Teraz jest 13 sie 2025, o 15:45

Mock Draft 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Cycu

Re: Mock Draft 2016

Post7 kwi 2016, o 20:41

Wybieram Kendall Fuller, CB, Virginia Tech . Teraz niestety nie mam za bardzo czasu na rozpisanie się, a nie chcę wstrzymywać kolejki. Dopiszę w wolnej chwili coś w komentarzach.

Michal2009b1

• Ulubiona drużyna: Niners

Post8 kwi 2016, o 12:19

With the 37th pick of the 2016 NFL Draft, San Francisco 49ers select Cody Whitehair, OG, Kansas State

W poprzednim sezonie linia ofensywna była prawdziwą zmorą Niners. Wymaga ona natychmiastowej przebudowy, jeśli SF chce walczyć o coś więcej niż tylko #1 overall pick. Na szczęście wykonano już kilka ruchów, zatrudniono Beadlesa, mocnego startego i byłego Pro Bowlera, a do powrotu po kontuzji centra Kilgore również jest dobrą wiadomością. Rozważałem wzięcie Ryana Kelly'ego, ale stwierdziłem, że nie ma to większego sensu, tym bardziej, że obok niego jest dziura. I właśnie to Cody Whitehair ma ją wypełnić, moim zdaniem najlepszy OG/C z całego draftu. Ma za sobą cztery lata w college'u i był kapitanem w poprzednim sezonie. Opinie scoutów są bardzo fajne i występ Whitehaira na Pro Day był naprawdę udany. Będzie bardzo dobrym wzmocnieniem dla gry biegowej 49ers, która powinna stanowić fundament ich strategii. Zwłaszcza, że dywizja NFC West jest mocno nastawiona na bieg, a drużyny z niej plasują się bardzo wysoko w rushing defense.

Jacksonville Jaguars are now on the clock

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post8 kwi 2016, o 21:35

With the 38th pick of the 2016 NFL Draft, Jacksonville Jaguars select Ryan Kelly, C, Alabama

Defensywę wzmocniłem w I rundzie, więc teraz nie będę brał pod uwagę kilku graczy, którzy zostali, a chyba nawet w I rundzie mogą iść np.: Kenny Clark NT czy Jonathan Bullard DT. Poza defensywą wg. mnie potrzebujemy safety lub centra (albo guarda i kogoś wielkiego ze składu przesuwamy na C, np. Linder). Free safety to raczej chyba nie ma dobrych na II rundę. Zdecydowałem się więc złapać jednak rasowego młodego centra, a najlepszy z nich jest Kelly.

Tampa Bay Buccaneers (PyjterSothis) now on the clock.
Obrazek
"Keep pounding!"

PyjterSothis

• Ulubiona drużyna: NEW ENGLAND PATRIOTS
  • Ulubiony zawodnik: T.Brady

Post9 kwi 2016, o 10:02

With the 39th pick of the 2016 NFL Draft, Tampa Bay select Jonathan Bullard DT/DE, Florida Gators

Tak jak pisałem przy pierwszym picku dla Bucs potrzeby to głównie defensywa. W pierwszej rundzie wzmocniłem tyły tyłów :lol: więc teraz nie pozostało nic innego ja wzmocnić bardziej przód bądź środek obrony. Po przeanalizowaniu potrzeb wyszło nic innego jak skupienie się na poszukiwaniu kogoś na pozycję safety bądź DE/DT. Postanowiłem wybrać na każdą z tych pozycji po jednym zawodniku a potem dokonać wyboru między nimi. Analizując pozycję safety miałem na uwadze trzy nazwiska, ale na placu boju pozostał Karl "Hitman" Joseph z West Virginia. Zawodnik który już w zeszłym roku był typowany na pierwszą rundę. Postanowił wrócić na ostatni rok na uczelnie co skończyło się kontuzją kolana i spadkiem w draftowym rankingu. W dalszym ciągu się pisze, że w zależności od wyników medycznych jest to spokojnie zawodnik na drugą rundę, no ale ryzyko jednak jest. Z jednej strony jest to zawodnik grający niesamowicie agresywnie i oddający całe serce drużynie, z drugiej jednak naraża się czasem na głupie flagi jak i kontuzje.
Analizując pozycję DE/DT nie miałem zbyt wielu wątpliwości bowiem na tym etapie naszego draftu pozostał jeszcze Jonathan Bullard, który tak jak pisał kolega wybierający dla JAGS jest typowany spokojnie na pierwszą rundę. Zawodnik grający bardzo klasycznie(napewno mniej "emocjonalnie" niż K. Joseph)zdyscyplinowany, silny, dobry zarówno przeciwko grze biegowej jak i bardzo dobrze uprzykrzający życie QB. No i FLORIDA GATORS ;-)A zatem wszystko zostaje na Florydzie i po raz drugi wybieram dla Bucs członka rodziny Gators.

NY Giants (Pierre) now on the clock.
PATRIOTS potem długo, długo nic i sympatia do: TB Bucs, Packers, Seahawks, Saints i Raiders :twisted:

Pierre

Post9 kwi 2016, o 11:18

With the 40th pick of the 2016 NFL Draft, New York Giants select Karl Joseph, S, West Virginia

Dylemat miałem straszny, wiedziałem że chce nowego safety, ale nie spodziewałem się, że zostawicie mi całą trójkę o której myślałem. Do wyboru mam szalenie wszechstronnego mistrza z 2013 Vonna Bella, za którym stoją właśnie wspomniana już wszechstronność, instynkt i doświadczenie. Dostępny jest także Su'a Cravens, tym razem hybryda z LB, niesamowicie silny chłopak porównywalny do legendy Steelers - Troya Polamalu. I Karl Joseph, jak już wspomniał PyjterSothis, jest on dopiero co po kontuzji. I o ile zazwyczaj nie jestem fanem draftowania graczy, przy których stoją duże znaki zapytania. Jednak w przypadku Josepha, jestem o tyle spokojny, że jest tytanem pracy tak w czasie meczu jak i na treningach. Dojście przez niego do optymalnej formy to tylko kwestia czasu. Abolwent West Virginia jest bardzo nieprzyjemnie grającym dla przeciwników zawodnikiem, to wręcz boiskowa bestia. Wkłada w każdą akcje maksimum siły, a już w lidze akademickiej zdarzyło mu się pozbawić przytomności kilku boiskowy oponentów. Jestem przekonany, że z Londonem Collinsem są w stanie stworzyć jeden z najlepszych duetów w lidze.

Chicago Bears now on the clock.
Ostatnio edytowano 9 kwi 2016, o 14:51 przez Pierre, łącznie edytowano 1 raz

ZaharyMeb

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears
  • Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Post9 kwi 2016, o 12:27

With the 41th pick of the 2016 NFL Draft, Chicago Bears select William Jackson, CB, Houston.

Biorac pod uwage potrzeby Bears, skupilem sie na czterech pozycjach: CB, S, OLB i OT. Jednak zdecydowalem druga runde przeznaczyc na wzmocnienie secondary. W mojej opinii mozna znalezc dobrego safety w kolejnej fazie draftu, wiec teraz wybieram Jacksona.

To silny, szybki, dobry technicznie, bardzo zdolny zawodnik. Opinie na jego temat sa rozne, jedni sadza ze gracz moze byc tylko beckup'em, inni przekonuja ze bedzie solidnym zawodnikiem z zadatkami na wyrozniajacego sie CB w lidze. Osobiscie mam slabosc do Jacksona i sadze ze miski beda mialy z niego sporo porzytku.
Pewne obawy moga budzic kontuzje i dosc slaba druzyna uniwersytecka w ktorej gral, ale i tak stawiam na niego...

Miami Dolphins ...

32 . Cleveland Browns Vernon Butler, DL, Louisiana Tech
33 . Tennessee Titans Le'Reven Clark(OT, Texas Tech
34 . Dallas Cowboys Emmanuel Ogbah, DE, Oklahoma State
35 . San Diego Chargers Keanu Neal , SS , Florida
36 . Baltimore Ravens Kendall Fuller, CB, Virginia Tech
37 . San Francisco 49ers Cody Whitehair, OG, Kansas State
38 . Jacksonville Jaguars Ryan Kelly, C, Alabama
39 . Tampa Bay Buccaneers Jonathan Bullard DT/DE, Florida Gators
40 . New York Giants Karl Joseph, S, West Virginia
41 . Chicago Bears William Jackson, CB, Houston
42 . Miami Dolphins
43 . Los Angeles Rams
44 . Oakland Raiders
45 . Los Angeles Rams
46 . Detroit Lions
47 . New Orleans Saints
48 . Indianapolis Colts
49 . Buffalo Bills
50 . Atlanta Falcons
51 . New York Jets
52 . Houston Texans
53 . Washington Redskins
54 . Minnesota Vikings
55 . Cincinnati Bengals
56 . Seattle Seahawks
57 . Green Bay Packers
58 . Pittsburgh Steelers
59 . Kansas City Chiefs
60 . New England Patriots
61 . New England Patriots
62 . Carolina Panthers
63. Denver Broncos
Na starym forum: onetwo.

Delfin

Post10 kwi 2016, o 11:46

With the 42nd pick of the 2016 NFL Draft, Miami Dolphins select Taylor Decker, OT/G Ohio State University

Linia ofensywna już od ładnych paru lat jest pięta achillesową drużyny z Miami, a szczególnie pozycja guarda, która po odejściu Richiego Incognito do tej pory nie została załatana. Wysoki, silny liniowy który może być zarówno tacklem jak i guardem na pewno się w Miami przyda. Jest być może mniej skuteczny przy biegach, ale priorytetem dla Dolphins jest pass protection, w którym Decker świetnie daje sobie radę.

Los Angeles Rams are now on the clock

Pierre

Post10 kwi 2016, o 16:14

With the 43th pick of the 2016 NFL Draft, Los Angeles Rams select Su'a Cravens, S/LB, South California

Rams stracili w czsie free agency Rodneya McLeoda, chcąc nie chcąc muszą go jakoś zastąpić. Przyznam że akurat na ten wybór miałem kilka pomysłów. Ale ostatecznie wróciłem do pierwszej myśli. Cravens nie jest takim samym typem gracza jak McLeod, ale wydaje mi się idealny dla zespołu z Los Angeles. Znakomite warunki fizyczne, wielka siła i mobilność, świetnie sprawdzi się w NFC West gdzie bardzo lubią biegać. Co więcej gdyby ktoś wpadł na pomysł rzucać do jakiegoś zawodnika w okolicy Cravensa może się bardzo zdziwić efektem takich działać. Absolwent USC ma świetną technikę i potrafi złapać lecącą w jego stronę piłkę. No i jeszcze jeden powód żeby wybrać właśnie Cravensa, w końcu to chłopak z Los Angeles.

Oakland Raiders now on the clock.

OaRaiders_

Post11 kwi 2016, o 10:35

With the 44th pick of the 2016 NFL Draft, Oakland Raiders select Derrick Henry, RB, Alabama.

Prawdę mówiąc, nie jestem przekonany co do klasy zawodnika Alabamy, ale mam wrażenie, że właśnie biegacza o jego budowie ciała, doskonałego w strefie redzone bardzo nam teraz brakuje. Można zaryzykować tezę, że od czasu Michaela Busha nie mieliśmy RB który potrafił by dzięki swojej sile przedzierać się w ten sposób przez ścieżki. Dodatkowo wychowankowie Alabamy na tej pozycji - przynajmniej w pierwszych swoich sezonach gry w NFL - nie zawodzą, a to może być ostatnia brakująca pieczęć - w duecie z Lataviusem Murray - stemplująca bardzo dobrą formację ofensywną Raiders przed sezonem 2016-2017.

Los Angeles Rams now on the clock.

Pierre

Post11 kwi 2016, o 10:46

With the 45th pick of the 2016 NFL Draft, Los Angeles Rams select Cyrus Jones, CB, Alabama

Safety dodany, ale secondary dalej wymaga wzmocnień. Janoris Jenkins odszedł do Giants, Trumaine Johnson oznaczony jest franchise tagiem i nie jest powiedziane, że za rok nie odejdzie. Jones w wielu mocka spada nawet do piątej rundy, ale mam dziwne przeczucie że u nas nie uchowałby się nawet do trzeciej. Owszem miał na uczelni problemy z przemocą domową, myślę jednak że zmiana otoczenia może mu wyjść tylko na dobre. Znakomity zawodnik, szybki, silny, świetny technicznie, mający ogrom doświadczenia zdobytego w bardzo silnej konferencji SEC. Jeżeli powściągnie swoje zachowanie po za boiskiem kandydat do miana najlepszego CB w drafcie.

Detroit Lions now on the clock.
Ostatnio edytowano 11 kwi 2016, o 23:00 przez Pierre, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL