Teraz jest 13 sie 2025, o 22:30

NFL Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Re: NFL Draft 2017

Post28 kwi 2017, o 10:41

Jeśli dotrwają, to:
1) Dalvin Cook - myślę, że pójdzie z nr 1 w 2. rundzie i to niekoniecznie do Packers.
2) Joe Mixon - mam obawy, że Cinci go weźmie. Lubią takich kłopotliwych gagatków.
3) Któryś CB - Quincy Wilson z Florydy, albo Kevin King z Waszyngtonu byliby świetni :-)

Przy okazji byłoby bardzo miło jakby do picku Eagles w 3. rundzie dotrwał Ahkello Witherspoon, albo Teez Tabor. ;-)

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post28 kwi 2017, o 10:46

Zawodnik którego najchętniej bym zobaczył w Seahawks i którego wybrałem im z #26 - Cam Robinson wciąż dostępny.

Zawodnicy, którzy pewnie byli na celowniku Seahawks z #26 - Melifonwu (fajnie) i King (jak wiecie nie przepadam za nim), może nawet Lamp (mam mieszane odczucia co do niego) - przy #34 wciąż dostępni.
Seahawks nie tracąc żadnego z zawodników, który ich interesuje zyskali kilka dalszorundowych picków...

W rezultacie Seahawks będą wybierali aż SZEŚĆ razy w rundach 2. i 3. Daje to możliwość pójścia w górę kiedy będzie im na kimś mega zależało lub po prostu szansę na zgarnięcie SZEŚCIU utalentowanych chłopaków - któryś przecież musi zostać gwiazdą.

Z pierwszej rundy w wykonaniu PC&JS jestem więc mega zadowolony :) Zobaczymy czy w tym nastroju pozostanę jak już Seahawks zaczną wybierać...
Na starym forum: WaltJones

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post28 kwi 2017, o 11:20

DexterLuthor napisał(a):Dla mnie szok to wszyscy trzej QB, do żadnego nie jestem przekonany a ceny za jakie zostali wybrani zbyt wysokie. Po jaką cholerę podpisywać Glennona za 45 mln i oddawać tyle wyborów za rookie. Z Mahomes'em nie jest lepiej poza wymianą tegorocznych wyborów oddali 3 rundę w tym i 1 w 20018 w sytuacji gdy jest Smith a czytałem że przyszły rocznik wśród QB zapowiada się dużo lepiej. Mniej wątpliwości mam z Texans bo tam faktycznie nie ma rozgrywającego ale ja chyba myślę innymi schematami i wzmacniał bym pozostałe pozycje czekając na lepszego QB w przyszłym roku (właściwie dałbym szansę Osweilerowi zamiast oddawać go za grosze)

Z tymi przyszłymi rocznikami to co roku jest gadka, że przyszłoroczny rocznik lepszy, w tamtym roku gdy był Goff i Wentz też mieliśmy gadkę, że lepiej poczekać rok i wziąć Watsona. I co? Watson z cant miss prospect do 3 QB wziętego w tym roku, czyli sporo spadł. Paradoksalnie wszyscy QB w tym roku trafili do dość dobrych sytuacji i mogą się albo spokojnie rozwijać przez rok jak PM czy MT, albo dostają świetną defensywę, niezlą OL i DeAndre Hopkinsa w przypadku Watsona.
W mojej opinii Mahommes wyrosnie na najlepszego QB w klasie, rok za Smithem poduczy sie jak być game-managerem, wykuje playbook i za rok Chiefs dostaną QB o największym UP-side ze wszystkich QB tego draftu.

Jaden

Post28 kwi 2017, o 12:09

Miami dostali podobno jednego z dwóch zawodników którego chcieli wybrać z numerem 22. Jestem zadowolony "Black Ice", ma ogromy potencjał, gracz w stylu Camerona Wake. Ktoś kogo było potrzeba w Miami, chociaż ja jestem trochę rozczarowany że nie postawili na Fostera.
Mój wybór dla Cowboys się sprawdził, sądząc bo reakcji "War roomu" są mega zadowoleni, wśród fanów opinie są jednak podzielone, a większość dziennikarzy jest chyba zwyczajnie wkur*wiona. Zobaczymy co przyniesie czas w jego przypadku. Upside jest ogromy, teraz pozostaje kwestia jego wykorzystania.

Bardzo dużo wyborów w tym drafcie mi się podoba więc nie będę opisywał wszystkich. Jaram się Howardem w Buccaners i Fournettem w Jax. Natomiast Jonathan Allen to dla mnie absolutny steal dla Redskins.

Czekamy na dzisiejszy dzień, ciekawe czy znowu ofensywa>defensywa.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post28 kwi 2017, o 12:14

Przed wyborem Eagles wydaje się, że to właśnie Packers mają największy interes w tym, by wziąć Dalvina Cooka. Owszem , słyszałem o zainteresowaniu Cincy wyborem RB, ale mając Hilla/Bernarda będzie chciało im się wykorzystywać tak wysoki pick na Cooka - wątpię. Mixon, choć talent bez dwóch zdań, to trzymałbym się od niego z daleka ( no przynajmniej w II rundzie )
Co do CB - Wilsona lub Kinga powitam z otwartymi ramionami. Bardzo ciekawą opcją wydaje mi się Zach Cunningham z Vanderbilt.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

sz

Post28 kwi 2017, o 13:22

Draft Browns jest dla mnie satysfakcjonujący, choć na pewno nie idealny. Na całe szczęście plotki o wyborze Trubiskiego z numerem 1 okazały się tylko plotkami i do Cleveland trafił Garrett.

Jestem bardzo szczęśliwy, że Browns nie wybrali Watsona z #12, ale nie jestem pewien czy Peppers + wybór Texans w pierwszej rundzie 2018 (prawdopodobnie znowu w trzeciej dziesiątce) były warte pominięcia Hookera albo Allena. Wszystko wskazuje też na to, że Browns celowali tym wyborem w Mahomesa, na co też bym się nie obraził.

Poza tym bardzo lubię Njoku, ale wzmacnianie akurat tej pozycji w pierwszej rundzie było chyba niepotrzebnym luksusem.

Co do Cooka, to bardzo prawdopodobne, że Mixon zostanie wybrany przed nim. O kryminalnej kartotece Cooka nie mówi się tak dużo, bo nie ma żadnego video, ale jest znacznie bogatsza niż Mixona.

kks

Post28 kwi 2017, o 13:45

sz napisał(a):Co do Cooka, to bardzo prawdopodobne, że Mixon zostanie wybrany przed nim. O kryminalnej kartotece Cooka nie mówi się tak dużo, bo nie ma żadnego video, ale jest znacznie bogatsza niż Mixona.

Możesz zapodać jakieś źródło ws. gangsta Cooka?

sz

Post28 kwi 2017, o 14:17

Uderzenie kobiety (skąd my to znamy?). Artykuł wspomina też o zniszczeniu mienia, rozboju, posiadaniu broni na terenie szkoły i strzelaniu z broni.
Znęcanie się nad szczeniakami.
Napaść z bronią.

Mówi się też, że dorastając w Miami miał powiązania z gangami, ale tutaj akurat nie znalazłem rzetelnego źródła.

kks

Post28 kwi 2017, o 15:09

Dzięki, o pierwszej sytuacji słyszałem, ale o dwóch kolejnych nie. Poważna sprawa. Jednak wszystko działo się co najmniej 2 lata temu, być może Cook ogarnął co nieco swoje życie od tamtych wydarzeń?

sz

Post28 kwi 2017, o 16:02

Pewności chyba mieć nie można, ale gdyby nie ogarnął swojego życia, pewnie nie byłby przymierzany do 2 pierwszych rund (podobnie Mixon, którego incydent też jest z 2014 r.).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL