Teraz jest 13 sie 2025, o 20:13

Pre-season

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Re: Pre-season

Post4 wrz 2015, o 14:37

Co jest z Mattem Barkleyem? Facet, ktory rok zanim przystąpił do draftu określany był jako potencjalny #1 pick, teraz nie potrafi rozegrać dwoch sensownych kwart w meczu rezerw... Nie wiadomo czy nie przegra rywalizacji z Timem Tebow o pozycje trzeciego Qb

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post4 wrz 2015, o 15:01

ikon napisał(a):Co jest z Mattem Barkleyem? Facet, ktory rok zanim przystąpił do draftu określany był jako potencjalny #1 pick, teraz nie potrafi rozegrać dwoch sensownych kwart w meczu rezerw... Nie wiadomo czy nie przegra rywalizacji z Timem Tebow o pozycje trzeciego Qb

Ano właśnie, tak wyglądają te projecty na topowych QB. Mało to było przypadków gdzie gracze byli wybierani w 1 rundzie, tylko dlatego, że coś tam udało im się rzucić na uczelni? Brandon Weeden, Jake Locker, Blaine Gabbert, Christian Ponder albo Jimmy Clausen. Ostatni akurat w drugiej rundzie został wybrany, ale za to przez cały sezon 2009 był murowanym pickiem nr 1 i tylko decyzja Sama Bradforda o przystąpieniu do draftu zmieniła jedynkę w drafcie 2010.

Designofchaos

Post4 wrz 2015, o 20:03

A ja jeszcze - w sumie sam nie wiem dlaczego - będę eksploatował temat QBs Redskins.
Poniżej link do artykułu który oddaje wszystko co kiedykolwiek myślałem nt. Kirka Cousinsa i jeszcze całą masę rzeczy o których nie miałem pojęcia i nigdy nie zwróciłbym uwagi - artukuł gościa którego bardzo cenię i polecam śledzenie na Twitterze czy co tam teraz jest modne. Gość pisze bardzo przystępnie, bardzo konkretne i nie bierze jeńców jeśli chodzi o wnioski.

http://www.sportsonearth.com/article/14 ... rt-griffin

EDIT: A Barkley podobno w Arizonie wylądował...
Design0fCha0s - poprzednio znany jako "rooted", ale przy podłączaniu konta na nowe forum coż pewnie zj**%*em i podpięło mi się konto z Twittera. To tylko jeden z powodów dlaczego nie zostałem informatykiem...

Go Steelers!

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post4 wrz 2015, o 21:02

Wygląda na to, że Mat Barkley nie będzie miał okazji by przekonać Kelly'ego do swoich umiejętności. Według doniesień ma powędrować do Cardinals za wybór w 7 rundzie.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post4 wrz 2015, o 21:14

Warunkową 7. rundę warto dodać. Warunek zostanie spełniony jeżeli Matt będzie w składzie na mecz dla co najmniej 6 spotkań w najbliższym sezonie.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post5 wrz 2015, o 18:28

Dziś trochę o cięciach, jutro lub w poniedziałek, wrzucę podsumowanie preseason/zapowiedź RS dla Seahawks.

Notable cuts:

Bills - OG Cyril Richardson - swego czasu uważany za jednego z najlepszych liniowych w Drafcie 2014 - ostatecznie wybrany dopiero w 5 rundzie.

Houston - DT Louis Nix III - 3 runda 2014 - wielki (331 lbs) liniowy, może nie jeden z najlepszych ale na pewno jeden z najbardziej rozpoznawalnych zawodników z ubiegłorocznego draftu. Liczne kontuzje, głównie problemy z kolanami (nic dziwnego przy tej wadze) sprawiły że w debiutanckim sezonie nie rozegrał ani jednego meczu w NFL. Wygląda na to, że ta sztuka już nigdy mu się nie uda.

Miami - QB Josh Freeman - żartuję, nikogo to nie dziwi :)

49ers - DT Darnell Dockett

Philadelphia - QB Tim Tebow - smuteczek :(
Na starym forum: WaltJones

oceansizer

Post5 wrz 2015, o 18:39

Edit: Na chwile obecna jednak nie ma potwierdzenia zwolnienia Graya, jego status traktuje sie jako niepewny. Więc jeszcze na 100 % nie wiadomo. Mi to wyglada na to, że Pats chcą go przehandlować, ale zobaczymy.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post6 wrz 2015, o 15:46

Terrelle Pryor załapał się jako WR do 53-osobowego składu Browns :) Pryor, który jeszcze niedawno twierdził że nie chce zmieniać pozycji, na początku preseason zmądrzał i to jak widać było dla niego dobre.
Na starym forum: WaltJones

oceansizer

Post10 wrz 2015, o 08:38

Zamieszczam ciekawy artykuł dotyczący współczesnych QB i ich problemów z adaptacja w nowych warunkach w NFL.
http://www.wsj.com/articles/why-the-nfl ... 1441819454

czapski

Post10 wrz 2015, o 10:28

oceansizer napisał(a):Zamieszczam ciekawy artykuł dotyczący współczesnych QB i ich problemów z adaptacja w nowych warunkach w NFL.
http://www.wsj.com/articles/why-the-nfl ... 1441819454

O to ja złapałem wczoraj podobny artykuły http://www.si.com/nfl/2015/09/09/mythbusters-declining-offensive-lines-spread-offense - temat głównym regres ofensywnych linemanow (co swietnie pokazuja losy cant miss OT z 2013), ale generalnie stawia się tezę, że regres dotyczy wszystkich pozycji ofensywnych poza WR. Czynników wiele wg autora - spread offense, w collegu nie ma czasu na prace indywidualna, tylko adaptuje sie do systemu, nowe CBA utrudniło pracę z mlodymi już w ramach NFL.
Poprzednia strona

Powrót do NFL