Teraz jest 13 sie 2025, o 20:10

NFL 15/16 Week 8

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

charlie

Re: NFL 15/16 Week 8

Post2 lis 2015, o 17:49

Wg ProFootballFocus 3 najlepszymi graczami wczorajszej strzelaniny w Superdome byli obrońcy: Cameron Jordan i Kevin Williams z Saints oraz Robert Ayers z Giants...

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post2 lis 2015, o 18:24

Zgoda, ale chodziło mi o to, że strata takiej liczby punktów przez obie ekipy powoduje, że chyba żaden coach nie pochwalił by swojej formacji defensywnej ( jako całości ). Defensywa Giants na pozycji ostatniej, Saints pozycja 30 - ten mecz to tylko potwierdził.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Designofchaos

Post2 lis 2015, o 18:31

Dziwna kolejka....

Już nawet nie mówię o kontuzjach i niektórych wynikach (strzelanina w meczu NO - NYG - jakbym oglądał mecz dwóch 15-latków grających w Maddena z wyłączoną opcją obrony), ale o tym, że nie mam pojęcia kto w tej Lidze poza czołową listą (NE, CIN, DEN, GB, ARI, CAR) się nadaje na playoffy. Z pobieżnego podsumowania wyników i gry poszczególnych zespołów z ostatnich kolejek nie zdziwiłbym się jeśli do PO zawędrują np. Raiders czy Rams (Guuuuuurley!).
Falcons chyba za szybko uwierzli, że są super-fajni; o NFC East najlepiej świadczy to, że Redskins wciąż liczą się w walce o zwycięstwo, Vikings - jak właśnie podsumowaliście - strasznie się męczą; w Seattle wciąż wierzę, ale mnie coraz mniej przekonują; Jets i Dolphins grają mocno w kratkę; Bills zapadło na dziedziczną chorobę Rexa Ryana i dostają jakiegoś rozdwojenia jaźni; Steelers zagrali taki ofensywny paździerz w niedzielę, że aż słabo.... Aha - jest jeszce AFC South która powinna dostać zakaz rozgrywania spotkań w czasie gdy telewizję oglądają dzieci ale ktoś z tego bałąganu musi awansować (np. Jaguars z bilansem 6-10, czemu nie?).

No nic to, nie zawsze jest pięknie, ale przynajmniej będzie ciekawie.
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

charlie

Post2 lis 2015, o 18:54

@oceansizer

Mój poprzedni post to miał być bardziej pstryczek w nosy PFF niż cokolwiek innego. Moim zdaniem jednak Saints mają całkiem dobrą DL, ale ich secondary to płonący śmietnik... Najlepszą strategią dla Ilaja mogło być wczoraj rzucanie w stronę Brownera - w 90% przypadków razem z piłką leciała żółta flaga...

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post2 lis 2015, o 19:43

charlie

W takim razie opacznie zrozumiałem Twoją wypowiedź :)

Co do Brownera, to będąc w NE irytował mnie swoimi faulami i w tej kwestii był liderem w całej lidze ( 15 przewinień ). Pozwoliłem sobie sprawdzić jak to wygląda u niego w tym roku - oczywiście jest nr 1 - 14 penalties na łączna odległość 143 jardów. Chłopak wyraźnie się rozkręca, bo mamy dopiero połówkę regular season.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Pierre

Post2 lis 2015, o 19:47

Co do Rams i Gurleya to chyba jednak część osób u nas na forum, będzie musiała zmienić zasady co do wybierania RB wysoko w naszym drafcie (przypomnę tylko, że u nas udało mi się go upolować na początku 2 rundy do Titans). A trzeba pamiętać, że za rok do wzięcia będzie jeszcze lepszy (?) Leonard Fournette.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post2 lis 2015, o 21:12

Pierre napisał(a):A trzeba pamiętać, że za rok do wzięcia będzie jeszcze lepszy (?) Leonard Fournette.

Fournette (o ile nie zmienią się przepisy) nie będzie mógł jeszcze przystąpić do draftu w 2016r...
Na starym forum: WaltJones

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post3 lis 2015, o 04:15

Designofchaos napisał(a):Dziwna kolejka....

Już nawet nie mówię o kontuzjach i niektórych wynikach (strzelanina w meczu NO - NYG - jakbym oglądał mecz dwóch 15-latków grających w Maddena z wyłączoną opcją obrony), ale o tym, że nie mam pojęcia kto w tej Lidze poza czołową listą (NE, CIN, DEN, GB, ARI, CAR) się nadaje na playoffy. Z pobieżnego podsumowania wyników i gry poszczególnych zespołów z ostatnich kolejek nie zdziwiłbym się jeśli do PO zawędrują np. Raiders czy Rams (Guuuuuurley!).
Falcons chyba za szybko uwierzli, że są super-fajni; o NFC East najlepiej świadczy to, że Redskins wciąż liczą się w walce o zwycięstwo, Vikings - jak właśnie podsumowaliście - strasznie się męczą; w Seattle wciąż wierzę, ale mnie coraz mniej przekonują; Jets i Dolphins grają mocno w kratkę; Bills zapadło na dziedziczną chorobę Rexa Ryana i dostają jakiegoś rozdwojenia jaźni; Steelers zagrali taki ofensywny paździerz w niedzielę, że aż słabo.... Aha - jest jeszce AFC South która powinna dostać zakaz rozgrywania spotkań w czasie gdy telewizję oglądają dzieci ale ktoś z tego bałąganu musi awansować (np. Jaguars z bilansem 6-10, czemu nie?).

No nic to, nie zawsze jest pięknie, ale przynajmniej będzie ciekawie.

Raiders to chyba do PO się nadają, oglądałem ich 3 razy w tym sezonie i parę razy pewnie jeszcze obejrzę (jeśli nie będą kolidować z Cardinals), bo grają naprawdę przyjemny dla oka i skuteczny futbol, w AFC do post-season nadaje się 6 drużyn, jedna z nich nie zagra, bo nie ma w tej grupie nikogo z South, w NFC z kandydatów nie oglądałem jeszcze Vikings, ale tam problem jest

Lukaszmisiak

Post3 lis 2015, o 10:28

Witam.

Połowa sezonu zasadniczego za nami. Ciężka walka o postseason dla drużyn z Nowego Jorku , którym kibicuję. Jak można zdobyć 49 pkt i przegrać mecz , niewiarygodne ale prawdziwe.

Co do sezonu to widać parę ekip naprawdę mocnych : Patriots , Bengals , Broncos w AFC.
No i Packers i Panthers w NFC.

Zobaczymy jak dalej się to potoczy, jak na razie spore rozczarowanie w Seattle.

Dante

Post4 lis 2015, o 11:15

to byla fajna kolejka, a zwlaszcza koncowki 4-tej kwarty meczow zaczynajacych sie o 19. Bengals z trudem wygrali ze Steelers, Ravens w ostatniej chwili wygrali z Chargers, 13-tu graczy Chargers zeszlo z boiska z urazami, przydomek Chargers Hospital jak na razie bardzo trafiony, strzelanina w Nowym Orleanie, ten mecz przeszedl juz do historii :), Raiders wygrali przekonujaco z Jets, czy zglosili tym samym swoje aspiracje do playoffow? zapewne pokaza to nastepne mecze. Manning i spolka wreszcie zagrali mecz jakiego od nich oczekiwano i zupelnie zdominowali GB, Broncos nastepnego ciezkiego rywala maja dopiero w 12-tej kolejce i jest to New England Patriots i juz teraz to spotkanie zapowiada sie bardzo ciekawie, Pantery wygraly z Colts i maja juz bilans 7-0 i bardzo ciekawie zapowiada sie niedzielna konfrontacja Pantery - Packers.
Poprzednia strona

Powrót do NFL