Teraz jest 13 sie 2025, o 23:49

Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Mock Draft 2017

Post20 mar 2017, o 17:30

No to czas zacząć zabawę, która co roku najbardziej elektryzuje środowisko NFL24.pl...

W tym roku do naszego community draftu zgłosiła się rekordowa liczba 25 GMów, w tym kilku debiutantów. Miejmy nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie - przypominam mamy 24 godziny na każdy pick...

Jeśli w trakcie trwania naszej zabawy w NFL zdarzy się jakaś wymiana, która wpłynie na kolejność I rundy - nie ma to dla nas znaczenia, zostajemy przy układzie z dnia 20.03.2017, godz. 17:30...
Jeśli chodzi o zmiany w drugiej rundzie - będzie obowiązywała nas kolejność odpowiednia dla dnia w którym ją rozpoczniemy...

Ostateczny układ I rundy i wybory:

1. Cleveland Browns (sz) - Myles Garrett, DE, Texas A&M
2. San Francisco 49ers (Michal2009b1) - Jamal Adams, S, LSU
3. Chicago Bears (ZaharyMeb) - Marshon Lattimore, CB, Ohio State
4. Jacksonville Jaguars (krisow) - Jonathan Allen, DE/DT, Alabama
5. Tennessee Titans (bambosz) - OJ Howard, TE, Alabama
6. New York Jets (kgorkiewicz) - Derek Barnett, DE, Tennessee
7. Los Angeles Chargers (II) (osinho) - Malik Hooker, S, Ohio St
8. Carolina Panthers (Tomek Czapiewski) - Leonard Fournette, RB, LSU
9. Cincinnati Bengals (kaliber) - Reuben Foster, LB, Alabama
10. Buffalo Bills (ciurek) - Cordrea Tankersley, CB, Clemson
11. New Orleans Saints (DexterLuthor) - Solomon Thomas, DE, Stanford
12. Cleveland Browns (sz) - Patrick Mahomes, QB, Texas Tech
13. Arizona Cardinals (osinho) - Mike Williams, WR, Clemson
14. Philadelphia Eagles (kks) - Dalvin Cook, RB, Florida State
15. Indianapolis Colts (ikon) - Tim Williams, LB/DE, Alabama
16. Baltimore Ravens (Cycu) - Corey Davis, WR, Western Michigan
17. Washington Redskins (II) (oceansizer) - Malik McDowell, DT, Michigan State
18. Tennessee Titans (bambosz) - Jabrill Peppers, S/LB, Michigan
19. Tampa Bay Buccaneers (II) (PyjterSothis) - John Ross, WR, Washington
20. Denver Broncos (II) (Pierre) - Deshaun Watson, QB, Clemson
21. Detroit Lions (lafarro) - Haason Reddick, LB/DE, Temple
22. Miami Dolphins (jaden) - Zach Cunningham, LB, Vanderbilt
23. New York Giants (Pierre) - Jarrad Davis, LB, Florida
24 Oakland Raiders (OaRaiders_) - Christian McCaffrey, RB, Stanford
25. Houston Texans (73ndera 73xans) - Mitch Trubisky, QB, North Carolina
26. Seattle Seahawks (Michal29) - Cam Robinson, OT, Alabama
27. Kansas City Chiefs (II) (lafarro) - Adoree Jackson, CB, USC
28. Dallas Cowboys (jaden) (org. lewyino) - „Taco” Charlton, DE, Michigan
29. Green Bay Packers (PyjterSothis) - TJ Watt, OLB, Wisconsin
30. Pittsburgh Steelers (designofchaos) - Carl Lawson, DE, Auburn
31. Atlanta Falcons (Ufek) - Charles Harris, DE, Missouri
32. New Orleans Saints (DexterLuthor) - David Njoku, TE, Miami

