Teraz jest 13 sie 2025, o 18:30

NFL 16/17 Week 1

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

NFL 16/17 Week 1

Post8 wrz 2016, o 10:27

Cóż, zaczynamy zabawę :) Offseason, draft, preseason... Wreszcie koniec i mamy granie na 100%. Dzisiaj w nocy rewanż za SB i chociaż jestem kibicem Panthers,to jednak mecz mamy w Denver. Myślę, że już po tym spotkaniu będziemy wiedzieć coś więcej. Czy Panthers dalej idą w górę i czy Broncos będą nadal mieli coś w obronie co pozwoli im wygrać. Jak dobry jest Trevor Siemion?
Obrazek
"Keep pounding!"

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Re: NFL 16/17 Week 1

Post8 wrz 2016, o 22:47

Nareszcie :P :P :P :P :P
Mecz zapowiada się doskonałe, liczę na Pantery i dobry powrót do futbolu Benjamina. Jeżeli chodzi o Denver ciekawi mnie, jak chyba wszystkich, co pokarze Siemian oraz jak wyglądać będzie gra biegowa.

Kto ogląda na żywca?
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Bart3k

• Ulubiona drużyna: Giants, Packers
  • Ulubiony zawodnik: E. Manning, Rodgers

Post9 wrz 2016, o 08:56

Pierwsza noc w sezonie zarwana i kilka przemyśleń z mojej strony. Przede wszystkim bardzo fajny początek sezonu. Mecz emocjonujący, ale bez fajerwerków. Dużo szarpanej gry z obu stron. Dla wszystkich zagadką był Siemian i chyba trochę w głowach się nam już rozjaśniło. Widać, że przy Manningu gość wyrobił się fest i będą z niego ludzie. Z drugiej strony brak mu ogrania i doświadczenia. W red zone szybko się spalał i nerwy go jednak pożerały. Momenty były, ale też te złe jak przy drugim int, gdzie rzucił niesamowitego farfocla. Cam z kolei jak dla mnie trochę za egoistycznie, chociaż Stewart nie mógł przebić się przez linię defensywną Broncos i może też próbowali jakoś zaskoczyć itd... Wybiegał 60 jardów z okładem, ale bez szału. Teraz pozostaje czekać na niedzielkę i Giants :)))

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post9 wrz 2016, o 10:18

Mecz całkiem fajny. Podobnie jak Bart3k mam kilka przemyśleń :D

Każdy kto sądził że przez zamieszanie z pozycją QB Denver wypadnie ze ścisłej czołówki musi swoją opinię zweryfikować. Siemian pokazał że ma potencjał, był mocno spięty co nie dziwi (wyglądał jak Jamie Foxx w "Męska gra" - miałem wrażenie że zaraz zdejmie kask i puści pawia) ale w mojej opinii nie wyglądał i nie grał gorzej niż Manning w poprzednim sezonie. Krótkie podania bardzo ładne, gorzej z długimi ale jak to ktoś powiedział nie musi posyłać bomb na 60y ale zdobywać pierwsze próby. W tym momencie nasuwa się drugie spostrzeżenie, korpus WR może być w tym sezonie równie niedożywiony co w poprzednim ale odrodzenie CJ Andersona (o ile niechwilowe) w połączeniu ze stylem Siemian'a może z niego zrobić najlepszego RB tego sezonu. Ostatnie co ważne po tym meczu to obrona Denver nadal jest w stanie wygrywać mecze dla Broncos.

Pantery mocno mnie rozczarowały. Zastanawiam się czy to po prostu kubeł zimnej wody czy przypadkiem nie skończą jak Colts rok temu, z roli faworyta do miana rozczarowania. Na wyrokowanie jest jeszcze dużo za wcześnie ale zwróciłem uwagę na słabiutkie secondary i Cam taki jakiś "niecamowaty" (może za dużo myślał o rewanżu za SB). Jasnym punktem był oczywiście Benjamin (co bardzo mnie ucieszyło z perspektywy FF) bardzo go lubię i cieszę się z powrotu na boisko choć przyznam że drżałem przy każdym jego obalaniu.

Zwróciłem również uwagę na bardzo małą ilość flag u Broncos i w tym miejscu chciałem zapytać co sądzicie o sędziach. Pojawiły się komentarze że Cam kilka razy dostał po kasku bez reakcji ze strony zebr.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Tomek Czapiewski

Post9 wrz 2016, o 11:30

Ja pitole, ten mecz to był jakiś żart. Ochrona quarterbacka? Kurcze, jakbym się przeniósł do oglądania NFL Films z lat 80 ;-) przy takim sędziowaniu Newton nie przetrwa do końca września.

Co do poziomu obu drużyn, to uważam, że week 1-4 nie są świetnym prognostykiem, drużyny dochodzą dopiero do swojego poziomu. Z perspektywy Panter widać było, że defensywa nie zaskoczyła jeszcze, w przypadku run defense to myslę, że kwestia czasu, bardziej martwi mnie jednak sytuacja na cornerbacku. Bradberry był słabiutki, Worley o mało nie zepsuł meczu przez głupie zachowania w Special Teams. Pozytywny aspekt to na pewno odrodzenie związku Newton-Benjamin, tak chwalony w off-season Funchess niewidoczny, poza popsutym blokowaniem.

Bart3k

• Ulubiona drużyna: Giants, Packers
  • Ulubiony zawodnik: E. Manning, Rodgers

Post9 wrz 2016, o 13:11

Sędziowie całkiem spoko według mnie, poza sytuacjami z Newtonem, bodajze trzy, w ktorych solidnie oberwał w głowe.

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post9 wrz 2016, o 13:26

W sumie gdyby Gano trafił byłaby inna rozmowa tutaj ;) I to uderzenie w Cama... Szczegóły zadecydowały, ale wniosków za dużych jeszcze wyciągać nie można. Moim zdaniem oba zespoły będą ponad 10 wygranych na koniec sezonu.
Obrazek
"Keep pounding!"

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post9 wrz 2016, o 14:12

Zagrali faworyci obu konferencji, których raczej na pewno zobaczymy w postseason. Gano miał piłkę meczową na nodze, w przeciwieństwie do SB tym razem stawiałem na Pantery. Wygranym na pewno jest nowy QB Broncos a ich defensywa pokazała, że to ciągle top ligi.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

OaRaiders_

Post9 wrz 2016, o 22:13

Świetny mecz. :) Mam tylko jednak wrażenie, że Cam grał - przynajmniej w 4q - z concussion. Po za tym widać było, że zawodnicy Broncos jakby celowo grali tak ostro.
Oczywiście ta porażka o niczym nie świadczy. Panthers będą mocni. :)

Btw. cały mecz legalnie i w świetnej jakości można obejrzeć w wersji condensed na yt NFL https://www.youtube.com/watch?v=UeBTLRCxgmw

page

• Ulubiona drużyna: New England Patriots

Post10 wrz 2016, o 09:50

Ja mam wrażenie, że to któryś z rzędu oglądany przeze mnie mecz Broncos, gdzie duża brutalność uchodzi na sucho. Nie wiedziałem też, że gwiżdże się intentional grounding, gdy w mózg QB wbija się lokomotywa. Przynajmniej nie było tym razem żadnych hec z holding i OPI, bo to kompletnie rozpieprza spotkanie i rzuca się po domu przedmiotami.
Końcówka naprawdę emocjonująca, szkoda Panthers, ale niestety zawalili trzecią kwartę i nawet w ostatnim, decydującym drajwie ledwo się przemieszczali. Szkoda też Gano, bo przecież chwilę wcześniej wykonał tego kopa idealnie... osiołki troszkę przyfarcili.
Następna strona

Powrót do NFL