Chiefs @ Texans - chyba najciężej tu coś typować, tym bardziej że żaden z QB mnie nie przekonuje. Defensywa zdecydowanie Texans, w ataku odrobinę lepiej Chiefs, doświadczenie coacha co prawda po stronie Kansas, ale to może nie mieć znaczenia. Sumując do kupy wychodzi mi Texans po dogrywce.
Steelers @ Bengals - Cincy fajna ekipa i życzę im w końcu sukcesu. Ale tak się zmieniają in minus po przekroczeniu linii «playoffs», do tego tak cwane lisy będą w sobotę po drugiej stronie, że widzę kolejną wtopę.
Inna sprawa, że że z tej dwójki moim zdaniem tylko Pittsburgh jest w stanie dalej namieszać. Steelers.
Seahawks @ Vikings - na dziś wygląda, że Seattle zniszczy rywali (ale to przecież NFL, więc niczego nie można być pewnym?

). I tak będzie lepiej dla emocji w Divisional Round, już się nie mogę doczekać starcia Panthers-Seahawks.
Packers @ Redskins - Packers ostatnio jakby brakuje pary. Gospodarze na fali, to chyba zresztą jedyna ekipa z grających dalej, o której przed sezonem nawet nie myślałem w kontekście PO. Przyda się powiem świeżości, górą Redskins.