Teraz jest 13 sie 2025, o 15:45

Mock Draft 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

kgorkiewicz

• Ulubiona drużyna: Patriots, Rams
  • Ulubiony zawodnik: David Johnson

Re: Mock Draft 2017

Post10 kwi 2017, o 09:12

With the 39th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the New York Jets select Ryan Ramczyk, OT, Wisconsin.

Jets mają więcej szczęścia niż rozumu i w drugiej rundzie dostają, zdaniem wielu, najlepszego ofensywnego tackla w tegorocznym drafcie. Zdecydowanie nr 1 jeśli chodzi o run-block tackle w tym drafcie, a niezły jako pass-blocker na ślepej stronie. Nie pozwolił na więcej niż 2 presje w meczu przez cały sezon, a aż 8 razy zagrał na 0 presji. Problemem może być niedawna operacja biodra, ale w większości mocków Ramczyk idzie od miejsca 20 (Broncos), więc z 39 biorę go w ciemno, odbudowując OL w Jets.

Tomek Czapiewski

Post11 kwi 2017, o 19:26

With the 40th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Carolina Panthers select...Garett Bolles, OT, Utah.

Ale mi się trafiło, nie wierzę, że został na tablicy zawodnik X i Y. Tak brzmi pewnie najbardziej irytujące zdanie w mock draftach. Ale takie zdanie rwie mi się też teraz na usta. Na panterowy pick czeka trzech zawodników, dla których 40 pozycja pachnie może nawet stealem, a i piękne wpasowują się w potrzeby Panter.
A jakie są potrzeby Panter? Duże. 2016 to regres. Chwilowy spadek formy czy powrót do normalności po outlierze roku 2015? Tego dowiemy się w 2017. W 2016 nie działało praktycznie nic. Cam już nie był precyzyjny, Benjaminowi potencjału wystarczyło na 1 tydzień. Łatana OL zaczęła grać, tak jak grają zazwyczaj łatane OL - słabo. Luka na LT spowodowała konieczność tasowania zawodników, a tasowanie spowodowało spadek jakości na wszystkich pozycjach. Gettelman wzbudził podczas free agency pomruki zdziwienia - wielkie pieniądze (31 mln gwarantowane) za najgorszego z braci Kalilów, który solidnie zasłużył na miano busta? Taśmowo draftowani cornerbackowie grali z tygodnia na tydzień coraz lepiej, ale do poziomu Normana nikt się nie zbliżył. Front 7 przestało straszyć kogokolwiek, a nowy skład pass rushu ma daty urodzenia pasujące bardziej do Cantonu niż przyszłego Super Bowl. Gra biegowa opierać się musi na wybitnym, ale również coraz starszym i rzadko w pełni zdrowym Stewarcie.

Kim jest ta pożądana trójka na 40 miejscu? Gareon Conley (CB), Takkarist McKinley (DE) oraz Garret Bolles (OT). Na taśmie najbardziej podoba mi się Gaeron Conley. Chłopak pasuje stylem do obrony Panter, urodzony do gry strefowej, silny fizycznie, grający na kontakcie, wszystkie parametry fizyczny na dobrym poziomie, z doświadczeniem gry na najwyższym akademickim poziomie. Ale tym razem Pantery zagrają ryzykowną kartą i postawią na niewiadomą. Podstarzały rookie, bez istotnego doświadczenia, z masą znaków ostrzegawczych Ale draft to crapshoot. Znaleźć podstawowego tackla w 2 rundzie to wielki fart. Predyspozycje fizyczne i fajny "mean streak" dają nadzieję, że w ciągu 2 lat Bolles stanie się zawodnikiem pierwszego składu OL.

Cincinnati Bengals are now on the clock
Ostatnio edytowano 12 kwi 2017, o 17:02 przez Tomek Czapiewski, łącznie edytowano 1 raz

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post12 kwi 2017, o 12:02

With the 41st pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Cincinnati Bengals select...Dion Dawkins, OG,Temple.

Wiadomo jaka jest sytuacja w Cinci po odejściu Zeilera i Whitwortha. Akurat w naszym drafcie jakoś to wszystko potoczyło się mało fartownie dla Bengals. Ostatnie 3 numery to kolejno wzięci zawodnicy z tych pozycji. A już wczorajszy wybór Panthers to mnie dobił bo naprawdę liczyłem na Bolles`a. W związku z tym pomyślałem - atakujemy inną pozycję a co tam. W międzyczasie Bengals zrobili trade po DE Smitha z Jags i tak naprawdę nie ma innych tak poważnych potrzeb jak w OL. Kto da gwarancję ilu się jeszcze do 3 rundy ostoi sensownych graczy tutaj, biorąc pod uwagę wypadki ostatnich 3 dni. Stąd wybór Diona Dawkinsa, chociaż trochę mi zajęło żeby się na niego zdecydować. Dan Feeney i Taylor Moton też właściwie byli o krok od wybrania. Dawkins ma trochę za uszami jeśli chodzi o dobre prowadzenie się ale jednak z tej trójki ma chyba najwięcej talentu i tak naprawdę najwięcej do udowodnienia.

New Orleans Saint are now on the clock
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post12 kwi 2017, o 16:15

Z numerem 42 New Orleans Saints wybierają....Kevin King, CB, University of Washington

Przy numerze #32 rozważałem wzmocnienie pozycji CB, na tapecie byli White, Conley, Humphrey i ten który najbardziej mnie zafascynował czyli King. Jest kilku lepiej rokujących zawodników na jego pozycji i pierwsza runda to jednak za wysoko tym bardziej cieszę się że został do nr.42. Dzięki temu mam CB którego chciałem i świetnie zapowiadającego się TE.

King to gracz o wyjątkowym wzroście jak na tę pozycję, jest cierpliwy i posiadł umiejętność czytania drużyny atakującej co pozwala nadrobić oczywiste braki w szybkości(nie tak duże jak można sądzić). Jest graczem doświadczonym również na pozycji safety, świetnie zaprezentował się na Combine. Będzie nieoceniony w red zone ale również przy obronie gry biegowej. Wątpliwości budzi jego siła fizyczna i to jak poradzi sobie ze zwrotniejszymi skrzydłowymi ale to pokaże czas.

Jeden z trudniejszych graczy do oceny, może być gwiazdą, średniakiem albo nikim;)

p.s. Oczywiście osobiście liczę na takie zagrania https://www.youtube.com/watch?v=ciDN4cabyCQ

Czas na Eagles
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post12 kwi 2017, o 22:07

With the 43rd pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Philadelphia Eagles select... Takkarist McKinley, DE, UCLA

Jeśli chodzi o pozycje gdzie istnieje potrzeba wzmocnienia Eagles to powtórzę są to przede wszystkim: cornerback oraz defensive end. Biegacz został załatwiony w 1. rundzie mam nadzieje, że przynajmniej na 8 lat. ;-)

Lecimy z BPA, jednak proszę zwrócić uwagę, że tak się ta moja lista najlepszych zawodników potoczyła, że są to prawie sami CB. ;-) Miło ze strony innych GMów, że zgarnęli już cornerbacków, co do których miałem wątpliwości, a jednak w innych mockach byli draftowani bardzo wysoko.

Mam tutaj czterech zawodników, którzy zostali na mojej liście wyraźnie wyżej niż pozostali:
1) Fabian Moreau - jestem jego fanem. Nawet przygotowałem sobie już uzasadnienie jego wyboru. Podoba mi się jego siła, szybkość i lekkość w poruszaniu się podczas krycia skrzydłowych. Niestety wybór popsuła mi jego kontuzja z pro day. Pół roku leczenia poskutkuje tym, że podczas rookie year będzie bardzo mało widoczny. Niestety w mojej opinii oznacza to spadek o jedną rundę w dół.
2) Gareon Conley - wszystko jest z nim ok jak na ten moment draftu. Jednak w defensywie Eagles prowadzonej przez Jima Schwartza ok. 40% snapów gra się w zone coverage, a gra w takim systemie jest bolączką tego pana. Pewnie dla niektórych drużyn może to być świetny zawodnik, jednak do dzisiejszych Orzełków nie pasuje.
3) Chidobe Awuzie - podobna historia. Zawodnik teoretycznie ma wszystko na swoim miejscu. Jeden, ale za to bardzo konkretny minus to brak agresji w grze. Jego tacklowanie wygląda tak jakby się bał zrobić przeciwnikowi krzywdę, a to do agresywnej defensywy Eagles, która wyeliminowała z gry w zeszył sezonie m.in. RGIII czy Jaya Cutlera, zupełnie nie pasuje.
4) Tak McKinley - szybki pass rusher z długimi rękami i ogromną siłą. Niesamowita kondycja, nie odpoczywa w ani jednym snapie. Trudno w to uwierzyć, ale jeszcze nie dawno biegał 100 m w czasie 10,58 s. W tym momencie jest jeszcze nieco surowy, musi popracować nad pracą rąk. Być może będzie musiał trochę przypakować, ale nie należy tutaj przesadzać bo jego szybkość jest jedną z największych zalet. Jak dla mnie to talent może nie na top 10, ale z pewnością na 1. rundę.

Buffalo Bills are on the clock...

ciurek

• Ulubiona drużyna: Buffalo Bills
  • Ulubiony zawodnik: Tre'Davious White

Post13 kwi 2017, o 15:33

With the 44th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Buffalo Bills select...Raekwon McMillan, LB, Ohio State

Moim drugim wyborem jest 20 letni zawodnik z linii defensywnej. Bawoły ciekawie sobie radzą na rynku transferowym, więc w drafcie władze będą liczyć na rozwój w przyszłości. Posiada 1.88m wzrostu co daje mu dużo korzyści w walce w ręcz. Jest to szybki zawodnik i dobrze czyta grę. Najpierw atakuje rękami, dzięki długim ramionom, aby czysto blokować rywali. Preferuje grę na przodzie bloku. Ma mały problem, aby zatrzymać bardzo dynamicznych biegaczy. Gra z dobrym wyczuciem i jest aktywnym graczem. Występował w Ohio State więc gra pod presją jest mu dobrze znana. Ma na swoim koncie wyróżnienia: mistrz kraju z 2014, nagroda Butkusa 2013, defensywny zawodnik weekendu.
Według mnie będzie to bardzo dobry zmiennik w pierwszym roku NFL, lecz wiele się nauczy od doświadczonych graczy.
https://www.youtube.com/watch?v=M2YOAbcC5Iw

Arizona Cardinals are now on the clock

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post13 kwi 2017, o 17:38

With the 45th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Arizona Cardinals select Gareon Conley CB, Ohio St.

Rozważałem 3 opcje - FS, gdyż nie jestem miłośnikiem Tyvona Brancha, tu w grę wchodził Josh Jones, drugą opcją był Alex Anzalone ILB, na rok nauki od Dansby'ego i potem do składu, trzecią opcją był jakiś CB. I tu nagle okazało się, że został Conley. Mimo że jestem przekonany, że do Cardinals dołączy jeszcze w FA Darelle Revis. Jednak nigdy nie ma się zbyt wielu CB w drużynie, poza tym któregoś (Bethel?) można ewentualnie później przesunąć na FS.

A dlaczego konkretnie Conley? Jest chyba najlepszym CB dostępnym i też jednym z najlepszych dostępnych w ogóle zawodników, jest szybki a to bardzo cenią na pustyni jeśli chodzi o DB i dobrze radzi sobie w man coverage, a Cardinals dużo blitzują więc później muszą kryć każdy swego, dodatkowo lubią dime package, więc CB nigdy za dużo.

Indianapolis Colts are now on the clock...

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post14 kwi 2017, o 18:29

With the 46th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Indianapolis Colts select... Teez Tabor, CB, Florida.

Właściwie to byłem już zdecydowany na wybór DT Dalvina Tomlinsona z Alabamy ale wczoraj okazało się że Colts podpisali kontrakt z Hankinsem. Zatem postanowiłem poprawić pozycję, która na ten moment najbardziej wymaga wzmocnień. Nadal oczywiście pozostajemy przy obronie, która wciąż wygląda kiepsko i wybór pada na CB Gators.

W Indianapolis już jest solidny Davis, rokujący Green ale poza tym nikogo sensownego. Tabor powinien dobrze się uzupełniać z tą dwójką.

Baltimore Ravens are now on the clock

Cycu

Post14 kwi 2017, o 21:35

With the 47th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Baltimore Ravens select...Ryan Anderson,OLB Alabama.

Pisze ze sluzbowego laptopa, wiec wybaczcie brak polskich znakow. Druga runda jest dla mnie zawsze najciezszym wyborem. Z jednej strony probuje sie zlapac kogos z potencjalem na 1 runde, ktory z jakiegos powodu zlecial do wyborw drugiego dnia. Z drugiej strony grupa zawodnikow, ktorym nie ciazy juz latka “1st roundera” jest bardzo duza. Ciezko tu w mojej ocenie mowic juz o reachach.

Naprawde liczylem na to,ze Takkarist McKinley doleci az do mojego wyboru. Przyznaje, ze byloby to nie lada okazja, bo przymierzany jest w wielu mockach do Krukow juz 1 rundzie. Do konca wahalem sie miedzy CB Taborem a moim wyborem. Dzieki ikon za pozbawienie mnei tego problemu :D Dlaczego akurat Anderson? Po pierwsze jest potrzebny. Ravens zainwestowali sporo w poprawe secondary, ktore w koncowce poprzedniego sezonu posypalo sie jak domek z kart. Dlatego potrzeba na CB nie jest az tak palaca. Doslownie kilka dni temu do skladu powrocil obciety wczesniej Webb, ktory jest graczem pozytecznym, a ktoremu pelnienie roli zmiennika moze tylko wyjsc na dobre, bo zdrowie to jego glowny problem. Niech gra mniej snapow, ale niech beda to wazne snapy. A no wlasnie, problem secondary w Ravens lezy nie w jakosci, ale w zdrowiu. J.Smith, gdy zdrowy, potrafi nakryc czapka nawet A.Browna. Jego zdrowie jest jednak mocno watpliwe. To samo dotyczy Webba I to samo niestety pewnie dotyczyc bedzie I Moreu, I Jonesa, ktorzy sa na tablicy.

Jak wiec pomoc secondary nie dodajac im gracza? A no pass rush. To byl drugi gwozdz do trumny, ktorego rekami A.Browna wbili Steelers. Od dobrych 3 lat gromy sypia sie na defensywnych koordynatorow. Raven maja okresy, gdy defenyswa gra koncertowo, ale potem przychodzi 4 kwarta, a play calling staje sie miekki. Nie ma presji na Qb przeciwnika, a zmeczeni secondary nie daja rady powstrzymac kolejnych zlapanych jardow.
Anderson nie jest materialem na 1 runde. Byc moze realnie pojdzie nawet w 3. Pasuje jednak do Ravens idealnie. Czy jest BPA? Dla Ravens w tym momencie raczej tak. Po pierwsze, gral dla Sabana w Alabamie, a Ozzie Newsome uwielbia graczy z tej uczelni. Po drugie, statystycznie jest bardzo dobrze. Gdyby gabarytowo bardziej pasowal do modelowego pass rushera, to na pewno bylby to wybor na pierwszy dzien. Czy “mniejsze” rozmiary przeszkadzaly jednak takiemu Dumervile’owi. Anderson idalnie wpasowalby sie w grupe mlodych I obiecujacych rusherow, dowodzonych przez wiekowego Suggsa. Kto wie ile paliwa zostalo w baku T-Sizzlea. Raczej niewiele, dlatego OLB to absolutna potrzeba.

Czas na wybor Vikings

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post15 kwi 2017, o 11:54

With the 48th pick of 2017 NFL24.PL Community Mock Draft the Minnesota Vikings select...Dan Feeney,OG Indiana.

Miniony sezon pokazał, że na Wikingów powinno się uważać. Pojawił się Sam Bradford, który zajął miejsce kontuzjowanego Bridgewatera i o dziwo mocno się nie połamał, a nawet można by rzec, że stał się liderem ofensywy z Minneapolis. No właśnie, ofensywy która dość mocno kulała i wcale nie z winy Bradforda. Wystarczy powiedzieć, że ani jeden z WR nie przekroczył 1000 jardów, a najlepszy wynik RB – McKinnona, to 539 jardów! O-line uplasowała się na 29 pozycji według PFF, co nie jest na pewno powodem do dumy.
Na chwile obecną na pozycji WR mamy świetnego Diggsa, a także objawienie tamtego sezonu dla Vikings, czyli Adama Thielena. Całkiem fajnie w grze kombinacyjnie zaczął grać Cordarelle Patterson, ale na niego liczyć już nie można ( zasilił Raiders ). Jest jeszcze Laquan Treadwell, którego monża chyba śmiało określic mianem mega busta. Uwaga, uwaga – cała, jajowata, jedna piłka złapana przez tego gracza w minionym sezonie! Czy można na niego liczyć w tym sezonie – nie wiem, ale wydaje mi się, że Mike Zimmer da mu szansę na grę, w końcu to wybór z I rundy draftu. Nie zmienia to faktu, że wybór WR w tegorocznym drafcie, to wręcz obowiązek.
Nie ma już w druzynie AP, którego postara się zastąpić Murray pozyskany jako FA. Statystyk Adriana pewnie nie wykręci, ale na pewno wydatnie przyczyni się do poprawy gry biegowej, która uplasowała się na ostatnim miejscu w NFL.
Aby jednak biegać i to skutecznie, to powinno się mieć przynajmniej solidną O-Line, a to moim zdaniem jedna z pięt achillesowych Wikingów. Zakontraktowanie na pozycję LT Reiffa z Detroit rozwiązuje przynajmniej jeden z problemów wyżej wymienionej formacji. Pomagać mu będzie Alex Boone, także lewa strona wygląda obiecująco. Na centrze pozostanie Berger, który już do młodzieniaszków nie należy ( 34 lata ), zaś na RT mamy Beaversa, który jest zdecydowanie najsłabszym ogniwem oraz Remmers. Według mnie między lewą, a prawą stroną jest zbyt duża róznica umięjętności zawodników i musi się to zmienić. Dan Feeney,to człowiek którego szukamy. Gdyby nie jego historie z kontuzjami, to być może byłby rozpatrywany jako pierwszorundowy talent. Oglądając taśmy z jego udziałem, byłem pod dużym wrażeniem jego mobilności i pracy rąk przy takiej budowie ciała. W swoim „senior season” pozwolił rywalom tylko na 1 sack, a to nie zdarza się zbyt często.

Parę słów jeszcze o defensywie Vikings, bo to właśnie dzięki niej o Wikingach zrobiło się dosyć głośno, a która ma tez swoje problemy. Xavier Rhodes oraz Harrison Smith, to dla mnie bezsprzecznie filary 3 defensywy minionego sezonu. Myśląc o naszym drafcie marzyło mi się sparować Smitha z kimś z trojki Adams/Melifonwu/Peppers, ale to oczywiście sfera marzeń :). Sendejo na pozycji SS, to tylko przyzwoity rzemieślnik i mocno odstaje umiejętnościami od Smitha.
Na pozycji CB jest wspomniany, świetny Rhodes oraz Terrence Newman ( 38 lat na karku – szacunek ). Trae Waynes miewał przebłyski dobrej gry, ale jak na wybór z I rundy draftu, to trochę za mało. Także pozycja CB w kolejnych rundach do obsadzenia.
Obok O-line również D-line budzi wiele niepokoju. Jest pro-bowler Linval jako NT oraz bardzo dobry Shariff Floyd na pozycji DT. NO tak, bardzo dobry, o ile w ogóle gra. Niestety kontuzje, to jego zmora i coraz częściej się słyszy, że Zimmer jak tak dalej pójdzie, to przestanie całkowicie liczyć na Floyda. Dodatkowo Linval po sezonie staje się FA i nie wiemy jak potoczy się jego przygoda z Vikings. Pozostali panowie mogący obsadzić powyższe pozycje, to raczej anonimowi gracze, aniżeli realne wzmocnienia.

Powiem szczerze, że gracze których rozważałem w naszym drafcie, to Feeney, Taylor Moton OT, Caleb Brantley DL oraz Chris wormley DL. Dlaczego więc Feeney, a nie chociażby Brantley? Uważam ,że podstawa jest ustabilizowanie O-line, by dać możliwość Murrayowi gry biegowej, a także komfort w rozegraniu Bradfordowi. Jak już było mówione – tegoroczny draft nie jest zbyt bogaty w klasowych graczy z pozycji OG/OT, tak więc Feeney jest jak najbardziej pożądany. Mocnooo się zastanawiałem, czy jednak nie Brantley, ale jest szansa, że mając 2 wybory w III i IV rundzie Wikingowie znajdą kogoś interesującego na pozycję DL.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL