Teraz jest 13 sie 2025, o 18:30

Divisional Round 16/17

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Divisional Round 16/17

Post12 sty 2017, o 11:58

Witam, przed nami nie lada smakołyki w ten weekend. Czas na małe typowanie wyników. Czy tym razem również przewaga własnego stadionu będzie miała tak duże znaczenie?
Sobota:
Seahawks at Falcons - szykuje się wyrównany mecz i w sumie nie ma tutaj faworyta, szanse oceniam na 50-50. Atlanta zagra u siebie za to Seahawks mają bogate doświadczenie w PO w ostatnich latach. Liczę, że jednak ostatetcznie to oni awansują dalej.
Texans at Patriots - mecz do jednej bramki, chyba że trafi się jakaś "pogoda nie z tej ziemi" i mecz będzie obarczony dużą przypadkowością. Blow out to nie będzie ale po prostu spokojny awans New England w 90%.

Niedziela:
Steelers at Chiefs - goście mają dużo doświadczenia i swoją super Trójkę zdrową i wydaje się że oni są minimalnym faworytem ale to może być złudne. KC zagrają u siebie, gorącym obiekcie do tego są zupełnie nieprzewidywalni i jak się rozpędzą mogą to wygrać, daję im 55%.
Packers at Cowboys - na deser będziemy mieli hit o ile Rodgers zagra tak jak w 2 połowie meczu z NYG. W innym przypadku będzie to powolna wygrana Dallas, którzy z czasem to ogarną i spokojnie wygrają. Cowboys 60%.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Re: Divisional Round 16/17

Post12 sty 2017, o 14:16

SEA, NE, KC, GB
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

maui

• Ulubiona drużyna: Los Angeles
  • Ulubiony zawodnik: Mariota

Post13 sty 2017, o 19:10

kaliber napisał(a):Packers at Cowboys - na deser będziemy mieli hit o ile Rodgers zagra tak jak w 2 połowie meczu z NYG. W innym przypadku będzie to powolna wygrana Dallas, którzy z czasem to ogarną i spokojnie wygrają. Cowboys 60%.

Bukmacherzy podobnie stawiają na Dallas. Ja natomiast zamierzam postawić trochę kasy dla rozrywki na GB. Cowboys to oczywiście drużyna po świetnym sezonie, ale pamiętajmy, że tę drużynę ciągną dwaj rookie. Ja nie jestem przekonany, że oni tak po prostu przełożą grę z regular na postseason.
Z drugiej strony najbardziej zaprawiona w bojach drużyna obok Patriots, z Rodgersem, który może zrobić wszystko. Packers poradzili sobie w Wild Card z lepszą defensywą niż ta, którą mają Cowboys. Jedyny duży problem to strata Nelsona. Pozostaje liczyć na bardzo dobrze grających z NYG Cobba i Adamsa.
Świetnie, że America's Team wraca do PO, a sam mecz zapowiada się genialnie.

W innych spotkaniach, zresztą też powinno być sporo emocji, może pomijając Pats z Texans, ale to można oglądać, żeby zobaczyć sobie jak Patriots wchodzą w playoffs i jak Brady poradzi sobie ze świetną defensywą gości.
Falcons już w poprzednim sezonie mieli przebłyski, chociażby niszcząc perfect season Panthers. W tym meczu również jak w NE - HOU rywalizacja świetnej ofensywy z defensywą. Wydaje się, że jednak gospodarze przejdą dalej, ale na pewno po ciężkim i wyrównanym spotkaniu.
KC i Steelers to również mecz strasznie ciężki do wytypowania. Chiefs to dla mnie taka drużyna wyrobników (najlepiej to pokazuje chyba ich QB), solidni do bólu. Ze względu na granie u siebie i fakt, że Big Ben w meczu z Miami specjalnie nie zachwycił wyżej widzę szansę KC.
all across the world

michu_bronx

• Ulubiona drużyna: Giants
  • Ulubiony zawodnik: Manning Eli

Post13 sty 2017, o 22:41

Bardzo ciężko wytypować finalistów konferencji.

ATL-SEA kibicuję i stawiam na Falcons , Matt Ryan gra sezon życia i powinni u siebie pokonać rywali.
Chyba lepszego momentu w Atlancie może nie być , zdrowie jest , forma w OL fenomenalna , trzymam kciuki bo zasługują na awans. Nie mam wątpliwości że przeprawa będzie strasznie trudna ale stawiam na Falcons.

NE-HOU chyba nic tutaj się nie wydarzy , wysoka wygrana Bradyego i spółki.

KC-PIT chyba najciekawsza para, Kansas to drużyna ,w której każda formacja może wygrać mecz, tak jak wspominacie przeciętni do bólu ale też niesamowicie wyrównani no i Andy Reid za linią boczną. Steelers też w wielkiej formie, ale w ich przypadku zadecyduje postawa DL , jeżeli będą dobrze dysponowani to Steelers wygrają. Mówiąc krótko obstawiłbym remis , ale że nie da rady to minimalna wygrana KC po kopnięciu Santosa.

No i DAL-GB , zgadzam się z przedmówcą że kluczem może być doświadczenie którego bardzo brak w Cowboys , ale z drugiej strony może młodzieńcza fantazja ich poniesie. Rodgers rozkręcił się na dobre ale czy to wystarczy ? Pamiętać należy że Dallas to drużyna która jest w posiadaniu piłki najdłużej ze wszystkich i zobaczymy jak to wykorzystają.
Obstawiam Dallas że jeszcze ten mecz wygrają w tym fantastycznym dla nich sezonie.

DexterLuthor

Post14 sty 2017, o 12:58

Jestem pewnie jak większość pod wrażeniem gry Falcons ale mam jedną wątpliwość którą rozwieje dopiero spotkanie z Hawks. Od bye week tak naprawdę mieli tylko jednego trudnego przeciwnika czyli KC i przegrali. Czy miało to jakiś wpływ na postrzeganie drużyny z Atlanty okażę się wieczorem.

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post14 sty 2017, o 14:08

Seahawks @ Falcons, atut własnego boiska powinien zdecydować, Atlanta +7

Texans @ Patriots, co tu mówić, nie może być nic innego jak wygrana New England z przewagą minimum +14

Packers @ Cowboys, chyba najciekawsza para, czy Rodgers wystarczy? Ile punktów straci defensywa Packers, to chyba będzie decydować, +7 dla Dallas

Steelers @ Chiefs, nie widzę Big Bena i spółki w tym meczu na Arrowhead Stadium, Kansas zasługują na szansę gry o SB i ją wywalczą, + 10 Chiefs
Obrazek
"Keep pounding!"

DexterLuthor

Post16 sty 2017, o 09:05

Ok wow NFC bije na głowę AFC pierwszy SB dla GB za tydzień będzie drugi - czapki z głów, AROD jest w kapitalnej formie i mecz z Atlantą to będzie hit. Fallcons rozwiali moje obawy i choć niechętnie muszę przyznać że są świetni. Jeszcze nie oglądałem mezcu KC-PIT ale raczej nie był porywający podobnie spotkanie NE-HOU. Teksańczycy przez większość czasu trzymali dystans i za to wielkie gratulacje. Liczę że w finale Brady i spółka dostaną lekcję od 3xB bo nie grali dobrze, pytanie czy nie dlatego że po prostu nie musieli. Finały zapowiadają się smakowicie.

michu_bronx

• Ulubiona drużyna: Giants
  • Ulubiony zawodnik: Manning Eli

Post16 sty 2017, o 11:09

Świetny weekend. Brawo dla stacji Eleven że tak ładnie to wyszło.

Sobota , mecz Atlanty genialny , MVP może być tylko jeden wiadomo Ryan, frustracja DL Seahawks bezcenna, piłki latały jak nie w jedną to w drugą stronę i dodatkowo DL Atlanty dorzuciła swoje, bardzo zasłużony awans.

Houston -New England, szacunek że dość długo Texans byli w grze , ale suma sumarum pewniak bezproblemowo wchodzi do finału.

Dallas-Green Bay, pisałem wcześniej że obstawiam Dallas ale w sobotę rano postawiłem jednak na Rodgersa i spółkę.
Świetny mecz , kwintesencja futbolu ,czapki z głów przed duetem Ezekiel - Prescott jak omijać ich będą kontuzję to naprawdę potencjał mają ogromny. Ale jednak górą wzięło doświadczenie i chyba żelazne nerwy Rodgersa , ostatnia akcja marzenie, no i Crosby , który był niesamowity w tym meczu . Green Bay naprawdę się rozpędzili. Choć nikomu nie kibicowałem , mecz był świetny.

No i na koniec Steelers - Chiefs . Bardzo dziwny mecz , pierwszy drive gospodarzy wyborny , wszystko ułożone prawidłowo a potem zapaść aż do końcówki. Pisałem że przesądzi postawa DL Steelers i trochę się to potwiedziło, atak niby liczby świetne ale żadnego TD, brawo dla Boswella że w takich warunkach miał 6/6 i ani razu nie spanikował. Jeżeli ktoś oprócz Ryana miałby być MVP to L. Bell ja pierd... dostaje piłkę , zwalnia a potem masakra jakaś i patrząc obiektywnie DL Chiefs grała bardzo solidnie. Co do Chiefs to duża szkoda ale uważam że Smith niestety już nie błyśnie , ponadto co gra, solidność solidność i jeszcze raz solidność.

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post16 sty 2017, o 11:16

@ DexterLuthor: Steelers to od wczoraj 4xB, doszedł Boswell i jego 6 kopnięć ;) Ostatnia taki mecz bez TD jaki pamiętam w playoff wygrali Colts z Ravens 15:6 gdy Manning szedł na mistrza po raz pierwszy. Trochę się zawiodłem na Kansas, szkoda też tej kary przy 2pt convertion bo byłby remis, ale ktoś musiał przegrać. A drugi mecz to poezja futbolu. Żal "młodych" z Cowboys bo zrobili co mogli, ale starego lisa trudno ograć. Jednak doświadczenie wygrywa. Brady, Big Ben i Rodgers w sumie mają 7 tytułów, a Ryan to przecież pewny rozgrywający od kilku już sezonów. Packers - Falcons zapowiada się wyśmienicie :)

Osobiście żałuję, że nie będzie mojego wymarzonego finału Kansas - Atlanta :(
Ostatnio edytowano 16 sty 2017, o 13:19 przez krisow, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
"Keep pounding!"

DexterLuthor

Post16 sty 2017, o 13:00

Bell to absolutnie najlepszy i najinteligentniejszy obecnie RB w całej lidze. Jeżeli ominą go zawieszenia to będzie miał szanse na kilka rekordów. Ciekawe jakie miałby statystyki gdyby nie zawias z początku sezonu i kto wtedy byłby murowanym MVP :D
Następna strona

Powrót do NFL