Teraz jest 13 sie 2025, o 18:29

NFL 15/16 Divisional Round

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

NFL 15/16 Divisional Round

Post11 sty 2016, o 13:01

Od razu wątek do dyskusji: Divisional Playoffs

SOBOTA
Chiefs @ Patriots - ile jeszcze może wykrzesać talentu i umiejętności zespół Pats? Chyba wygrają, ale może być ciężko. Czy brak kontuzjowanych zawodników im nie przeszkodzi? Dla Kansas droga to wywieranie presji na QB i troszkę szczęścia, ale jednak New England u siebie...

Packers @ Cardinals - gdy Packers zagrają na wysokim poziomie, będzie to widowisko nie lada, typowałbym ostrożnie na Cardinals, ale kto to wie?

NIEDZIELA
Seahawks @ Panthers - na papierze to hit murowany, czy forma Caroliny starczy na obronę Seahawks, która gra bardzo skutecznie? Ciężko mi być obiektywnym, bo kibicuję Panthers, ale meczu obawiam się niesamowicie. Newton nie może się za często mylić, to na pewno.

Steelers @ Broncos - Raczej Broncos (pewne gdy nie zagrają Big Ben lub Antonio Brown), ale i z nimi Denver powinni wygrać. Broncos chyba nie zrobią błędów w ataku i obronie takich jak Bengals. Pytanie, kto będzie rzucał dla gospodarzy? Jednak Manning?
Obrazek
"Keep pounding!"

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Re: NFL 15/16 Divisional Round

Post11 sty 2016, o 15:06

Patriots - Chiefs jadą na "No one believe in us", ale z Brady&Co przegrają

Cardinals - będzie trudniej niż w week 16, ale mimo wszystko mecz dla Cardinals

Panthers - marzy mi się finał NFC Panthers vs Cardinals

Steelers jeśli zagra Big Ben, w przeciwnym razie w drugą stronę

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post11 sty 2016, o 15:07

Chiefs, Cardinals, Seahawks i Broncos o ile nie zagra Big Ben, jak zagra to Steelers :) w Superbowl starcie Seattle z Kansas City :)

Bart3k

• Ulubiona drużyna: Giants, Packers
  • Ulubiony zawodnik: E. Manning, Rodgers

Post11 sty 2016, o 18:51

RG III do wzięcia. Niesamowite jak potoczyły się losy tego chłopaka w lidze. Mimo całej mojej sympatii na samym początku, później stracił dużo w moich oczach, tych bardziej zagorzałych fanów również. Jestem pewien, że znajdą się drużyny, które będą chcialy po niego sięgnąć, ale czy odbuduje się jeszcze jako QB? Szczerze w to wątpię. Macie jakieś przemyślenia w tym temacie?

ciekawostka:

http://profootballtalk.nbcsports.com/20 ... r-in-full/ - w piątek po raz pierwszy będzie można obejrzeć w tv cały super bowl I.

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post11 sty 2016, o 21:39

Bart3k napisał(a):RG III do wzięcia. Niesamowite jak potoczyły się losy tego chłopaka w lidze. Mimo całej mojej sympatii na samym początku, później stracił dużo w moich oczach, tych bardziej zagorzałych fanów również. Jestem pewien, że znajdą się drużyny, które będą chcialy po niego sięgnąć, ale czy odbuduje się jeszcze jako QB? Szczerze w to wątpię. Macie jakieś przemyślenia w tym temacie?

Drużyne ze starszymi QB ale wciąz świetnymi QB typu Saints, Chargers, Giants, itd mogą sie o niego pokusić, za prawdopodobnie niskie pieniądze dostajesz gościa, który miał potencjał na bycie wybranym z 1 w drafcie. Oczywiście w każdym innym drafcie ale los mu zgotował Andrew Lucka w tym samym roku. Masz też pewnego startera, któremu bliżej do końca kariery niż początku, a od którego RGIII móglby się wiele nauczyć, zdjąć z siebie presje jaką jest bycie starterem i spokojnie popracować. W końcu z jakiegoś powodu został wybrany przed Russellem Wilsonem. NIe uda sie? Trudno, zostaje jeszcze draft w którym można poszukać następcy.

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post11 sty 2016, o 22:24

@ bambosz, tak wygląda świat idealny, a w realnym świecie wezmą go pewnie Cleveland Browns bo oni co roku potrzebują nowego rozgrywającego na startera ;) Ale chyba odbiegamy od tematu, który zainicjowałem. Raczej czekamy na informacje kto starterem w Denver, co z Big Benem...
Obrazek
"Keep pounding!"

Designofchaos

Post14 sty 2016, o 17:03

Melduję się po dłuższej przerwie....
Wszystkie w Divisional Rd. spotkania ultraciekawe, (prawie) we wszystkich przyjezdni mają szanse na sukces dużo większe niż się wcześniej spodziewałem. Seahawks zdecydowanie mają szanse w Charlotte, Chiefs na Foxboro - analogicznie, Packers w Arizonie - być może jeśli ich przebudzenie z Waszyngtonu jest chociaż trochę realne. Po kolei:

- Panthers są 2.5 punktowymi faworytami w spotkaniu z Seahawks, co oznacza, że na neutralnym terenie minimalnym faworytem byliby gracze z Seattle. I to chyba jest trafna analiza.

- Patriots są teoretycznie zdecydowanym faworytem w spotkaniu z Chiefs i pomimo mojej zdecydowanej sympatii w kierunku KC, obstawiam Pats. Wracają powoli do zdrowia, Belichick miał sporo czasu na rozpracowanie Chiefs, Brady to lepszy QB niż Smith itp. itd.

- w przebudzenie Packers nie wierzę. Ta ofensywa wciąż tęskni za sensowną linią ofensywną i Jordym Nelsonem, a Redskins to słaba defensywa pozwalająca na wiele. Cardinals, nawet bez Matthieu to inny level. Obstawiam Cards.

- A co do spotkania w Denver.... Injury report Steelers wygląda w tej chwili tak: podstawowy QB (Ben), podstawowy WR (Brown) podstawowy RB (Williams), podstawowy DE (Heyward - ale powinien zagrać), jeden z głównych ILB (Shazier - też powinien zagrać) i jeszcze kilku innych. Jeśli Big Ben nie zagra to niedzielne spotkanie po stronie ofensywy PIT może wyglądać tak: Landry Jones podaje piłkę do Sammy'ego Coatesa (mającego do tej pory 1 złapane podanie w NFL) albo z piłką biegnie Fitzgerald Toissant mający doświadczenie niewiele dłuższe niż mecz z ostatniej soboty. Wszystko to dzieje się za linią ofensywną grającą cały sezon bez swojego centra i większość sezonu bez swojego podstawowego LT. Kontuzje są nieodłączną częścią tej gry (niestety), ale Steelers grający bez podstawowego QB, podstawowego WR, podstawowego oraz rezerwowego RB będą pierwszym takim niechlubnym przypadkiem w historii i oznacza to de facto przedłużony bye week dla Broncos. Nie wybrażam sobie innego wyniku niż wypoczęty Manning i najlepsza defensywa w lidze masakrujaca zestaw backupów i wynik w okolicach 34-6.
Pół żartem, pół serio - z duzym prawdopodobieństwem Bengals w tym roku udało się w tym roku wyeliminować z Steelers z playoffów.... tyle, że z tygodniowym opóźnieniem.
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

maui

• Ulubiona drużyna: Los Angeles
  • Ulubiony zawodnik: Mariota

Post15 sty 2016, o 21:14

Chiefs @ Patriots - wiadomo super druga część sezonu Chiefs, rozwalenie Texans no ale jednak to jest Kansas, a po drugiej stronie jest Brady i spółka, do tego u gości odpada czołowy WR. Patriots odwrotnie druga część sezonu znacznie słabsza od początkowej ale pamiętajmy, że przez długi czas to właśnie oni dotrzymywali kroku Panthers. Według mnie nawet mimo kontuzji, praktycznym braku gry biegowej to gospodarze są faworytem i to oni zwyciężą. Doświadczenie HC i Brady'ego powinno wziąć górę.

Packers @ Cardinals - lubię jednych i drugich ale jednak chyba decydowanie Cards. Moi faworyci do Super Bowl (trochę mniejsi po porażce z Seahawks) mają wszystko - wspaniałą obronę, atak, rozgrywającego. Ich mecze świetnie się ogląda, a Fitzgerald musi zdobyć trofeum i basta. GB stopniowo tracili graczy i stopniowo w sezonie tracili tez swój rezon. Niby dalej wielki potencjał ludzki jest ale gra się nie klei. Wygrana z Redskins? Sorry ale przy całym szacunku nie mieli prawa z nimi przegrać. Na Arizonę to jednak wydaje mi się zdecydowanie za mało.
Swoją drogą szkoda, że te dwie drużyny trafiły na siebie.
all across the world

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post15 sty 2016, o 22:44

maui napisał(a): Fitzgerald musi zdobyć trofeum i basta.

całkowicie się zgadzam ;)

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post15 sty 2016, o 23:46

Mija tydzień, jeszcze mam w pamięci wydarzenia z soboty a tu przed nami bardzo ciekawe wydarzenia w divisional round.
Patriots vs Chiefs - goście rozpędzeni na maksa, są w świetnej formie ale decydujące podanie w tym meczu będzie należało do najlepszego QB ligi. 55%-45% wygrana New England.
Cardinals vs Packers - Ariozona gra po prostu fenomenalnie po obu stronach boiska, Palmer przeżywa drugą młodość natomiast po stronie Packers jest olbrzymie doświadczenie tej fazy rozgrywek. To może być wet za wet ale ostatecznie wygrają miejscowi. 60%-40%.
Panthers vs Seahawks - Biorąc pod uwagę powroty kontuzjowanych graczy jeszcze bardziej robi zamieszanie z typowaniem faworyta. Carolina to wygra, chociaż liczę że Wilson pokaże pazur i to może być stykowy mecz. 51%-49%
Broncos vs Steelers - z mojej strony krótka konkluzja, Bengals powinni tutaj być i mielibyśmy wielkie spotkanie a tak czeka nas spacerek gospodarzy. 90%-10%.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.
Następna strona

Powrót do NFL