Teraz jest 14 sie 2025, o 01:16

NFL Free Agency 2016

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Cycu

Re: NFL Free Agency 2016

Post15 mar 2016, o 21:56

Dwa ostatnie dni w Baltimore...jak nie w Baltimore. Podpisani 2 ciekawi FA. 4 letnia, a praktycznie 2-letnia umowa z Weddlem wygląda bardziej niż obiecująco. Na pewno jest lepszy niż banda safties w zespole, a i finansowo wygląda to bardzo obiecująco.

Dosłownie przed godziną podpisany WR Wallace. Potwierdzonych szczegółów umowy jeszcze nie ma, więc ciężko ocenić ile zainwestowano w to, że silnoręki Flacco będzie regularnie dostarczał piłkę szybkonogiemu Mike'owi. Jeśli Flacco nie będzie potrafił wykorzystać jego atutów, to na Wallace'a raczej nie czeka już żadna umowa w NFL. Obie strony maja dużo do zyskania z tej współpracy, więc może wyjść z tego naprawdę coś ciekawego.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post15 mar 2016, o 22:21

no to mamy hit transferowy

Chandler Jones opuszcza Boston i przenosi swój talent i umiejętności do słonecznego Phoenix, w drugą stronę wędruje Jonathan Cooper i wybór w drugiej rundzie tegorocznego dratu (61)

no to mamy pass rush w Cardinals :) , tylko trochę za dużo kontraktów kończy się w 2016

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post16 mar 2016, o 13:38

No to widzę, że wilk jest syty i owca cała. Pozyskanie utalentowanego guarda, redukcja salary oraz wybór z II rundy za Jonesa bardzo mnie zadowala. Od początku było jasne, że zatrzymanie w klubie Jonesa, Hightowera, Collinsa i Butlera bedzie raczej niemożliwe. Tak więc z wyżej wymienionych jestem zdecydowanym zwolennikiem pozbycia się Jonesa. Ninko, Sheard, Grissom, Flowers, a teraz Chris Long, to solidna grupa, która może napsuć krwi QB drużyny przeciwnej.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post17 mar 2016, o 09:52

Zmian w Patriots ciąg dalszy i nie powiem, by one mi sie nie podobały :D . Podpisanie Donalda Browna uważam za "suplement diety ", bo myślę że poza zadaniami typowego backupa większej roli nie odegra. Jednak weteranów nigdy dość w druzynie. Za to podpisanie Benneta na pozycji TE, to już bomba ( do Chicago powędrował wybór z IV rundy draftu )! Według mnie śmiało można go zaliczyć do TOP 10 ligi na tej pozycji. Ofensywa zaczyna nabierać prawdziwych rumieńców: Gronk, Edelman, Bennett, Lewis, White, Hogan, Amendola, to więcej niż solidny pakiet. Niestety wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Amendola będzie ofiarą tych wszystkich roszad ( mówi się o obcięciu go lub wytrejdowaniu do innego klubu ).
Dodatkowo, również z Bears przybył Shea McClellin, który wydaje się być naturalnym zastępcą Mayo ( który przypomnę, że odszedł na emeryturę ).
FA w wykonaniu Pats wzorowe - pozyskano Browna, Hogana, Coopera, McClellina, Bennetta, Longa uzupełniając luki w poszczególnych formacjach. Poza tym zostaje jeszcze sporo wyborów w drafcie i drużyna może znowu walczyć o najwyższe cele.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post24 mar 2016, o 19:07

Tymczasem RGIII wylądował w Cleveland na 2 lata. Pytanie czy to znaczy, że odpuszczą Wentza w I rundzie draftu?
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post24 mar 2016, o 20:20

Myślę że w takiej sytuacji nie będą brać QB z drugim numerem. Jeśli potrzebowali backupa dla młodego to McCown może być jednym z najlepszych back upów jakich na tą chwilę znajdziesz w NFL. Trochę mnie dziwi ta decyzja, na prawdę można było skorzystać z jednego z dostępnych zawodników i w końcu mieć porządnego QB, to sobie wzięli ziomka z demobilu. Niestety ale cisną się na usta słowa osinho, z naszej niedawnej dyskusji - kiedy Browns zrobili coś sensownego?

osinho

Post24 mar 2016, o 20:52

za te pieniądze to nie jest aż tak zła decyzja, nie twierdzę, że dobra, bo to się okaże

na pewno po ucieczce całego talentu w FA, ściągnięcie takiego zawodnika jest wysłaniem sygnału nie będziemy grać o 0-16, tylko może chociaż o 2-14, trochę ludzi do podpisania jest może temu służy RGIII - do Cleveland można spróbować

to, że w Cleveland nie ma kim grać to jest inny problem i chyba nawet poważniejszy niż osoba QB Thomas, Kruger, Hadden w ofensywie nie ma na kogo liczyć

zresztą lepiej wziąć znak zapytania w drafcie, czy kontuzjowanego QB, który w dobrym systemie pokazał, że potrafi grać, wszystko w rękach HC

próbuję bronić/zrozumieć tą decyzję, to tyle

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post24 mar 2016, o 21:28

No nie wiem czy Wentz lub Goff są większymi znakami zapytania niż RGIII. Mówimy o zawodniku, który owszem miał dobry sezon ale jest po dwóch poważnych kontuzjach, co znacznie przekłada się na poziom jego gry a w ubiegłym sezonie, choć był zdrowy to był trzecim rozgrywającym w swojej drużynie. O tym jakim znakiem zapytania jest Griffin, świadczy też wysokość jego kontraktu oraz to jak długo nie znalazł zatrudnienia, choć najlepszym rozgrywającym dostępnym w tym roku w FA był Brock Osweiler.
W całej tej sytuacji warto też wziąć pod uwagę okoliczności. Najstarsi górale nie pamiętają, kiedy w Cleveland grał dobry QB, sami weterani przed emeryturą albo nie spełnione talenty, jak właśnie Griffin.

Zobaczymy, może wypali, może nie. Ja na pewno w ich sytuacji postawiłbym na draft.

osinho

Post24 mar 2016, o 21:33

z tego co czytałem to Browns byli zakochani w Wentzu

a może stwierdzili, że skoro z "22" wybierali same potężne niewypały, to z "2" też będzie niewypał tylko o połowę mniejszy :D

Michal2009b1

• Ulubiona drużyna: Niners

Post29 mar 2016, o 15:43

Ciekawe jak się zachowa SF w drafcie. Cleveland wzięło RG3 i dorzucanie do niego kolejnego QB byłoby głupotą dla zespołu potrzebującego zawodników na każdej pozycji. Wychodzi z tego, że wszyscy będą dostępni dla Niners i wg ekspertów NFL wybiorą jednego z nich... Kaepernick najprawdopodobniej zostanie o ile nie dostaną mega oferty. I wg mnie nie jest to najgorsza decyzja. OK, ostatni rok nie był udany dla Kapa, ale pokazał wcześniej, że ma potencjał i ja bym mu dał szansę. Zamiast kombinować z QB bym lepiej się zajął beznadziejną OL. Zatrudnienie Beadlesa jest fajnym wyborem, ma jeszcze jeden wrócić OT Davis, bardzo by się przydał. Boldin musi koniecznie zostać, z drugiej strony jest Smith, z tyłu Hyde, martwi brak TE (Celek jakoś mnie nie przekonuje), ale przy dobrych wiatrach da się coś z tego zrobić. DEF zła nie jest.

PS. Jak tak dalej pójdzie to Broncos będą mieli szansę na dobrego QB w drafcie! :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL