Teraz jest 13 sie 2025, o 17:17

NFL Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Re: NFL Draft 2017

Post29 kwi 2017, o 13:57

Michal29 napisał(a):
bambosz napisał(a):Gdy Seahawks zrobili kolejnego trade down, nie wybierając Robinsona dostawałem powoli już gorączki. Widząc ich wybór początkowo też zachwycony nie byłem. I wtedy odpalam https://www.youtube.com/watch?v=Cy7erbPJISQ i kompletnie zmieniam decyzje :D atletycznie na poziomie Garetta a może i nawet lepiej, pierwsze porónania jakie gość robi co do jego gry to Clowney i Mack, może sie okazać że to całkiem dobry pick Seattle :D

Seahawks w swoim rosterze mają go wpisanego jako DE. Ciekawe w jaki sposób będą go wykorzystywać... Po warunkach McDowell to taki Calais Campbell - Campbella chciał zakontraktować do Seattle we Free Agency chyba każdy piszący o Seahawks bloger itp. :)

widząc jego hajlajty to też własnie widze go bardziej jako enda niż tackla, i stąd też pewnie wzieły sie te porównania do nich, bo na tackla to chyba troszki za chudy jest :D

Jaden

Post29 kwi 2017, o 16:22

Drew Pearson show! Środek nocy, a ja śmiałem się do rozpuku :lol:

Bardzo podobają mi się rzeczy które dzieją się w Phins. Reakwon McMillan jako 1day starter, mimo tego że ja wyżej ceniłem Cunninghama to jestem bardzo zadowolony z tego wyboru. Ponoć decydującym czynnikiem w jego przypadku była etyka pracy i postawa pozaboiskowa. Natomiast Tankersley to absolutny steal i przyszłość Miami na pozycji CB. Pozostały 3 picki w 5 rundzie, wciąż trzeba znaleźć Guarda i kogoś do rotacji na DT. Wymarzony scenariusz to chyba Asiata i Brantley, którego w naszym mocku wybrałem w 2 rundzie. Ale czy sprawy pozaboiskowe nie spowodują, że Adam Gase i Chris Grier pominą tych zawodników nawet jeśli jakimś cudem będą dostępni?

Co sądzicie w wzmocnieniach Baltimore? Dla mnie chyba jeden z wygranych zespołów tego draftu. Bowser, Wormley, Williams i pierwszorundowy Humphrey. Mega wzmocnienia w defensywie, chyba skuszę się na kilka ich spotkań w przyszłym sezonie.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post29 kwi 2017, o 19:15

Czwarta runda minęła a Caleb Brantley i Desmond King nadal na tablicy, ciekawe kto się wreszcie zdecyduje na tego pierwszego i dlaczego King tak leci?
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post29 kwi 2017, o 19:56

Patriots pomimo małej ilości picków moim zdaniem poczynili ruchy więcej niż solidne. Do Flowersa i Ealy'ego dołożono 2 pass rusherów - w rundzie III Dereka Riversa oraz w IV Deatricha Wise'a. O ile ten drugi jest dla mnie dosyć enigmatyczny, o tyle Rivers robi fajne wrażenie i choć z małej uczelni, to pozycja DE na chwilę obecna wydaje sie być obsadzona. W III rundzie pozyskano także OT - Antonio Garcia, który ma być swego rodzaju polisą ubezpieczeniową dla Nate'a Soldera.
Śmiało mogę powiedzieć, że na chwile obecna Patrioci wchodzą w sezon kompletni na każdej pozycji - oj będzie się działo.

Eagles dokonali wyborów w postaci Barnetta DE i można było się spodziewać, ze w kolejnej rundzie sięgną po CB. Tak tez się stało i szeregi Orłów zasilił Sidney Jones - wow. Widać, że mocno zależało Eagles na tym zawodniku, bo spodziewano się raczej, że Sidney spadnie gdzieś do rundy III. Początek upłynie pod znakiem pauzy, ale potem Jones na pewno wskoczy do pierwszego składu. Póki co wybrano także innego CB - Rasula Douglasa. Mack Hollins ( ??? ) bliżej mi nieznany powalczy o spot jako WR, zaś Donnel Pumphrey RB postara sie pokazać, czy słusznie niektórzy określają go "kolejnym Sprolesem ".
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

DexterLuthor

Post29 kwi 2017, o 20:36

Jaden, chciałeś i masz Asiata w Miami, jest i DT choć nie Brantley (czyżby UDFA??) :) Poszedł też pierwszy kopacz, raczej wysoko i nie ten którego się spodziewano. QB w którego celowano w Nowym Orleanie wylądował w Bills, Peterman z nr 171 może okazać się stealem.

Pierre

Post30 kwi 2017, o 08:13

Peterman wygląda trochę jak taki Cousins 2.0, jeśli odpali to moim zdaniem może zostać następcą Breesa. Z zawodników których zazdroszczę innym, to przede wszystkim Conor McDermott, jak już koniecznie chcieli robić trade-up po któregoś OL to powinni właśnie po niego, a nie Bisnowatego. Chociaż między bogiem a prawdą, obaj w 6 rundzie mogą okazać się steelami. Kibicom Chicago gratuluje podpisania Dieugota Josepha jako UDFA, materiał na kawał zawodnika, podobnie jak Andreas Knappe którego zgarnęła Atlanta. A moi Giants? Tak między bogiem a prawda to UDFA jestem bardziej podekscytowany niż zawodnikami wybranymi w samym drafcie. Przede wszystkim Jarron Jones, jeśli będą w stanie zmusić go do pracy to może w końcu pozbędziemy się Bromleya. Świetnie że jest też Jadar Johnson, solidny backup dla Collinsa i korpus safeties w skład którego wchodzą: Collins, Adams, Thompson , Johnson bardzo młody ale pełen talentu. Sporo dobrego dzieje się też w temacie OL na czele z Wheelerem może kubeł zimnej wody w tym wypadku odrobinę pomoże, ale oprócz niego są solidni Bonheur i Dunker raczej nie kandydaci na gwiazdy ale jest nad czym pracować. Shane Smith FB z San Jose State zobaczcie rezultaty jego pro day http://www.nfldraftscout.com/ratings/ds ... &genpos=FB szczególnie wynik na 10 jardów.

DexterLuthor

Post30 kwi 2017, o 10:00

Niestety, Peterman może zostać następcą ale Taylora :D

Saints kolejny super ryzykowny wybór, w 3 dniu mieli jeden pick w 6 rundzie i wybrali.....jakiegoś Al-Quadin Muhammad z Miami. Jedyne co znalazłem o tym panu to że przez 2 lata z ostatnich 3 nie grał w football :lol: :lol: :lol: W 2014 zawieszenie na rok a 2016 wywalili go z uczelni :o :o ....poprostu "cudownie"

sz

Post30 kwi 2017, o 11:46

sz napisał(a):Trochę martwi mnie pominięcie CB, bo kapitał w drafcie wśród DB szybko się wyczerpuje, a Browns nie mają wyboru w 4 rundzie. Pozostaje tylko mieć nadzieje, że uda się jeszcze złapać kogoś wartościowego w 5 rundzie (King/Jackson/Woods/Wilson/Kazee).

Udało się złapać Howarda Wilsona po trade upie do 4 rundy, a jako UDFA został podpisany Channing Stribling. Żaden FS nie został przez Browns wybrany, ale jako UDFA przyszedł bardzo ciekawy Kai Nacua. Secondary Browns nie zostało zatem jakoś szczególnie wzmocnione, ale być może któryś z tych zawodników wypali.

Nie należę do tych osób, które uważają, że kickerów nie powinno się draftować, dlatego jestem bardzo zadowolony z wyboru Zane'a Gonzaleza. Chyba mogę też podziękować porażce Bucs z wyborem Aguayo za to, że Gonzalez spadł tak nisko. Gonzalez to rekordzista NCAA wśród kickerów pod względem zdobytych punktów i trafionych kopnięć. Jeżeli chodzi o trafienia z 50+ jardów to w zeszłym sezonie więcej miał tylko Justin Tucker.

Co do wyboru Brantleya z oczywistych względów mam mieszane uczucia, ale rozumiem działanie na zasadzie low risk high reward, szczególnie, że okoliczności pobicia nie są jednoznaczne. Inna sprawa, że nawet pomimo tego incydentu jego charakter pozostawia ponoć wiele do życzenia.

Peterman mógłby być Cousinsem 2.0, gdyby miał ramię. Bez tego to co najwyżej Cousins 0.5. Saints nie powinni mieć żalu. Swoją drogą podobno wybraliby Mahomesa, gdyby Chiefs nie wskoczyli przed nich.

Dziwie się też, że Jerod Evans nie został jeszcze podpisany. Mam nadzieję, że Browns go zdołają skubnąć.

DexterLuthor

Post30 kwi 2017, o 11:57

Mahomes był celem nr 1 na pozycji QB a Peterman zapasem. W pierwszej rundzie Saints chcieli trade up robić i po Mahomesa i Fostera ale każdy poszedł pick wcześniej :D

Ciekawe co będzie z Adamem Griffith'em?

Jaden

Post30 kwi 2017, o 13:00

Saints to ponoć byli już na łączu z Fosterem w momencie jak zadzwonili 49ers.
Asiata w Dolphins tak jak chciałem, jeśli będzie zdrowy mamy startera z 5 rundy. :)
sz napisał(a):Co do wyboru Brantleya z oczywistych względów mam mieszane uczucia, ale rozumiem działanie na zasadzie low risk high reward, szczególnie, że okoliczności pobicia nie są jednoznaczne. Inna sprawa, że nawet pomimo tego incydentu jego charakter pozostawia ponoć wiele do życzenia.

Wczoraj na twiterze mignęła mi gdzieś anonimowa wypowiedź jego byłego trenera, że nawet jeśli spadnie do UDFA to drużyny powinny trzymać się od niego z daleka.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL