Teraz jest 13 sie 2025, o 23:50

Mock Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Mock Draft 2016

Post28 mar 2016, o 23:29

Trochę nam zeszło z tym wyborem drużyn, ale wciąż jestem pozytywnej myśli i wydaje mi się, że II rundy zdążymy przeprowadzić.

Przypominam układ I rundy:

1. Tennessee Titans (bambosz) - Myles Jack, LB, UCLA
2. Cleveland Browns (ikon) - Jared Goff, QB, California
3. San Diego Chargers (osinho) (II) - DeForest Buckner , DL, Oregon
4. Dallas Cowboys (tomer177) - Jalen Ramsey, DB, Florida State
5. Jacksonville Jaguars (krisow) - Joey Bosa, DE, Ohio State
6. Baltimore Ravens (Cycu) - Laremy Tunsil, OL, Ole Miss
7. San Francisco 49ers (Michal2009b1) - Reggie Ragland, ILB, Alabama
8. Philadelphia Eagles (kks) - Carson Wentz, QB, North Dakota State
9. Tampa Bay Buccaneers (PyjterSothis) (II) - Vernon Hargreaves, CB , Florida
10. New York Giants (Pierre) - Ronnie Stanley, OT, Notre Dame
11. Chicago Bears (ZaharyMeb "Onetwo") - A’Shawn Robinson, DT/DE, Alabama
12. New Orleans Saints (DexterLuthor) - Sheldon Rankins, DT, Louisville
13. Miami Dolphins (Delfin) - Eli Apple, CB, Ohio State
14. Oakland Raiders (OaRaiders_) - Mackensie Alexander, CB, Clemson
15. Los Angeles Rams (Pierre) (II) - Corey Coleman, WR, Baylor
16. Detroit Lions (lafarro) - Jack Conklin, OT, Michigan State
17. Atlanta Falcons (Ufek) - Darron Lee, LB, Ohio State
18. Indianapolis Colts (bambosz) (II) - Ezekiell Elliott, RB, Ohio State
19. Buffalo Bills (ikon) (II) - Leonard Floyd, OLB, Georgia
20. New York Jets (Michal29) (II) - Paxton Lynch, QB, Memphis
21. Washington Redskins (DexterLuthor) (II) - Laquon Treadwell, WR, Ole Miss
22. Houston Texans (73endera 73xans) - Hunter Henry, TE, Arkansas
23. Minnesota Vikings (Oceansizer) (II) - Josh Doctson, WR, TCU
24. Cincinnati Bengals (kaliber) - Will Fuller, WR, Notre Dame
25. Pittsburgh Steelers (ZaharyMeb) (II) - Jarran Reed, DT, Alabama
26. Seattle Seahawks (Michal29) - Jason Spriggs, OT, Indiana
27. Green Bay Packers (PyjterSothis) - Kevin Dodd, DE, Clemson
28. Kansas City Chiefs (kks) (II) - Shaq Lawson, DE/OLB, Clemson
-- Patriots (selection forfeited as punishment for the team's Deflategate violations) (Oceansizer)
29. Arizona Cardinals (osinho) - Robert Nkemdiche , DL , Mississippi
30. Carolina Panthers (czapski) - Noah Spence, DE, Eastern Kentucky
31. Denver Broncos - (krisow) (II) - Connor Cook, QB, Michigan State

Runda II:

32 . Cleveland Browns (ikon) - Vernon Butler, DL, Louisiana Tech
33 . Tennessee Titans (bambosz) - Le'Raven Clark, OT, Texas Tech
34 . Dallas Cowboys (tomer177) - Emmanuel Ogbah, DE, Oklahoma State
35 . San Diego Chargers (osinho) - Keanu Neal, S, Florida
36 . Baltimore Ravens (Cycu) - Kendall Fuller, CB, Virginia Tech
37 . San Francisco 49ers (Michal2009b1) - Cody Whitehair, OG, Kansas State
38 . Jacksonville Jaguars (krisow) - Ryan Kelly, C, Alabama
39 . Tampa Bay Buccaneers (PyjterSothis) - Jonathan Bullard, DT/DE, Florida
40 . New York Giants (Pierre) - Karl Joseph, S, West Virginia
41 . Chicago Bears (ZaharyMeb) - William Jackson, CB, Houston
42 . Miami Dolphins (Delfin) - Taylor Decker, OT, Ohio State
43 . Los Angeles Rams (Pierre) - Su'a Cravens, S/LB, USC
44 . Oakland Raiders (OaRaiders_) - Derrick Henry, RB, Alabama
45 . Los Angeles Rams (Pierre) - Cyrus Jones, CB, Alabama
46 . Detroit Lions (lafarro) - Carl Nassib, DE, Penn State
47 . New Orleans Saints (DexterLuthor) (time expired - admin's selection) - Vadal Alexander, OG, LSU
48 . Indianapolis Colts (bambosz) - Germain Ifedi, OT/G, Texas A&M
49 . Buffalo Bills (ikon) - Scooby Wright III, ILB, Arizona
50 . Atlanta Falcons (Ufek) - Vonn Bell, S, Ohio State
51 . New York Jets (Michal29) - Jaylon Smith, OLB, Notre Dame
52 . Houston Texans (73ndera 73xans) - Charles Tapper, DE, Oklahoma
53 . Washington Redskins (DexterLuthor) - Andrew Billings, NT, Baylor
54 . Minnesota Vikings (Oceansizer) - Javon Hargrave, DT, SCS
55 . Cincinnati Bengals (kaliber) - Austin Johnson, NT, Penn State
56 . Seattle Seahawks (Michal29) - Chris Jones, DT, Missisipi State
57 . Green Bay Packers (PyjterSothis) - Kentrell Brothers, ILB, Missouri
58 . Pittsburgh Steelers (ZaharyMeb) - Xavien Howard, CB, Baylor
59 . Kansas City Chiefs (kks) - Michael Thomas, WR, Ohio State
60 . New England Patriots (Oceansizer) - Artie Burns, CB, Miami
61 . New England Patriots (Oceansizer) - Shillique Calhoun, DE, Michigan State
62 . Carolina Panthers (czapski) - Kenny Clark, DT, UCLA
63 . Denver Broncos (krisow) - Christian Westerman, OG, Arizona State

The 2016 NFL24.pl Mock Draft is officially open. Tennesee Titans are on the clock...
Ostatnio edytowano 20 kwi 2016, o 10:04 przez Michal29, łącznie edytowano 58 razy
Na starym forum: WaltJones

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Re: Mock Draft 2016

Post29 mar 2016, o 12:16

With the first pick of 2016 nfl24 mock draft Tennessee Titans select Myles Jack linebacker UCLA.
Szok? Reach? Historia ala draft day? Pick lekko kontrowersyjny ale w mojej opinii gdyby nie kontuzja to on a nie Ramsey byłby wymieniany jako najlepszy dostępny zawodnik w tym drafcie. Chłopak może grać na połowie pozycji na boisku. Jest niesamowicie szybki i zdolny kryć nawet skrzydłowych. Typowy three down player. Jest tak utalentowany fizycznie, że podejrzewam gdyby pozostał RB to zapewne byłby obok Elliotta wymieniany jako najlepszy RB w tym drafcie. Do tego niczym GM z NFL zrobiłem swoj wywiad na temat jego pozaboiskowego zachowania i Myles to naprawde świetny chłopak.(a przynajmniej na takiego wygląda w wywiadach i na facebooku :D ) Co jeszcze skłoniło mnie do tego picku i pójście pod prąd z nie wybraniem Tunsila? Nie wierzę w tackli wybieranych z numerem jeden, chyba żaden który do tej pory został wybrany z tym numerem nie stał sie tak dominującym zawodnikiem na swojej pozycji na co liczono gdy ich wybierano. W mojej opinii również w Tennesse mają dobrego potencjalnego młodego Tackla w postaci Lewana i potrzebują bardziej jakiegoś doświadczonego weterana.

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post29 mar 2016, o 15:35

With the 2nd pick of the 2016 NFL Draft, Cleveland Browns select – Jared Goff, QB California

Wybór byłby oczywisty, gdyby nie całe zamieszanie z Griffinem. Długo myślałem, co wykombinować bo wygląda na to że Browns będą stawiali na RGIII. Ale jak tutaj nie wziąć QB, kiedy wybiera się jako drugi a organizacja od tak dawna potrzebuje franchise QB. Ja nie kupuje tej całej szopki, nie twierdzę, że Griffinowi nie należy się szansa albo, że nic z niego już nie będzie ale takie numery to mogą sobie robić w Denver. Cleveland, co prawda mają złe wspomnienia z wyborem QB w pierwszej rundzie, ostatnie trzy (Quinn, Weeden, Manziel) były całkowitymi bustami, ale różnica polega na tym że cała trójka to były wybory nr 22. Także żaden nie był najlepszym prospectem w drafcie. Nie wiem jak Quinn bo się jeszcze wtedy nie interesowałem footballem ale dwóch pozostałych nie było nawet drugimi najlepszymi rozgrywającymi w swoim roczniku. Do tego nie bez wątpliwości bo przecież rozrywkowy tryb życia Manziela nie był tajemnicą a z kolei Weeden, choć wybrany wysoko to dopiero jako czwarty zawodnik na swojej pozycji i w momencie draftu miał już 28 lat.

Dlaczego Goff a nie Wentz? Po pierwsze stara szkoła, czyli że wyżej cenię zawodników typu pocket passer aniżeli dual threat.
U Goffa podoba mi się też mechanika – praca nóg, wyrzut (quick release). Ponadto zachowanie w kieszeni, potrafi się przemieszczać w celu uniknięcia presji, przy czym do ostatniej chwili kontroluje sytuację. Nawet jak ucieka z pocket, w stronę sideline to skanuje boisko - właśnie do tego typu akcji miałem największe zastrzeżenia w przypadku Winstona rok temu.
Co prawda u Wentza, też nie ma do czego się przyczepić odnośnie powyższych ale ma dla mnie znaczenie, że Goff grał w dużo cięższej dywizji i grał więcej. Trzy sezony na pozycji startera i w każdym kolejnym widać progres, to mówi dużo o etyce treningowej tego chłopaka.
Bardzo spokojny, inteligentny w wywiadach, wydaje mi się że to bezpieczny wybór, bezpieczniejszy niż Wentz, który wystrzelił znikąd jakoś niedługo przed draftem. Nie przykładam też znacznej wagi do czegoś takiego jak pro day (Mayock nawet twierdził, że lepszego niż Wentza nie widział) bo na tym łatwo się przejechać, zresztą Browns akurat mogą o tym sporo powiedzieć. Po prostu, według mnie, Goff to najlepszy QB w drafcie.

San Diego Chargers now on the clock

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post29 mar 2016, o 17:14

With the 3rd pick of the 2016 NFL Draft, San Diego Chargers select DeForest Buckner , DL, Oregon

Chargers przy niezłej ofensywie (pod warunkiem zdrowia OL), mają mnóstwo dziur w defensywie, jako tako wygląda właściwie tylko korpus linebackerów. W grę wchodził na tym etapie DB (Ramsey), ale ostatecznie defensywa będzie budowana od przodu (to i secondary przy okazji powinno być łatwiej). Buckner to idealny DE to systemu 3-4, w którym grają Chargers. Znakomite parametry fizyczne i siła, pozwolą mu zdominować niejednego OL i zagwarantować skuteczność zarówno w pass rushu (i przy okazji ułatwić pracę secondary) jak w powstrzymywaniu biegaczy. Poza boiskiem też nie powinien sprawiać problemów. Przyszłość należy do niego.

Dallas Cowboys now on the clock

tomer177

Post29 mar 2016, o 17:30

With the 4rd pick of the 2016 NFL Draft, Dallas Cowboys select Jalen Ramsey , DB, Florida State
Dobra,czas na Cowboys, którzy potrzebują uzupełnień właściwie na wszystkich pozycjach. Tak w skrócie:
1) QB: Kontuzja Tony'go Romo uwypukliła problem jaki mają Kowboje od paru sezonów. Gdybyśmy mieli na tej pozycji chociaż średniej klasy rozgrywającego to pewnie klub walczyłby do końca o awans do play-offów. Cassell odszedł, Jerry Jones powiedział że dają szansę by Moore był backupem dla Romo ale pewnie będą szukać QB w drafcie.
2) DT: Na tą pozycję mamy aktualnie głównie trzech zawodników. Tyrone Crawford zaliczył dobry sezon jednak przeszedł operacje po kontuzji barku i nie wiadomo w jakim stanie wróci. Podobna sytuacja jest Terrellem McClainem. Kontuzja kostki wykluczyła go na cały rok ale wróci na przygotowania do nowego. Forma jest jednak jednym wielkim znakiem zapytania. Za to Nick Hayden jest zdrowy ale to gracz klas średniej. A jeśli chcemy walczyć o SuperBowl to trzeba zakontraktować dużo lepszego zawodnika.
3) Pass-rusher: To także bardzo ważna potrzeba. O ile obrona przeciw biegom jest na dobrym poziomie o tyle przeszkadzanie QB w podaniach lekko zawodziło w roku 2015. 31 sacków w sezonie dało dopiero 25 miejsce w całej lidze. Pomóc może także zmiana systemu gry. Marinelli zapowiedział, że w roku 2016 mamy częściej grać systemem 3-4. Przyszli Mayowa i Thornton ale jednak jeszcze potrzeba tą pozycję uzupełnić.
4) DB: Na tej pozycji mamy pewniaka Orlando Scandricka jednak miał kontuzję kolana i cały sezon spędził poza grą. Morrisowi Clairbornowi kończy się kontrakt. Brandon Carr gra średnio i ma wysoki kontrakt. Są jeszcze Mitchell i Olatoye ale warto zainwestować w nowego cornerbacka.

Dużo myślałem kogo wybrać i wahałem się pomiędzy Wentzem,Bosą i Ramseyem. Jednak stwierdziłem,że w tym roku dobrego DE można znaleźć spokojnie też w 2 rundzie. Wentz pewnie by nie grał bo JJ już zapowiedział,że Romo jest pewniakiem i szkoda marnować tak wysoki pick na rezerwowego QB. Myślę,że do drugiej rundy dotrwają Cook czy Lynch. Dlatego wybrałem Ramseya. Dawno już w secondary Dallas nie miało "playmakera" . Może grać na wielu pozycjach co jest dodatkowym atutem ponieważ Marinelli uwielbia graczy uniwersalnych. No i w sumie mając potrzeby na tylu pozycjach Dallas biorą najlepszego gracza jaki jest dostępny więc myślę,że Ramsey to idealny wybór dla Cowboys.

Tak w ogóle to bardzo się ucieszyłem z poprzednich wyborów bo właściwie nie pokrzyżowaliście moich planów na draft :)

Jacksonville Jaguars now on the clock

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post29 mar 2016, o 19:56

With the 5th pick of the 2016 NFL Draft, Jacksonville Jaguars select Joey Bosa, DE, Ohio State

W zeszłym roku wzmacniałem defensywę, wybrałem Fowlera Jr., ale w wyniku kontuzji do dzisiaj nie wiemy jak dobry on będzie. Cóż, w tym roku chyba też dalej trzeba budować defensywę. Wg. mnie główne potrzeby to pass-rusher, safety, cornerback, chociaż liczyłem, że do 5 zostanie LB Myles Jack (wg. mnie niedoceniany w wielu prognozach, ale niestety nie u nas, poszedł z 1 ;). Trudno, pomyślałem, to pewnie w takim razie zostanie ktoś z dwójki Ramsey (mniej prawdopodobne) lub Buckner (jednak zaskoczenie i poszedł z 3...). Cóż więc robić teraz? Wentz? QB? No nie teraz. Tunsil? Też nie, offensive line mam przyzwoitą. Hmm, to teraz kto? Ciężko, ale mimo wyczynów pozaboiskowych i boiskowych zresztą też wybieram jak powyżej. Myślałem jeszcze troszkę o CB: Vernon Hargreaves z Florida i Mackensie Alexander z Clemson oraz o DE/OLB: Leonard Floyd, DE/OLB, Georgia.

Baltimore Ravens (Cycu) on the clock
Obrazek
"Keep pounding!"

Cycu

Post30 mar 2016, o 17:09

With the 6th pick of the 2016 NFL Draft, Baltimore Ravens select Laremy Tunsil, OL, Mississippi

Rozpoczynając draft miałem w glowie w zasadzie 4 nazwiska:
1) Jack
2) Ramsey
3) Tunsil
4) Bosa.
W mojej ocenie, ich wybór z nr 6 można uznać za dobry deal. Wszyscy inni to mniejszy lub większy reach. Przyznam, że spodziewałem się, że spadnie do mnie Bosa lub Jack, co by mnie solidnie ucieszyło. Wzmocnienie defensywy wydaje się naprawdę konieczne. Nigdy w życiu nie spodziewałem się jednak, że trafi do mnie Tunsil. Wybór raczej podyktowany głową niż sercem, bo skoro gracz, którego większość „ekspertów” widzi jako murowaną 1 spada do picku 6, to trzeba go brać z pocałowaniem ręki. Nie jestem fanem wybierania ofensywnych liniowych tak wysoko. Jak spojrzeć na poprzednie lata, to wszystkie wielkie talenty to w zasadzie zgraja niewypałów, a co roku przecież zapewniają nas jak utalentowani zawodnicy wchodzą do ligi. Tunsil – podobno największy talent na tej pozycji od co najmniej 5 lat, skończyć może różnie. Czy jest potrzebny w Baltimore? Po odejściu Osemele wzmocnienie OL się przyda, ale preferowałbym poszukanie kogos w niższych rundach. Patrząc na to, że Monroe jest niemal ciągle kontuzjowany i są już podchody pod obcięcie go po 1 czerwca, to Tunsil wydaje się naprawdę dobrym rozwiązaniem. Coś tam za uszami ma, ale rzeczy całkowicie do wyprostowania w silnej szatni. Jeśli spełni oczekiwania, to może być drugim wcieleniem Ogdena. Jeśli nie..cóż, na pewno nie będzie największą klapą z szeregu LT wybranych w ostatnich 5 latach.

Michal2009b1

• Ulubiona drużyna: Niners

Post30 mar 2016, o 18:38

With the 7th pick of the 2016 NFL Draft, San Francisco 49ers select Reggie Ragland, ILB, Alabama

Postanowiono pozostawić Kaepernicka na kolejny sezon i dać mu szansę, więc ściągnięcie kolejnego QB do SF nie wydaje się najlepszym rozwiązaniem. Colin zaliczył słaby rok, ale beznadziejna linia ofensywna nie pomogła i uważam, że Kap zasługuje na kolejną szansę. Zatrudniono nowego G Beadlesa co już jest dobrym krokiem, a powróci najprawdopodobniej OT Anthony Davis, dając większą swobodę Kaepernickowi. Dodatkowo ściągnięcie nowego QB nie pomogło by w odzyskaniu pewności siebie rozgrywającemu. Jako że Tunsil przeszedł do Baltimore a potrzeba OT staje się mniej nagła dzięki prawdopodobnemu powrotowi Davisa, postanowiłem wzmocnić drugą linię defensywy. Zeszłoroczny powrót Bowmana okazał się bardzo dobry, ale przyda mu się pomoc. Ragland jest stosunkowo duży jak na ILB, a jego rozwój w poprzednim sezonie był dość imponujący, co dobrze buduje na przyszłość. Podobnie jak uczestniczenie w meczach o wysoką stawkę, co na pewno nie zaszkodzi w NFL, kiedy będzie musiał powstrzymywać rywali przed zdobyciem decydujących pierwszych prób. Po odejściu Willisa brakuje linebackerów, a Ragland jest najlepszym wyborem wśród nich w tegorocznym drafcie.

Philadelphia Eagles are now on the clock

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post30 mar 2016, o 18:59

With the 8th pick of the 2016 NFL Draft, Philadelphia Eagles select Carson Wentz, QB, North Dakota State

i w tym momencie kibole Eaglesów - https://www.youtube.com/watch?v=kBJEfmQA9q4

Nie da się ukryć, że Carson wypłynął na grubo zakrojonej reklamie. Konia z rzędem temu kto wiedział o jego drużynie przed objawieniem się światu Wentza.

Jednak... Od kiedy Eagles stracili McNabba QB był non-stop problemem. Oczywiście, nie mamy się co porównywać do problemów Browns, ale lekko też nie było. Vick, miał momenty, ale kontuzje w każdym sezonie nie dawały mu spokoju, Kolb, trafił na dobry moment Vicka i przynajmniej Eaglesy coś tam za niego od Cardinals dostały, Foles, wiadomo, to ciapa, Bradford i Sanchez w sumie wypadali nie tak najgorzej, ale z drugiej strony co najwyżej przeciętnie.

Nadszedł czas na konkretną odpowiedź na pozycji QB i mam nadzieje, że Carson Wentz nią będzie. Kto nie ryzykuje, ten nie ma. Wentz podobnie jak swego czasu Aaron Rogers spokojnie pozna ligę, drużynę i playbook. Poduczy się pod skrzydłami naszego nowego trenera, który jest specem od QB. A za rok wszyscy zgodnie zrobimy - papa! - panu Bradfordowi i jedziemy z tą ligą panie Wentz! ;-)

Inne opcje w tym momencie to Vernon Hargreaves III, Ronnie Stanley i Ezekiel Elliott. W tej właśnie kolejności. Bardzo podobał mi się cornerback z Florydy, ale rozgrywający dla drużyny bez franchise playera na tej pozycji to zawsze priorytet.

Tampa Bay Buccaneers now on the clock

PyjterSothis

• Ulubiona drużyna: NEW ENGLAND PATRIOTS
  • Ulubiony zawodnik: T.Brady

Post31 mar 2016, o 08:36

no to żeście mnie panowie załatwili z tym pickiem w tym terrminie bo akurat na szkoleniu siedzę ale postaram się jakoś po krótce 8-)
and the oscar goes to :-)

Vernon Hargreaves, CB , FLORIDA GATORS

dylemat miałem przed waszymi draftami ale zabrali mi J.Ramseya (cholerni Cowboys :mrgreen: ) i pozbawili opcji L. Tunsila więc cóż zostało tylko pozostać we Florydzikich klimatach i wybierać między moim pickiem a K. Nealem z tej samej uczelni.
Nie miałem za bardzo czasu, żeby wszystko w BUCS przeanalizować (bardziej się na GB nastawiam) ale na pierwszy rzut oka "tyły" potrzebują wzmocnienia. Kiedy trzy sezony temu BUCS ściągnęli Revisa myślałem, że na tej pozycji przynajmniej kilka lat spokoju będzie, a tu niespodziewanka.
Gdyby D. Martin nie został w BUCS zastanawiałbym się nad ofensywą, gdyby J. Winston nie zagrał dobrego sezonu(w to nie wierzyłem) szukałbym w QB a tak trzeba było wzmocnić defensywe:-)

Przyznam się, że troszkę kierowałem się emocjami bo jestem fanem Gators (Seminoles też ale to inna historia) i starałem się, żeby Floryda została na Florydzie:-)
Dlaczego przyda się w BUCS?
Bo to dobry atleta, skoczny z "zwinymi i rękami" i dodatkowo bardzo bardzo bardzo może się przydać w special teams.
Czego mu brakuje??wzrostu??
Skromnie opisane ale tak jak wyżej kierowało mną bardziej przeczucie i serce kibica niż głęboka analiza , teraz niech się martwi następny:-)
PATRIOTS potem długo, długo nic i sympatia do: TB Bucs, Packers, Seahawks, Saints i Raiders :twisted:
Następna strona

Powrót do NFL