć kibice w St Louis? Liga chyba nie zamierza powiększać ilości drużyn więc chyba mało prawdopodbne, żeby śladem Cleveland i Houston ostatnimi czasy, drużyna do nich po prostu wróciła?
Houston Oilers stali się Tenessee Titans a Clevelend Browns? Czy nie Baltimore przypadkiem? Mogę się mylić.
Gratuluję Los Angeles ale szkoda tych ludzi w St Louis. Mam nadzieję, ze Chargers zostaną gdzie są. Piekne, klimatyczne miasto, jedno z najładniejszych jakie widziałem, oby dalej z drużyną NFL, zwłaszcza że tam nie ma NBA i NHL.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post13 sty 2016, o 15:04

Teraz tylko czekamy na Jags w Londynie :D

maui

Post13 sty 2016, o 15:58

kaliber napisał(a):Mam nadzieję, ze Chargers zostaną gdzie są. Piekne, klimatyczne miasto, jedno z najładniejszych jakie widziałem, oby dalej z drużyną NFL, zwłaszcza że tam nie ma NBA i NHL.

Szczerze wątpię. Ostatni mecz w San Diego wyglądał jak jedno wielkie pożegnanie - otoczka, komentarze zawodników, banery fanów czy częste przypominanie przez komentatorów o 'prawdopodobnie ostatnim meczu Chargers w San Diego'.

Los Angeles? San Antonio? W LA sukcesu nie wróże będą drugimi Jets (albo nawet gorzej). Mam natomiast nadzieje, że przy ewentualnej relokacji zmienią sobie tę głupią nazwę.
all across the world

Dante

Post15 sty 2016, o 22:46

Ja nie rozumiem tej idei relokacji, rozumiem ze to wielki biznes, ale gdzie tradycja, przywiazanie do barw, herbu? Jakby mi moj ukochany Widzew przeniesli do np. Czestochowy, to bym sie zaplaklal.

maui

Post18 sty 2016, o 19:06

Dante napisał(a):Ja nie rozumiem tej idei relokacji, rozumiem ze to wielki biznes, ale gdzie tradycja, przywiazanie do barw, herbu? Jakby mi moj ukochany Widzew przeniesli do np. Czestochowy, to bym sie zaplaklal.

Inna kultura, inna tradycja, inne standardy, inne przyzwyczajania, nie ma co się nad tym rozwodzić, bo tak jak dla Europejczyków jest to dziwne, tak dla Amerykanów to - w niektórych przypadkach - nieunikniona kolej rzeczy.

Natomiast wygląda na to, że Chargers także chcą zostać drużyną Miasta Aniołów.
all across the world

page

• Ulubiona drużyna: New England Patriots

Post18 sty 2016, o 21:16

Hajs, siano, flota. Żal mi bardzo St. Louis, jeśli już któraś z obecnych drużyn miałaby przechodzić do LA, to widziałbym Raiders. Drużyna jednak pozostała w Kalifornii i cały czas utrzymuje ogromną rzeszę fanów z Los Angeles, inaczej niż Rams. Ta drużyna w St. Louis przeżyła parę świetnych sezonów jako Greatest Show on Turf, zgarniali wtedy nagrody i rekordy, ogólnie zrobili dobre wejście w nowym miejscu. Frekwencja i zarobki były całkiem niezłe jeśli weźmiemy pod uwagę, że w tym samym stanie grają Kansas City Chiefs.
A Kroenke jako właściciel innych drużyn, konkretnie Arsenalu i Denver Nuggets, jest naprawdę przeciętny i nie spodziewałbym się po nim niczego innego, jak pokazanie środkowego palca kibicom, do których nawet się przez media nie chciał odzywać.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post19 sty 2016, o 09:33

Dante napisał(a):Ja nie rozumiem tej idei relokacji, rozumiem ze to wielki biznes, ale gdzie tradycja, przywiazanie do barw, herbu? Jakby mi moj ukochany Widzew przeniesli do np. Czestochowy, to bym sie zaplaklal.

Widzew to jest w takich tarapatach po Cacku, że trudno opisać ale trzymam kciuki, ze powróci na należne miejsce czyli do e-klasy, stadion w drodze, szkoda że w tym seonie będzie cięzko już o awans wyżej.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.
Następna strona

Powrót do NFL