Teraz jest 14 sie 2025, o 01:18

Mock Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

lafarro

• Ulubiona drużyna: Detroit Lions

Re: Mock Draft 2016

Post11 kwi 2016, o 11:26

With 46th pick Detroit Lions select Carl Nassib, DE, Penn State

Pick ryzykowny ale trudno pominac lidera sackow NCAA. I to pomimo tego ze Carl ominal dwa mecze sezonu podstawowego! Ma serce do gry, determinacje i w mojej opinii moze zajsc daleko. Lions maja Ansah, drugi mocny i perspektywiczny DE to cos, czego kazda linia defensywna potrzebuje.

New Orlean Saints are now on the clock

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post12 kwi 2016, o 19:03

With the 47th pick New Orleans Saints select Vadal Alexander, OG, LSU

Z wybieraniem dla Saints jest o tyle łatwo, że potrzeby mają właściwie na każdej pozycji. Jedną z ważniejszych wydaje się być wzmocnienie pozycji guarda. Alexander w college’u grał zarówno jako T jak i tuż obok centra. Przy obecnym składzie Saints wydaje się być najlepszym kandydatem na startera RG od pierwszego tygodnia rozgrywek. Do tego absolwent LSU więc fani w Nowym Orleanie przywitaliby go ciepło.

Indianapolis Colts (bambosz) now on the clock...
Na starym forum: WaltJones

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post12 kwi 2016, o 22:03

Cholera uciekły mi moje całe rozważania nie zapisałem ich a nie chce mi sie drugi raz pisać wypocin. W skrócie z 4 zawodników których wytypowałem do wzmocnienia linii Titans ostał się jeden, który przy okazji najbardziej nadaje sie do Colts, których problem nie leży z tacklami a bardziej w środku linii. Zawodnik, którego wybieram ma świetne warunki fizyczne, jest bardzo silny. Pomoże zarówno w grze biegowej jak i podaniowej.
Indianapolis Colts select German Ifedi, T/G Texas A&M

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post12 kwi 2016, o 23:12

With the 49 pick of the 2016 NFL Draft, Buffalo Bills select Scooby Wright III, ILB, Arizona

Dwie największe potrzeby Bills na ten moment to OL i w dalszym ciągu LB, tyle że tym razem grający w środku. Jako że wszyscy najlepsi RT zostali już wybrani to postawiłem na obrońcę Arizony. Ostatni sezon miał stracony przez kontuzje ale nie sposób przejść obojętnie obok jego statystyk z sezonu 2014 - 164 tackle w tym 31 for loss, 15 sacków i do tego pięć razy wymuszał fumble. W 2015 zagrał jedynie w trzech meczach ale jednym z nich był bowl gdzie też dał popis zaliczając 15 tackli (3,5 for loss) i 2 sacki. Można zaryzykować stwierdzenie  gdyby nie kontuzje to nie wyszczubił by nosa poza 1 rundę ale w takiej sytuacji nie ma się co dziwić że jego notowania spadły. Jednak Bills takie ryzyko może się opłacić. Scooby to nadal czołówka draftu na swojej pozycji, na której bardzo potrzeba im wzmocnień - nawet pomimo tego że roczny kontrakt podpisał niedawno Zach Brown.

Atlanta Falcons (Ufek) now on the clock

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post13 kwi 2016, o 21:46

Z 50 numerem w drafcie przez Atlantę Falcons zostaje wybrany Vonn Bell S Ohio State

Pozycja safety była jedną z najsłabszych w formacji defensywnej i najwyższy czas to zmienić, w tym drafcie inwestuję mocno w obronę i pewnie tak samo będzie w realu. W pierwszej i drugiej rundzie wybrałem graczy z tego samego collegu co może mieć pozytywne skutki , ale może też odnieść skutek odwrotny do oczekiwanego.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post14 kwi 2016, o 20:06

With the 51. pick of the 2016 NFL Draft, New York Jets select Jaylon Smith, OLB, Notre Dame

Czekałem z ogłoszeniem wyboru maksymalnie jak najdłużej, licząc na to że zdążą pojawić się jakieś informacje z odbywających się dziś i jutro w Indianapolis medical rechecks. Niestety nadal nie wiadomo co z kolanem być może najlepszego zawodnika w tegorocznym drafcie.

Nawet jeśli okaże się, że będzie musiał przesiedzieć na liście kontuzjowanych cały sezon 2016 są drużyny, które rozważają wybór byłego zawodnika Fighting Irish w I rundzie. Wiadomo, że są to drużyny z końcówki kolejki, najlepsze teamy NFL, które nie mają tak wielu palących potrzeb i mogą sobie na to pozwolić.

Jets tych potrzeb może i troche mają ale np. odejście Bricka, zostało szybko rozwiązane przez trade z Broncos po Clady'ego. Smith to po prostu tak utalentowany zawodnik, że nawet przy stuprocentowej pewności, że czeka go redshirt year - nie można pominąć go na tym etapie draftu...

Heh, wyszło na to, że dla ekipy z Nowego Jorku przeprowadziłem (przynajmniej w tych 2 rundach) Draft 2017. Najpierw Paxton Lynch, który będzie stopniowo wprowadzany do drużyny za Fitzpatrickiem lub Geno Smithem a teraz Jaylon, który 2016 prawdopodobnie wykorzysta na leczenie kontuzji. Nawet gdyby sezon 2016 po takim drafcie, skończył się dla Jets tragedią - w 2017 mieliby oni wczesny wybór w drafcie, oswojonego z NFL rozgrywającego i niesamowitego playmakera w defensywie.

Houston Texans on the clock...
Na starym forum: WaltJones

73ndera 73xans

Post15 kwi 2016, o 00:30

Z #52 Houston Texans wybiera:
DE, Charles Tapper, Oklahoma

Wybór na tę pozycje jest oczywisty : odciążenie uwagi przeciwnika od J.J Watt-a.
A dlaczego właśnie Charles Tapper?
Combine 2016- bieg na 40 yardow z czasem 4.59.
Jak na zawodnika DE- imponujace

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post15 kwi 2016, o 21:28

niestety z przyczyn technicznych przepadł mi wybór dla NO na szczęście zdążyłem na Redskins :D

#53 Washington Redskins - Andrew Billings NT, Baylor

Pozycja wymagająca wzmocnienia w drużynie z DC. Billings ma ogromny potencjał nawet na pierwszą rundę. Niesamowicie silny i dynamiczny. Bardzo dobrze blokuje, gdy tylko chwyci RB już go nie wypuści. Potrafi również uwolnić się spod opieki OL i dopaś QB. Jest młody, brakuje mu troszeczkę centymetrów ale jeżeli będzie porządnie pracował i nie sprawiał problemów pozaboiskowych ma szansę zostać znakomitym nose.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post16 kwi 2016, o 10:53

With the 54th pick of the 2016 NFL Draft, Minnesota Vikings select Javon Hargrave, DT SCS.

Niespodzianka w postaci Billingsa dostępnego w 54 picku została mi odebrana, tak więc musiałem zweryfikować swoje plany.

Jak już wspominałem przy wyborze Doctsona do Vikings, jednym z fundamentalnym czynników przy budowie silnej druzyny jest zapewnienie komfortu Bridgewaterowi w rozegraniu. Korpus WR został wzmocniony, ale nadal potrzebny jest ktos z OL, kto usprawni ta formację i będzie lepiej chronił młodego rozgrywajacego. Z moich faworytów Spriggs oraz Clark zostali już wybrani, mam jednak na oku jeszcze 2 OT, z których myślę, że przynajmniej jeden dotrwa do kolejnego picku z III rundy. Tak więc na chwilę obecną wstrzymuję się z obsadzeniem tej pozycji.

Mike Zimmer w którymś z wywiadów powiedział, że w nadchodzącym sezonie stawia na silna gre biegową oraz bardzo dobra defensywę. W grze biegowej jest AP, także o ile zdrowy, o tyle sukces gwarantowany. W defensywie jest parę opcji. Wiadomo już, że Chad Greenway zostaje na swój ostatni sezon w Vikings, ale potrzebny jest ktoś, kto godnie zastąpi go w przyszlości. Brothers oraz Perry to nie ta sama klasa według mnie, co Kendricks, czy Barr na pozycji LB, ale są warci uwagi.

Potrzebne jest tez wsparcie dla świetnego Harrisona Smitha, bo Sendejo, czy Michael Griffin nie są według mnie „długoterminowym” rozwiązaniem. Jednak po długiej analizie nie widzę odpowiedniego zawodnika jak na tak wysoki pick ( może inaczej, są moim zdaniem lepsi zawodnicy na innych pozycjach).

Ostatnia kwestią jest pozycja DL. Linval Joseph miał świetny sezon, a i Sharrif Floyd niewiele gorszy. Pojawia się jednak mały problem – poza nimi nie ma tak naprawdę nikogo godnego uwagi na tej pozycji. Mało tego, po kolejnym sezonie Floyd może stać się FA, więc Wikingów czeka mały ból głowy – czy go zatrzymać i „trochę” zapłacić, czy szukać tańszej opcji. Poza tym nigdy dość w drużynie zawodników na pozycji DL. Dlatego też do Vikings wędruje Javon Hargrave.

Powiem szczerze, że naogladałem się zawodników na tej pozycji i bardzo ten zawodnik przypadł mi do gustu. Pomimo „skromnych” warunków 6-1/2 ( róznie podają ) facet jest niesamowicie sprawny. Taki Aaron Donald chociażby potwierdza, że wzrost to na tej pozycji nie wszystko. Dobre, a nawet bardzo dobre wyniki w scouting combine tylko zdają się potwierdzać jego umiejetności. Siła, zdecydowanie i świetna praca nóg, to niewatpliwie jego atuty. Zawodnik dosyć „schowany” za innymi DT w drafcie, co nie zmienia faktu, że wielki talent. Jako ciekawostkę podam, że jego rekord sacków w jednym meczu wynosi 6 ( nawet przeciwko słabej drużynie nie może to być dziełem przypadku ).W Vikings przy boku wyzej wymienionych DT będzie miał okazję się podszkolić.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post16 kwi 2016, o 21:18

With the 55th pick of the 2016 NFL Draft, Cincinnati Bengals select Austin Johnson, NT, Penn State

Ja również od jakiegoś czasu czekałem i sprawdzałem czy będzie można zgarnąć Billingsa, naprawdę miałem na niego chrapkę ale okazuję się że 55 pick to było za późno. Jest prawdopodobne, że pójdzie w 1 rundzie. I tak długo się ostał. W związku z tym miałem do wyboru właściwie dwóch zawodników Clarke i Johnson. Tego pierwszego w ogóle nie biorę na serio więc wybór padł na Austina. Wielkie chłopisko, do tego ma naprawdę świetną dynamikę przy tej masie. Sądzę, że może to może być w krótkim czasie starter w Cinci.

Seattle Seahawks are now on the clock
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL