Teraz jest 13 sie 2025, o 17:17

[Komentarze] Mock Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Re: [Komentarze] Mock Draft 2016

Post5 sty 2017, o 19:31

Słuchajcie i czytajcie, może udałoby się nam zorganizować jakieś podsumowanie naszego Mock Draft 2016? Kto spełnił oczekiwania, kogo przeszacowaliśmy, kto wyskoczył jak diabeł z pudełka w tym sezonie?
Obrazek
"Keep pounding!"

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post5 sty 2017, o 21:21

z moich wstępnych wyliczeń przeszacowani znacznie zostali Doctson, Treadwell, Nkemdiche i Scooby Wright, wyskoczył Prescott i w sumie chyba "Zeke" (u nas nr 18)

Pierre

Post5 sty 2017, o 22:31

Ja zaraz wyjeżdżam na długi weekend, ale najpóźniej w poniedziałek postaram się moje wybory podsumować.

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post15 sty 2017, o 15:06

Mylesa Jacka dość mocno przeszacowałem :D ale kto wie, może odpali w 2 sezonie :D

Pierre

Post17 sty 2017, o 15:28

Trochę spóźnione, ale podsumowanie z mojej strony.

NY Giants:

10. Ronnie Stanley vs Eli Apple

Stanley poszedł w prawdziwym drafcie z 6 wyborem. Obaj mają za sobą niezłe debiutanckie sezony. Mimo ogromnej sympatii do Apple podtrzymałbym mój wybór. Trio DRC, Hall i Jenkins spokojnie dałoby radę jako podstawowa rotacja. A przez cały sezon było widać braki w OL. Oczywiście w prawdziwym drafcie Stanley nie dotrwał do tego wyboru, ale dostępny był Laremy Tunsil, także mimo wszystko LT byłby tutaj lepszym wyborem.

40. Karl Joseph vs Sterling Shepard

Joseph to zdecydowanie był BPA (który z resztą w prawdziwym drafcie zniknął w pierwszej 15), jednak z perspektywy sezonu... Nie wybrałbym Josepha, już pomijając tutaj Sheparda który u nas w ogóle nie został wybrany, a ma za sobą naprawdę znakomity sezon. Co przez osobę UFA Andrew Adamsa, który pokazał się w tym sezonie z tak dobrej strony że PFF umieścił na liście kandydatów na przyszłorocznych Pro Bowlerów.

Więc kto z 40? Na pewno któryś z WR... Tak u nas jak i w prawdziwym drafcie wybory tutaj są dwa Shepard albo Michael Thomas. Mimo, że absolwent Ohio State pokazał wielkie umiejętności w obecnym sezonie, to podtrzymałbym decyzję GM Jerry Reese o wyborze Sheparda, który doskonale odnalazł się w Giants tak na boisku jak i w szatni.

LA Rams

Tutaj generalnie ciężko odnieść mi się do prawdziwego draftu, bo sytuacja była jednak z goła inna.

Bo dochodzimy do sytuacji gdzie mamy trade-up po Goffa vs Coleman, Cravens i Jones.

Idąc po kolei Coleman nie ma za sobą piorunującego sezonu, wylądował jednak w słabiutkich Browns, myślę jednak, że rokuje nie najgorzej na przyszłość. Nie podejmuję się oceniać czy którykolwiek z pozostałych skrzydłowych spisałby się w Browns lepiej.

Cravens ma za sobą bardzo przeciętny debiutancki sezon dla Skins, Czy lepiej odnalazłby się w LA? Mimo wszystko szukałbym tutaj zmiany.

I na koniec Cyrus Jones, uwierzył w niego Belichick, mając w pamięci jego grę dla Bamy dalej w niego wierzę. Myślę że kolejne sezony będą bardziej obiecujące w jego wykonaniu.

Czy zmieniłbym powyższą trójkę na Goffa? Zdecydowanie nie. Można dyskutować o słuszności poszczególnych wyborów. Jednak dalej uważam że trade-up był mocno przepłacony.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post8 lut 2017, o 20:18

Jakby ktoś się zastanawiał - Mock Draft 2017 oczywiście odbędzie się :)
Podobnie jak w zeszłym roku nadzór organizacyjny nad draftem planuję trzymać osobiście :D
Zapisy ruszą myślę trochę wcześniej niż w zeszłym roku, przewiduję początek marca.
Mam nadzieję, że będzie to najlepszy Mock w historii - z największą liczbą uczestników, najlepiej uzasadnianymi wyborami - i być może wreszcie z trzema rundami. Stay tuned...
Na starym forum: WaltJones

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post8 lut 2017, o 22:01

Arizona Cardinals - mój wybór był zgodny z włodarzami Phoenix (Cardinals nie mieli picku w drugiej rundzie) - Robert Nkemdiche.

Kiepski sezon debiutancki, ale na pustyni to akurat norma. DJ Humphries, Michael Floyd, Dan Williams - przykłady zawodników, którzy po po niezbyt udanym rookie season, później potwierdzali przydatność. Co prawda Patrick Peterson i Deone Bucannon z miejsca stali się istotnymi zawodnikami (choć Peterson dzięki kontuzji Grega Tolera), niemniej na tą chwilę będę jeszcze bronił tego picku. DL w Cardinals będzie potrzebny w kolejnym sezonie.

San Diego Chargers

nr 3 DeForest Buckner vs Joey Bosa

Chargers wybrali lepiej. Bosa to DROY, a Buckner zaliczył "tylko" niezły sezon. W perspektywie przyszłości Chargers wybrali super, choć Buckner na pewno nie powiedział ostatniego słowa, w re-drafcie wybrałbym jednak Bosę.

nr 35 Keanu Neal vs Hunter Henry - u nas Henry poszedł z 22 do Texans, w drafcie Neal poszedł do Falcons z 17. Obaj zawodnicy sprawdzili się w lidze. Jednak gdybym miał wybierać w drugiej rundzie znając wyniki pierwszej w realu (lub gdyby Neal nie był dostępny) szukałbym jakiegoś OL - Cody Whitehair był dostępny. Niemniej Antonio Gates młodszy nie będzie, więc TE przyda się Chargers.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post10 lut 2017, o 12:18

Podsumowanie Bengals za zeszłoroczny draft:
nr 24 - wybrali CB Williama Jacksona u mnie WR Will Fuller
nr 55 - wybrali WR Tylera Boyda u mnie NT Austin Johnson.

Jackson nie zagrał w sezonie ani minuty, kontuzja. W naszym drafcie poszedł dopiero z 43 numerem do Chicago.
Austin Johnson poszedł do Titans, nie wyróżnił się, zagrał w 10 meczach i zaliczył kilka tackle.
Co ciekawe z numerem 55 polowałem na Andrew Billingsa, który ostatecznie w prawdziwym drafcie trafił do Bengals z póżniejszym numerem ale również nie zagrał ani minuty - kontuzja.
Osobiscie wahałem się między Fullerem i Boydem przy nr 24 - wygląda na to że to równorzędni zawodnicy, podobne zdobycze yardowe - ponad 600 w sezonie. Boyd dostał więcej czasu po kontuzji AJ Greena. Fuller z tego co wiem był chyba wychodzącym zawodnikiem cały sezon ale aż tak nie śledzę Texans dokładnie.

Czekamy na tegoroczny draft, jeśli można tu już chetnie zerezerwuję Cincinnati.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.
Poprzednia strona

Powrót do NFL