Teraz jest 13 sie 2025, o 23:49

[KOMENTARZE] Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Pierre

Re: [KOMENTARZE] Mock Draft 2017

Post24 kwi 2017, o 23:56

Problem polega na tym że Peppers to nie jest bardzo dobry football player przynajmniej nie w obronie. Nie mam pojęcia ile meczów Michigan widziałeś w tym sezonie, ale Peppers imponował jako zawodnik special team, dobrze spisywał w ofensywie, ale gwiazdą obrony nie był i to jest jego problem.

Jeszcze jedno, tylko kwestią doprecyzowania. Peppers to świetny sportowiec, ma szybkość z siłą już ciut gorzej, ale też w akceptowalnych granicach. Ok notuje widoczny progres w grze obronnej, ale to dalej nie jest poziom bardzo dobrego zawodnika. I tutaj pies jest pogrzebany, dyskusja o pozycji Peppersa nie tyczy się tyle przyporządkowania go do pozycji co znalezienia mu miejsca na boisku gdzie jego atrybuty, warunki fizyczne i umiejętności będą zmaksymalizowane.

Pierre

Post25 kwi 2017, o 08:18

O i kolejny zawodnik z szansami na pierwszą rundę ma problemy:

http://www.cleveland19.com/story/352308 ... land-hotel

Jedynym zawodnikiem który był miał umówioną wizytę w Browns w miniony weekend był Patrick Mahomes

Cycu

Post25 kwi 2017, o 16:35

Pierre napisał(a):Problem polega na tym że Peppers to nie jest bardzo dobry football player przynajmniej nie w obronie. Nie mam pojęcia ile meczów Michigan widziałeś w tym sezonie, ale Peppers imponował jako zawodnik special team, dobrze spisywał w ofensywie, ale gwiazdą obrony nie był i to jest jego problem.

Ravens niedawno mocno sparzyli sie na hybrydowym safety (Elam) i Peppers ma dla mnie wypisane Elam na plecach, choc ze wzgledu na swoj wklad w special teams ma wiecej do zaoferowania. Problemem Peppersa w Michigan bylo ciagle przestawianie go i szukanie miejsca, w ktorym sie odnajdzie. To musi sie skonczyc na profesjonalnym poziomie i zespol ktory go wybierze musi miec na niego jakis pomysl. Wg mnie jest bardzo dobrym graczem, ktory moze rozwinac sie w genialnego enforcera- w odpowiednich paczkach. Ciezko mu bedzie zmienic pozycje na czystego LB ale w lidze sporo ostatnio hybry pokroju T.Jeffersona, ktory potrafi przywalic tacklem a i o kryciu ma jakies pojecie. Czy jest to wklad warty 1 rundy? Ja bym widzial go bardziej w drugiej, ale pewnie tam nie zleci. Zdjeloby mu to troche presji z barkow.

Pierre

Post25 kwi 2017, o 16:59

Problemem Peppersa w Michagan nie było go ciągłe przestawianie, bo jednak lwią część snapów rozegrał jako Lb, ale to że jest zbyt mały i za słaby do tej roli. Z drugiej strony jako safety był zbyt niepewny, za często gubi się w akcjach, brak mu "instynktu". Dobrze odnajdywał się kiedy grany był rush. Z drugiej strony jego akcje w special team, czy kiedy dostawał piłkę. Chłopak był świetny, nagle problem z brakiem orientacji zanikał, szybko reagował na zmianę sytuacji, bardzo dobrze asekurował piłkę. Powiem tak, gdybym zobaczył go w Giants na pewno byłbym podekscytowany, bo możliwości są tutaj wielkie. I nie będę ukrywał odczuwam do niego naprawdę dużą sympatię. Ale za nic w świecie nie rekomendowałbym jego wyboru w pierwszej czy drugiej rundzie, szczególnie jako safety czy hybrydę. Mam nadzieję, że się mylę, ale w przypadku Peppersa za dużo jest czynników przez które transformacja do NFL może się nie udać.

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post25 kwi 2017, o 17:14

https://www.youtube.com/watch?v=pW4HK4HXEi0
Polecam ten film analizujący gre Peppersa w schemat Michigan, który podkreśla jego rolę i możliwości a przede wszystkim dlaczego jest first rounderem.

Designofchaos

Post25 kwi 2017, o 17:54

bambosz napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=pW4HK4HXEi0
Polecam ten film analizujący gre Peppersa w schemat Michigan, który podkreśla jego rolę i możliwości a przede wszystkim dlaczego jest first rounderem.

