Teraz jest 12 sie 2025, o 21:11

MOCK DRAFT 2018

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Re: MOCK DRAFT 2018

Post16 kwi 2018, o 13:15

z 49 Colts biorą Arden Key
W tamtym roku zawodnik był typowany na TOP3 tego draftu, potencjał i umiejętnosci napewno gdzies tam jeszcze są. Mysle ze gdyby mogl przystapic do draftu w tamtym roku to skonczylby w TOP10. Colts biorą zawodnika typu high risk high reward. Chłopak sie ogarnie to będzie najlepszym pass-rusherem z tego draftu.

Jaden

Post16 kwi 2018, o 22:30

With the 50th pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft The Dallas Cowboys select Nathan Shepherd, DT, Fort Hays State.

Zanim przejdę do Shepherda pokrótce postaram się wyjaśnić dlaczego zdecydowałem się na liniowego, mimo tego że dostępni byli jeszcze tacy gracze jak Washington bądź Kirk(jak widać obaj niezbyt długo :D ) Wybór DL w 2 rundzie jest ukłonem w stronę Roda Marinellego, który prawdopodobnie po tym sezonie przejdzie na zasłużoną emeryturę, i następnie odda klucze do defensywy Cowboys w ręce Krisa Richarda(twórca słynnego "Legion of Boom" w Seattle), a może nawet Richard zostanie Head Coachem jeśli ponownie rudy Garrett oraz Scott Linehan dadzą dupy.

Co do potrzeby nowego recivera w Dallas, praktycznie cały dzień zastanawiałem się czy brać Washingtona, gościu w takim stylu świetnie rozciągałby defensywę rywali, co pozwoliłoby stworzyć więcej miejsca dla Elliotta, ale wtedy przypomniał mi się wybór Sz dla Cleveland. Shepherd jest moim gościem w tym drafcie, i niczym Kevin Costner w Draft day. Wybieram Nathana Shepharda: No matter what.

Shephard pierwszy raz pokazał się szerszemu gronu podczas pierwszego dnia Senior Bowl(doznał kontuzji ręki, i zakończył swój udział, mimo tego pozostawił po sobie bardzo pozytywne wrażenie) Następny jego pokaz miał miejsce podczas Combine. Ważący trochę powyżej 300 funtów, mierzący 6 stóp i 5 cali przebiegł 40 yardów w czasie 5,09 sekundy, a podczas ćwiczeń wywarł bardzo pozytywne wrażenie na wielu obserwatorach. Wiem, że Nathan to wciąż bardzo surowy gracz, ale jego potencjał i zdolności fizyczne czynią go kimś wyjątkowym.
Ciężko oceniać go na podstawie filmów z spotkań Fort Hays, dlatego podsyłam tylko 2 zagrania z Senior Bowl practice:

https://twitter.com/dpbrugler/status/958169768057548800
Ostatnio edytowano 18 kwi 2018, o 21:49 przez Jaden, łącznie edytowano 1 raz

lafarro

• Ulubiona drużyna: Detroit Lions

Post17 kwi 2018, o 08:18

With the 51st pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft Detroit Lions select Frank Ragnow, Arkansas, C/OG

Na całe szczęście Detroit pozbyło się w offseasonie Swansona i teraz będzie on pozwalał na sacki w Nowym Yorku :) Dziura na pozycji centra może być załatana przez Glasgowa, ale on całkiem dobrze spisuje się na LG. Ragnow ma doświadczenie startera na obu pozycjach i może spokojnie rozpocząć jako center, a w razie potrzeby mogą spokojnie z Glasgowem zamienić się pozycjami bez wielkiej szkody dla środka linii ofensywnej Lions.
Śledziłem uważnie mock i z każdym pickiem miałem nadzieję że Ragnow dotrwa do mojego wyboru. Dla mnie (poza Wynnem) najlepszy OG w tegoroczym drafcie.

Balitmore Ravens on the clock

Cycu

Post17 kwi 2018, o 14:03

Z 52 numerem Baltimore wzywa na pomoc Kapitana Christiana Kirka, Texas A&M by w koncu przewietrzyc nudna ofensywe.

Mocno mnie Panowie zdziwiliscie, ze nie znknal z tablicy pod koniec 1 rundy. To ze dotrwal az do mojego picku to juz w zasadzie dla mnie szok. Jesli Baltimore jakims cudem zmiesci kontrakt Deza pod capem, to beda miec naprawde solidnie wygladajacy korpous WR z silnymi Bryantem i Crabtreem, szybkimi Brownem i Moorem i jokerami jak T. White i Quincy' Adeboyejo, ktorego juz rok temy typowalem do odpalenia petard. Zdrowie obu mlokosom nie dopisalo, wiec jesli w tym roku beda trenowac, a nie patrzec z boku, to naprawde moga dolozyc sporo wartosci dodanej. Nie ma jednak wsrod tej calej bandy solidnego goscia na slot. W ubieglym roku w koncu zdrowy byl Campanaro i zagral wiecej niz poprawnie. W nagrode bedzie teraz gral/leczyl sie w Nashville. Kirk wydaje sie idealnym kandydatem do obsadzenia slotu. Scouci pisza o nim jako "baby Beckham", ale dla mnie to raczej "baby Stevie Smith". Zadziora z Kirka nielichy i cenie to bardzo. Po ostatnich latach i WR-ach, ktorych fizyczne mozliwosci wychwalano pod niebiosa, wole charakter Kirka nad dodatkowe 0.10s na 40 jardow. Baltimore to druzyna, ktorej po wygraniu SB, obcinano powoli jajca, wiec trzeba zaczac to powoli odbudowywac.

The Buffalo Bills are now on the clock

ciurek

• Ulubiona drużyna: Buffalo Bills
  • Ulubiony zawodnik: Tre'Davious White

Post17 kwi 2018, o 16:22

With the 53rd pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft the Buffalo Bills select... James Washington, WR,
Oklahoma St.

Wszystko wcześniej przygotowane, rozpisane, a tu nagle kolega z Ravens wybiera "mojego gracza". No cóż czas zmienić decyzję i postawić na gracza, którego miałem na myśli już wcześniej, a dzisiaj rano z niego zrezygnowałem, aby znów na niego postawić :D

Po przeanalizowaniu potrzeb kadrowych Bills doszedłem do wniosku, że w chwili obecnej WR jest bardzo potrzebny. Czy akurat ten zawodnik sprawdzi się w mroźnym Buffalo nie wiem. Każdy dobrze wie, że tegoroczny draft nie obfituje w rzesze "znakomitych" WR, lecz jest paru graczy, którzy mają potencjał. Ja osobiście widzę w nim to coś co może mu pozwolić zaistnieć w NFL.

Let's go Buffalo !!!

The Kansas City Chiefs are now on the clock.

PiotrDrwalu

• Ulubiona drużyna: Patriots
  • Ulubiony zawodnik: Vince Wilfork

Post17 kwi 2018, o 17:23

Z pickiem #54 do Kansas City Chiefs trafia Carlton Davis, cornerback z Auburn University

Hej, Carlton, bolało jak spadłeś z nieba? No brainer dla mnie w tym miejscu, w sytuacji, gdy DC Bob Sutton uwielbia grać pięcioma, a czasem nawet sześciowa DBs, a obecnie ma tylko elitarnego Berry'ego(który w dodatku wraca po kontuzji), bardzo dobre slot cornera w Fullerze i 3 graczy, z którymi w roli starterów można żyć, ale jest to wizja ekscytująca jak życie w Północnej Dakocie. Davis jest w moich oczach ostatnim z dostępnych graczy na tej pozycji, który wybija się poziom wyżej ponad resztę, a dodatkowo podoba mi się, że jest wyjątkowo duży jak na CB i ma pterodaktyli wingspan, co wydaje mi się szczególnie ważne w kontekście walki wewnątrz AFC West, gdzie przeciętny wzrost skrzydłowych jest jednym z wyższych pośród wszystkich dywizji. Nie mam też problemu z przeciętnym wynikiem na 40 jardów podczas Combine, skoro w szkole średniej gość był sprinterem. Najbardziej niepokojące są tylko 4 przechwyty w trakcie 3-letniej kariery na uczelni (z czego 3 jako freshman) mimo bycia targetowanym 190 razy, ale gdyby nie to, prawdopodobnie nie spadłby do mojego wyboru. Zadowolony będzie też dział marketingu Chiefs, bo w ewentualnym playoffowym starciu ze Steelers będzie można ładnie sprzedać jego matchup z Antonio Brownem, który kończył tę samą szkołę średnią.

Carolina Panthers na zegarze.
Historia udziału w mocku:
Chiefs 2018: #54 Carlton Davis (CB, Auburn)

Tomek Czapiewski

Post17 kwi 2018, o 17:51

With the 55th pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft the Carolina Panthers select… Ronald Jones II, RB, USC

Tutaj tradycyjna deklaracja, że oczywiście to steal, że to niemożliwe że zawodnik został tak długo, że powinien być brany między 21 a 24 pickiem :lol: :lol:

A tak poważnie, to nie jestem pełen miłości do tego zawodnika, na pewno nie w takim stopniu jak Daniel Jeremiah, ale takie internetowo budowane szacunki wartości poszczególnych zawodników w połączeniu z hierarchią poważnych luk w składzie czynią ten pick w tym układzie i w tym miejscu naturalnym rozwiązaniem. Przez chwilę być może tylko myślałem o Batesie. Epoka Jonathana Stewarta jednak dobiegła końca i konieczny jest wartościowy następca.

Obrazek

Buffalo Bills are now on the clock.

ciurek

• Ulubiona drużyna: Buffalo Bills
  • Ulubiony zawodnik: Tre'Davious White

Post17 kwi 2018, o 18:26

With the 56th pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft the Buffalo Bills select... Scott Quessenberry, G/C, UCLA

Przez moje niedopaczenie wybrałem zawodnika, którego nie ma w tegorocznym drafcie :lol: Już zmieniał swój wybór i stawiam na gracza z tej samej pozycji, lecz z collegu UCLA.
W mojej ocenie defensywa w tym roku będzie piekielnie mocna, a w ofensywie niestety wszystko będzie zależało właśnie od tegorocznego draftu. Po wyborze QB i WR czas na OG. Na tej pozycji jak i na OT jest pewna dziura, którą trzeba załatać. Sądzę, że Scott stanie na wysokości zadania i sprawdzi się w linii ofensywnej Buffalo Bills :)

Let's go Buffalo !!!

The Tennessee Titans are now on the clock.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post18 kwi 2018, o 18:35

Dla zasady poczekałem 24h chociaż wiedziałem, że GM Titans raczej się nie zjawi. Od kilku dni "pracowałem" więc trochę nad tym pickiem...

With the 57th pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft the Tennessee Titans select... Lorenzo Carter, OLB, Georgia

Kiedy rozpoczynał swoją przygodę z Georgia Bulldogs mówiono, że za kilka lat może być kandydatem do TOP 10 draftu. W trakcie czterech lat na uczelni nie był w stanie w pełni dorównać tym oczekiwaniom ale ostatnie 2 lata pokazały, że ten talent wciąż w nim jest. Titans dołączają do grona tych, którzy wierzą, że ten talent jeszcze rozbłyśnie w pełni.

Carter jest trochę jednowymiarowy, bazuje głównie na szybkości, nie radzi sobie zbytnio ze zbijaniem i omijaniem bloków. Tego jednak można się nauczyć a jak mawia klasyczne powiedzenie „you can’t coach speed”. W Tennessee wciąż są Derrick Morgan i Brian Orakpo więc Carter nie musi od pierwszych tygodni rozgrywać dużej liczby snapów. Czas jednak myśleć o przyszłości – absolwent Georgii ma być właśnie tą przyszłością…

Atlanta Falcons now on the clock...
Na starym forum: WaltJones

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post19 kwi 2018, o 15:49

Z numerem 58 w drafcie do Atlanta Falcons trafia Mark Andrews TE Oklahoma

Z pozycji do wzmocnienia, DT poszło w pierwszej rundzie, z OG wszyscy lepsi już zniknęli z tablicy , pozostali to 3-4 runda , więc trzeba uzupełnić korpus TE. Podczas free agency z Atlantą pożegnali się TE Levine Toilolo I WR Taylor Gabriel , więc Mark Andrews będzie wzmocnieniem korpusu łapaczy, do blokowania się raczej nie nadaje ale myślę że będzie doskonale się sprawdzał jako uzupełnienie Austina Hoopera dotychczasowego nr 1 na pozycji TE.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL