Teraz jest 13 sie 2025, o 15:44

MOCK DRAFT 2019

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

MOCK DRAFT 2019

Post22 mar 2019, o 10:24

Zgodnie z ustaleniami rozpoczynamy dziś naszą zabawę.

W tym roku jest nas trochę mniej niż w 2018 ale może uda nam się uniknąć opóźnień, które kilka razy nam się przydarzyły - przypominam mamy 24 godziny na każdy pick. Mamy więc gwarancję rozegrania I rundy przed realnym draftem - przy dobrym tempie II runda powinna nie być zagrożona.

Jeśli w trakcie trwania Mocku, w NFL zdarzy się jakaś wymiana, która wpłynie na kolejność I rundy (a jest to prawdopodobne) - nie uwzględniamy jej, zostajemy przy układzie z dnia 22.03.2018, godz. 10:25...
Jeśli chodzi o zmiany w drugiej rundzie - będzie obowiązywała nas kolejność odpowiednia dla dnia w którym ją rozpoczniemy...

(3 drużyny, które pozostały nieprzypisane przypisuję "ołówkiem" zgodnie z tym co zaproponował sz)

Ostateczny układ I rundy i wybory:

1. Arizona Cardinals (osinho) - Quinnen Williams, DT, Alabama
2. San Francisco 49ers (danp) - Nick Bosa, DE, Ohio State
3. New York Jets (dominikkdz) - Brian Burns, EDGE, Florida State
4. Oakland Raiders (OaRaiders_) - Montez Sweat, EDGE, Mississippi State
5. Tampa Bay Buccaneers (PyjterSothis) - Josh Allen, EDGE, Kentucky
6. New York Giants (Pierre) - Ed Oliver, DL, Houston
7. Jacksonville Jaguars (krisow) - Jawaan Taylor, OT, Florida
8. Detroit Lions (lafarro) - Rashan Gary, DT, Michigan
9. Buffalo Bills (ciurek) - D.K. Metcalf, WR, Ole Miss
10. Denver Broncos (Marcu) - Devin White, LB, LSU
11. Cincinnati Bengals (kaliber) - Devin Bush, LB, Michigan
12. Green Bay Packers (Cantona_10) - T.J. Hockenson, TE, Iowa
13. Miami Dolphins (B_KnowsSports) - Jonah Williams, OT, Alabama
14. Atlanta Falcons (Ufek) - Christian Wilkins, DT, Clemson
15. Washington Redskins (Memberberry24) - Kyler Murray, QB, Oklahoma
16. Carolina Panthers (Tomek Czapiewski) - Andre Dillard, OT, Washington State
17. New York Giants (Pierre) - Clelin Ferrell, Edge, Clemson
18. Minnesota Vikings (mg_2602) - Cody Ford, OG, Oklahoma
19. Tennessee Titans (onetwo1986) - Dexter Lawrence DT, Clemson
20. Pittsburgh Steelers (Yuuzek) - Hakeem Butler, WR, Iowa State
21. Seattle Seahawks (Michal29) - Greedy Williams, CB, LSU
22. Baltimore Ravens (Cycu) - Garrett Bradbury, C, NC State
23. Houston Texans (dominikkdz [II]) - Dalton Risner, OT, Kansas State
24. Oakland Raiders (from Bears) (OaRaiders_) - Greg Little, OT, Ole Miss
25. Philadelphia Eagles (kks) - Josh Jacobs, RB, Alabama
26. Indianapolis Colts (lafarro [II]) - DeAndre Baker, CB, Georgia
27. Oakland Raiders (from Cowboys) (OaRaiders_) - Jeffery Simmons, DT, Missisipi State
28. Los Angeles Chargers (Maurycy1988PL) - Jerry Tillery, DT, Notre Dame
29. Kansas City Chiefs (PiotrDrwalu) - Nasir Adderley, S, Delaware
30. Green Bay Packers (from Saints) (Cantona_10) - Chris Lindstrom, OG, Boston College
31. Los Angeles Rams (Jaden [II]) - Noah Fant, TE, Iowa State
32. New England Patriots (Oceansizer) - A.J. Brown, WR, Ole Miss

II runda :

33. Cardinals (osinho) - N'Keal Harry, WR, Arizona State
34. Colts (from NY Jets) (lafarro) - Chauncey Gardner-Johnson, S, Florida
35. Raiders (OaRaiders_) - Chase Vinovich, Edge, Michigan
36. 49ers (danp) - Taylor Rapp, S, Washington
37. Giants (Pierre) - Byron Murphy CB, Washington
38. Jaguars (krisow) - Deebo Samuel, WR, South Carolina
39. Buccaneers (PyjterSothis) - Dwayne Haskins, QB, Ohio State
40. Bills (ciurek) - Irv Smith Jr., TE, Alabama
41. Broncos (Marcu) - Kelvin Harmon, WR, NC State
42. Bengals (kaliber) - Max Scharping, OT, Northern Illinois
43. Lions (**commish - oryg. lafarro) - Miles Sanders, RB, Penn State
44. Packers (Cantona_10) - Juan Thornhill, S, Virginia
45. Falcons (Ufek) - Kaleb McGary, OT, Washington
46. Redskins (Memberberry24) - Marquise Brown, WR, Oklahoma
47. Panthers (Tomek Czapiewski) - Johnathan Abram, S, Mississippi St
48. Dolphins (B_KnowsSports) - Charles Omenihu, DL, Texas
49. Browns (sz) - Deionte Thompson, S, Alabama
50. Vikings (mg_2602) - Connor McGovern, OL, Penn State
51. Titans (onetwo1986) - Erik McCoy, C, Texas A&M
52. Steelers (Yuuzek) - Blake Cashman, LB, Minnesota
53. Eagles (from Baltimore) (kks) - Yodny Cajuste OT, West Virginia
54. Texans (from Seattle) (dominikkdz) - Dru Samia, OG, Oklahoma
55. Texans (dominikkdz) - Dre'Mont Jones, DT, Ohio State
56. Patriots (from Chicago) (Oceansizer) - Zach Allen, DE, Boston College
57. Eagles (kks) - Michael Deiter, OG, Wisconsin
58. Cowboys (jaden) - Justin Layne, CB, Michigan State
59. Colts (**commish - oryg. lafarro) - JJ Arcega-Whiteside, WR, Stanford
60. Chargers (Maurycy1988PL) - David Edwards, OT, Wisconsin
61. Chiefs (PiotrDrwalu) - Amani Oruwariye, CB, Penn State
62. Saints (DexterLuthor) - Amani Hooker, S, Iowa
63. Chiefs (from LA Rams) (PiotrDrwalu) - Ben Banogu, EDGE, TCU
64. Patriots (Oceansizer) - Jace Sternberger,TE,Texas A&M

The 2019 NFL24.pl Mock Draft is officially open. Arizona Cardinals are on the clock...
Ostatnio edytowano 24 kwi 2019, o 13:30 przez Michal29, łącznie edytowano 63 razy
Na starym forum: WaltJones

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Re: MOCK DRAFT 2019

Post22 mar 2019, o 11:59

With the 1st pick in the 2019 NFL24.pl Mock Draft the Arizona Cardinals select… Quinnen Williams DT Alabama

Kogo z obserwujących mnie osób dziwi mój wybór ręka do góry. Rozważałem Nicka Bosę, ale to bardziej 4-3DE niż 3-4 OLB.
Po kiepskim (moim zdaniem) free agency Cardinals mają niby niezły skład na papierze, ale w dużej mierze to tykający szpital na perypetiach i każda pozycja potrzebuje głębi. Linia ofensywna posypie się prędzej niż później, dwóch WR, zero TE i tylko formacja RB się trzyma. Jeśli chodzi o QB to Josh Rosen jest moim QB i nie będę marnował trzech zeszłorocznych picków (tyle kosztowała wymiana z Raiders plus sam wybór Josha), więc żaden Kyler Murray, gwiazda jednego sezonu i gość, który zrobił w konia drużynę MLB Oakland Athletics nie będzie rozgrywał dla moich Cardinals. Żaden OL nie zasługuje na wybór z numerem 1, a na WR i TE szkoda mi marnować tego wyboru.
Obrona wygląda akurat trochę lepiej, jest dwóch porządnych SF, jakaś namiastka CB2 z kupą szrotu do CB3 (ale slot CB to nie na wybór z #1). Do obrony 3-4 jest dwóch w miarę sensownych ILB, w tym jeden, jak to w Cardinals, z problemami zdrowotnymi, OLB wygląda chyba najlepiej i miejmy nadzieję, że Terrell Suggs wygra z wujkiem czasem. Jedynie w DL/DT bieda z nędzą. Po podpisaniu Dariusa Philona jest niby trzech starterów (jeszcze Peters i Nkemdiche), trochę solidności (Peters) i szansa na wystrzał.

Przed free agency optowałbym za trade-downem, jednak teraz uważam, że przyda się jakiś impact starter zamiast tłumu nazwisk (pomijam fakt, że więcej picków to więcej okazji dla "Pijanego Steve'a", żeby coś zepsuć).

