Teraz jest 14 sie 2025, o 01:16

NFL Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Piteroo

Re: NFL Draft 2016

Post30 kwi 2016, o 12:04

ZaharyMeb napisał(a):
ikon napisał(a):Ja też czytałem że Long ma wrócić na swoją nominalną pozycje ale też nigdzie nie pisali żeby Whitehair był przymierzany jako LT. Raczej większość typuje go na guarda. Stąd moje wnioski

Rzeczywiscie Whitehair okreslany jest jako G, ale ostatni sezon na uczelni spedzil jako LT. Biorac pod uwage ze nie mial zbyt duzego doswiadczenia na tej pozycji, radzil sobie calkiem niezle(opieram sie na opiniach osob lepiej znajacych NCAA niz ja). Poza tym, po drugim dniu draftu przeczytalem kilkanascie opinii/artykulow o poczytaniach miskow i wiekszosc osob podkresla ze Whitehair bedzie brany pod uwage jako LT. Biorac pod uwage potrzeby Bears i zdrowy rozsadek, mam podobne zdanie(oby Long zagral w przyszlym sezonie jako G).

Jednak moze sie myle...a miski beda ponownie zmienia pozycje Longa, albo wybiora LT w kolejnej rundzie...

Panowie a co z Leno, słyszałem że zbierał niezłe opinie za ostatni sezon, do tego doszedł Massie więc może Whitehair szykowany jest na LG a na Slauson przeskoczy na środek ?

Co do Raiders może wybrani zawodnicy nie byli moimi faworytami ale nie mam powodów rozpaczać bo im więcej o nich czytam tym jestem spokojniejszy że sobie poradzą, poza tym załatano najważniejsze dziury: S, DE. W dalszych rundach liczę na jakiegoś RB w typie Michaela Busha, czyli typowego "redzonowca", kto waszym zdaniem by tu pasował ?

sz

Post30 kwi 2016, o 12:09

Po drugim dniu draftu mam mieszane uczucia. Zaczęło się dobrze:
sz napisał(a): Zadowolony byłbym też z Alexandra, Raglanda, Ogbaha, Jonesa, ewentualnie Spence'a, Bullarda, Reeda, Billingsa albo Dodda. Byleby tylko nie wybrali Cooka ;).

Ogbah do Browns, więc jestem zadowolony.
Wyboru Nassiba nie do końca rozumiem, bo nie bardzo wiem co będą chcieli z nim zrobić. Jakby Browns grali 4-3 nie miałbym nic przeciwko. Jednak Browns widzą go jako DE, a ich defensywa to 3-4. Nassib jako 2-gapping DE nigdy nie grał i raczej się do tego nie nadaje. Podejrzewam, że widzą go przede wszystkim jako DE w nickel, a w running downs będzie w rotacji jako OLB (przy czym na tę pozycję są jeszcze Kruger, Ogbah, Mingo i Orchard, więc trochę tłok). Nie wiem, nie rozumiem, Hue i spółka na szczęście wiedzą lepiej.
Shon Coleman może być. Liczyłem że OL wzmocni Thuney (który poszedł chyba 2 picki później do Patriots), ale Coleman był chyba najlepiej ocenianym dostępnym OT. Szkoda tylko, bo mogli zatrzymać Schwartza (jedyny właściwie błąd Browns we free agency) i w tym miejscu w ogóle nie trzeba by draftować OT, w dodatku niesprawdzonego i tylko 2 lata młodszego od Schwartza.
Cody Kessler - szału nie ma, reach. Hue jest zachwycony, więc przyjmuję to za dobrą monetę.

Lista życzeń na dzień 3: WR - Higgins, DT - Billings/Ridgeway, CB - Kalan Reed, LB - Scooby/Kwiatkoski/Perry, S - Will Parks. Oby chociaż jeden z nich.
Ostatnio edytowano 30 kwi 2016, o 13:10 przez sz, łącznie edytowano 1 raz

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post30 kwi 2016, o 12:41

W Nowym Orleanie tak pół na pół Rankins super pick a i w drugiej rundzie całkiem nieźle ale....

Thomas ok bo skrzydłowy jest w NO potrzebny ale już co do Bell'a mam wątpliwości. Jest graczem wartym drugiej rundy a nawet wyżej i przyda się Saints, jednak czy wartym straty 2 picków przy tylu potrzebach w sytuacji gdy nie jest niezbędny gracz na tej pozycji. Teraz mamy potężną dziurę w OL do załatania dopiero w 5 rundzie. Pożyjemy zobaczymy a może coś się jeszcze urodzi.

K do Tampy w drugiej rundzie i to za dwa picki....jak dla mnie spora wtopa,
Życzę kowbojom żeby ryzyko ze Smithem opłaciło się zarówno drużynie jaki zawodnikowi,
Najlepiej jak dla mnie wybierają Falcons, Vikings, Titans, Redskins i Jax ale najlepiej poczynają sobie Seahawsk przemyślane wybory i wymiany.
Z drugiej strony słaby draft w Miami
Zaskoczony jestem że Billings spadł tak nisko, wygląda na to że niebyło o co mieć do mnie pretensje w naszym Mocku :lol:
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Michal2009b1

• Ulubiona drużyna: Niners

Post30 kwi 2016, o 12:46

Nie wiem kto jest teraz kickerem w TB, obstawiam, że ktoś słaby, ale z tego co czytałem to ich nowy nabytek szału nie robi. Dla mnie to jest zły wybór. Nie wygląda to na talent w postaci Janikowskiego.

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post30 kwi 2016, o 13:02

Kickerzy z Florida State mają dobrą markę. Nie przypadek, że aż trzech z tej uczelni kopie piłkę w NFL. Druga runda to jednak gruba przesada, zwyczajowo wyróżniających się kopaczy bierze się w rundzie 4.

tomer177

Post30 kwi 2016, o 13:06

Wybory Cowboys: Jaylon Smith,wow,co za niespodzianka. Myślałem,że prędzej wybrany zostanie Jack ale wg zapowiedzi obaj mają mieć ten sezon z głowy więc wybrali tego lepszego. Podobno przy tym wyborze JJ zaufał lekarzowi Dallas. W trzeciej rundzie wybrali Malieka Collins,DT z Nebraski, warunki ma nawet fajne, kapitan drużyny w colagge'u, wg ilości wymuszeń presji na QB w tym drafcie był na trzecim miejscu więc myślę,że to fajny wybór. Liczyłem na Billingsa który spada i spada. Może zostanie wybrany w czwartej rundzie.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post30 kwi 2016, o 17:17

Jeśli ktoś myślał, że w trzecim dniu draftu nie dzieją się już ciekawe rzeczy, to już drugi pick 4. rundy pokazuje, że się mylił. Browns ZNOWU schodzą w dół gromadząc kolejne cenne picki. Raiders ruszyli 14 miejsc w górę po Cooka.
Na starym forum: WaltJones

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post30 kwi 2016, o 17:21

Michal29 napisał(a):Jeśli ktoś myślał, że w trzecim dniu draftu nie dzieją się już ciekawe rzeczy, to już drugi pick 4. rundy pokazuje, że się mylił. Browns ZNOWU schodzą w dół gromadząc kolejne cenne picki. Raiders ruszyli 14 miejsc w górę po Cooka.

Jak pokazuje przykład 49ers z kilku ostatnich draftów, jak wybierać się nie umie to nawet taka taktyka nie pomaga. Chociaż jak na razie Browns radzą sobie całkiem ładnie.

Piteroo

Post30 kwi 2016, o 17:29

Jedyne rozsądne wytłumaczenie wzięcia Cooka to trade McGloina, tylko za co i gdzie ? :roll:

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post30 kwi 2016, o 18:53

No i Cowboys mają wreszcie swojego następcę Romo (przynajmniej mają taką nadzieję)
Na starym forum: WaltJones
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL