13 kwi 2018, o 17:37
Jest to moment, w którym Patriots muszą podjąć męską decyzję. Zakładam, że 2 picki w I rundzie pozwoliły załatać przynajmniej część luk defensywnych. Warto tez pomysleć o ofensywie, która pomimo świetnych wyników ma swoje mankamenty .TB12 – potrzebuje sukcesora, a w zasadzie, to Patrioci go potrzebują. Moim zdaniem 2 sezony Toma, to max i czas na zmianę warty. Przyznam szczerze, że moim ulubionym QB w tegoroczynym drafcie jest Mayfield, ale pozyskanie go będzie graniczyło z cudem. Chyba, że w gre wejdzie jakiś mega trade w który zostaną włączone picki pierwszorundowe Pats ( nie chciałbym jednak, by taka opcja weszła w życie ). Dużo pisze się o Jacksonie jako potencjalnym targecie dla Pats z pickiem 23, ale wydaje mi się, że do tego wyboru może on po prostu nie dotrwac. Mało tego uważam, że jest realna szansa by w prawdziwym drafcie w I rundzie poszło aż 6 QB. Gdyby los jednak potoczył się tak jak w naszym drafcie, to byłbym bardzo zadowolony. Do tego momentu dotrwało 2 zawodników, na których mocno mi zależało. Jednym z nich jest...
With the 43rd pick in the 2018 NFL24.pl Mock Draft the New England Patriots select...........Mason Rudolph, QB, Oklahoma St.
Oczywiście Rudolph nie jest bez wad. Zarzuca się mu pewnego rodzaju surowość, dosyć przecietna ochronę piłki w „kieszeni” i sam fakt bycia QB uczelni z Oklahoma St. , która to krótko mówiąc nie jest kuźnią talentów na tej pozycji ( wystarczy wspomnieć ostatni wybór z tej uczelni, czyli Brandona Weedena ). Komfort Patriots polega na tym, że ten chłopak ma się jeszcze uczyć i to pod okiem TB12, o którym nota bene wyrazał się w samych superlatywach. Oglądając taśmy QB powiem szczerze, że im więcej oglądałem Rudolpha, tym bardziej podobała mi się jego gra. Wydaje się być pewnym swoich umiejętności, dokładności podań, a przede wszystkim nie boi się podawać do WR będących pod presja obrońców. Poza tym, ma świetne warunki fizyczne, które dodają mu splendoru jako „pocket passerowi”. Mówiąc na początku o 6 QB w I rundzie, nie zdziwię się jeśli jednym z nich będzie właśnie Rudolph.
Washington Redskins are now on the clock.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.