Teraz jest 14 sie 2025, o 08:41

NFL 16/17 SUPER BOWL LI, 05.02.2017,

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Re: NFL 16/17 SUPER BOWL LI, 05.02.2017,

Post6 lut 2017, o 12:30

@oceansizer

W 100% zgadzam się, że w PATS nie ma gwiazd oprócz TB i zdrowego Gronka. Tam jest drużyna i to co gdzieś już było napisane na forum że BB sprowadza mało rozpoznawalnego zawodnika z konkretnymi atutami a ten wspina się na wyżyny swoich umiejętności. Dla mnie idealny przykład z tego sezonu to Blount. Kolektyw to jest siła NE.

p.s. Jak czytam na fb komentarze naszych cebulaków to mi się gęba śmieje. Nigdy nie oglądali a co jeden to mądrzejszy. Typu sport dla panienek, rugbiści by ich zniszczyli. Grają rękami a nazywają futbolem.....co się dziwić że na eleven dają przeciętna piłkę nożną kosztem FA.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

michu_bronx

• Ulubiona drużyna: Giants
  • Ulubiony zawodnik: Manning Eli

Post6 lut 2017, o 12:52

Na spokojnie pooglądałem trochę wypowiedzi i kluczowe akcje. Naprawdę ogromny żal i niedosyt w Atlancie ale całą winę moim zdaniem za końcówkę powinni brać na siebie trenerzy, było widać już wcześniej że OL Atlanty nie chroni do końca swojego QB i zamiast faktycznie wykorzystać Colemanna i Freemanna to decydują się rzucać i kończy się to źle. Jak widać takie prowadzenie bywa złudne jak pisał Krisow niby nic złego się nie dzieje a jednak ,Falcons w 4 kwarcie ani razu z wyjątkiem genialnego chwytu Jonesa nie zagrali ryzykownie żeby podwyższyć prowadzenie, a wiadomo że Brady im dłużej na boisku tym lepiej dział ofensywa.Dla mnie MVP jednak zasłużony , kurde 466 yardów w Superbowl , pełen szacunek.

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post6 lut 2017, o 13:01

Wg. mnie też 100% winy sztabu szkoleniowego. Co prawda jesteśmy mądrzejsi po czasie i złapania piłki przez Edelmana nie dało się przewidzieć, ale trzeba było kopać na bramkę przy drugiej próbie, chociaż z grą Pats być może byłoby potem TD, 2PT, onside kick, FG Gostkowskiego na remis lub w odwrotnej kolejności ;)
MVP jasne, że zasłużone, ale White na swojej pozycji lepiej zagrać nie mógł. W każdym meczu kto inny może być gwiazdą w odbiorze dzięki takiemu rozgrywającemu.
Obrazek
"Keep pounding!"

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post6 lut 2017, o 13:11

Prawda jest taka, że Falcons od początku zaskoczyli bardzo mocną grą biegową i w najważniejszym momencie przestali z tego korzystać. Niestety ale wyszedł tutaj chyba brak doświadczenia i strach co to dalej będzie. Ryan jak jedyny wychodzi na coin toss na dogrywkę w Sb!? O czym to świadczy, wszyscy mieli pełne portki i tyle. Naprawdę mi go żal, ciekawe co będzie dalej z tą ekipą. Co pokażą w przyszłym roku. Patriots to jest absolutna dynastia a BB i Brady powinni mieć już postawione pomniki. W sumie kolejny raz wygrywają bez gwiazd wokół siebie a jako zespół.Fenomen. Co do finałów SB to umnie jest akurat odwrotnie, ostatnimi czasy wygrywają Ci którym kibicuję Pats, Broncos, Pats, Seahawks, Ravens. Szkoda, że to już ostatni mecz ale mam nadzieję, że następny sezon będzie lepszy, czekamy na draft.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post6 lut 2017, o 13:54

Wiele osób przesPało comeback NE. Ja za to (przepraszam za wyrażenie) przesRałem moment zwrotny meczu - w trakcie fumble ATL byłem w toalecie :D
Na starym forum: WaltJones

wujek wujek

• Ulubiona drużyna: New England Patriots

Post6 lut 2017, o 14:18

Panowie co to był za Super Bowl

Tak się tworzy historie

DexterLuthor

Post6 lut 2017, o 14:51

Michal
Mam nadzieję że nadrobiłeś bo w powtórkach widać wyraźnie zagubionego Freeman'a :roll: :roll: :roll:

page

Post6 lut 2017, o 17:43

Taka refleksja mnie naszła.
Jak wiele mogą znaczyć pojedyncze, malutkie punkciki z PAT.
Kibice Patriots i Broncos widzieli rok temu finał AFC i nietrafiony kop Gostkowskiego zmusił Patsów do grania w ostatnich chwilach meczu konwersji za dwa punkty, przy stanie 18-20. Gdyby kop, wszedł, tak jak poprzednie ~450, mówilibyśmy o dogrywce.
Zeszłej nocy podobna sytuacja, chociaż w momencie pudłowania mało kto się przejmował. W końcu przewaga Falcons wydawała się pewna, co za różnica czy 28-10 czy 28-9, w późnej trzeciej kwarcie? A jednak zrobiło to różnicę i wymusiło na Patriots granie 2 pt conversion w obu przypadkach, a jak wiemy są to akcje około 50 procentowe. Gdyby nie kreatywność i szczypta szczęścia, nawet po takim comebacku zabrakłoby odrobiny na dogrywkę.
Także w takich nietypowych spotkaniach naprawdę małe rzeczy mogą przesądzić o być albo nie być... i dlatego też mamy takie emocje.

Bardziej osobiście chcę powiedzieć, że przy stanie 21-3 uspokajałem ojca, że jeszcze są szanse, ale przy 28-3 zamilkłem. Zabrakło racjonalnych argumentów, została wiara siłę mentalną tej organizacji i zdolność adaptacji. Dopiero ZUPEŁNIE inna dyspozycja w czwartej kwarcie przywróciła wiarę, że ten deficyt można zmniejszyć. Tom Brady jak najbardziej słusznie wygrał MVP, udało mu się entuzjazmem i porządnie wykonanym drive'em na 28-9 podnieść morale i skoncentrować drużynę.

Co do Falcons, nie doceniałem ich należycie przed meczem i podziwiam, jak pewnie przemienili dwa turnovery w komplet punktów. Druga kwarta pokazała, że weszli w mecz z dobrym nastawieniem. Nie wiem, jak wyglądają ich kontrakty, ale rozsądek podpowiada, że w przyszłym roku będą się liczyli przynajmniej w walce o playoffy. Patrioci zagrają z tą coraz ciekawszą dywizją komplet spotkań, dlatego bardzo jestem ciekaw, jak te ekipy sobie poradzą i czy Bucs ustabilizują formę.

DexterLuthor

Post6 lut 2017, o 18:13

Miałem podobnie, gdy było 28-3 miałem napisać że już po herbacie. Wiele meczy w sezonie zasadniczym pokazało że dobry K to skarb a ich błędy często skutkują porażką i odwrotnie.

Co do przyszłości Falcons to jest pół na pół. Pasuje cytat, kogoś tam, przytoczony przez wczorajszych komentatorów a sens był mniej więcej - nie ważne jak dobry czy perspektywiczny masz zespół jak grasz w SB to walcz o zwycięstwo bo więcej możesz w nim nie wystąpić. Czy rookies, swoją drogą kapitalni, utrzymają formę, co będzie jak gracze zaczną domagać się lepszej kasy, kogo trzeba będzie pożegnać....cóż wiele zmiennych.

page

Post6 lut 2017, o 18:41

I jeszcze ogromne wyrazy szacunku dla Terry'ego Bradshawa, który swoimi ciepłymi słowami i uznaniem dla Patriots niepomiernie zwiększył radość z prezentacji Lombardi Trophy... żeby w takiej sytuacji tak miło ugościć na trybunie zwycięzców, nie patrząc na żadne osobiste ambicje czy przekonania (w końcu Steelers są wielkimi rywalami Pats w AFC), trzeba mieć klasę. Respect, po prostu!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL