Teraz jest 14 sie 2025, o 06:25

NFL Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Pierre

Re: NFL Draft 2016

Post30 kwi 2016, o 07:59

Coock jest bardzo słabo oceniany ze względu na zdolności przywódcze. To facet który wejdzie, rzuci i tyle, nie poprowadzi drużyny. W Michigan to Conklin ciągnął ten wózek, niektórzy twierdzą że to wręcz on decydował co będzie grane.

ZaharyMeb

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears
  • Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Post30 kwi 2016, o 08:23

Pierre napisał(a):Coock jest bardzo słabo oceniany ze względu na zdolności przywódcze. To facet który wejdzie, rzuci i tyle, nie poprowadzi drużyny. W Michigan to Conklin ciągnął ten wózek, niektórzy twierdzą że to wręcz on decydował co będzie grane.

Brak odpowiednich zdolnosci przywodczych, czyli jesli dobrze rozumiem chlopak ma problemy z charyzma i pewnoscia siebie.
Krotko mowiac mlodsza wersja Cutlera...
Na starym forum: onetwo.

ikon

Post30 kwi 2016, o 08:27

Ja też czytałem że Long ma wrócić na swoją nominalną pozycje ale też nigdzie nie pisali żeby Whitehair był przymierzany jako LT. Raczej większość typuje go na guarda. Stąd moje wnioski

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post30 kwi 2016, o 08:36

Eagles, co było do przewidzenia wzieli Wentza, a zaraz potem wzmocnili jego ego nowym guardem :)

Patriots, jak to Patriots. Konia z rzędem temu, kto przewidział, ze wezmą QB w osobie Brissetta i to juz w III rundzie. W sumie pierwsze 2 picki - Cyrus Jones (CB ) oraz OG/OT Thuney uzasadnione i wzmacniające skład druzyny. Obaj mają ceche wspólną - są bardzo uniwersalni i moga grać na kilku pozycjach. Jestem zadowolony. Dalej nastapił tzw. WTF pick i pozyskanie Brissetta, ale zakładam, że BB znalazł back upa dla JG w pierwszych meczach, a może i przyszłego startera ( choć nie wykluczam podpisania jakiegoś weterana ). Najbardziej zastanawia mnie ostatni pick - Vincent Valentine ( DL ). Ok - facet wielki, atleta, ale oczywiście z ulubionym elementem BB na tej pozycji - kontuzja kolana w przeszłości. O tyle to dziny wybór, że na tablicy był chociażby Billings, czy Ridgeway. NO, ale to BB jest fachowcem i spróbuje mu uwierzyć ;)
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Pierre

Post30 kwi 2016, o 08:57

ZaharyMeb

• Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Post30 kwi 2016, o 09:09

ikon napisał(a):Ja też czytałem że Long ma wrócić na swoją nominalną pozycje ale też nigdzie nie pisali żeby Whitehair był przymierzany jako LT. Raczej większość typuje go na guarda. Stąd moje wnioski

Rzeczywiscie Whitehair okreslany jest jako G, ale ostatni sezon na uczelni spedzil jako LT. Biorac pod uwage ze nie mial zbyt duzego doswiadczenia na tej pozycji, radzil sobie calkiem niezle(opieram sie na opiniach osob lepiej znajacych NCAA niz ja). Poza tym, po drugim dniu draftu przeczytalem kilkanascie opinii/artykulow o poczytaniach miskow i wiekszosc osob podkresla ze Whitehair bedzie brany pod uwage jako LT. Biorac pod uwage potrzeby Bears i zdrowy rozsadek, mam podobne zdanie(oby Long zagral w przyszlym sezonie jako G).

Jednak moze sie myle...a miski beda ponownie zmienia pozycje Longa, albo wybiora LT w kolejnej rundzie...
Ostatnio edytowano 30 kwi 2016, o 09:14 przez ZaharyMeb, łącznie edytowano 1 raz
Na starym forum: onetwo.

Pierre

Post30 kwi 2016, o 09:14

Swoją drogą Jets wybrali 9 QB w ciagu ostatnich 10 lat....

2016: Christian Hackenberg 2nd Round
2015: Bryce Petty 4th Round
2014: Tajh Boyd 6th Round
2013: Geno Smith 2nd Round
2011: Greg Mcelroy 7th Round
2009: Mark Sanchez 1st Round
2008 Erik Ainge 5th Round
2006: Kellen Clemmens 2nd Round
2006: Brad Smith 4th Round

ikon

Post30 kwi 2016, o 09:31

Grał, grał. Nawet, z tego co przeczytałem przed chwilą to ostatnie dwa sezmająw Kansas był LT ale wiesz jak to jest jak zawodnik przechodzi z collegu do NFL. Zobaczymy, jakiś pomysł na niego na pewno mają.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post30 kwi 2016, o 09:39

Patriots w tej materii też moga sie pochwalić niezłym wynikiem. Od 1999 wybrali 9 QB.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post30 kwi 2016, o 09:57

No to po kolei, zaczniemy od Seahawks.

Całkiem sporo mocków typowało wybór przez Seahawks biegacza w pierwszych trzech rundach. Niektórzy nawet przymierzali Derricka Henry jako następcę Lyncha ale mi osobiście wydawało się to mało prawdopodobne. Realne za to wydawało mi się znalezienie w rundach 3-4 zawodnika o charakterystyce zbliżonej do Freda Jacksona. Wydaje się, że C.J. Prosise może się w tej roli spełnić. W ogóle to ciekawy zawodnik - ma za sobą zaledwie rok gry jako RB, wcześniej był WR-em (całkiem niezłym) a do college'u przychodził jako...safety.

Nick Vannett to wszechstronny TE, który został ściągnięty de Seattle z dwóch powodów. Pierwszy to ubezpieczenie na wypadek, gdyby Graham nie był gotowy do gry od 1. tygodnia - potrzebny był by w takiej sytuacji backup dla Luke Willsona. Drugi to kończący się za rok kontrakt Willsona właśnie.

O tym T/G z Boise State wiem za mało, więc się na razie nie wypowiem.

Inne rzeczy, które mnie zaciekawiły:

***Jets i Hackenberg - dla mnie to podobny wybór jak Petty'ego w zeszłym roku. Developmental QB, z którego może coś wyrośnie a może nie...
***Bucs i Aguayo - kickers are people too... - mało, że został wybrany w 2. rundzie to jeszcze drużyna oddała za niego cenne wybory w dalszych rundach. Ciekawe czy czeka to tak wspaniała kariera jak innego kopacza z Florida State...
***Browns robią pożytek z picków uzyskanych dzięki wymianom. Podoba mi się wybór Kesslera z USC. W najgorszym wypadku będzie bardzo solidnym backupem przez całą swoją karierę. W najlepszym - przeciętnym starterem. Na pewno nie ma problemów z leadership, które spowodowały spadek Cooka.
Na starym forum: WaltJones
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL