With the 50th pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft The Dallas Cowboys select Nathan Shepherd, DT, Fort Hays State.
Zanim przejdę do Shepherda pokrótce postaram się wyjaśnić dlaczego zdecydowałem się na liniowego, mimo tego że dostępni byli jeszcze tacy gracze jak Washington bądź Kirk(jak widać obaj niezbyt długo

) Wybór DL w 2 rundzie jest ukłonem w stronę Roda Marinellego, który prawdopodobnie po tym sezonie przejdzie na zasłużoną emeryturę, i następnie odda klucze do defensywy Cowboys w ręce Krisa Richarda(twórca słynnego "Legion of Boom" w Seattle), a może nawet Richard zostanie Head Coachem jeśli ponownie rudy Garrett oraz Scott Linehan dadzą dupy.
Co do potrzeby nowego recivera w Dallas, praktycznie cały dzień zastanawiałem się czy brać Washingtona, gościu w takim stylu świetnie rozciągałby defensywę rywali, co pozwoliłoby stworzyć więcej miejsca dla Elliotta, ale wtedy przypomniał mi się wybór Sz dla Cleveland. Shepherd jest moim gościem w tym drafcie, i niczym Kevin Costner w Draft day. Wybieram Nathana Shepharda: No matter what.
Shephard pierwszy raz pokazał się szerszemu gronu podczas pierwszego dnia Senior Bowl(doznał kontuzji ręki, i zakończył swój udział, mimo tego pozostawił po sobie bardzo pozytywne wrażenie) Następny jego pokaz miał miejsce podczas Combine. Ważący trochę powyżej 300 funtów, mierzący 6 stóp i 5 cali przebiegł 40 yardów w czasie 5,09 sekundy, a podczas ćwiczeń wywarł bardzo pozytywne wrażenie na wielu obserwatorach. Wiem, że Nathan to wciąż bardzo surowy gracz, ale jego potencjał i zdolności fizyczne czynią go kimś wyjątkowym.
Ciężko oceniać go na podstawie filmów z spotkań Fort Hays, dlatego podsyłam tylko 2 zagrania z Senior Bowl practice:
https://twitter.com/dpbrugler/status/958169768057548800