nie wspominaj o FF bo jestem wkurzony 124pkt a i tak przegrana....no chyba że Vance McDonald zaszaleje i nastrzela 12pkt
Browns vs Eagles
Sam mecz nawet ciekawy. Browns raczej murowana 1 draftu 2017, dużo młodości w ofensywie i defensywie co jest bardzo widoczne. RGIII miewał przebłyski ale generalnie mizeria. Coleman 2/5 69y, ma potencjał i może grać coraz lepiej ale bez pewnego QB furory nie zrobi.
Wentz zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Grał pewnie i cierpliwie ale odniosłem wrażenie że, odwrotnie niż u Siemiana, lepiej radzi sobie z długim podaniami. Krótkie zagrywki walił takie rakiety że skrzydłowi mieli z nimi problemy. Co do reszty zespołu to trzeba poczekać z oceną do trudniejszego przeciwnika.
Packers vs Jaguars
Szkoda mi JAX, mają niesamowitą ofensywę młodą, piekielnie utalentowaną i pewną siebie. Defensywa co do której było trochę wątpliwości również stanęła na wysokości zadania raptem 199y górą i 95y dołem to bardzo dobry wynik.
Packers zagrali bez fajerwerków ale spokojnie i konsekwentnie w ataku oraz skutecznie w obronie, szczególnie F7 robiła sporo wiatru. Dobrze kryty był również Robinson.
Odniosłem wrażenie że młodzieńcza fantazja która pozwoliła JAX trzymać dystans ostatecznie przeszkodziła w zwycięstwie. Końcowy drive był zbyt szaleńczo prowadzony, zamiast na siłę szukać Robinsona podaniami na 20+y Bortles powinien skupić się na kolejnych pierwszych próbach.