Teraz jest 13 sie 2025, o 20:14

NFL Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Re: NFL Draft 2016

Post1 maja 2016, o 19:46

tomer177 napisał(a):ikon
Elliot mi się podoba,sam uważam,że z taką OL może stać się od razu TOP 3 ligi ale był na tablicy Ramsey i nie wiem czy prędko będzie okazja mieć u siebie takiego gościa, dodatkowo mając problemy z secondary.

Uderzyli w swoje główne potrzeby. Secoundary, mimo że brak tam zawodnika pokroju Revisa czy Normana to jest całkiem mocna. Carr, Claiborne, Jones, Church i wracający po kontuzji Scandrick, to na prawde dobry zestaw.
Ten wybór pozwoli też zdjąć troche presji z Romo, który jak odpadł Bryant miał spory problem. Z kolei przy grze biegowej, Cowboys też się strasznie męczyli a powinno to przecież być ich największym atutem. Jak dla mnie wybór na 6+

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post1 maja 2016, o 20:45

Parę słów o drafcie Vikings. Na papierze wygląda on imponująco - wszystkie zdiagnozowane potrzeby zostały zaspokojone. Typowałem Doctsona, a pojawił się Treadwell, a także wspomniany już Boehringer. Oznacza to, że Bridgewater dostał obok AP, Diggsa oraz Rudolpha kolejny element do zdobywania TD. Jako konkurencja dla wyżej wspomnianego Rudolpha pojawia sie David Morgan, o którym czytałem, że to drugi Gronk ( swoją drogą ilu to już Gronków się pojawiało, a Gronk jest tylko jeden w swojej klasie ). Steven Wheaterley oraz Brothers, to potencjalni następcy grającego ostatni sezon Greenawaya. Beavers OT to wręcz niezbędny element, który szybko może wskoczyć do pierwszego składu. Alexander CB mam wrażenie, że został wybrany jako BAP, gdyż akurat ta pozycja jest dobrze obsadzona w Vikings ( rok temu w I rundzie wybrany Trae Waynes, Xavier Rhodes, Captain Munnerlyn, starzejący sie Terrance Newman, to naprawde mocna grupa ).
Mam wrażenie, że bardzo mądrze przeprowadzony draft, nazwiska imponują, a co z tego wyjdzie - zobaczymy. Jesli Vikings zagrali ostatnio w playoffs, to odnoszę wrażenie, że w tym sezonie będą jeszcze mocniejsi i choć w bardzo wyrównanej dywizji, to mają wielkie szanse, by powtórzyć swoje osiagnięcie.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

tomer177

Post1 maja 2016, o 21:11

ikon napisał(a):
tomer177 napisał(a):ikon
Elliot mi się podoba,sam uważam,że z taką OL może stać się od razu TOP 3 ligi ale był na tablicy Ramsey i nie wiem czy prędko będzie okazja mieć u siebie takiego gościa, dodatkowo mając problemy z secondary.

Uderzyli w swoje główne potrzeby. Secoundary, mimo że brak tam zawodnika pokroju Revisa czy Normana to jest całkiem mocna. Carr, Claiborne, Jones, Church i wracający po kontuzji Scandrick, to na prawde dobry zestaw.
Ten wybór pozwoli też zdjąć troche presji z Romo, który jak odpadł Bryant miał spory problem. Z kolei przy grze biegowej, Cowboys też się strasznie męczyli a powinno to przecież być ich największym atutem. Jak dla mnie wybór na 6+

Secondary jest nawet,nawet ale brakuje takiego gamechangera. Ciekawy jestem jak poradzi sobie Scandrick po kontuzji bo Jones nie radził sobie na CB,zdecydowanie lepiej było na FS lub gdy grali piątką z tyłu.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post1 maja 2016, o 21:14

Mam pytanie do fanów Bears. Czy po odejściu Matta Forte klub postawi na Langforda, czy też Jordan Howard wybrany w drafcie ma szanse zostać starterem? Wiem, że na tym etapie, to trochę jak wróżenie z fusów, ale może są na ten temat jakieś informacje, a bardziej spekulacje. Z góry dzieki za odpowiedź.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

ZaharyMeb

• Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Post1 maja 2016, o 21:40

Kilka zdan o Bears(subiektywna opinia)...

Ogolnie draft udany dla miskow, uzupelnili najwieksze luki w skladzie, ale...

W pierwszej rundzie postawiono na Floyda. Wybierajac w naszym drafcie dla ekipy z wietrznego miasta, dlugo zastanawialem sie nad wspomnianym zawodnikiem. Jednak im wiecej filmow ogladam z Floydem w roli glownej i im wiecej opinii/artykulow o nim czytam, tym wiecej mam watpliwosci. Pomimo tego ufam GM miskow i Fox'owi, wiec oceniam ten wybor na plus. Obecnie front seven Bears prezentuje sie bardzo ciekawie, hicks(szkoda ze Jenkins nie dostal nowego kontraktu), goldman, bullard, trevathan, freeman. mcphee, floyd.
W drugiej rundzie postawiono na Whitehaira OT/G. Podkresla sie ze jest to zawodnik uniwersalny, ktory da wiecej mozliwosci w kreowaniu OL. Wedlug mnie powinien grac jako LT i uzupulnic luke po odejsciu Bushrod'a. Jestem zwolennikiem stabilnej OL, w ktorej nie wprowadza sie czestych zmian i rotacji pozycji poszczegulnych zawodnikow. Dlatego mam nadzieje ze Long powroci jako G, a nowy nabytek miskow bedzie gral jako LT(bez eksperymentow ze zmiana roli na boisku).
W kolejnej rundzie wzmocniono DL wybierajac Bullarda. Ciekawy chlopak, ktory ma motywacje aby udowodnic trenerom innych druzyn ze popelnili blad nie wybierajac go wczesniej.
Trzeciego dnia druzyne miskow wzmocnil Kwiatkowski. Z zadowoleniem przyjalem ten wybor i jestem przekonany ze Bears beda mieli z niego sporo pozytku na boisku. Nastepnie wzmocniono secondary, Bush, Hall, Houston-Carson. Ciekawy jestem jak zaprezentuje sie ten trzeci, ktory moze okazac sie sporym wzmocnieniem. Wybrano rowniez Howarda, jako uzupelnie korpusu RB w ekipie z wietrznego miasta. Na koniec do Bears dolaczyl WR Braverman(nie slyszalem o nim wczesniej).
Wiec tak prezentuja sie nowe nabytki miskow...

W mojej opinii minusem draftu w wykonaniu Bears jest brak przyzwoitego CB, ktory bylby wsparciem dla Fullera/McManisa/Portera.
GO BEARS.
Ostatnio edytowano 1 maja 2016, o 22:19 przez ZaharyMeb, łącznie edytowano 2 razy
Na starym forum: onetwo.

ZaharyMeb

Post1 maja 2016, o 22:10

oceansizer napisał(a):Mam pytanie do fanów Bears. Czy po odejściu Matta Forte klub postawi na Langforda, czy też Jordan Howard wybrany w drafcie ma szanse zostać starterem? Wiem, że na tym etapie, to trochę jak wróżenie z fusów, ale może są na ten temat jakieś informacje, a bardziej spekulacje. Z góry dzieki za odpowiedź.

Langford bedzie starterem w nadchodzacym sezonie(przynajmniej na chwile obecna). Jezeli dobrze pamietam juz pod koniec ubieglego roku pojawialy sie informacje, ze to wlasnie on zastapi Forte. Wspomniany Howard bedzie walczyl z Rodgersem o miano trzeciego RB w druzynie Bears. Jezeli nie wygra tej rywalizacji to znaczy, ze nie zagosci na dlugo w NFL. Jednak na papierze, wybor Howarda prezentuje sie calkiem niezle. Powinien on byc dobrym uzupelnieniem pary Langford/Carey, typ RB-czolg/taran przyda sie miskom.

ikon

Post3 maja 2016, o 13:42

Bears zwolnili Slausona, zatem mamy jasną sytuację z wyborem Whitehaira. Jednak trochę mnie dziwi taki ruch, Slauson to nadal dobry i jak się okazało w ubiegłym sezonie, uniwersalny zawodnik. Powinien szybko znaleźć pracę jako starter bo ma przed sobą jeszcze co najmniej 2/3 sezony gry na wysokim poziomie.

ZaharyMeb

Post3 maja 2016, o 19:16

ikon napisał(a):Bears zwolnili Slausona, zatem mamy jasną sytuację z wyborem Whitehaira. Jednak trochę mnie dziwi taki ruch, Slauson to nadal dobry i jak się okazało w ubiegłym sezonie, uniwersalny zawodnik. Powinien szybko znaleźć pracę jako starter bo ma przed sobą jeszcze co najmniej 2/3 sezony gry na wysokim poziomie.

Rowniez zdziwilem sie czytajac o zwolnieniu Slauson'a, ale zawodnik podobno ma prolemy ze zdrowiem(tylko nie znalazlem informacji co dokladnie mu dolega).

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post17 maja 2016, o 21:43

mały offtop, troche nie ten draft, ale z offseasonowych nudów przeglądałem dlaczego AJ Green został wybrany w drafcie przed Julio. Tutaj dwie opinie z forum zaraz po drafcie:
AJ Green is gonna be the next great WR in this league, while Julio Jones will only be good. Julio Jones might look better on the stat sheet this year, but thats because he won't be double covered and have a rookie QB like Green will

AJ Green is a complete WR that can run good routes and catch the ball like Megatron and Julio Jones is the physical freak that can't read the defense and can only run very simple routes.

Nie interesowałem sie wtedy futbolem i biorąc po uwagę tylko ostatnie 3 sezony wydawało mi sie to bardzo dziwne, że AJ został wybrany przed Julio. Ciekawe czy Bengals teraz nie zmienili by swojej decyzji. Oczywiście nie uważam, że Green jest zły, poprostu dla mnie Julio to obecnie NR 1 WR w lidze, dla mnie lepszy nawet od AB, a Green to może czołówka, no ale nie jakaś ścisła :)

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post18 maja 2016, o 11:08

Moim zdaniem AJ Green to jest czołówka a Jones to miał wybuchowy ostatni sezon. Te opinie przed karierą w NFL często mają się nijak do tego co się wydarzy. Jestem ciekawy jak potoczą sie kariery zawodników z tegorocznego draftu na tej pozycji. Są bardzo różne opinie na ich temat. Treadwell, Fuller, Coleman a za nimi Doctson i Boyd. Ale słyszłem również takie, że Doctson może i będzie najlepszy. Kibicuję Fullerowi (którego osobiscie typowałem do Cinci) i oczywiście Boydowi, mam nadzieję, że pokaże się dobrze obok Greena i La Fella w tym roku.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL