Teraz jest 13 sie 2025, o 18:30

NFL 15/16 Wild Card

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

NFL 15/16 Wild Card

Post6 sty 2016, o 20:04

Ok, za dwa dni mecze Wild Card, może trochę typów, dyskusji?

Chiefs @ Texans - mimo, że mecz będzie w Houston myślę, że Kansas sobie poradzą, wg. mnie lepsza gra ofensywna, bardziej doświadczony QB, powinno wystarczyć na obronę gospodarzy.

Steelers @ Bengals - jeszcze kilka tygodni temu pewnie postawiłbym na Cincy, ale teraz? Jeżeli Big Ben zagra jakiś super mecz to może rozstrzelać każdy zespół, ale mimo wszystko dam głos na gospodarzy.

Seahawks @ Vikings - tutaj raczej dużym faworytem goście, lepsza obrona, fenomenalny QB, końcówka sezonu na wysokim poziomie, a u Vikings? Powstrzymaja Petersona i chyba po sprawie. Zdecydowanie Seattle.

Packers @ Redskins - lubię Cousinsa na rozegraniu, fajny sezon i jeżeli będzie to kontynuował chyba wygrają, jedyna obawa to o doświadczenie, Rodgers i spółka byli w takiej wiele razy, typ 55-45 na Redskins, bo graja u siebie.
Obrazek
"Keep pounding!"

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Re: NFL 15/16 Wild Card

Post6 sty 2016, o 22:54

Texans - grają u siebie, mają Watta i Hopkinsa

Steelers - nie wiem kto zagra na QB w Bengals, ale i tak ta pozycja przesądzi o wyniku

Redskins - Cousins gra rewelacyjnie u siebie, Packers nie mają OL

Seahawks - na tą chwilę bezdyskusyjnie są lepsi

Lukaszmisiak

Post7 sty 2016, o 10:18

Nie ma Jets.

To w takiej sytuacji kibicuje Steelers.

Inne mecze to Redskins bo u siebie.
Seahawks bo są w dużym gazie.
I Chiefs - bo mają bardzo zrównoważoną ofensywę.

tomer177

Post7 sty 2016, o 13:33

Wg mnie wygrają to Chiefs,Steelers, Redskins i Seattle. I czuję że Pittsburgh i Seattle mogą spotkać się ze sobą w SuperBowl.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post7 sty 2016, o 14:17

Texans vs Chiefs - goście w roli faworyta ale miejscowi mając swoje dwa asy mogą powalczyć. 45%-55%

Bengals vs Steelers - dla mnie to mecz sezonu i w ogóle kolejny najważniejszy w ostatnich latach mecz dla Marvina Lewisa i Cincinnati. Kiedy oni wreszcie przerwą to fatum. Nie zagra Dalton więc może ten młody McCarron będzie miał farta po swojej stronie. Jeżeli nie będzie głupich akcji jak to bywało w ostatnich latach to Bengals powinni wygrać, są lepszą drużyną po obu stronach. Natomiast doświadczenie i momentum po stronie gości. W sezonie 1-1 i w obu meczach wojna. 51%-49%

Vikings vs Seahawks - teoretycznie najłatwiej tutaj typować faworyta, ponieważ w najwłaściwszym momencie Seattle wróciło do dużej formy. Miejscowi mogą liczyć tutaj chyba tylko na jakiś mecz 200yd + Petersona plus coś jeszcze. 30%-70%

Redskins vs Packers - zapowiada się wyrównany mecz, w którym Packers są minimalnym faworytem. Moim zdaniem jednak ich gra w tym sezonie niespodziewanie często po prostu siadała na tyłku. Stąd też wg mnie wygrają miejscowi. 55%-45%
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post7 sty 2016, o 21:43

Jak w PO w sezonie 2012 stwierdziłem, że dla większej zabawy wypadałoby kibicować komuś, kto jeszcze gra i wytypowałem Texans, to był to swego rodzaju pocałunek śmierci. Dwa sezony nie mogli się pozbierać po tym moim wsparciu. ;-)

Mam nadzieje, że teraz będzie inaczej - jedziemy Steelers po SB!!

Szczur

Post8 sty 2016, o 07:44

Chiefs @ Texans - chyba najciężej tu coś typować, tym bardziej że żaden z QB mnie nie przekonuje. Defensywa zdecydowanie Texans, w ataku odrobinę lepiej Chiefs, doświadczenie coacha co prawda po stronie Kansas, ale to może nie mieć znaczenia. Sumując do kupy wychodzi mi Texans po dogrywce.

Steelers @ Bengals - Cincy fajna ekipa i życzę im w końcu sukcesu. Ale tak się zmieniają in minus po przekroczeniu linii «playoffs», do tego tak cwane lisy będą w sobotę po drugiej stronie, że widzę kolejną wtopę.
Inna sprawa, że że z tej dwójki moim zdaniem tylko Pittsburgh jest w stanie dalej namieszać. Steelers.

Seahawks @ Vikings - na dziś wygląda, że Seattle zniszczy rywali (ale to przecież NFL, więc niczego nie można być pewnym? ;) ). I tak będzie lepiej dla emocji w Divisional Round, już się nie mogę doczekać starcia Panthers-Seahawks.

Packers @ Redskins - Packers ostatnio jakby brakuje pary. Gospodarze na fali, to chyba zresztą jedyna ekipa z grających dalej, o której przed sezonem nawet nie myślałem w kontekście PO. Przyda się powiem świeżości, górą Redskins.
"We didn't lose the game, we just ran out of time." - Vince Lombardi

Bart3k

• Ulubiona drużyna: Giants, Packers
  • Ulubiony zawodnik: E. Manning, Rodgers

Post9 sty 2016, o 16:33

Chiefs, Steelers, Vikings, Redskins.

Najtrudniej wytypować mecz między Redskins i Packers. Po tym, co ostatnio pokazywali zawodnicy Green Bay oceniam szanse 50-50. Wydaje mi się, że Redskins mają na ten moment jednak większą siłę rażenia :D

Wszyscy stawiają na Seahawks, to ja przewrotnie postawię na Vikings, czemu nie, coś mi podpowiada, że może być niespodzianka :)

W finale widzę Steelers i Panthers.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post9 sty 2016, o 17:05

Chiefs @ Texans - Przed sezonem obstawiałem Chiefs jako "czarnego konia" i bedę nadal trzymał się tej wersji.Mało tego, uważam że KC to najgorszy z możliwych rywal dla Pats w AFC. Tak, czy owak życzę im powodzenia.

Steelers @ Bengals - Jednak Steelers. Jeśli Big Ben trafi z dniem, to myślę, że rozstrzela Tygrysy. Bryant, Brown, czy Wheaton to naprawdę dobry korpus WR i myślę, że któryś z nich zdecyduje o wygranej gości.

Seahawks @ Vikings - Oczywiście, że wolę wygraną Vikings, ale myśląc realnie uważam, że Seahawks sa faworytem i to zdecydowanym.

Packers @ Redskins - Packers ostatnio swoją gra nie przekonują, ale mają Rodgersa, który robi różnicę. Tak więć stawiam na Serowych.
.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post10 sty 2016, o 00:05

I połowa Chiefs z Houston za nami, na razie teatr jednego aktora. Brian Hoyer rzucił 3 przechwyty i raz zgubił piłkę, katastrofa jak na razie... Ale jest "tylko" 0-13 więc może coś się zmieni.
Obrazek
"Keep pounding!"
Następna strona

Powrót do NFL