Teraz jest 14 sie 2025, o 08:41

MOCK DRAFT 2018

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

lafarro

• Ulubiona drużyna: Detroit Lions

Re: MOCK DRAFT 2018

Post3 kwi 2018, o 16:54

With 20th pick Detroit Lions select Maurice Hurst, DT, Michigan

Jako że obaj LB warci wybrania w pierwszej rundzie spadli z naszej tablicy musiałem ratować się moim trzeciorzędnym wyborem. Hurst to dynamiczny, ekstremalnie atletyczny i bardzo utalentowany gracz. W defensywie Lions już od dawna brakuje porządnego pass rushera ze środka defensywy. Braki na pozycjach LB i RB uzupełnimy spokojnie w późniejszych rundach a przepuszczenie talentu na miare Hursta to po prostu grzech. Jest zawodnikiem, który może obudzić uśpiony środek defensywy Detroit

Cincinati Bengals now on the clock
Ostatnio edytowano 4 kwi 2018, o 09:09 przez lafarro, łącznie edytowano 1 raz

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post4 kwi 2018, o 08:29

With the 21st pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft The Cincinnati Bengals select… Will Hernandez, G, Texas-El Paso

Potrzeby dla Tygrysów w tegorocznym drafcie to przede wszystkim wzmocnienie linii ofensywnej, zapewnienie większego komfortu dla Daltona oraz wzmocnienie korpusu LB w obronie. W związku z tym, że wybór na tej drugiej pozycji jest dosyć szeroki i na pewno będzie można wyciągnąć kogoś w 2 i 3 rundzie wybór padł na OL. Do wzięcia było kilku kandydatów, Wynn już poszedł wcześniej, ponadto poważnie zastanawiałem się nad centrami Danielsem i Price`m. Dlaczego Hernandez? Po prostu najbardziej podoba mi się jego gra, jest to absolutny kiler na swojej pozycji, który przy odpowiedniej "obróbce" powinien być z miejsca starterem w Cinci. Piekielnie silny, waleczny do tego powinien być dobrym materiałem do dalszej nauki i pracy. Dodatkowy plus, jest świetnym blokującym dla biegaczy a to może wyraźnie poprawić grę Mixona i jego zdobycze w nowym sezonie.

Buffalo Bills are now on the clock
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

ciurek

• Ulubiona drużyna: Buffalo Bills
  • Ulubiony zawodnik: Tre'Davious White

Post4 kwi 2018, o 14:47

With the 22nd pick of 2018 NFL24.pl Mock Draft the Buffalo Bills select... Rashaan Evans, LB, Alabama

Po długich przemyśleniach i analizach obecnego składu doszedłem do wniosku, że potrzeba jest na paru pozycjach, lecz dzięki 6 wyborom w trzech pierwszych rundach uważam, że Bawoły wzmocnią skład doszczętnie i będą w pełni gotowi do nowego sezonu. Wybrałem linebackera z Alabamy, ponieważ jego doświadczenie i gra pod juniorską "presją" mogą zaowocować w dorosłych rozgrywkach. Jest to wysoki (1.91m), silny gracz, z dobrym wyczuciem czasu. Nie będę się dużo rozpisywał. Uważam, że jest to odpowiedni gracz dla Bills.
Let's go Buffalo !!!
Skrót umiejętności z lat gry w Alabamie (2014-2018):
https://www.youtube.com/watch?v=isz9BQUPzC4

Los Angeles Rams are now on the clock...

adiku

Post4 kwi 2018, o 21:46

With the 23rd pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft the Los Angeles Rams select… Marcus Davenport, DE, UTSA

Nie ważne co bym wymyślił ten wybór i tak po tej wymianie za Cooksa nie ma sensu więc uzasadnienie bardzo krótkie. Rams w tym roku poczynili naprawdę wielkie wzmocnienia i okaże się na co one wystarcza. Jest Donald i Suh ale wydaje mi się że brakuje kogoś na pozycji DE. Marcus jest moim zdaniem najlepszym ED który pozostał. Myślałem jeszcze o LB ale koledzy wyczyścili wszystkich rozpatrywanych przeze mnie LB.

Carolina Panthers are now on the clock

Tomek Czapiewski

Post5 kwi 2018, o 08:03

With the 24th pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft the Carolina Panthers select… Mike Hughes, CB, UCF

Btw - Call me Bill, w poprzednich draftach w 2 rundach brałem m.in. Kyle Van Noya, Camerona Fleminga i Philippa Dorsetta, wszyscy na rosterze Patriots w ostatnim Super Bowl ;-)

Jeszcze przed ostatnim pickiem myślałem, że od klopotów decyzji wybawi mnie prosta reguła BPA - trudno znaleźć mock w którym Davenport spada do trzeciej dziesiątki, a DE to pozycja gdzie trudno mieć kłopoty bogactwa, a sytuacja Panthers w tym obszarze jest raczej przeciętna.

Na samym początku draftu nastawiałem się na poszukiwanie LG, ale trzech potencjalnych kandydatów zostało wyczyszczonych. Wzbogacenie OT też by się przydało, ale na tapie nikt mnie nie przekonuje, że podoła roli LT w najbliższym sezonie. RB w tym miejscu też budzi moje wątpliwości

Obrazek
I tak doszliśmy do tego, że dziurę najlepiej załatać na CB. Zostało dwóch zawodników dość polaryzujących, Jaire Alexander i Mike Hughes, obaj z pewnymi problemami. Styl gry tego ostatniego moim zdaniem jednak lepiej pasuje do Panthers. Fizyczny, świetnie czujący się w press coverage,

Tennessee Titans are now on the clock

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post6 kwi 2018, o 10:37

Po krótkiej naradzie commishów:

With the 25th pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft the Tennesee Titans select… Da'Ron Payne, DT, Alabama

Grasz 3-4, musisz mieć dobrego NT. Są duże szanse na to, że w realnym drafcie w momencie picku #25, Payne będzie już zdjęty z tablicy. U nas spada i spada ale właśnie kończymy jego lot.

Atlanta is now on the clock....
Na starym forum: WaltJones

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post6 kwi 2018, o 18:29

Atlanta Falcons on the clock
Właśnie poszedł oczywisty wybór dla Atlanty w tym roku, więc trzeba przeanalizować jeszcze raz potrzeby drużyny i dostępnych zawodników.
Atlanta w tym roku zbytnio nie szaleje na rynku wolnych agentów bo też miejsca pod czapką niewiele, a i kontrakt dla Ryana w przygotowaniu, ale podobają mi się ruchy GM Falcons i widać że gościu ma głowę na karku. Krótko potrzeby : najbardziej oczywista to DT , po zwolnieniu Dontari Poe, potrzebny jest partner w linii dla Jaretta i to starter od zaraz. Wyobrażacie sobie linię Beasley, Payne, Jarrett, McKinley a z tyłu Deion Jones  , mam nadzieję że w realu tak się stanie, no ale ponieważ Payne’a już nie ma ,zobaczmy kto nam został : jedyny wart pierwszej rundy to Taven Bryan mocny jak byk absolwent Florydy, troszkę surowy i wymagający więcej czasu do rozwoju ale niewątpliwie z dużym potencjałem, szybki i silny z twarzą dziecka ,porównywany do J.J Watta mam tylko nadzieję że nie będzie do niego podobny jeśli chodzi o podatność na kontuzje.
Gdyby draft tak się potoczył że z tablicy zniknęliby czołowi DT i OG , podejrzewam że chętnie Falcons pohandlowali by w dół, albo co jeszcze bardziej prawdopodobne (patrząc na ubiegłe lata) w górę po Payne’a albo Wynna. Ale ponieważ trzymamy się pierwotnej kolejności to z numerem 26 Atlanta Falcons wybiera Tavena Bryana DT z Florydy

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post6 kwi 2018, o 19:33

With the 27th pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft the New Orleans Saints select--->Mike Gesicki, TE, Penn State

Z przyjemnością podchodzę do wybierania dla Saints w sytuacji w której nie muszę myśleć o wzmacnianiu wyłącznie defensywy. Jest to tym lepsze że z obrońców nikt już dla mnie nie został :( Pozycje które trzeba uzupełnić w Nowym Orleanie to TE, WR, OL, DL a w dalszej kolejności QB i LB. Do końca rozważałem wybór ofensywnego liniowego, kandydat był jeden - Billy Price jednak zdecydowałem się na silnego skrzydłowego. W tym roku na pozycji TE panuje spory "bałagan". Ile osób tyle opinii. Pokazują to również inne Mocki. W Luizjanie lądowali już Goedert, Andrews, Gesicki a ostatnio Hurst. Wyraźnie brakuje jednego lidera pasującego do pierwszej rundy. Osobiście nie byłem przekonany do wzmocnienia tej akurat pozycji z numerem 27 ale co do konkretnego nazwiska dylematu już nie było.

Mike Gesicki imponuje warunkami fizycznymi zwłaszcza zasięgiem ramion. Jest sprawny i szybki co udowodnił znakomicie na Combine. Dla mnie wielkim jego atutem jest doświadczenie zarówno koszykarskie jak i siatkarskie oraz cztery lata gry na uczelni. Z roku na rok czynił postępy i wydaje się iż podobnie będzie w NFL. Główna wada to blokowanie i trudno oczekiwać od niego gry w OL. Ma spory potencjał by dalej się rozwijać i zostać czołowym graczem na swojej pozycji. Warunki są dwa zdrowie i odpowiednia drużyna. To pierwsze jest niewiadomą ale chyba nie ma lepszego miejsca dla niego niż Nowy Orlean. TE którego potrzebują od czasu rozstania z Grahamem na którego czeka zwłaszcza Brees. Mało który rozgrywający lubi i potrafi tak dobrze współpracować z silnym skrzydłowym. Ponieważ Święci potrzebują przede wszystkim strzelby w ataku i pewnego receivera Gesicki będzie czuł się tam znakomicie, dodatkowo nikt nie będzie od niego oczekiwał ochrony QB i wsparcia w grze biegowej. Sean Payton z pewnością wie jak prowadzić zawodnika o takiej charakterystyce.

Podziękowanie za konsultacje dla dominikkdz.

Steelers
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Yuuzek

Post6 kwi 2018, o 20:00

Biorę Lamara Jacksona, nie mam zbyt czasu by wyjaśnić teraz czemu, w skrócie Ben ma już swoje lata i przyda się sukcesor, który będzie przygotowywany do roli na spokojnie, next Jags

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post6 kwi 2018, o 21:50

Nie ma to jak się rozpisać, a potem nie zauważyć, że sieć na chwilę odcięło ;) I od początku...

W ostatnich trzech latach wybierałem zawsze w pierwszej 5 i jestem z tych wyborów naprawdę zadowolony (Allen, Bosa, Fowler Jr.). Teraz przyszło żyć z nr 29 i muszę powiedzieć, że jest inaczej. Pierwszy z brzegu przykład: rozważałem TE Gesickiego lub QB Jacksona, poszli z nr 27 i 28 ;). Skoro raczej nie QB i TE rozważyłem jeszcze dwóch skrzydłowych: Courtland Sutton, WR, SMU oraz D.J. Moore, WR, Maryland, ale z moim tradycyjnym podejściem, zamiast fajerwerków na skrzydłach wybieram spokój dla rozgrywającego. Dobra uczelnia, gra u boku Nelsona, powinno się udać czyli:

With the 29th pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft the Jacksonville Jaguars select… Mike McGlinchey, OT, Notre Dame.

Nieco ponad 6 minut i kilka zagrań (nr 68 na koszulce): https://www.youtube.com/watch?v=6NwoJ9OGVAQ

Number 30, the Minnesota Vikings (mg_2602) are now on the clock...
Obrazek
"Keep pounding!"
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL