Teraz jest 13 sie 2025, o 20:14

Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Re: Mock Draft 2017

Post15 kwi 2017, o 12:18

With the 49th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Washington Redskins select...Fabian Moreau, CB UCLA.

O potrzebach Redskins pisałem przy okazji wyboru w I rundzie, więc nie będę się powtarzał. Dodam tylko, że do drużyny doszedł jako FA Zach Brown na pozycję LB, tym samym wzmacniając tę formację. Tylko, że na dniach LB Trent Murphy osłabił swoja drużynę zawieszeniem na 4 spotkania – ot taki mały paradoks.

Szukamy w drafcie SS, CB, LB, a może warto zainwestować w RB? Zmierzając do brzegu, bardzo mocno w głowie zakotwiczył mi Alvin Kamara, bo osobiście nie wierzę, ze Rob Kelly, to panaceum Redskins na grę biegową. Niemniej jednak Breeland na pozycji CB grał tak słabo w ubiegłym sezonie, że aż żal tego biednego Josha Normana zostawiać samemu sobie. Nawet jeśli Breeland zacznie grać co najmniej poprawnie, to nie ma gwarancji, że po sezonie nie odejdzie jako FA. Nie mogłem oprzeć się pokusie wybory Moreau. Ten gość naprawdę moim zdaniem ma coś, co jest kwintesencja gry CB. Jego instynkt i umiejetność czytania gry jest niesamowita. Przyspieszenie, agresja, to coś co naprawdę ogląda się na taśmach z uśmiechem na twarzy. Zdaję sobie sprawę, że kontuzja wyklucza go z gry na parę miesięcy, ale też i w Redskins nie musi wskakiwać do składu od zaraz. Myślę, że jego wybór w realu zaprocentuje bez względu na drużynę, która go zaangażuje.

Tampa Bay Buccaneers on the clock..
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

PyjterSothis

• Ulubiona drużyna: NEW ENGLAND PATRIOTS
  • Ulubiony zawodnik: T.Brady

Post16 kwi 2017, o 08:27

With the 50th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Tampa Bay Bucs select... Desmond King , S/DB, Iowa.

Tak jak pisałem przy okazji pierwszej rundy wzmocnienia potrzebuje i atak i obrona,a w związku z tym, że wydraftowałem już WR dla Bucs, skupiłem się tym razem na obronie.
Przeglądając potrzeby w tyłach Bucs wszędzie się wskazuje, że pozycją potrzebującą wzmocnienia jest pozycja Safety. W większości mockach w pierwszej rundzie Bucs wybierają Safety i bardzo często jest to Obi Melifonwu. Niestety u Nas nie był już dostępny na tym etapie draftu. Podobnie większość zawodników których miałem na swojej liście. Tak naprawdę zostały mi dwa nazwiska zawodników różniących się od siebie dość mocno.
Chodzi mi o Josha Jonesa , SS, NC State oraz Desmonda Kinga, FS/DB, Iowa.
Różnice między obu w.w.
Jones to zawodnik dużo silniejszy, wyższy, bardziej atletyczny niż Desmond King. Znowu absolwent Iowa powyższe braki fizyczne nadrabia walecznością i footballowym instynktem, którego brakuje J. Jonesowi.
Porównując zaś obu panów do Obi Melifonwu, wydaje mi się, że jednak J. Jones bardziej przypomina Obiego.
Miałem nie lada dylemat czy postawić na kogoś z moim zdaniem większym talentem(D.King), ale posiadającym braki fizyczne, licząc na to, iż braki idzie jeszcze nadrobić czy też na zawodnika, który fizyczne jest ok, ale brakuje mu, w porównaniu z D. Kingiem . czucia gry, instynktu czy jak to nazwiemy. Czy da się wytrenować czucie gry??
Pewnie większość by postawiła na absolwenta NC State, ja jednak wyszedłem z założenia, że łatwiej nadrobić pewne braki fizyczne i stawiam na Desmonda Kinga. Pomimo faktu, iż do Bucs może bardziej pasowałbym Josh Jones, to wydaje mi się ten zawodnik troszkę "drewniany" w porównaniu z Kingiem, stąd też taka decyzja. Nie ukrywam, że wpływ na decyzję miał też College z którego pochodzi D. King. Iowa "produkuje" naprawdę solidnych obrońców, którzy sprawdzili się już w NFL.

No to teraz niech się martwią Denver Broncos :-)
PATRIOTS potem długo, długo nic i sympatia do: TB Bucs, Packers, Seahawks, Saints i Raiders :twisted:

Pierre

Post16 kwi 2017, o 14:33

With the 51th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Denver Broncos select... Tanoh Kpassagnon, Edge/DL, Villanova

Faktycznie miałem mały problem z tym wyborem, ale to raczej z powodu nadmiaru bogactwa. Rzuciliście się na cornerbacków jak Reksio na szynkę. Zostawiając mi pięciu zawodników którzy mogliby znaleźć się w tym miejscu. Jednego z nich spodziewam się zobaczyć się dalej na tablicy, w kolejnej rundzie, więc powiem tylko o pozostałych.

Przede wszystkim Raekwon McMillan z Ohio State, dobry gracz z dużego programu. Sprawdzony w boju przeciw silnym formacją ofensywnym. Przydałby się, ale wybrać można tylko jednego. I tutaj dylemat przydałoby się wzmocnić tak przód linii defensywnej jak i kogoś w zastępstwie DeMarcusa Ware'a. Wartościowych graczy co niemiara: Chris Wormley, Derek Rivers, Tyus Bowser czy Caleb Brantley. Zdecydowałem się jednak na Kpassagnona, wybór w typie high risk - high reward.

Przede wszystkim zawodnik dający dużo swobody w dalszym drafcie, będzie trzeba zagra jako partner dla Von Millera, uda się dostać jeszcze wartościowego edge'a? Nic nie stoi na przeszkodzie żeby ustawić Kpassagnon jako DE w 3-4.

Jeżeli chodzi o samego zawodnika, to jest to monstrum jeżeli chodzi o warunki fizyczne. Prawie 6-7 (około 203cm) wzrostu i 289 lbs wagi. Idzie za tym niesamowita siła fizyczna, dobre przyspieszenie i akceptowalna prędkość i co bardzo ważne przy takich rozmiarach znakomita koordynacja ruchowa. Posiada również te cechy psychiczne których szukam u zawodników w drafcie. Jest inteligentny, pracowity i nie sprawia problemów. Więc co po stronie minusów? Przede wszystkim brak ogrania na najwyższym poziomie. Mimo że sam program footballowy Villanova z miejsca mógłby rywalizować na poziomie FBS, to z uwagi na zbyt mały stadion zmuszony jest występować na poziomie FCS. Przekłada się to bezpośrednio na brak ogrania z czołowymi ekipami w kraju, a co za tym idzie trudniejszą transformację do NFL.

Cleveland Browns on the clock...

sz

Post17 kwi 2017, o 11:35

With the 52nd pick in the 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Cleveland Browns select... Chidobe Awuzie, CB, Colorado

Tegoroczny draft jest bardzo ciekawy na pozycjach QB i CB. W obu tych przypadkach rankingi pozycyjne poszczególnych analityków zupełnie się od siebie różnią (poza CB1 Lattimorem) i nie da skonstruować listy, która pogodziłaby chociaż większość z nich. W przypadku QB wiem jednak mniej więcej komu ufać, samych analiz zawodników na tej pozycji jest bardzo dużo (w każdym razie więcej niż CB), a także łatwiej ocenić taśmę z draftbreakdown „na oko”, co pozwoliło mi wyrobić sobie opinię na temat tegorocznej klasy rozgrywających.

Trudniej jest z CB, gdzie najczęściej jako CB2 wymienia się chyba Gareona Conley i Marlona Humphrey, jednak nietrudno znaleźć rankingi gdzie na drugim miejscu plasuje się Kevin King czy Quincy Wilson, nie mówiąc już o rozbieżnościach na dalszych miejscach. Nie znam też żadnego „cornerback guru”, który wyróżnia się dobrą oceną prospectów na tej pozycji, i któremu szczególnie można w tej kwestii ufać. Na temat mojej oceny „taśmy” nie będę się wypowiadał, bo na każdej pozycji jest ona czysto amatorska i ma bardziej na celu ustalenie, czy dany zawodnik „na oko” jest lepszy niż inny na danej pozycji, lub czy jest warty wyboru z danym numerem, i sprawdzenie, gdzie ustawiał się na boisku oraz w jakich schematach defensywy grał, niż rzeczywistą ocenę jego talentu, wad i zalet.

Tutaj dochodzimy do mojego wyboru. Poza CB rozważałem, na zasadzie BPA, wybór Joe Mixona. Cleveland ma jednak za dużo dziur w defensywie i zbyt dobrą sytuację na pozycji RB, żebym zdecydował się na ten ruch. Z CB, których uznawałem za topowych, zostało trzech – Awuzie, Quincy Wilson i Sidney Jones. Nad Jonesem, mimo kontuzji, przy picku #52 można się już chyba zastanawiać, jednak mając dostępnych Awuzie i Wilsona i brak nowych informacji na temat kontuzji Jonesa, zdecydowałem się pozostać przy zdrowym zawodniku.

Nie ukrywam, że wybór między Wilsonem a Awuzie był najtrudniejszym z moich czterech wyborów w naszym drafcie. Z mojej krótkiej analizy defensywy nowego DC Browns Gregga Williamsa wynika, że secondary broni przede wszystkim strefą i to w tym obszarze Awuzie jest lepszy od Wilsona, który grał i sprawdzał się przede wszystkim w kryciu jeden na jeden. Dodatkowo Awuzie jest lepszy w obronie przeciwko biegowi (Wilson to fatalny tackler) oraz jest znacznie szybszy (40 yard dash 4.43 przy 4.54 Wilsona, choć także Awuzie zarzuca się brak recovery speed), jego praca stóp jest lepsza. Mimo że często przewiduje się, że Awuzie będzie grał jako slot corner, to przy swoim 6’ 0’’, 202 lbs spokojnie może również grać jako outside corner, gdzie widziałbym go w Cleveland (w Colorado grał zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz). Jedną z wad Awuzie jest bardzo niska liczba przechwytów (zaledwie 3 w karierze), jednak nie jest to statystyka, do której przykładam największe znaczenie.

Wesołych Świąt i czas na Detroit Lions.

lafarro

• Ulubiona drużyna: Detroit Lions

Post18 kwi 2017, o 09:00

With the 53rd pick in the 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Detroit Lions select... Jordan Willis, DE, Kansas State

Planowałem w tym miejscu wybrać jakiegoś CB (bo secondary Lions to praktycznie tylko Slay a wszyscy wiemy jak kontuzjogenna to pozycja) ale zrobiliście mi prezent w postaci Willisa, którego nie sposób było nie wykorzystać. Wybrany jako Big12 Defensive PLayer of a Year, w wielu mockach schodzi nawet w pierwszej rundzie pomimo grania dla Kansas State. Jego wyczyn na Combine pokazuje jak bardzo poważnie podchodzi do przejścia na pro. Silny, nie bojący się kontaktu i doświadczony w grze przeciw silnym offensive line (Baylor, Texas Tech) dobrze rokuje na przeciwległej stronie Ansah. Ten duet mógłby siać spustoszenie w szeregach rywali.

Miami Dolphins on the clock
Ostatnio edytowano 19 kwi 2017, o 07:48 przez lafarro, łącznie edytowano 2 razy

Jaden

Post18 kwi 2017, o 11:27

With the 54th pick in the 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Miami Dolphins select... Caleb Brantley, DT, Florida

Skoro Jordan Willis którego od wczoraj po cichu przypisywałem sobie dla Dolphins wylądował w Detriot jestem zmuszony zmienić trochę taktykę na ten draft. W drużynie wciąż potrzebny jest zawodnik na pozycję guarda, przydałoby się znaleźć jakiś backup dla Jonesa na pozycji safety. Jednak wzmocnień na te pozycje poszukałbym później.
Z No. 54 stawiam na wzmocnienie środka pierwszej linii formacji obrony. Jordan Phillips nie zachwycił w swoich 2 pierwszych sezonach, i niewątpliwie dołączający Brantley może zostać starterem od pierwszego dnia rozgrywek.
Brantley jest bardzo szybkim graczem z silnym rękami. Doskonały przeciwko grze biegowej, ale potrafiący też z łatwością przebić się przez linie ofensywną przeciwnika i dostać się do rozgrywającego. W swoich dwóch ostatnich sezonach zatrzymywał co najmniej 23 biegi i 23 razy wywierał presje na rozgrywającym. Jednak nie wszystko jest takie kolorowe w przypadku absolwenta uczelni z Florydy. Brantley jest graczem który musi poprawić swoje zachowania na boisku. Czasem po nieudanym zagraniu nie ponawia próby walki tylko się zatrzymuje i biernie obserwuję wydarzenia na boisku. Wierzę jednak że występy w jednej linii z dwójką probowlerów pozytywnie wpłyną na tego młodego zawodnika, i pozwoli mu w pełni wykorzystać swój potencjał.

Zegar tyka dla New York Giants

Pierre

Post18 kwi 2017, o 12:59

With the 55th pick in the 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the New York Giants select... Quincy Wilson, CB, Florida

A to żeście mi panowie zrobili kawał, zostali mi tutaj wszyscy gracze których brałem pod uwagę. Wszyscy topowi TE w których celuje (myślę że za kolejne 32 wybory co najmniej dwóch dalej będzie dostępnych). Kilku bardzo ciekawych DT (no ale tutaj moim zdaniem Giants powinni poczekać gdzieś do piątej rundy). Obaj topowi OT i to biorąc pod uwagę wszystkich którzy zostali wybrani - chociaż trzeba przyznać, że oceniam ich typowo pod schematy Giants. Ciekawi RB, chociaż tutaj też mi się nie śpieszy bo krążą plotki, ze do Giants może trafić LeGarrette Blount, który byłby idealnym partnerem dla Paula Perkinsa, a jak nie to ciekawego power-backa można upolować dużo dalej w drafcie.

I na koniec zostaje przetrzebiona już pozycja CB, tutaj chciałbym ten wybór zadedykować wielkiemu specjaliście i entuzjaście tak footballu jak i draftu, a przy okazji jednemu z ludzi, których myślę że mogę zaliczyć do grona moich przyjaciół: David'owi "Te" Thomasowi, który zwrócił moją uwagę w jego stronę. Ale wracając już do samego Wilsona, jak dla mnie bezsprzecznie najlepszy zawodnik jaki został na tablicy. Przede wszystkim warunki fizyczne idealnie wpisujące się w archetyp CB Giants. Bardzo podobny do Eli Appla, a skoro Eli wart był 10 wyboru przed rokiem to Quncy powinien pójść z 55 w tym bez słowa sprzeciwu. Tak wiem, że Giants mają już DRC, Apple, Jenkinsa, ale NFL to passing league. A mając w składzie Snacksa Harrisona, JPP, Vernona, Godsona czy wybranego w poprzedniej rundzie Davisa nie boję się gry biegowej.

Dodatkowo otrzymuję jednego z najlepiej kryjących CB (29.9 pass rating przeciwko Wilsonowi), a że przy okazji utrudniam życie Cowboys, którzy potrzebują wzmocnień secondary jak tlenu? Tym lepiej.

Ah i prawie bym zapomniał, na big board Douga Martza - Wilson jest na pozycji 10tej najwyżej rozstawiony spośród wszystkich CB.

Oakland Raiders on the clock...

OaRaiders_

Post19 kwi 2017, o 18:44

With the 56th pick in the 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Oakland Raiders select... Chris Wormley, Michigan.

Nie był to mój pierwszy wybór na drugą rundę, drugi, a nawet trzeci. Ale po tym jak wczoraj Raiders zwolnili Dana Williamsa, czyli zawodnika na pozycji DT (gdzie i tak mieliśmy mega biedę), to wybór Wormley'a jest koniecznością. W Michigan był świetny, ale tam pasował do systemu Jima Harbaugh. Czy sprawdzi się w NFL? Mam wątpliwości. Szczególnie w pierwszym roku może mieć ogromne problemy. Ale Raiders niemal gwarantują mu plac gry. Justin Ellis (czwarta runda) kiedy był wybierany w drafcie, to rokował podobnie, albo i gorzej. Wormley jest zawodnikiem o którym Raiders z pewnością będą myśleć... Co nie znaczy, że w kolejnej rundzie nie wybiorą kolejnego DT.

https://www.youtube.com/watch?v=bVKie8WEkCk

Houston Texans (73ndera 73xans) on the clock...

73ndera 73xans

Post20 kwi 2017, o 20:58

With the 57th pick in the 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Houston Texans select...

Evan Engram, TE, Ole Miss
6-3, 227lb (190cm, 102kg)
Combine : 40 yards : 4.42 s

Kolejnymi goracymi pozycjami w Houston jest Linia offensywna, a jako ze OT na ktorych mi zalezalo nie sa dostepni wiec zamiast zadawalac sie srednimi prospectami wole wybrac TE ktory ma duza szanse zostac starterem
Do obecnego TE Fiedorowicza jestem mega sceptycznie nastawiony, wiec moze uda sie upiec 2 pieczenie na jednym ogniu :)

statystyki z ostatniego sezonu :
Game : 11
Rec: 65
Yrd: 926
Avg: 14.2
Td: 8

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post21 kwi 2017, o 10:39

Niby końcówka II rundy a na tablicy jeszcze tylu wartościowych graczy. Samych cornerbacków, których mógłbym wybrać w tym miejscu jest 4 (mimo tego, że zeszło już ich 11). Biorąc pod uwagę dotychczasowe ruchy Seahawks w tym offseason istnieje duże prawdopodobieństwo, że CB trafi do Seattle w 1. lub 2. rundzie (a może w obu…) – Shead może nie być gotowy na początek sezonu, wciąż mówi się o możliwości trade’u Shermana…

Jest też dostępnych dwóch dobrych Safety, którzy pod „skrzydłami” Earla Thomasa i Bam-Bama mogliby wyrosnąć na kolejne pokolenie Legion of Boom.

Mimo to…

With the 58th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Seattle Seahawks select...Tyus Bowser, OLB, Houston

Freak athlete…
*3-cone - 6.75 (Barr 6.82, Beasley 6.91, Mack 7.08),
*pierwsze 10 jardów z 40yd – 1.59 (Von Miller 1.62, Mack 1.64)
można by tak jeszcze przywoływać – innych zawodników (zarówno tegorocznych prospektów jak i gwiazdy NFL), inne kategorie (Broad Jump i Vertical także fantastyczne) a i tak wyjdzie, że Bowser jest atletycznym fenomenem.

…który potrafi swój atletyzm wykorzystać…
(staty z ostatniego roku w NCAA)

Khalil Mack (2013) — 10.5 sacks, 18 TFL’s
Tyus Bowser (2016) — 8.5 sacks, 12 TFL’s (grał tylko w 8 meczach)

Wymiarami przypomina Bruce Irvina (dla którego Seahawks nie znaleźli jeszcze bezpośredniego następny), a z obecnych zawodników Seattle - C-Marsha. Pete Carroll niejednokrotnie wspominał, że „nie ma czegoś takiego jak za dużo pass rusherów”, dodatkowo ok. 3 tygodnie temu powiedział, że być może Seahawks spróbują wzmocnić pass rush w tegorocznym drafcie.

Zresztą Bowser to nie tylko pass-rusher. Studiując jego taśmy, stwierdziłem że snapy w których jego zadaniem był rush stanowią być może nawet mniej niż 50%. Nie jest on co prawda wybitnym coverage LB, (ba pass-rusherem też nie jest wybitnym – 3 z 8.5 sacków w 2016 zaliczył przeciwko Tulane, która nie ukrywajmy nie jest drużyną z najwyższej półki), niemniej jednak jakieś doświadczenie w grze w coverage ma, w przeciwieństwie chociażby do wspominanego Marsha.

Na futbolu skupił się na 100% bodajże ze 2 lata temu – wcześniej grał w koszykówkę. Wciąż więc uczy się tego sportu. Zdecydowanie jest to pick typu low floor, high ceiling – a że w drafcie potencjał do rozwoju liczy się zdecydowanie bardziej niż to co pokazało się w trakcie gry w NCAA – daję mu szansę

Kansas City Chiefs are on the clock…
Na starym forum: WaltJones
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL