Teraz jest 13 sie 2025, o 20:12

NFL 16/17 SUPER BOWL LI, 05.02.2017,

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Re: NFL 16/17 SUPER BOWL LI, 05.02.2017,

Post6 lut 2017, o 20:40

oceansizer napisał(a):Widowisko naprawdę przedniej marki i warto było czekać na takie zwięczenie sezonu. Tak jak pisałem wcześniej - defensywa Pats musiała zrobic jakieś punkty i tak tez się stało. Jeden z kluczowych momentów jak dla mnie, to FF Hightowera i przejęcie piłki przez Brancha. Potem już Brady zrobił swoje. Ja bym widział tez takich "unsung heroes" w osobach Amendoli i Mitchella, którzy pewnie chwytali piłki przybliżając Pats do pola punktowego.
Zgadzam się, że niektóre decyzje sztabu szkoleniowego Falcons wołają o pomstę do nieba. Niemniej jednak ten mecz dopiero pokazał jak trudnym rywalem są Patriots. Mam na myśli ich boiskowe cwaniactwo, ogranie i doświadczenie w meczach o wilka stawkę. Ktoś wcześniej na forum pisał, ze Pats to taka drużyna, w której w każdej formacji są gwiazdy. A ja bym powiedział, że wcale tak nie jest. Poza TB12 i Gronkiem ciężko jest mówić o gwiazdach w pełnym tego słowa znaczeniu. Oczywiście Edelman, McCourty, czy Bennett, to bardzo dobrzy gracze, ale czy "superstars" - wątpię. Według mnie mimo wszystko największa gwiazdą jest BB i cały sztab szkoleniowy, który odnoszę wrażenie, że jest przygotowany na każdą ewentualność i potrafi dostosować grę drużyny do konkretnych warunków.
Szkoda mi naprawdę Ryana, bo zagrał wielki sezon. Czy to była jego ostatnia szansa na pierścień - być może. Konkurencja w NFC jest bardzo mocna, tak więc ponowny występ w finale Falcons jest możliwy,ale będzie im bardzo ciężko.

Jak Pats mieli w składzie Randy'ego Mossa to nic nie wygrali. Wygrali natomiast dwukrotnie kiedy w grze podaniowej brylowali Amendola, Edelman i White. Amendola, czy Dion Lewis to przykłady tego, że w innych organizacjach nie do końca poznano się na ich talencie. BB potrafi ustawić drużynę tak, żeby wyciągnąć zalety, a w miarę możliwości ukryć wady swoich zawodników. Nieustający szacunek dla tego pana.

michu_bronx

• Ulubiona drużyna: Giants
  • Ulubiony zawodnik: Manning Eli

Post6 lut 2017, o 21:30

Nie do końca się zgadzam, z Randym była chemia a w finale zabrakło paliwa po doskonałym sezonie. Bill to prawdziwy czarodziej ale ja uważam ze jednak największa zasluga to Tom Brady i to ze potrafi zagrać takie piłki które Hogan lub ktokolwiek inny na spokojnie łapie. Kurde absolutnie nie jestem kibicem Patriots podobnie miałem z Bulls w latach 90 ale mamy to szczęście oglądać na żywo takiego mistrza. Jeszcze nie doszedłem do siebie ale finał zapamiętam na lata.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post7 lut 2017, o 10:32

No właśnie Moss, to chyba jedyny WR z cyklu "superstar", którego do dyspozycji miał TB12. Chemia, to między nimi oj była i to jaka, tylko zgadzam się z michu_bronx, że zabrakło tej "kropki nad i" w postaci mistrzostwa. Bardzo lubiłem grę Toma i Brancha, ale ciężko go porównywać z Mossem.W tym sezonie, co ciekawe 5 zawodników Pats skończyło sezon z 500 lub więcej jardami złapanymi,co dokładnie obrazuje to o czym tu sobie dyskutujemy. Siła Pats tkwi w zespole.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post7 lut 2017, o 11:32

danp napisał(a):Sorry Michal ale nie da sie tego porownac. "Total collapse" Ryana, HC i Shanahana.

Oczywiście, że da się porównać. Nie mówię, że były to identyczne sytuacje, oczywiście że nie. Jednak zarówno Atlanta jak i Seahawks mieli już pewne zwycięstwo, ich kibice już zastanawiali się w jaki sposób będą świętować - a potem przyszedł zły playcalling ze strony OC. W przypadku Atlanty było to kilka zagrań, w przypadku Seahawks - jedno.

Co prawda decyzje Shanahana są absolutnie niewytłumaczalne a w przypadku Bevell'a wiele osób podejmuje się prób obrony - podając statystyki świadczące o tym, że podania na goal-line mają mniejszy czynnik ryzyka niż biegi itp. Wiele osób (w tym ja) się jednak z tym nie zgadza.
Chodzi mi głównie o to co czuli kibice - i tylko o to. Nie powiedziałem przecież, że ten finał miał podobny przebieg do SB 49. Powiedziałem tylko, że wiem jak to jest już witać się z gąską a potem zostać wydymanym przez Patriots - czy to przez Butlera czy przez G.O.A.T. ;)
Na starym forum: WaltJones

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post7 lut 2017, o 12:46

Ja tylko mogę współczuć kibicom z Atlanty czy też Seatlle z tego pamiętnego meczu i INT Butlera. Na takim poziomie w takim meczu to się będzie pamiętało latami. Ja po zwykłym Wild Card Bengals i ich kuriozalnej porażce w zeszłym roku ze Steelers chodziłem struty 2 tygodnie a co dopiero tutaj przy takim ciężarze gatunkowym. Nie wyobrażam sobie tego, autentyk. Właściciel Falcons i to jego jakby niedowierzanie, strach w oczach tak to mnie więcej wyglądało w ekipie Atlanty w dogrywce. Przy przedostatniej akcji meczu niewiele brakowało aby VIc Beasley przejął piłkę, pytanie czy Falcons by się wtedy podnieśli? Wygląda na to, że chyba nie.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post8 lut 2017, o 13:03

Ale mieliby szanse, której nie dostali. Po kilku dniach jednak chyba widać, że najważniejsza rzecz to to, że obrona Falcons była strasznie długo na boisku. Na pewno kondycyjnie nie wytrzymywali w niektórych momentach, a po drugiej stronie mieli Toma Brady. Gdyby chociaż to był Flacco, Dalton, to może by była szansa. Zresztą w samej końcówce na pierwszym jardzie zatrzymali podanie, a potem naprawdę mieli szansę zatrzymać White. Gdyby Pats musieli kopać FG byłby drive i jakaś szansa. Trudno, to tylko sport, ale nie porównujcie podniesienie się Seahawks. Ta ekipa w tym składzie ma zdobyte SB, Falcons nie i to zasadnicza różnica. Pamiętacie jak mocni byli 49'ers kilka sezonów temu? Sezon zawsze na plusie, finał konferencji, Super Bowl, który mogli odwrócić ostatnim drivem, Kaepernick, który wyglądał niesamowicie i co? Gdzie są teraz? Atlanta ma jednak młody zespół, a za dwa lata finał ligi u nich na nowym obiekcie, może wtedy? Nikt nigdy nawet nie grał na swoim obiekcie w Super Bowl, a gdyby tak teraz się udało? Tylko konferencja Atlanty wydaje się dużo mocniejsza. Cowboys, Redskins, Packers, Lions, Seahawks, Cardinals. Nawet dywizja, gdzie są Panthers, którzy może się obudzą, Tampa być może z Winstonem na rozegraniu zrobi jakiś postęp, Saints to zawsze Brees. Się zobaczy :)
Obrazek
"Keep pounding!"

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post8 lut 2017, o 15:38

krisow napisał(a):Nawet dywizja, gdzie są Panthers, którzy może się obudzą, Tampa być może z Winstonem na rozegraniu zrobi jakiś postęp, Saints to zawsze Brees. Się zobaczy :)

Liczę bardzo na Tampę w tym sezonie. 2-14 do 6-10 do 9-7 - stać ich na wygranie 10 meczów tym razem. Nie kończy się kontrakt żadnego z najważniejszych zawodników. W drafcie powinni wziąć dość szybko safety i skrzydłowego.
Na starym forum: WaltJones

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post8 lut 2017, o 17:18

Niby tak, ale wielu liczyło w tym roku na Jaguars, a tutaj nic :( Bortles jakiś regres, może się jeszcze pozbiera?
Obrazek
"Keep pounding!"

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post8 lut 2017, o 22:14

Buccaneers robią stały postęp, mogą faktycznie namieszać w tej dywizji, bardzo ciekawie będzie na południu w przyszłym sezonie.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

page

• Ulubiona drużyna: New England Patriots

Post11 lut 2017, o 12:36

Po cichu też liczę na dobrą formę Bucs. W tym roku kilka drużyn BARDZO zmieniło obraz rywalizacji o playoffy (Raiders, Lions, wczesne Vikings etc.) i sezon regularny w każdym tygodniu elektryzował. Gdyby NFC South dysponowało czterema dobrymi teamami (wiem, że trochę do tego brakuje), mielibyśmy powtórkę z tegorocznego AFC West, a może i lepiej!

Także Buccaneers wygrają dywizję, postanowione. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL