kaliber napisał(a):Packers at Cowboys - na deser będziemy mieli hit o ile Rodgers zagra tak jak w 2 połowie meczu z NYG. W innym przypadku będzie to powolna wygrana Dallas, którzy z czasem to ogarną i spokojnie wygrają. Cowboys 60%.
Bukmacherzy podobnie stawiają na Dallas. Ja natomiast zamierzam postawić trochę kasy dla rozrywki na GB. Cowboys to oczywiście drużyna po świetnym sezonie, ale pamiętajmy, że tę drużynę ciągną dwaj rookie. Ja nie jestem przekonany, że oni tak po prostu przełożą grę z regular na postseason.
Z drugiej strony najbardziej zaprawiona w bojach drużyna obok Patriots, z Rodgersem, który może zrobić wszystko. Packers poradzili sobie w Wild Card z lepszą defensywą niż ta, którą mają Cowboys. Jedyny duży problem to strata Nelsona. Pozostaje liczyć na bardzo dobrze grających z NYG Cobba i Adamsa.
Świetnie, że America's Team wraca do PO, a sam mecz zapowiada się genialnie.
W innych spotkaniach, zresztą też powinno być sporo emocji, może pomijając Pats z Texans, ale to można oglądać, żeby zobaczyć sobie jak Patriots wchodzą w playoffs i jak Brady poradzi sobie ze świetną defensywą gości.
Falcons już w poprzednim sezonie mieli przebłyski, chociażby niszcząc perfect season Panthers. W tym meczu również jak w NE - HOU rywalizacja świetnej ofensywy z defensywą. Wydaje się, że jednak gospodarze przejdą dalej, ale na pewno po ciężkim i wyrównanym spotkaniu.
KC i Steelers to również mecz strasznie ciężki do wytypowania. Chiefs to dla mnie taka drużyna wyrobników (najlepiej to pokazuje chyba ich QB), solidni do bólu. Ze względu na granie u siebie i fakt, że Big Ben w meczu z Miami specjalnie nie zachwycił wyżej widzę szansę KC.