Quinnen Williams jest czołowym (jeśli nie największym) talentem tegorocznego draftu, do tego silny i sprawny fizyczne z doskonałymi statystykami na uczelni. Z miejsca stanie się starterem w defensywie 3-4 i powinien stanowić o sile tej formacji przez kolejne lata. Po odejściu Cambella w Arizonie brakuje wyrazistego zawodnika w środku DL, a Quinnen jest idealnym materiałem na załatanie tej dziury. Dobry pass rush ze środka ułatwia robotę DE/OLB (w zależności od systemu), więc Williams ułatwi tez życie temu, kto będzie grał na OLB za rok (i później).
Jak dla mnie to najlepszy wybór dla Cardinals w tegorocznym drafcie.

San Francisco 49ers are now on the clock.

danp

Post22 mar 2019, o 22:30

With the 2nd pick in the 2019 NFL24.pl Mock Draft the San Francisco 49ers select Nick Bosa DE The Ohio State University.

Jak tylko zobaczyłem, iż Bosa nie poszedł z jedynką to dla mnie wybór mógł być tylko jeden.

Wygrywa przeciwko OL na multum sposobów, od szybkości, przez power po użycie rąk.

Atleta, zmiana kierunku, pierwszy krok, przyspieszenie i "awareness" na najwyższym poziomie.
Wysokie futbolowe IQ, wie co się dzieje dookoła.
Idealny do defensywy 4-3 którą stosują Niners.
Bardzo dobry tackler i coraz lepszy run defender.

Porównując combine do jego brata (Joey Bosa) to Nick miał lepsze 20 yard shuttle i 10 yard split, gorszy 3 cone. Reszta się tak naprawdę dla mnie nie liczy, choć i tam nie był praktycznie w niczym gorszy.

New York Jets are on the clock.

dominikkdz

• Ulubiona drużyna: Saints
  • Ulubiony zawodnik: Hau'oli Kikaha

Post23 mar 2019, o 14:05

With the third pick in 2019 NFL Draft, New York Jets select Brian Burns, linebacker, Florida State.

Choć Josh Allen ma wielu fanów w Nowym Jorku, FO Jets decyduje się wziąć Burnsa, o którym śmiało można powiedzieć, iż jego potencjał nie ma jakichkolwiek ograniczeń.

Motoryka Briana jest jedną z najbardziej imponujących w ostatniej dekadzie draftu i idzie w parze z dobrą techniką, gotową na NFL od pierwszego dnia.

Wraz z Leonardem Williamsem będzie stanowić o przyszłości, oby świetlanej, Jets.
DK

PiotrDrwalu

• Ulubiona drużyna: Patriots
  • Ulubiony zawodnik: Vince Wilfork

Post24 mar 2019, o 11:18

GM Raiders ma problemy z logowaniem na forum, ale żeby nie blokować draftu, podesłał mi swój wybór

"With the 4th pick in the 2019 NFL24.pl Mock Draft the Oakland Raiders select … EDGE Montez Sweat (Mississippi State).

Naszym następcą Khalila Macka zostaje Montez. Eksperci uważają, że jego limity są trudne do określenia. Jest szybki, silny. Starter na lata, fundament nowych, przebudowanych Raiders. Na jego korzyść wpływa też fakt, że ogrywał się w SEC. Więc rywalizował z najlepszymi liniami ofensywnymi w NCAA i jest gwarancją tego, że poziom NFL nie będzie dla niego zaskoczeniem.

Tampa Bay Buccaneers are now on the clock."
Historia udziału w mocku:
Chiefs 2018: #54 Carlton Davis (CB, Auburn)

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post25 mar 2019, o 11:10

Sothis to kolejna ofiara problemów z logowaniem. Przekazał, że jego wybór to Josh Allen, Edge, Kentucky.

Mam nadzieję, że uda się naprawić to co jest popsute.

Giants on the clock...
Na starym forum: WaltJones

Pierre

Post25 mar 2019, o 14:48

With the 6th pick in the 2019 NFL24.pl Mock Draft the New York Giants select … Ed Oliver, DE, Houston

Nie będę ukrywał, że liczyłem, że jednak spadnie mi któryś z topowych edge rusherów. Tak się nie stało, ale straty wielkiej nie ma, bo o ile fanem brania DL tak wysoko nie jestem, to Ed Oliver obok QWill'a moim zdaniem zasługuje na wysoki wybór (a powiedziałbym, że wręcz wyższy niż to ma miejsce u nas).

Chociaż nad decyzją wahałem się w zasadzie do ostatniej chwili. Devin White jest bestią, ale ma za dużo w kartotece, żeby rozważać go w kontekście Giants (w tym za seks z czternastolatką), a jego wypowiedzi na temat kontraktu jakiego będzie oczekiwał, cóż nie wpisują się w moją wizję budowy zespołu.

Ed Oliver to zawodnik nie wyglądający na defensywnego linowego, można by wręcz powiedzieć, że jest na tą pozycję za mały. I powoduje to, że jego wybór obarczony jest ryzykiem, ale to co oferuje w zamian w mojej ocenie w pełni je rekompensuje. Nadzwyczajna sprawność fizyczna, wyjątkowa kombinacja siły i szybkości, a na dodatek umiejętność penetracji linii ofensywnej i znajdowania sobie miejsca przy pass rush idealnie wpisują się w defensywę preferowaną przez Jamesa Bettchera. Dając przy tym sporo elastyczności w dalszej części draftu, bez konieczności reachowania po edge-rushera.

A jeżeli ktoś ma wątpliwości, że to dobry wybór zapraszam do obejrzenia tej taśmy:

https://www.youtube.com/watch?v=R4I7s51VNhY

W końcu taśmy nie kłamią ;)

Jacksonville Jaguars on the clock...

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post25 mar 2019, o 21:54

With the 7th pick in the 2019 NFL24.pl Mock Draft the Jacksonville Jaguars select … Jawaan Taylor, OT, Florida

Dość krótko o tym drafcie. QB jak co roku u nas spadają w dół. Kyler Murray, Dwayne Haskins czy Drew Lock mi także nie są potrzebni. Podpisaliśmy legendarnego Nicka Folesa, oddaliśmy Bortlesa. Skoro to jest nasza nadzieja to spróbujemy dać mu kilka ułamków sekund więcej na rzut i wzmacniamy linię ofensywna. Trochę dylematów oczywiście było, bo w innych formacjach na pewno byli do rozważenia np.: Rashan Gary, DE/DT, Michigan, Devin White, LB, LSU oraz Christian Wilkins, DT, Clemson.
Więcej wypowiem się w przyszłym tygodniu w komentarzach, na razie ten tydzień mam mocno zajęty pracą i sprawami osobistymi.

Detroit Lions (lafarro) on the clock...
Obrazek
"Keep pounding!"

ciurek

• Ulubiona drużyna: Buffalo Bills
  • Ulubiony zawodnik: Tre'Davious White

Post26 mar 2019, o 07:58

Przepraszamy za usterki z logowaniem, lecz nie wiemy czym to jest spowodowane. Jeśli ktoś będzie miał problem prosimy o przesyłanie wyborów na facebooka nfl24.pl !!!

lafarro:

With the 8nd pick in the 2019 NFL24.pl Mock Draft the Detroit Lions select...Rashaan Gary, DT, Michigan.

Uzasadnienie później.

Buffalo Bills are now on the clock.

ciurek

• Ulubiona drużyna: Buffalo Bills
  • Ulubiony zawodnik: Tre'Davious White

Post26 mar 2019, o 08:10

With the 9th pick in the 2019 NFL24.pl Mock Draft the Buffalo Bills select… D.K. Metcalf, WR, Ole Miss

Ten draft może okazać się bardzo ważny dla Bawołów. W siedzibie Bills zapewne trwają i będą trwać, aż do ostatnich sekund dywagacje kogo wybrać. Moim zdaniem obrona w zeszłym sezonie spisała się bardzo dobrze. Szkielet tej formacji pozostał, więc tutaj nic bym nie zmieniał. I teraz zaczyna się problem. Ofensywą dowodzi młody, utalentowany, lecz lekko grający na młodzieńczej fantazji Josh Allen. Podczas free agents tą formacje wzmocniło paru skrzydłowych (m.in. Cole Basley z Cowboys) oraz jeden z najlepszych centrów ligi Mitch Morse. Z chęcią przygarnął bym Jawaana Taylora, lecz zapewne tak jak w naszej zabawie zostanie wybrany wcześniej. Osobiście bardzo imponuj mi skrzydłowy D.K. Metcalf. Jego warunki fizyczne są imponujące. Trochę przypomina mi Gronka, jeśli chodzi o posturę ciała. Liczę na jego siłę, że w jakimś kluczowym momencie "znokautuję" (oczywiście zgodnie z przepisami) przeciwnika i z lekkością złapie piłkę zdobywając cenne jardy lub przyłożenia. Uważam, że warto dać mu szansę, gdyż może złapać wspólny język z Allenem.

Denver Broncos are now on the clock.
Następna strona

Powrót do NFL