W konferencji NFC nie ma moich Eagles, ani Vikings, więc pozostały ekipy są albo mi obojętne, albo te wobec których żywię wyraźną antypatię

. AFC rozpatruję pod kątem "wygodniejszego" rywala dla Patriots. Ale po kolei.
Dolphins at Steelers
Czy Fins mają jekieś szanse, by ograć Steelers? Moim skromnym zdaniem tak, ale musi na wyżyny wspiąć się defensywa oraz Ayaji w grze biegowej. Uważam też, że powinien zagrać Moore nawet jeśli Tannehill będzie zdrowy. Steelers po meczu z Ravens jakos mnie nie przekonują, ale mimo to atut własnego boiska powinien być decydujący.
Wygrana:
SteelersRaiders at TexansDrużyny, które są mi zupełnie obojętne i obie na chwilę obecną mają wielki problem - QB. Jednak coś czuję , że pierwsze skrzypce zagra w tym meczu Osweiler i dzieki swoim 2 lub 3 interceptions da wygraną gościom z Oakland.
Wygrana:
RidersGiants at PackersUważa się, że to najbardziej wyrównana para i chyba najciekawiej zapowiadający się pojedynek tej rundy. Jeśli mam komus kibicować z NFC, to właśnie Packers i to w nich szukałbym zwycięzcy. Czuję, że szykuje się niezła strzelanina na Lambeau. Nie ukrywam, że nie darzę wielką sympatią Giants i chciałbym, by ich przygoda zakończyła się własnie na tym etapie.
Wygrana:
PackersLIons at Seahawks
Chciałbym się mylić, ale może to być bardzo jednostronny pojedynek. Mimo, że bez Earla Thomasa, to jednak defensywa Seahawks robi różnicę i da im pewne zwycięstwo.
Wygrana:
Seahawks
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.