Teraz jest 13 sie 2025, o 18:29

NFL Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

NFL Draft 2017

Post28 kwi 2017, o 01:30

To tak, żeby nie zaśmiecać tematu z komentarzami do Mocka.

Na gorąco komentuję na twitterze - tu odezwę się jak emocje opadną :)
Na starym forum: WaltJones

ZaharyMeb

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears
  • Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Re: NFL Draft 2017

Post28 kwi 2017, o 02:02

Miski zaszalaly...sam wybor niezbyt mi sie podoba. Trade up troche mnie dziwi, ale trzeba zaufac GM Bears.
Na starym forum: onetwo.

Piteroo

Post28 kwi 2017, o 06:35

ZaharyMeb napisał(a):Miski zaszalaly...sam wybor niezbyt mi sie podoba. Trade up troche mnie dziwi, ale trzeba zaufac GM Bears.

Ja tam jednak nie będę dyplomatyczny i powiem w prost: jest to zdecydowanie jedna z najgłupszych decyzji jakie widziałem w drafcie. Sam wybór może jeszcze się obroni ale cena: 3,4 runda w tym roku i 3 w przyszłym WTF ? Co do Raiders to wybór jak najbardziej mnie cieszy bo CB to właśnie jedna z największych potrzeb teraz jeszcze LB i DT oraz WR w dalszej i będę zadowolony, no chyba że się jeszcze jakiś TE fajny trafi to już w ogóle będzie bajka.

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post28 kwi 2017, o 07:17

Właśnie, i wszystko by zamienić 3 na 2? 49'ers zagrozili, że wezmą Trubinsky'ego? Ofensywa jednak w cenie, skrzydłowi i biegacze wysoko, trzech QB wybranych do numeru 11. My przyziemni, wzmacniamy podstawy, a prawdziwi GM marzą o gwiazdach na tu i teraz :)
Obrazek
"Keep pounding!"

lafarro

• Ulubiona drużyna: Detroit Lions

Post28 kwi 2017, o 07:31

Draft bez większych zaskoczeń (poza nietrafioną dla mnie decyzją Bears o trade-up)
Cieszy mnie bardzo że Jarad Davis trafił do moich Lions, liczyłem na to że spadnie on aż do wyboru 21 i moje nadzieje się spełniły!
Szkoda mi trochę Jabrilla Peppersa, gość o wielkim potencjale, którego nie wydaje mi się że Browns będą potrafili wykorzystać.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post28 kwi 2017, o 07:32

Poza wyborem dla Browns, ktory był oczywisty jest chyba tylko jedna zbieżność z tego co widzę do naszego draftu. Dallas Cowboys i Taco Charlton 28 pick, gratulacje Panowie, chyba mieliśmy dwóch GM dla Cowboys. Bengals mnie znowu zaskoczyli ale cieszę się, że wybrali kogoś na moją ulubioną pozycję. Ponadto to jakiś mega sprinter ten Ross, wieć z AJ Greenem mogą namieszać. Pytanie kogo wezmą w 2 rundzie, Lamp i Robinson aż się prosi o ile zostaną. Mój wybór dla Bengals czyli Foster jak się spodziewano mocno spadł ale sądzę, że dla 49ers to jest steal z nr 30. Co do decyzji Bears to jest ona dużą niespodzianką i chyba za wiele oddali.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post28 kwi 2017, o 08:19

Pick Eagles w postaci Barnetta bardzo mi się podoba - świetny pass rusher zawsze w cenie. Dla Redskins wybrałem McDowella, który spadł do II rundy, co jest dla mnie małym zaskoczeniem. W realu Washington wybrał DE Jonathana Allena. Co do ogólnej egzaltacji Gm-ów jeśli chodzi o pozycję QB, to jestem z lekka zaskoczony. W mojej ocenie tegoroczni QB, to nie jest jakaś ekstraklasa. Oczywiście czas pokaże, czy któryś z nich wyrośnie na prawdziwego franchise QB, ale żeby płacić taki haracz, jak chociażby Bears za Trubinskiego.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post28 kwi 2017, o 09:38

Saints na plus, Lattimore to na papierze gwiazdka z nieba. Mam obawy co do Ramczyka, bo po pierwsze zdrowie a po drugie nadal brak pass rusher'a. Mogę jednak zrozumieć wybór 32 bo DE rozeszli się jak świeże bułeczki. Mało zabrakło do Fostera ale z drugiej strony czytałem że chcieli trade up robić po Mahomesa przy 11 i po Fostera właśnie przy 32 więc dobrze że nic z tego nie wyszło.

Dla mnie szok to wszyscy trzej QB, do żadnego nie jestem przekonany a ceny za jakie zostali wybrani zbyt wysokie. Po jaką cholerę podpisywać Glennona za 45 mln i oddawać tyle wyborów za rookie. Z Mahomes'em nie jest lepiej poza wymianą tegorocznych wyborów oddali 3 rundę w tym i 1 w 20018 w sytuacji gdy jest Smith a czytałem że przyszły rocznik wśród QB zapowiada się dużo lepiej. Mniej wątpliwości mam z Texans bo tam faktycznie nie ma rozgrywającego ale ja chyba myślę innymi schematami i wzmacniał bym pozostałe pozycje czekając na lepszego QB w przyszłym roku (właściwie dałbym szansę Osweilerowi zamiast oddawać go za grosze)

ps. Gdyby Browns grali tak jak handlują w drafcie to by mieli SB rok po roku :D
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post28 kwi 2017, o 09:57

oceansizer napisał(a):Pick Eagles w postaci Barnetta bardzo mi się podoba - świetny pass rusher zawsze w cenie. Dla Redskins wybrałem McDowella, który spadł do II rundy, co jest dla mnie małym zaskoczeniem. W realu Washington wybrał DE Jonathana Allena. Co do ogólnej egzaltacji Gm-ów jeśli chodzi o pozycję QB, to jestem z lekka zaskoczony. W mojej ocenie tegoroczni QB, to nie jest jakaś ekstraklasa. Oczywiście czas pokaże, czy któryś z nich wyrośnie na prawdziwego franchise QB, ale żeby płacić taki haracz, jak chociażby Bears za Trubinskiego.

Fajny pass rusher, ale pojawia się też trochę niedosytu, bo na tablicy byli wciąż Foster, Howard i Allen. Na mojej liście wszyscy trzej łapią się na mocne top 10 w tym roku. Domyślam się, że w tej sytuacji przeważyła potrzeba wzmocnienia depth na pozycji DE.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post28 kwi 2017, o 10:21

Do kks

Kogo być widział z 43 pickiem dla Eagles z zawodników, którzy pozostali na tablicy? Jakiś konkretny CB, a może RB :D ?
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.
Następna strona

Powrót do NFL