Teraz jest 13 sie 2025, o 15:45

NFL Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Piteroo

Re: NFL Draft 2016

Post1 maja 2016, o 07:42

ZaharyMeb napisał(a):
Michal29 napisał(a):Boehringer w Vikings :D

Bede mu kibicowal :D

Drugi Helmut po Dirku któremu życzę jak najlepiej :)

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post1 maja 2016, o 09:31

Poza Millsem i Alexandrem, 7. runda dostarczyła też innych zawodników, których spadek jest warty omówienia.

Dwóch z nich to na pewno Scooby Wright i Tyler Matakevich. Obaj mieli słabe wyniki na Combine - widać, że dzisiejsze NFL stawia na atletów. Jednak bycie dobrym atletą często nie wystarczy, by zostać świetnym futbolistą. Wright i Matakevich już nimi są. Na spadek Wrighta wpływ mogła mieć też kontuzja, jednak Matakevich takich problemów zdrowotnych nie miał. Na szczęście dla niego, trafił najlepiej jak mógł - do Steelers, którzy na pewno zrobią pożytek z tej "maszyny do tacklowania".
Na starym forum: WaltJones

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post1 maja 2016, o 09:40

Seahawks już po drafcie podpisali też Trevone Boykina, który może być ciekawym back upem dla Wilsona. Zawodnik o podobnych parametrach fizycznych, o podobnym stylu gry

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post1 maja 2016, o 09:57

ikon napisał(a):Seahawks już po drafcie podpisali też Trevone Boykina, który może być ciekawym back upem dla Wilsona. Zawodnik o podobnych parametrach fizycznych, o podobnym stylu gry

Zgadza się. Z Seahawks łączony jest też Vernon Adams a ten to już w ogóle jest mini-Wilson :D

Pozostali UDFA, którzy mają szansę błysnąć w Seattle to DT Brandin Bryant i RB Tre Madden (Fight On!)
Na starym forum: WaltJones

sz

Post1 maja 2016, o 09:58

sz napisał(a):Lista życzeń na dzień 3: WR - Higgins, DT - Billings/Ridgeway, CB - Kalan Reed, LB - Scooby/Kwiatkoski/Perry, S - Will Parks. Oby chociaż jeden z nich.

Zgodnie z życzeniem do Browns trafili Higgins i Scooby Wright, więc jestem bardzo szczęśliwy. Kalan Reed jako Mr. Irrelevant mnie zasmucił, bo już liczyłem, że może trafi do Browns jako UDFA.
Bardzo możliwe, że Browns wzięliby Kwiatkoskiego ze 114 pickiem, gdyby nie Bears, którzy po trade upie wskoczyli na 113 miejsce i zgarnęli Kwiatka Cleveland sprzed nosa. Gratulacje dla Chicago. Do nas trafił Scooby (i jako UDFA Dominique Alexander), więc nie rozpaczam. Swoją drogą ciekawe, że Scooby bardzo się ucieszył, że został wybrany z #250 pickiem na 253 (wystarczy spojrzeć na jego twittera). To trochę dziwne, bo na tym etapie już lepiej nie być wydraftowanym i samemu wybrać drużynę jako UDFA, szczególnie jeżeli ma się trafić do Cleveland (umówmy się, że nie jest to najbardziej atrakcyjna drużyna).

Pozostałe picki bardzo różne. Schobert na początku 4 rundy bardzo mnie ucieszył, za to przy WR Ricardo Louis i TE Seth DeValve w 4 rundzie drapałem się po głowie. Reszta wyborów mniej lub bardziej na zero.

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post1 maja 2016, o 11:23

Przyzwyczajony do udanych draftów Falcons , tym razem mocno przecierałem oczy ze zdumienia, WTF Dimitroff z Quinnem wyczyniają. Być może jak twierdzą to najlepsze wybory, może jest coś o czym tylko oni wiedzą ale nie będę ściemniał że nie jest to draft marzeń, niby pozycje na których była największa dziura zostały obsadzone , ale wybór trochę kontrowersyjny.
Po kolei
1 runda Keanu Neal S Florida
Niby dobry zawodnik , ale czy wart połowy 1 rundy , tym bardziej że na tablicy były jeszcze głośne nazwiska, mocno wątpliwe, wydaje mi się że do ściągnięcia w 2 rundzie.
2 runda Deion Jones LB LSU
Tutaj na początku miałem troche wątpliwości, ale obejrzałem kilka jego występów , i pomału zaczynam uważać , że nie jest taki zły, na pewno by poszedł w drugiej rundzie, więc nie ma co żałować.
3 runda Austin Hooper TE Stanford
Dobry pick, mam nadzieję że to będzie następca Tonego Gonzaleza, wzięty w 3 rundzie gościu z papierami na drugą.
4 runda DeVondre Campbell LB MInnesota
Kawał chłopa, ale dużo pracy przed nim , mam nadzieję że Quinn zrobi z niego linebackera z prawdziwego zdarzenia. ale czy warty 4 ? czas pokaże.
6 runda Wes Schweitzer G San Jose
WTFITG ? wyciągnięty niczym królik z kapelusza , nie pamiętam żebym kiedyś o nim słyszał
7 runda Devin Fuller WR UCLA
j.w., nie pamiętam żebym słyszał o nim coś szczególnego

tomer177

Post1 maja 2016, o 17:38

O ile pierwsze dwa picki Cowboys uważałem za "średnie" i że można było wybrać lepiej( np. dwójkę którą wzięli Jaguars) o tyle już wybory z rund 3 i dalszych uważam za bardzo udane. Jak już wcześnie pisałem zdziwiony byłem,że nie wzięliśmy Billingsa w trzeciej rundzie ale podobno jego kolano jest kwalifikowane do operacji (news z twittera ale nie wiem na ile to info jest prawdziwe) więc myślę,że Collins jest dobrym wyborem,na razie będzie tylko zmiennikiem Crawforda na 3-techinques ale warunki ma znakomite i myślę,że Marinelli go wyćwiczy. W czwartej rundzie wybraliśmy Tappera, i ten pick mega mi się podoba,jego warunki fizyczne,niesamowicie szybki,to może być prawdziwa sack machine. W tej samej rundzie compensatory pick i w końcu jest QB. Dak Prescott to był podobno nr 3 wśród QB których chcieli Kowboje,tuż za Lynchem i Hackenbergiem. Jak dla mnie to kopia Romo w sposobie gry. Myślę,że będzie dobrym backupem dla Tony'ego ale czy kiedyś może go zastąpić? Wątpię. W szóstej rundzie aż cztery wybory. Myślę,że ten najmniej zrozumiały to kolejny RB, Jackson jedyne miejsce gdzie może znaleźć to special teams. Ciekawy wybór to Rico Gathers jako TE. Do tej pory był koszykarzem ale myślę,że z jego warunkami fizycznymi a także jego atletycznością może być dobrym TE do odbioru piłek i skutecznie zastąpić w tej roli Escobara. I zostały dwa picki które bardzo "propsuje" i które powinny być jak gdzieś wyczytałem wybrane w czwartej rundzie. Kavon Frazier niesamowicie mi się spodobał, nie bojący się pójść w pojedynek fizyczny, trochę traci przy obronie 1 na 1 ale myślę,że może spokojnie wygryźć Barry'ego Churcha na SS. I ostatni wybór to Anthony Brown. Dobrze czyta grę, szybki, jednak zbyt dużo dostaje kar. Całościowo draft oceniam pozytywnie(zresztą jak właściwie każdy kibic każdej drużyny) Ocena jak dla mnie to 6,5/10

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post1 maja 2016, o 17:57

Ten pierwszy wybór Bengals mnie zdziwił ale jak popatrzeć na tego gościa bliżej to czuje, że może to być mega wzmocnienie. Druga runda i oto jest ! Nowy WR Boyd z Pittsburgha, nie wiem jak on się ostał do 55 picku po tym jak wszyscy inni polecieli w 1 rundzie. Jak wcześniej pisałem TOP 5 na tej pozycji. A na koniec wisienka na torcie w postaci Billingsa w 4 rundzie. B+/ A- naprawdę brawo Cinci. Temu niemiaszkowi też będę kibicował, ma gaz w nogach
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post1 maja 2016, o 18:16

tomer, wybór Elliotta ci się nie podoba? Toż to strzał w 10-kę, przy OL jaką mają Cowboys, żaden zawodnik nie dałby im tyle jakości i to natychmiastowej jakości w grze co on. O ile oczywiście nie okaże się bustem bo z RB to różnie bywa ale patrząc po opiniach scoutów, raczej w przypadku EE nikt tego nie zakłada.

tomer177

Post1 maja 2016, o 18:46

ikon
Elliot mi się podoba,sam uważam,że z taką OL może stać się od razu TOP 3 ligi ale był na tablicy Ramsey i nie wiem czy prędko będzie okazja mieć u siebie takiego gościa, dodatkowo mając problemy z secondary.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL