Teraz jest 14 sie 2025, o 07:52

Free Agency 2017

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Re: Free Agency 2017

Post17 mar 2017, o 21:07

oceansizer napisał(a):Nie lubię gdybać, wolę trzymać się faktów w NFL. Ale niech będzie.Ile Peyton zdobyłby pierścieni w NE zamiast TB12 - bvć może tyle samo co Brady mając do spółki takich skrzydłowych w karierze, jak Marvin Harrison, Reggie Wayne, czy Demarius Thomas ( poza Mossem trudno znaleźć takie nazwiska w karierze Brady'ego ).

Skrzydłowi świetni, ale to gra z Manningiem pozwoliła im być jednymi z najlepszych w okresach, w których grali.
Thomas był nawet takimi mini boostem do momentu, w którym łapał piłki od Tebowa.

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post18 mar 2017, o 11:59

Nigdy sie nie dowiemy, na jaki pułap wywindowałby powyższych zawodników Brady gdyby z nimi grał - może byliby równie dobrzy, a może nawet jeszcze lepsi. Ot takie gdybanie. Poza tym Wes Welker, Brandon LaFell, czy ostatnio Hogan, to pierwsze przychodzące na myśl przykłady skrzydłowych, którzy u boku TB12 osiągali renesans swojej formy ( we wcześniejszych klubach grając jakieś tam rólki), a gdzie im tam klasą do Marvina, czy Wayne'a.
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post19 mar 2017, o 00:32

Trochę smutno to pisać ale w Arizonie po FA nikt się nie ostał.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

Michal2009b1

• Ulubiona drużyna: Niners

Post21 mar 2017, o 14:47

DexterLuthor napisał(a):Trochę smutno to pisać ale w Arizonie po FA nikt się nie ostał.

A Palmer i Fitzgerald też długo nie pograją.

Nie zapominajmy tego, że Brady miał lepsze defensywy niż Manning. Warto też spojrzeć na wyniki z sezonu 2011 drużyny Indianapolis. Tak więc playoffy 15/16 trochę zadośćuczyniły Peytonowi to, co powstrzymało go od kilku pierścieni więcej.

Na ten moment Steelers i Raiders wydają się być głownymi rywalami Patriots w AFC. Nie mam nic przeciwko Pats, ale fajnie byłoby zobaczyć kogoś innego niż NE/DEN w finale po czterech latach. Jako, że NFL nie planuje wprowadzenia zakazu podań do przodu to trzeba będzie się też cieszyć z każdego zwycięstwa Niners, nawet z Rams.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post21 mar 2017, o 18:45

DexterLuthor napisał(a):Trochę smutno to pisać ale w Arizonie po FA nikt się nie ostał.

fakt odeszło kilku kluczowych zawodników, ale została jeszcze niezła ekipa, wygląda na to że ruchy w FA są nastawione na ostatni strzał dla Fitza, a potem odbudowa

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post21 mar 2017, o 21:12

Nie mówię że w Arizonie nie ma dobrych/świetnych zawodników, chodziło mi o to że nie powalczyli o żadnego z wolnych agentów i to w sytuacji gdy większość jest po 4 sezonie. Brakuje kasy na sute kontrakty ale liczyłem że spróbują zatrzymać chociaż jednego.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

oceansizer

• Ulubiona drużyna: Patriots, Eagles
  • Ulubiony zawodnik: DMac, G.O.A.T, Moss

Post22 mar 2017, o 17:08

Natknąłem sie na ciekawą tabelę , obrazująca kwoty ( procentowo ) jakie lokują poszczególne teamy w konkretne formacje za sezon 2017.
https://pbs.twimg.com/media/C7d1ttoWwAAhB8V.jpg:large
" Talent sets the floor, character sets the ceiling " - Bill Belichick.

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post22 mar 2017, o 22:10

oceansizer napisał(a):Natknąłem sie na ciekawą tabelę , obrazująca kwoty ( procentowo ) jakie lokują poszczególne teamy w konkretne formacje za sezon 2017.
https://pbs.twimg.com/media/C7d1ttoWwAAhB8V.jpg:large

Podobna historia tylko w trochę bardziej interaktywnej wersji - http://overthecap.com/positional-spending/
Z tych tabel ciężko wyciągnąć jakiś konkretny wniosek. Każda drużyna, która osiąga sukcesy wygląda inaczej.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post22 mar 2017, o 22:41

DexterLuthor napisał(a):Nie mówię że w Arizonie nie ma dobrych/świetnych zawodników, chodziło mi o to że nie powalczyli o żadnego z wolnych agentów i to w sytuacji gdy większość jest po 4 sezonie. Brakuje kasy na sute kontrakty ale liczyłem że spróbują zatrzymać chociaż jednego.

też jestem zawiedziony, że Jeffersona nie zatrzymali, patrząc na to jaki kontrakt dali Greshamowi (tzn. 28/4 i a w 2017 tylko 2,5mln), Jeffersonowi mogli dać 5 w 2017 i ofertę Ravens by wyrównali - wychodzi mi, że mój ostatni typ na blogu był jednak do realizacji - nie wiem czego zabrakło, woli działaczy, trenerów?

czuję, że przyjdzie Revis i pewnie Boldin, draft będzie ciężki, zresztą moja analiza będzie wkrótce i w naszym mocku i na blogu

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post22 mar 2017, o 23:02

do osinho - Kevin Minter - co o nim sądzisz? Podpisał roczny kontrakt w Cinci, do tej pory gracz Cardinals, których aż tak nie śledzę. W drugą stronę powędrował Dansby, weteran chyba 12-ty sezon w lidze. Grał jeden sezon, ogólnie najlepsze lata ma już chyba za sobą. Ma dużo doświadczenia, potrafi przewidzieć wiele zagrań i później o ten jeden krok się do nich spóźnić albo gdzieś się minąć z celem co było trochę denerwujące. Chociaż starał się na pewno. Ocena za zeszły sezon 6/10. Ale ogólna ocena obrony Bengals nie lepsza. Więcej się po nim spodziewałem zwłaszcza pod nieobecność Burficta w kilku meczach. Mentalnie to chyba dobry ruch dla Arizony ale czy fizycznie to czas pokaże, ogólnie powodzenia.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL