sz napisał(a):Lista życzeń na dzień 3: WR - Higgins, DT - Billings/Ridgeway, CB - Kalan Reed, LB - Scooby/Kwiatkoski/Perry, S - Will Parks. Oby chociaż jeden z nich.
Zgodnie z życzeniem do Browns trafili Higgins i Scooby Wright, więc jestem bardzo szczęśliwy. Kalan Reed jako Mr. Irrelevant mnie zasmucił, bo już liczyłem, że może trafi do Browns jako UDFA.
Bardzo możliwe, że Browns wzięliby Kwiatkoskiego ze 114 pickiem, gdyby nie Bears, którzy po trade upie wskoczyli na 113 miejsce i zgarnęli Kwiatka Cleveland sprzed nosa. Gratulacje dla Chicago. Do nas trafił Scooby (i jako UDFA Dominique Alexander), więc nie rozpaczam. Swoją drogą ciekawe, że Scooby bardzo się ucieszył, że został wybrany z #250 pickiem na 253 (wystarczy spojrzeć na jego twittera). To trochę dziwne, bo na tym etapie już lepiej nie być wydraftowanym i samemu wybrać drużynę jako UDFA, szczególnie jeżeli ma się trafić do Cleveland (umówmy się, że nie jest to najbardziej atrakcyjna drużyna).
Pozostałe picki bardzo różne. Schobert na początku 4 rundy bardzo mnie ucieszył, za to przy WR Ricardo Louis i TE Seth DeValve w 4 rundzie drapałem się po głowie. Reszta wyborów mniej lub bardziej na zero.