Teraz jest 13 sie 2025, o 18:30

NFL Free Agency 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

NFL Free Agency 2016

Post2 mar 2016, o 13:09

Już tylko kilka dni dzieli nas od oficjalnego startu sezonu 2016 - początku Free Agency. Przed chwilą minął czas na używanie franchise i transition tagów, których nikt normalny nie rozumie. Nazwiska, które wzbudzały największe zainteresowanie medialne (Von Miller, J. Norman, E. Berry, A. Jeffery) pozostaną na razie w dobrze sobie znanym środowisku.

Wciąż zostało jeszcze kilku liczących się graczy, którzy zmienią wkrótce pracodawcę. Ten temat służy do rozmów o plotkach, czczych życzeniach kibiców i wreszcie potwierdzonych ruchach :)
Na starym forum: WaltJones

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Re: NFL Free Agency 2016

Post2 mar 2016, o 14:12

Ciekawe co z Cousinsem, czy jest jakiś klub na tyle zdesperowany zeby placic mu tyle i jeszcze oddac dwa pierwszo rundowe picki.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post2 mar 2016, o 18:35

bambosz napisał(a):Ciekawe co z Cousinsem, czy jest jakiś klub na tyle zdesperowany zeby placic mu tyle i jeszcze oddac dwa pierwszo rundowe picki.

chyba tylko Browns mogliby się na coś takiego porwać

Lukasz Smarzek

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post2 mar 2016, o 19:50

Nie miałoby to sensu w przypadku Browns. Dzierżą 2-gi wybór w nadchodzącym naborze a wcale nie pokusiłbym się o stwierdzenie że Cousins to dużo lepszy zawodnik niz Wentz albo Goff - tyle że bardziej doświadczony. Jednak Browns, jednego z tej dwójki mogą mieć wydając tylko jeden pick no i trochę mniej kasy. Prędzej Texans bo wydaje mi się że obok Browns są najbardziej potrzebujący w kwestii QB ale nie są tak uprzywilejowani w drafcie jak pomarańczowi ;)
W komentarzach na głównej jako "ikon"

osinho

Post2 mar 2016, o 22:08

Lukasz Smarzek napisał(a):Nie miałoby to sensu w przypadku Browns. Dzierżą 2-gi wybór w nadchodzącym naborze a wcale nie pokusiłbym się o stwierdzenie że Cousins to dużo lepszy zawodnik niz Wentz albo Goff - tyle że bardziej doświadczony. Jednak Browns, jednego z tej dwójki mogą mieć wydając tylko jeden pick no i trochę mniej kasy. Prędzej Texans bo wydaje mi się że obok Browns są najbardziej potrzebujący w kwestii QB ale nie są tak uprzywilejowani w drafcie jak pomarańczowi ;)

wskaż mi jakiś sensowny ruch Browns w ostatnich latach ;)

Lukasz Smarzek

Post2 mar 2016, o 22:49

osinho napisał(a):wskaż mi jakiś sensowny ruch Browns w ostatnich latach ;)

Hehe, no tutaj się z tobą zgodzę, że draftować oni nie potrafią. Jak prześledzić ich decyzje to ostatnim udanym wyborem z pierwszej rundy jest Joe Haden (2010 rok) Ale też nie możemy zakładać że to się nie zmieni, nawet ślepej kurze czasami trafi się ziarno ;P

osinho

Post3 mar 2016, o 21:08

Lukasz Smarzek napisał(a):

Hehe, no tutaj się z tobą zgodzę, że draftować oni nie potrafią. Jak prześledzić ich decyzje to ostatnim udanym wyborem z pierwszej rundy jest Joe Haden (2010 rok) Ale też nie możemy zakładać że to się nie zmieni, nawet ślepej kurze czasami trafi się ziarno ;P

moim zdanie nie tylko draftować, bo żaden dobry interes przez FA nie przychodzi mi w tej chwili do głowy ; dlatego zakładam, że są jedyną drużyną zdolną do popełnienia takiej głupoty

Texans mogą zaryzykować wymianę w drafcie, wymianę w ogóle (Glennon, Grappolo), czy FA (Chase Daniels), wątpię, żeby poszli na Cousinsa za taką cenę

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post3 mar 2016, o 21:53

zwolnienie Mika Pettina :)

osinho

Post3 mar 2016, o 22:21

bambosz napisał(a):

zwolnienie Mika Pettina :)

może jeszcze zatrudnienie Hue Jacksona

Lukasz Smarzek

Post3 mar 2016, o 22:50

Tak czy inaczej, wszyscy w Cleveland są świadomi ze potrzebny im przede wszystkim franchise QB. Nie ma co grzebać w FA ani robić jakieś dziwne trady bo zarówno w jednym jak i drugim przypadku mogą pozyskać co najwyżej wyrobnika lub jakiś nie spełniony talent. Problem w tym ze takich graczy to oni przerabiają od ok 20 lat, odkąd odszedł Bernie Kosar. Od tamtego czasu nikt (nikt poważny) nie zagrzał tam dłużej miejsca niż rok lub 2 lata
Następna strona

Powrót do NFL