Teraz jest 13 sie 2025, o 20:14

NFL 15/16 SUPER BOWL

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Re: NFL 15/16 SUPER BOWL

Post9 lut 2016, o 11:52

Tegoroczny SB był pojedynkiem dwóch świetnych defensyw i to nie ulega wątpliwości. Po tym wydarzeniu fakty są 2: Manning ma swój drugi pierścień, pomimo tego, ze zagrał bardzo słaby mecz. Nie przekonują mnie teorie o "bezpiecznym" graniu i liczeniu na to, że przeciwko Panthers defensywa Broncos załatwi całą sprawę. Na pewno Kubiak nie zakładał, że jego ofensywa " pobujają się ot tak sobie", a tym czasem Defensywa dokona dzieła zniszczenia. Czy ktoś z Was zakładał, że defensywa Broncos zagra jeszcze lepiej niż z Pats?

Tymczasem Panthers, to młoda i perspektywiczna ekipa, która ma jeszcze najlepsze lata przed sobą. Denver na pewno rozstaną się z Manningiem i postawią na Osweilera. Ciężko będzie im utrzymać pion defensywy ze względu na Salary oraz FA, która myślę, że mocno dotknie Denver. Jak Elway to rozegra, to czas pokaże.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post9 lut 2016, o 13:02

Zgadzam się z Oceansizerem , tłumaczenie że Peyton zagrał tak słabo , bo była taka taktyka, nie brzmi zbyt wiarygodnie, żaden trener nie oprze taktyki na mecz , tym bardziej finałowy, tylko na defensywie, o w ofensywie "jakoś to będzie, tylko nie rzucaj daleko i w duży tłum". Mogą zdarzyć się różne rzeczy po drodze i wtedy wszystko bierze w łeb. Kubiak jest zbyt doświadczonym trenerem , po prostu ofensywa zagrała bardzo słabo i tyle. Denver mimo fantastycznej postawy obrońców mieli bardzo dużo szczęścia , no i sędziowie trochę im pomogli. Tak naprawdę wynik cały czas był do dogonienia przez Panthers , mimo dominacji defensywy Broncos.

maui

• Ulubiona drużyna: Los Angeles
  • Ulubiony zawodnik: Mariota

Post9 lut 2016, o 13:06

oceansizer napisał(a): Nie przekonują mnie teorie o "bezpiecznym" graniu i liczeniu na to, że przeciwko Panthers defensywa Broncos załatwi całą sprawę. Na pewno Kubiak nie zakładał, że jego ofensywa " pobujają się ot tak sobie", a tym czasem Defensywa dokona dzieła zniszczenia.

A kto twierdzi, że tak mieliby zakładać? Jedno nie wyklucza drugiego i bezpieczna ofensywa nie musi oznaczać pokładania całych nadziei w defensywie, więc nie przypisuj mi teorii, których nie napisałem.
all across the world

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post9 lut 2016, o 13:25

Do maui

Jak przeczytasz uważnie wcześniejsze posty, to zobaczysz, że "ktoś tak twierdzi" i pisze o taktyce Broncos, ale nie jesteś to TY. Tak więc spokojnie, bo post nie był skierowany do Ciebie.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post9 lut 2016, o 18:04

Największym wygranym tego SB jest John Elway. Miał za sobą kilka niezłych draftów, ale udało mu się to co mało komu w tej lidze wychodzi na dobre - agresywne podpisywanie głośnych nazwisk na rynku wolnych agentów. Zazwyczaj drużyny wychodzą na takiej polityce słabo, z dużymi brakami w salary cap i mocno przepłacanymi weteranami, którzy wpadli zarobić kasę. W tym przypadku bez zawodników z FA nie byłoby tej drużyny. Na dodatek jest to już trzeci tytuł dla tego pana z Broncos. Kibice z Kolorado już w tym momencie powinni gromadzić fundusze na złoty pomnik. ;-)

Tomek Czapiewski

Post10 lut 2016, o 01:17

Już bez napinania się na Peytona, ale mignął mi gdzieś tweet o Broncos podczas Super Bowl: trudno gra się drużynie, w której quarterback ma dłuższy hangtime niż punter ;)

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post10 lut 2016, o 12:21

oceansizer napisał(a):Do maui

Jak przeczytasz uważnie wcześniejsze posty, to zobaczysz, że "ktoś tak twierdzi" i pisze o taktyce Broncos, ale nie jesteś to TY. Tak więc spokojnie, bo post nie był skierowany do Ciebie.

Pewnie chodzi o mnie :D
Bardziej chodziło mi o to, że Kubiak nie zakładał iż mecz wygra mu ofensywa. Oczywiście to tylko moja "teoria".
Widziałem kilka spotkań Broncos w tym sezonie i często to defensywa je wygrywała, ale takiej mobilizacji i determinacji nie widziałem (tak, wiem stawka SB). Oglądając mecz miałem wrażenie że def. wychodzi z siebie byle utrzymać przewagę punktową i to w sytuacji gdy nie mogli za bardzo odetchnąć, były momenty w meczu gdy po ostrej walce atak wchodził na 2-3 minuty i obrona ponownie musiała zasuwać. Po pierwszej połowie zastanawiałem się nawet czy wyrobią kondycyjnie.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

tomer177

Post10 lut 2016, o 12:58

Pytanie nie na temat ale tutaj zadam. Czy organizujemy w tym roku na forum swój draft?

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post10 lut 2016, o 14:45

tomer177 napisał(a):Pytanie nie na temat ale tutaj zadam. Czy organizujemy w tym roku na forum swój draft?

Mam nadzieję, że tak i jeśli tak to klepie Cleveland :D

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post10 lut 2016, o 17:35

Trzeba każdy aktywny wątek śledzić, bo nie wiadomo gdzie i kiedy zacznie się zaklepywanie drużyn. :D

@tomer177: Draft musi być, to jedna z lepszych inicjatyw na tym forum.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL