Teraz jest 30 sie 2025, o 16:41

[Komentarze] Mock Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

[Komentarze] Mock Draft 2016

Post28 mar 2016, o 23:31

Zgodnie z propozycją Pierre'a - temat przeznaczony specjalnie na komentarze w trakcie naszego Mock Draftu...
Na starym forum: WaltJones

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Re: [Komentarze] Mock Draft 2016

Post29 mar 2016, o 13:28

Pierwszy wybór i od razu cios dla mojego planu, arrgghh !!! Po cichu sądziłem, że Myles Jack zostanie do nr 5 dostępny dla Jax...
Obrazek
"Keep pounding!"

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post29 mar 2016, o 14:27

Nie taki znowu reach ;) Jack i tak wysoko stoi w notowaniach więc można to zrozumieć bo dobry pass rusher na pewno przyda się Titans, dobry wybór. Już pracuję nad swoim pickiem dla Browns

Pierre

Post29 mar 2016, o 16:11

Podobają mi się oba pierwsze wybory. Jack jest wielki, tylko żeby był zdrowy. Jedyne pytanie jakie można tutaj postawić, to czy Ramsey nie byłby bardziej potrzebny, bo secondary Titans jest bardzo dziurawe.

Goff z dwójką, świetny wybór. W końcu rozgrywający z prawdziwego zdarzenia w Cleveland. Klask, klask, klask.

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post29 mar 2016, o 16:19

Właśnie ostatnio coś gdzieś nawet czytałem jakiś artykuł, że Jack jest czarnym koniem do bycia wybranym z jedynką. Przytoczone tam były dość mocne argumenty przemawiające za tym. Co prawda myślę, że w prawdziwym drafcie Titans wezmą jednak Ramseya z racji, że to chłopak z Nashville no i nie miał tak groźnej kontuzji. Bo gdyby mierzyć sam potencjał to chyba jednak Jack ma go ciut ale malutki ciut więcej.
Podoba mi się też wybrór Goffa ponad Wentza. Tu ciekawy artykuł na nfl.com znowu mówił że różnica pod względem poziomu prezentowanego przez Goffa i Wentza nie jest nawet bliska. Oczywiście na korzyść Goffa. Weznt otrzymuje wielki hype przede wszystkim od Mayocka i redakcji NFL Network. Przypomina mi to sytuacje Smith-Rodgers, gdzie również wybrano gracza z lepszymi warunkami fizycznymi, jak na 49ers wyszli a jak Packers wszyscy wiemy, btw dla niezorientowanych a ciekawych podpowiem, że Rodgers kończył ten sam college co Goff :)

bambosz

Post29 mar 2016, o 16:23

Pierre napisał(a):Podobają mi się oba pierwsze wybory. Jack jest wielki, tylko żeby był zdrowy. Jedyne pytanie jakie można tutaj postawić, to czy Ramsey nie byłby bardziej potrzebny, bo secondary Titans jest bardzo dziurawe.

W mojej opinii draftując Jacka po części wzmacnia się również secondary, dzięki jego rzadkiej dla LB szybkości i zwrotności kryty przez niego RB lub WR nie będzie tak zwanym miss-matchem.(chyba takie jest gdy szybkiego zwinnego RB kryje wolniejszy LB)

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post29 mar 2016, o 17:18

ikon napisał(a):Nie taki znowu reach ;) Jack i tak wysoko stoi w notowaniach więc można to zrozumieć bo dobry pass rusher na pewno przyda się Titans, dobry wybór. Już pracuję nad swoim pickiem dla Browns

Akurat pass rushera to raczej z niego nie będzie. Co najwyżej taki blitzujący ze dwa razy na mecz, w najlepszym razie coś w stylu Jamie Collinsa.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post29 mar 2016, o 17:41

w tym tempie zrobimy cztery rundy ;)

bambosz

Post29 mar 2016, o 22:03

Widze, że tak samo jak w tamtym roku kandydaci do 1 i 2 spadają u nas dość mocno :) w tamtym roku Mariota spadł do 7 a Winston bodajże do 15. W rakim wypadku jak daleko spadną Wentz i Tunsil? :D

Pierre

Post29 mar 2016, o 22:47

U nas na forum generalnie jest tendencja do wybierania graczy defensywnych dużo wyżej, niż ofensywnych. Co do Wentza to nie chce nic sugerować, ale on albo Lynx powinni za chwilkę zniknąć. A Tunsil... ma swoje za uszami, a przy tym chyba ma pewien problem z przekonaniem kibiców o swojej unikatowości (wielu uważa, że w jego przypadku to bardziej dobry PR niż faktycznie umiejętności).

I jeszcze świeżutki news, Myles Jack odwołał swój personal Pro Day, już pojawiają się plotki, że z kolanem jednak tak dobrze, jak sądzono.
Następna strona

Powrót do NFL