Kojarzę autora filmiku z czasów jak pisał regularnie dla BattleRedBlog (blog SB Nations ogarniający Houston Texans) – jeden z ciekawszych blogerów swego czasu. Również polecam. Niezależnie od tego, czy zgadzamy się odnośnie przyszłości Peppersa.

Co do samego Peppersa – od siebie dodam tylko, że przyszła ocena jego pozycji w drafcie (czy nadawał się na pierwszą rundę czy nie, czy się sprawdził itp.) będzie zależała nie tylko od niego samego i gry na boisku, ale też od koordynatora defensywnego i sztabu trenerskiego drużyny do którego trafi. Zgadzam się w pełni z Cycem i zakładam, że drużyna która będzie miała na niego „pomysł” wybierze go w miarę wysoko i może mieć z niego pożytek. Ale to wymagało będzie zdefiniowania dla niego roli specyficznej, wyjścia poza pewien schemat co z kolei nie musi mieścić się w sposobie działania każdej drużyny. Jak trafi do drużyny która za wszelką cenę będzie chciała zrobić z niego klasycznego gracza na pozycji X albo Y, to może być problem. Z drugiej strony Arizona np. oprócz wspomnianego Jeffersona miała też pomysł na Deone Bucannona (też teoretycznie za mały na LB) i zagrało to fajnie, Tyrann Matthieu również od „klasycznego” safety jest kilka przecznic bo grywa jako slot corner czy jakiekowliek zadania dostanie ale wszyscy wiemy że daje radę bo to gracz fantastyczny. Nieudanych eksperymentów jest oczywiście sporo, ale trend na tzw. hybrid players chyba na dłużej zagości w NFL.

BTW - coś mało skrzydłowych w tym roku nam się wybrało w mocku...
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post25 kwi 2017, o 19:22

Pierre napisał(a):O i kolejny zawodnik z szansami na pierwszą rundę ma problemy:

http://www.cleveland19.com/story/352308 ... land-hotel

Jedynym zawodnikiem który był miał umówioną wizytę w Browns w miniony weekend był Patrick Mahomes

To jednak nie o Mahomesa chodzi a o Conleya (oczywiście "rzekomo")

http://www.scout.com/college/ohio-state ... al-assault
Na starym forum: WaltJones

Cycu

Post25 kwi 2017, o 19:48

Designofchaos napisał(a):

Ja swoj part zrobilem :) Problem w tym, ze poza top 3, ktora zniknie z tablicy pewnie 1 dnia, kolejna grupa zawodnikow spadnie z niej na przelomie 2-3 dnia. Jest kilka ciekawych opcji i nie obrazilbym sie gdyby Ravens poszli w Edge rushera w 1 rundzie, CB w round 2 a w 3 wybrali JuJu czy Kuppa (lub nawet obu :lol: ) Poza nimi jeszcze Zay Jones, ktorego malo znam i jakos cicho w miare o nim, ale akcje stoja calkiem niezle.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post25 kwi 2017, o 20:52

Skrzydłowy to był dla Saints mój cel na 3 rundę :(
Mam nadzieję że do Nowego Orleanu trafi Curtis Samuel taki Sproles/Woodhead. Może nie jest to klasyczny skrzydłowy ale typ zawodnika który bardzo lubię, jednak aby w realu trafił do Saints trzeba będzie chyba poświęcić 2 rundę :?
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post25 kwi 2017, o 20:55

Cycu napisał(a):
Designofchaos napisał(a):

Ja swoj part zrobilem :) Problem w tym, ze poza top 3, ktora zniknie z tablicy pewnie 1 dnia, kolejna grupa zawodnikow spadnie z niej na przelomie 2-3 dnia. Jest kilka ciekawych opcji i nie obrazilbym sie gdyby Ravens poszli w Edge rushera w 1 rundzie, CB w round 2 a w 3 wybrali JuJu czy Kuppa (lub nawet obu :lol: ) Poza nimi jeszcze Zay Jones, ktorego malo znam i jakos cicho w miare o nim, ale akcje stoja calkiem niezle.

Smith-Schustera to ja bym widział na słonecznej pustyni :D

szykowałem się z nim na drugą rundę, ale coż zostawiliście mi Williamsa i Davisa w pierwszej a dwóch WR w Arizonie nie potrzeba
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL