sz napisał(a):Trochę martwi mnie pominięcie CB, bo kapitał w drafcie wśród DB szybko się wyczerpuje, a Browns nie mają wyboru w 4 rundzie. Pozostaje tylko mieć nadzieje, że uda się jeszcze złapać kogoś wartościowego w 5 rundzie (King/Jackson/Woods/Wilson/Kazee).
Udało się złapać Howarda Wilsona po trade upie do 4 rundy, a jako UDFA został podpisany Channing Stribling. Żaden FS nie został przez Browns wybrany, ale jako UDFA przyszedł bardzo ciekawy Kai Nacua. Secondary Browns nie zostało zatem jakoś szczególnie wzmocnione, ale być może któryś z tych zawodników wypali.
Nie należę do tych osób, które uważają, że kickerów nie powinno się draftować, dlatego jestem bardzo zadowolony z wyboru Zane'a Gonzaleza. Chyba mogę też podziękować porażce Bucs z wyborem Aguayo za to, że Gonzalez spadł tak nisko. Gonzalez to rekordzista NCAA wśród kickerów pod względem zdobytych punktów i trafionych kopnięć. Jeżeli chodzi o trafienia z 50+ jardów to w zeszłym sezonie więcej miał tylko Justin Tucker.
Co do wyboru Brantleya z oczywistych względów mam mieszane uczucia, ale rozumiem działanie na zasadzie low risk high reward, szczególnie, że okoliczności pobicia nie są jednoznaczne. Inna sprawa, że nawet pomimo tego incydentu jego charakter pozostawia ponoć wiele do życzenia.
Peterman mógłby być Cousinsem 2.0, gdyby miał ramię. Bez tego to co najwyżej Cousins 0.5. Saints nie powinni mieć żalu. Swoją drogą podobno wybraliby Mahomesa, gdyby Chiefs nie wskoczyli przed nich.
Dziwie się też, że Jerod Evans nie został jeszcze podpisany. Mam nadzieję, że Browns go zdołają skubnąć.