Teraz jest 13 sie 2025, o 18:29

NFL 2017/18 week 1

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

NFL 2017/18 week 1

Post8 wrz 2017, o 05:41

Wspaniały początek sezonu, warto było zarwać nockę
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Re: NFL 2017/18 week 1

Post8 wrz 2017, o 07:13

Za tydzień może już nie być taki wspaniały, jak NE zawita do Nowego Orleanu :). A tak poważnie, to brak słów na to co NE robiło w tym meczu. Tak naprawdę nawet nie ma kogo wyróznić w ekipie z Nowej Anglii. Defensywy tak żenującej, to ja nie pamiętam chyba od dłuższego czaasu. Oddanie KC 550 jardów mówi samo za siebie. Oczywiście to jeden mecz i nie ma co skory dzielić na niedźwiedziu, ale na chwilę obecną nie wygląda to dobrze. Oglądając grę front 7 przecierałem oczy ze zdumienia, jak defensyw która w tamtym sezonie nie pozwalała zbytnio na grę biegowa przeciwnikowi, teraz jest bezradna. Kereem Hunt jeździl sobie obok nich jak młody ułan. Masa błędów w komunikacji, kontuzja DH i szereg niewykorzystanych 4th downs zrobiły swoje. O ile o ofensywę sie jakoś nie boję, bo ci gracze w pewnym momencie zaskoczą, to postawa defensywy nie napawa optymizmem.
Nie należałem do tych hurra optymistów mówiących o bilansie 16-0, ale przyznam szczerze, że takiego blamażu na początku sie nie spodziewałem. Ok - KC to nie byle jaka drużyna, ale tak źle Mistrzom zagrać nie wypada i to u siebie. Dobrze jednak, że ten zimny prysznic nastapił teraz i jest jeszcze czas, by pewne rzeczy poukładać. A moze to będzie kolejna lekcja od KC, po której Pats się pozbierają i sięgną po tytuł ? :)

BTW - Eric Berry wyautowany na cały sezon i to jest naprawde wielka szkoda.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

DexterLuthor

Post8 wrz 2017, o 10:35

oceansizer
Co będzie to będzie :) ale za tydzień to już nie będzie początek sezonu :D

Praktycznie cały zespół Chiefs mocno mi zaimponował, od początku stawiałem na ich zwycięstwo i się nie zawiodłem. Pierwsze pytanie które nasuwa się na chłodno to czy jest to zapowiedź świetnego sezonu czy efekt potężnej mobilizacji na mistrza.

Smith zagrał najlepszy mecz jaki widziałem w jego wykonaniu, Hunt zrobił na mnie ogromne wrażenie tym jak mocną ma głowę (pierwsze w karierze fumble, w pierwszej akcji w zawodowej lidze mogło ugiąć kolana niejednemu rookie ), Hill lekko kuśtykał pod koniec meczu ale oby to nie było nic poważnego, drugi sezon w jego wykonaniu ma być dla niego cięższy ale on nadal ma swoją imponującą szybkość (w końcu 6 miejsce na IO w Rio :D ). W defensywie szalał Houston, Ford, Parker i Berry (jeżeli potwierdzi się jego diagnoza to będzie wielka strata.). Nic tylko czekać na kolejne spotkanie i potwierdzenie formy.

Z Patriots mam większy kłopot. OL przez trzy kwarty robiła świetną robotę której....Brady nie był w stanie wykorzystać (miał tyle czasy z piłką że mógł się położyć i zdrzemnąć) ale w ostatniej odsłonie spotkania dała się złamać i TB kilka razy powąchał trawę a Chiefs odjechali. Grę górą trzymał jedynie weteran Amendola i brak Edelmana może być bardziej bolesny niż myślałem. Gry dołem właściwie nie było, sądziłem że przyjście Gillislee zmieni trochę akcenty w ofensywie ale on wszedł od razu w buty Blount'a, dla FF super dla drużyny nie bardzo. Oczywiście nie ma powodów o paniki ale mistrzowie muszą pare rzeczy przeanalizować i ogarnąć się na resztę sezony. Nie jestem wymagający więc daje im jeszcze week 2 na kolejne potknięcie :D

Raziła duża liczba kar po stronie zawodników KC, 15 na 139y do zaledwie 6 NE (w tym dwóch dość komicznych przy puntach)to zdecydowanie za dużo nawet biorąc pod uwagę że grali nabuzowani jak nigdy. Być może w tym trzeba upatrywać przyczyny klęski Patriots, za mało chcieli? Oczywiście to tylko gdybanie.

Kolejny sezon i kolejne kontuzje które są nieuniknione w tej dyscyplinie oprócz wspomnianego Berry'ego i Hilla, to po stronie Pats jest opoka formacji LB Hightower (w trakcie meczu komentatorzy zwrócili uwagę że BB nie ma naturalnego następcy dla niego) oraz Amendola bez którego ofensywa może wyglądać słabo ....nawet na tle Saints.

oceansizer

Post8 wrz 2017, o 18:23

To prawda, ze Brady nie był sobą - miał pare akcji, gdzie ewidentnie przerzucał swoich WR, mimo iz miał sporo czasu. O korpus WR ja bym się jednak nie martwił. Cała formacja, to praktycznie nowi ludzie - Cooks, Dorsett ( kilka dni w druzynie ) i Hogan w nowej roli, jako slot receiver. Amendola, był najjaśniejszym punktem, ale i on musi uczyć sie poniekąd nowej roli, zastepując Edelmana. I tak, zgadzam się całkowicie - Julian jest nie do zastąpienia. On właśnie z Amendolą w momentach kryzysowych ciągnął całą grę. Gronk tez jakis taki bez wiary, ospały.

O defensywie już wspominałem. Po głębszej analizie na pewno Branch, DMac, Flowers i Hightower do momentu kontuzji grali dobrze. Malcolm Brown oraz Van Noy za to fatalnie według mnie. DL miało być siłą Pats, a tu w pierwszym meczu okazuje się, że to póki co pięta achillesowa. Może Valentine po kontuzji wniesie do formacji coś pozytywnego.Raził tez brak komunikacji i widać, że potrzeba czasu, by formacja zgrała się ze sobą.
Mam nadzieję, że BB puści chłopakom cały mecz i zakomunikuje, że tak grać MIstrzom nie przystoi. Z drugiej strony skonczy sie to całe gadanie o perfekcyjnym sezonie i może Pats będą grali na zasadzie underdoga ( co wolę zdecydowanie ).

DexterLuthor

Post8 wrz 2017, o 21:29

Żeby Pats grali na zasadzie underdoga musieliby jeszcze kilka spotkań zawalić a Brady przypominać Manninga z ostatniego sezonu.

oceansizer

Post9 wrz 2017, o 01:36

No,może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Bardziej może z pozycji ekipy,która nie musi,a może.Ten cały hype po prostu jest im niepotrzebny.

hellraiser

• Ulubiona drużyna: Dolphins
  • Ulubiony zawodnik: Dan Marino

Post9 wrz 2017, o 08:37

W NE znajdą jakiś brudny sposób żeby wrócić na dobre tory. Wydaje się że w kantowaniu innych drużyn pomysły tej organizacji są niewyczerpane.

oceansizer

Post9 wrz 2017, o 09:17

No tak, to straszne. A Dolphins dzieki swojej uczciwości i nieskazitelności nadal będą mogli tylko pomarzyć o Vince Lombardi Trophy.

Pierre

Post9 wrz 2017, o 09:52

Co by nie mówić Pats ciężko zapracowali sobie na kiepską reputacje w kwestii przestrzegania przepisów. Ale temat wałkowany tyle razy, że nie ma co znów o tym dyskutować. Dla mnie NE mają w tej chwili zupełnie inny problem. Jimmy jest na ostatnim roku kontraktu, a jeśli Tom zaczął zaliczać regres z racji wieku to trzeba zdecydować czy stawiają na Garoppolo czy szukają kogoś nowego w drafcie. Decyzja jak dla mnie piekielnie trudna, bo rynek rozgrywających jest jaki jest i patrząc na kontrakty jako ostatnio dostali Glennon i Osweiler zatrzymanie go nie będzie tanie. Z drugiej strony nawet wybór "blue chip'a" w drafcie to swego rodzaju loteria.

hellraiser

• Ulubiona drużyna: Dolphins
  • Ulubiony zawodnik: Dan Marino

Post9 wrz 2017, o 12:36

oceansizer napisał(a):No tak, to straszne. A Dolphins dzieki swojej uczciwości i nieskazitelności nadal będą mogli tylko pomarzyć o Vince Lombardi Trophy.

Tak jak Patriots o "perfect season" .

pozdrawiam ;)
Następna strona

Powrót do NFL