33. Cleveland Browns (sz) - Budda Baker, S, Washington
34. San Francisco 49ers (Michal2009b1) - DeShone Kizer, QB, Notre Dame
35. Jacksonville Jaguars (krisow) - Marlon Humphrey, CB, Alabama
36. Chicago Bears (ZaharyMeb) - Obi Melifonwu, S, Connecticut
37. Los Angeles Rams (kgorkiewicz) - Tre’Davious White, CB, LSU
38. Los Angeles Chargers (osinho) - Forrest Lamp, OG, Western Kentucky
39. New York Jets (kgorkiewicz) - Ryan Ramczyk, OT, Wisconsin
40. Carolina Panthers (Tomek Czapiewski) - Garret Bolles, OT, Utah
41. Cincinnati Bengals (kaliber) - Dion Dawkins, OG,Temple
42. New Orleans Saints (DexterLuthor) - Kevin King, CB, Washington
43. Philadelphia Eagles (kks) - Takkarist McKinley, OLB, UCLA
44. Buffalo Bills (ciurek) - Raekwon McMillan, LB, Ohio State
45. Arizona Cardinals (osinho) - Gareon Conley CB, Ohio State
46. Indianapolis Colts (ikon) - Teez Tabor, CB, Florida
47. Baltimore Ravens (Cycu) - Ryan Anderson, OLB, Alabama
48. Minnesota Vikings (Oceansizer) - Dan Feeney, OG, Indiana
49. Washington Redskins (Oceansizer) - Fabian Moreau, CB, UCLA
50. Tampa Bay Buccaneers (PyjterSothis) - Desmond King , S, Iowa
51. Denver Broncos (Pierre) - Tanoh Kpassagnon, DE, Villanova
52. Cleveland Browns (sz) - Chidobe Awuzie, CB, Colorado
53. Detroit Lions (lafarro) - Jordan Willis, DE, Kansas State
54. Miami Dolphins (jaden) - Caleb Brantley, DT, Florida
55. New York Giants (Pierre) - Quincy Wilson, CB, Florida
56. Oakland Raiders (OaRaiders_) - Chris Wormley, DT, Michigan
57. Houston Texans (73ndera 73xans) - Evan Engram, TE, Ole Miss
58. Seattle Seahawks (Michal29) - Tyus Bowser, OLB, Houston
59. Kansas City Chiefs (lafarro) - Davis Webb, QB, California
60. Dallas Cowboys (jaden - oryg. lewyino) - Marcus Williams, S, Utah
61. Green Bay Packers (DexterLuthor - oryg. PyjterSothis) - Rasul Douglas, CB, West Virginia
62. Pittsburgh Steelers (designofchaos) - Derek Rivers, DE/OLB, Youngstown
63. Atlanta Falcons (Ufek) - Dorian Johnson, OG, Pittsburgh
64. Carolina Panthers (Tomek Czapiewski) - Josh Jones, S, NC State

The 2017 NFL24.pl Mock Draft is officially open. Cleveland Browns are on the clock...
Ostatnio edytowano 26 kwi 2017, o 12:03 przez Michal29, łącznie edytowano 56 razy
Na starym forum: WaltJones

sz

Re: Mock Draft 2017

Post20 mar 2017, o 22:52

With the 1st pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Cleveland Browns select... Myles Garrett, DE, Texas A&M.

Mimo naprawdę mocnej czołówki tegorocznego draftu, szczególnie wśród zawodników defensywnych, wybór z numerem pierwszym mógł być właściwie tylko jeden. Trzęsienia ziemi nie będzie i również w naszym mock drafcie (podobnie jak w 99% wszystkich innych) do Cleveland trafia pass rusher Texas A&M.

Część ekspertów jest zdania, że wybór zawodnika z tym numerem nie był tak oczywisty od czasu draftu w 2012 r., jednak mi tegoroczny nabór przypomina bardziej ten z 2014 r. Przed trzema laty draft również był bardzo mocny w czołówce, z numerem pierwszym wybrany został porównywany do Garretta (zarówno pod względem zalet i wad, szczególnie jeżeli chodzi o atletykę, technikę i poziom zaangażowania na boisku) Jadeveon Clowney, czołowi rozgrywający mogli zostać wybrani w dowolnej konfiguracji w pierwszej czterdziestce, a żaden z nich nie wydawał się wart wyboru z numerem pierwszym.

Mimo że sam nie jestem w 100% przekonany, że wybór Garretta to slum dunk, choćby tylko ze względu na to jak bogaty w playmakerów jest tegoroczny draft, to nie mam wątpliwości, że Browns, patrząc na to, jakim zawodnikiem już jest Garrett, mierząc jego potencjał oraz szanse jego osiągnięcia, powinni postawić na pass rushera z Texas A&M i mam nadzieję, że to jego nazwisko padnie z ust Rogera Goodella w nocy z 27 na 28 kwietnia jako pierwsze.

Nie będę się pochylał przy tym picku nad potrzebami drużyny z Cleveland. Po pierwsze, wybór Garretta i tak jest dokonywany na zasadzie „Best Player Available”, po drugie Browns mają dziury niemalże na każdej pozycji (poza wzmocnioną we Free Agency linią ofensywną, która swoją drogą i tak była jedną z solidniejszych stron Cleveland w zeszłym sezonie, plasując się gdzieś w środku ligowej stawki), po trzecie natomiast nie chcę odkrywać kart, przynajmniej przed moim wyborem #12. Tym razem skupie się tylko na Garrecie.

O jego zaletach powiedziano już właściwie wszystko. Jego warunki fizyczne i atletyczność obrazuje poniższy wykres (via MockDraftable):
Obrazek

To czego nie można zobaczyć na grafice, można ujrzeć na filmie. Garrett dysponuje chociażby błyskawicznym tzw. pierwszym krokiem (first step):
Obrazek
a także zwinnością i zdolnością do utrzymywania równowagi (czy jakkolwiek opisać nieprzetłumaczalne chyba bend), które konsekwentnie pozwalają mu obiegać OT po zewnętrznej:
Obrazek
(Akcja bez żadnego odzwierciedlenia w statystykach, ale można zobaczyć jak nisko Garrett „nurkuje” pod Robinsonem nie tracąc równowagi).

Niedocenianą częścią jego gry jest obrona przeciwko biegowi, w której z roku na rok czynił zauważalne postępy, w konsekwencji czego w 2016 r. był jednym z najlepszych EDGE defenderów futbolu uniwersyteckiego w tym aspekcie (3 miejsce w rankingu PFF).

Poza boiskiem wydaje się dojrzały i spokojny. Co prawda nie jest liderem w rodzaju Jamala Adamsa, ale nie ma zastrzeżeń co do jego etyki pracy i na pewno nie można się po nim spodziewać żadnych problemów z kolegami w szatni, używkami, a tym bardziej z przemocą domową.

Jeżeli chodzi o wady Garretta, to tutaj, jak wspomniałem, można zauważyć podobieństwa z Clowneyem. Zwraca się bowiem chyba przede wszystkim uwagę na braki w technice oraz tendencję do znikania w trakcie meczów, szczególnie przeciwko rywalom z górnej półki, a w konsekwencji także do braku zwalających z nóg statystyk. Pierwszy z argumentów wydaje się mało istotny, ponieważ technikę, której i tak daleko od bycia zupełnie surową, Garrett może doskonalić, jak wielu przed nim, już w NFL. Drugi argument jest bardziej zastanawiający, bo chociaż zarzuty o braku produkcji wydają się raczej zabawne, jeżeli spojrzeć na statystyki Garretta (tylko Barnett miał więcej sacków od niego w ostatnich 3 latach, 32 do 31, przy czym Barnett zagrał o ile dobrze pamiętam około 300 snapów więcej), to faktem jest, że przeciwko Alabamie w 2016 r., grając przez cały mecz w zasadzie 1 na 1, został przez Cama Robinsona niemal całkowicie powstrzymany (na usprawiedliwienie Garretta należy jednak dodać, że przez cały sezon borykał się z kontuzją kostki). Podobna sytuacja miała w 2015 r. przeciwko Ole Miss i Laremyemu Tunsilowi (chociaż w tym meczu przynajmniej bywał podwajany i potrajany). Dodatkowo aż 4,5 z 8,5 tegorocznych sacków Garrett zdobył przeciwko słabiutkiemu UT San Antonio. Czy faktycznie jak na dominatora nie dominuje za mało? Być może, jednak podobne zarzuty stawiano Clowneyowi (zaledwie 3 sacki w ostatnim szeonie w NCAA) i Joeyowi Bosie (5 sacków).

Nie wykluczam, że podobnie jak w 2014 roku Clowney nie okazał się najlepszym zawodnikiem w drafcie (o ten tytuł moim zdaniem mogą bić się przede wszystkim Mack, Donald i Carr), tak i w tegorocznym naborze może nie być nim Garrett. Jednak zarówno jego obecne, wysokie (mimo braków w technice) umiejętności, jak i niemal nieograniczony potencjałm sprawiają, że z czystym sumieniem z numerem pierwszym stawiam na Garretta. Na całe szczęście (moje, jako kibica Browns) wszystko wskazuje na to, że tak samo uczyni Sashi Brown w Filadelfii.

The San Francisco 49ers are now on the clock.

Michal2009b1

• Ulubiona drużyna: Niners

Post21 mar 2017, o 00:17

With the 1st pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the San Francisco 49ers select... Jamal Adams, S, LSU

Tutaj wybór nie był tak oczywisty jak w Cleveland. Brałem pod uwagę zarówno QB Watsona i Trubinsky'ego, jak i DL Allena i Solomona. Ten ostatni wydawał się bardzo kuszący do wzięcia, ale obecność niedawno wybranych Armsteada i Bucknera w linii zniechęciła mnie do tego wyboru. Pozostał jeszcze Malik Hooker, jednak 49ers mają już całkiem niezłego FS Reida, więc zdecydowałem się na Adamsa. Niners to drużyna, która potrzebuje szybko playmakerów, a on jest określany przez niektórych za najbardziej oszlifowanego zawodnika w całym drafcie. Jest w stanie stać się liderem i wziąć odpowiedzialność za secondary. Może grać zarówno free safety jak i strong safety, dobrze radzi sobie z tacklowaniem, więc będzie natychmiastowym wzmocnieniem defensywy.

Przez trzy lata w LSU pokazywał równą wysoką formę, co dobrze wróży na przyszłość. Wspominana wyżej wszechstronność byłaby bardzo dobrą wiadomością dla SF, które tak jak Cleveland mają niewielu graczy mogących przechylić szalę na swoją korzyść. W poprzednim sezonie defensywa przestała istnieć po kontuzji Bowmana, a rywale z dziecinną łatwością pakowali TD za TD. Adams jest zawodnikiem, który może szybko stać się własnie osobą, która weźmie na swoje barki część odpowiedzialności i pokieruje defensywę we właściwym kierunku. Reid grający w swoim piątym sezonie powinien szybko pomóc mu znaleźć się na swojej pozycji i razem z niezłymi cornerbackami mają potencjał stworzyć mocno przyzwoity backfield.

Może niektórych zdziwi, że nie wybieram QB mimo braku na tej pozycji, jednak tegoroczna klasa wydaje się jeszcze słabsza od zeszłorocznej i poświęcenie #2 na solidnego rozgrywającego to trochę za dużo dla mnie.

Chicago Bears are on the clock

ZaharyMeb

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears
  • Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Post21 mar 2017, o 09:16

With The 3rd pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Chicago Bears select...Marshon Lattimore, CB, Ohio State.

Uzasadnienie zamieszczę w przeciągu kilku następnych dni, niestety nie mogę tego zrobić wcześniej.
Ps. Szkoda ze Adams nie dotrwał wystarczająca długo, abym mógł go wybrać.

Jacksonville Jaguars are now on the clock.
Na starym forum: onetwo.

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post21 mar 2017, o 19:58

Chwila namysłu, lecicie tak szybko. Co my mamy wybierać? W zeszłym roku postawiłem na dużych ludzi w obronie i ataku. W I rundzie był to Joey Bosa, DE i chyba gdyby był dzisiaj w Jags to nie byłoby źle, prawda? Z tego wyboru jestem po prostu dumny, przecież trafiłem NFL Defensive Rookie of the Year 2016 ;) W II rundzie wskazałem na pana Ryana Kelly, C, Alabama i proszę, poszedł z 18 i rozegrał 16 spotkań dla Colts. Dobra, dość wspominek i chwalenia się :)
W tym drafcie chciałem wspomóc i odciążyć Bortlesa (kurcze, czy on będzie jeszcze grał dobrze?) więc planowałem tak nieco pod prąd poszukać biegaczy. Z nich na pierwszą piątkę draftu zasługuje chyba tylko Leonard Fournette, RB, LSU. Nawet sporo tzw. ekspertów w USA za tym optuje. Tyle, że pojawiło się jedno ale... Jonathan Allen, DE/DT, Alabama. Solidny gracz, bardzo dobry uniwersytet i po trzech wyborach został u nas na tablicy. Czy to nie jest teraz najlepszy dostępny gracz? Jest jeszcze trzecia koncepcja, biorę Deshaun Watsona, QB, Clemson i wymieniam go za Garretta z Browns - sz co Ty na to? ;)

Zegar tyka, kończy się czas, więc znowu zachowawczo:
With The 4th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Jacksonville Jaguars select...
Jonathan Allen, DE/DT, Alabama

https://www.youtube.com/watch?v=TDyuzTOnoRQ

Byłby fajny, szybki RB, a przez Was znowu nudny solidny gracz obrony ;) Ale obiecuję, że teraz będzie ofensywa. Oby nie QB z nr 1...
Obrazek
"Keep pounding!"

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post21 mar 2017, o 21:42

Ajć, pick numer 2 mocno popsuł mi plany i cóż, trzeba kombinować. Alternatywą dla Adamsa miał być Sidney Jones, który w mojej opinii jest najlepszym CB w tym drafcie, jednak jego kontuzja podczas Pro Day, również pokrzyżowała te plany. Zastanawiałem się również nad Hookerem, który wydaje mi się, że może być jeszcze większym play-makerem od Adamsa, jednak on również jest kontuzjowany, a biorąc pod uwagę, że w jakiś tam mniejszy lub większy sposób secondary wzmocnione w FA i jest dosyć dobra głębia w tym drafcie to może poszukamy na tą pozycje kogoś z drugim pickiem z pierwszej rundzie, lub w drugiej.
No więc kogo tu wybrać? W Tennessee potrzebujemy, przedewszystkim secondary i kogoś do łapania podan od Marioty. Oczywiscie kazde wzmocnienie Pass-rushu też wskazane, w nawet najlepszej sytuacji. Hmmmmmm, kogo wybieramy?
Tennessee Titans z piątym wyborem wybierają OJ Howard, TE - Alabama
Wybieramy playmakera dla Marioty, zdecydowanie najlepszy TE w drafcie od paru dobrych lat. Wysoki, zwinny, pewnie łapie piłke. Świetny w grze zarówno podaniowej jak i biegowej. W mojej opinii lepszy niż dostępni WR w tym drafcie. Davis grał w D2, Williams mnie wcale nie przekonuje, a Ross to według mnie taki szybszy Fuller. Wątpie, że Howard dotrwałby do mojego drugiego picku, a skoro nie dostanę najlepszej opcji do secondary, to biorę najlepszą do ofensywy. Myślę, że w najgorszym wypadku rok-dwa od draftu będzie kimś na wzór J. Grahama ze Seattle w grze podaniowej, który dodatkowo lepiej blokuje.

kgorkiewicz

• Ulubiona drużyna: Patriots, Rams
  • Ulubiony zawodnik: David Johnson

Post21 mar 2017, o 22:21

With the 6th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the New York Jets select... Derek Barnett, DE, Tennessee

Jets muszą w końcu postawić na przebudowę - dodanie do składu Barnetta powinno wiązać się z wymianą Sheldona Richardsona dopóki ten ma jakąś wartość. Richardson sprawia dużo problemów poza boiskiem i Jets powinni się go pozbyć i spróbować wyciągnąć za niego 1/2 rd pick. Barnett mimo nienajlepszego combine jest nr 2 edge rusherem wg Pro Football Focus i powinien być inwestycją na lata.

Jets mają mnóstwo potrzeb, przede wszystkim QB, CB i OL, natomiast żaden z QB w tym drafcie mnie nie przekonuje do przeznaczenia na niego TOP10 picku. Wybór OL z pickiem w TOP15 byłby stratą wartości, a jeśli chodzi o CB to chętnie wziąłbym Lattimore'a, gdyby był dostępny i ewentualnie Sidneya Jonesa, ale ten zerwał Achillesa.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post21 mar 2017, o 23:13

With the 7th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Los Angeles Chargers select... Malik Hooker, S , Ohio St.

Cóż Chargers na większości pozycji mają jakiś problem. Na pewno potrzebują jakiegoś OL do ochrony Riversa, jednak moim zdaniem żaden z kandydatów w drafcie nie jest wart tak wysokiego wyboru, podobnie jak żaden z dostępnych edge rusherów.

ILB wyglądają nieźle, WR to całkiem solidny korpus. Na CB jest Hayward i jest Verret, za nimi jednak dziura. Natomiast wśród safetych są największe braki. W zeszłym roku brałem dla Chargers Keanu Neala w drugiej rundzie, który w realu nie dotrwał tak długo. Teraz znowu biorę dla nich SF. Malik Hooker to jeden z ciekawszych prospectów w całym drafcie. Ma znakomity instynkt, dobrze radzi sobie w kryciu. Wg niektórych opinii przypomina młodego Eda Reeda.

Carolina Panthers are on the clock

Tomek Czapiewski

Post22 mar 2017, o 17:04

With the 8th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Carolina Panthers select...Leonard Fournette, LSU, Running Back

Pick odważny, pewnie zdrowy rozsądek, zbilansowanie przeciętnych pozycji w mockach, potrzeb Panter i wagi przypisywanej poszczególnym pozycjom w drafcie nakazywałby wybranie Solomona Thomasa. Ale Fournette ma w sobie coś, co trudno pominać. Running back jakich kocha się oglądać, wielka siła i agresywność w kontakcie,setki jardów, ale każdy po futbolowemu wyszarpany, traktor w dobrym tego słowa znaczeniu. Z Camem i JStewem i nastawioną na run block OLine stworzą machinę, która odnowi ofensywną siłę Panter.

Cincinnati Bengals are on the clock
Ostatnio edytowano 14 kwi 2017, o 08:03 przez Tomek Czapiewski, łącznie edytowano 1 raz

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post22 mar 2017, o 22:22

With the 9th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Cincinnati Bengals select...Reuben Foster, LB, Alabama

Pędzicie tak z tym draftem, że klękajcie narody, nie chcę tu bardzo wstrzymywać kolejnych picków. Największa potrzeba dla Bengals - OL po stratach w offseason. To co tutaj wcześniej napisano - niestety nie ma w tegorocznym drafcie żadnego zawodnika, którego warto wybrać z 9 numerem. Myślę, że w 2 lub 3 rundzie ktoś będzie do wzięcia. Druga potrzeba to poprawa zaczynającej się nieco starzeć pozycji LB ( chociażby Maulauga ). Wybór pada na Fostera, wyglądającego na najlepszego zawodnika na tej pozycji w tegorocznym rozdaniu. Patrząc na jego grę to ma w sobie coś z Burficta i tu jest nieco zagrożenia, że jak ta para "szaleńców" się ze sobą dogada to będzie więcej kar niż tackle :-) Jest porównywany do Wagnera ze Seattle i byłoby świetnie gdyby te porównania się potwierdziły. Miałem w głowie jeszcze nieco inny wybór, nieco na przekór potrzebom a jednocześnie na pozycję, którą najbardziej lubię czyli WR - Mike`a Williamsa. Wygląda doskonale i z takim AJ Greenem to byłby duet! Ale jest LaFell, Boyd, Eifert a w defensywie trzeba coś zmieniać bo tu młodości i siły brakuje.

Buffalo Bills are now on the clock
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.
Następna strona

Powrót do NFL