1 maja 2016, o 20:45
Parę słów o drafcie Vikings. Na papierze wygląda on imponująco - wszystkie zdiagnozowane potrzeby zostały zaspokojone. Typowałem Doctsona, a pojawił się Treadwell, a także wspomniany już Boehringer. Oznacza to, że Bridgewater dostał obok AP, Diggsa oraz Rudolpha kolejny element do zdobywania TD. Jako konkurencja dla wyżej wspomnianego Rudolpha pojawia sie David Morgan, o którym czytałem, że to drugi Gronk ( swoją drogą ilu to już Gronków się pojawiało, a Gronk jest tylko jeden w swojej klasie ). Steven Wheaterley oraz Brothers, to potencjalni następcy grającego ostatni sezon Greenawaya. Beavers OT to wręcz niezbędny element, który szybko może wskoczyć do pierwszego składu. Alexander CB mam wrażenie, że został wybrany jako BAP, gdyż akurat ta pozycja jest dobrze obsadzona w Vikings ( rok temu w I rundzie wybrany Trae Waynes, Xavier Rhodes, Captain Munnerlyn, starzejący sie Terrance Newman, to naprawde mocna grupa ).
Mam wrażenie, że bardzo mądrze przeprowadzony draft, nazwiska imponują, a co z tego wyjdzie - zobaczymy. Jesli Vikings zagrali ostatnio w playoffs, to odnoszę wrażenie, że w tym sezonie będą jeszcze mocniejsi i choć w bardzo wyrównanej dywizji, to mają wielkie szanse, by powtórzyć swoje osiagnięcie.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.