Teraz jest 14 sie 2025, o 01:15

Pre-season

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Re: Pre-season

Post26 sie 2015, o 12:09

Mettenberger? Ciekawy zawodnik z niesamowicie silnym ramieniem. Przypomina mi troche Big Bena. Gdybym był włodarzem Jets, Browns czy Bills nawet bym sie nie zastanawiał i oddał pick do Tennessee za niego(3rd round?). Titans dla mnie strzelili sobie w stopę wyborem Marioty, bo o ile uważam, że będzie z niego dobry zawodnik to jednak myślę, że gdyby pozostali przy Mettenbergeru a także wzięli królewski okup za pick mogliby zbudować o wiele mocniejszy roster niż jest na tą chwile i w dłuższej perspektywie powalczyć o coś więcej jak 5-11, bo obstawiam, że w okolicy takiego bilansu zakończą najbliższy sezon.

ikon

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears

Post26 sie 2015, o 17:34

@ bambosz

Też się zgadzam że wybór Marioty nie był konieczny ale zwyciężył biznes, mając możliwość wyboru zdobywcy Haismana zdecydowali się skorzystać. Sami chyba nie byli przekonani bo jakoś nie chce mi się wierzyć że te deklaracje jako że obstają przy Zach'u były tylko zasłoną dymną. Jest kilka drużyn, które mają niejasną sytuację z QB ale tak jak pisałem wcześniej, wydaje mi się że już za późno żeby teraz robić trade.

Answerreck

• Ulubiona drużyna: Oakland Raiders
  • Ulubiony zawodnik: JJ Watt

Post27 sie 2015, o 09:52

Nikt się nie zgodzi, bez jakiejś kluczowej kontuzji, na zmianę głównego QB przed 3 tygodniem preseasonu, to jest mega strzał w stopę. Ja uważam, że Mariota może być podobnym zawodnikiem jak Johnny Football, mimo, że na początku byłem jego fanem. Dopiero w finale NCAA jak zobaczyłem Mariotę na przeciwko Winstona stwierdziłem, że Mariota jest spoko show-manem, ale Winston ma w sobie coś, co może uczynić z niego franchise playera. Obu chłopakom życzę powodzenia, a to czy wybór Marioty (z solidnym bagażem, który jest plusem i minusem) wyjdzie na dobre Titans się okaże pewnie za jakieś dwa lata, bo w tym sezonie to raczej będzie otrzepywał się z piórek.
"We would rather be feared than respected." - Al Davis

KKAN

• Ulubiona drużyna: All football teams

Post27 sie 2015, o 19:19

Agent Mettenbergera ostatnio dementował pogłoski o chęci pójścia na wymianę Zacha więc temat raczej wydaje sie zamknięty. On sam zdaje sobie sprawę że przy biegach Marioty i OL Titans jak i tym że gra defensywy w NFL to nie to samo co defensywy w college'u istnieje duże prawdopodobieństwo że Tennessee będzie rotować QB. Poza tym nie wydaje mi się by którykolwiek trener pozwolił sobie na sadzanie lepszego rozgrywającego na ławce kosztem bardziej popularnego (sytuacja Manziel'a przykładem), a to oni ich oglądają na treningach. Widocznie Zach pomimo posiadania mocnego ramienia przegrywa rywalizację z Marcus'em pod innymi względami bądź przystosowaniem do wizji coach'a na prowadzenie gry w ofensywie. A może znalazł się w złym miejscu, w złym czasie, w NFL też trzeba mieć jednak trochę Luck ;).
Obrazek

ikon

Post27 sie 2015, o 19:51

Rotacji na QB u Tytanów raczej nie będzie. Skoro wybrali z 2 numerem gościa, który ma być ich franchise QB to na niego muszą stawiać, przynajmniej w tym i w przyszłym sezonie. Zwłaszcza że Mariota też daje radę w preseason i nie widzę przesłanek żeby Zach miał odebrać mu miejsce w pierwszym składzie. Uważam że na ten moment Mettengerger nie ma przyszłości w Nashville, z tym że pozostałe drużyny już mają obsadzoną pozycję rozgrywającego.

charlie

Post27 sie 2015, o 22:33

Na Mettenbergera często wskazuje się palcem, gdy mówi się o braku sukcesów LSU w ostatnich latach w futbolu akademickim. Bo niby dlaczego ofensywa szkoły z Luizjany nie narobiła większego hałasu skoro grali tam tacy zawodnicy jak Odell, Landry, Jeremy Hill, Lael Collins czy nawet Alfred Blue?

Zastrzegam jednak, że to niekoniecznie jest moje zdanie, bo moja wiedza na temat futbolu studentów ogranicza się do obejrzenia paru Bowli w końcówce sezonu.

Maurycy1988PL

• Ulubiona drużyna: Chargers,Ravens

Post29 sie 2015, o 11:41

charlie napisał(a):Na Mettenbergera często wskazuje się palcem, gdy mówi się o braku sukcesów LSU w ostatnich latach w futbolu akademickim. Bo niby dlaczego ofensywa szkoły z Luizjany nie narobiła większego hałasu skoro grali tam tacy zawodnicy jak Odell, Landry, Jeremy Hill, Lael Collins czy nawet Alfred Blue?

Zastrzegam jednak, że to niekoniecznie jest moje zdanie, bo moja wiedza na temat futbolu studentów ogranicza się do obejrzenia paru Bowli w końcówce sezonu.
Sukcesu nie odnieśli , bo mają jedną z najlepszych dywizji/konferencji w College , gdzie potrafi kilka ekip skończyć w Top 15 czy Top 10 na koniec sezonu.
Jedna porażka i ekipa jest skończona , a mając co roku mecz z taką Alabamą ciężko jest zajechać daleko (szczególnie że obecnie sa to mecze gdzie o zwycięstwie decyduję ostatni drive lub szczegóły) , w 2012 mieli chociażby bardzo dominującą ekipę Floydy na rozkładzie z którą przegrali.
Po za tym wielu z tych zawodników odpala w jednym/dwóch sezonach , bo jak mają studia przez 3 czy 4 lata to często ten pierwszy czy drugi sezon (jak jest duża konkurencja) nie grają za dużo

Sukces czy nie - w 2011 roznieśli każdego aż do finału ze słynnym meczem z Alabamą w regular seson , gdzie obydwie ofensywy nie miały co ze sobą zrobić.

W innej ekipie , która nie byłaby w SEC pewnie by zdominowali swoją dywizję , tak jak Florida State wykorzytsała słabość ACC w 2013 i spokojnie mieli prawie pewną autostradę do finału BCS.

KKAN

• Ulubiona drużyna: All football teams

Post29 sie 2015, o 23:54

Atlanta przedłużyła o 5 lat kontrakt z Julio Jones'em, według wstępnych danych umowa warta jest 71.25 mln $, z czego 47 jest gwarantowane.

Rex może mieć kolejny ból głowy, o ile mogło się wydawać że żaden z rozgrywających Bills do tej pory nie jest specjalnie przekonujący (choć Taylor był najczęściej typowany jako nr 1) dzisiaj wszyscy 3 zagrali wyjątkowo dobrze (choć obrona Steelers była dzisiaj wyjątkowo pobłażliwa szczególnie przy dalekich podaniach) - stan na koniec 3 kwarty. Wracam do oglądania choć czekam już na snoopy bowl bo teraz to już mega rezerwy grają ;).
Obrazek

ikon

Post30 sie 2015, o 11:23

No ciekawa sprawa jeśli chodzi QB Bills. Przed ostatnim meczem można było w ciemno obstawiać że Tyrod Taylor będzie starterem - Ryan bardzo ceni dualthreat QBs ale jednak w Manuela sporo zainwestowali w Buffalo. Jedno jest pewne, wycięty zostanie Cassel

Maurycy1988PL

• Ulubiona drużyna: Chargers,Ravens

Post1 wrz 2015, o 15:53

Andrew Luck was great No. 1 pick in 2012. Next five picks: Robert Grifin, Trent Richardson, Matt Kalil, Justin Blackmon, Morris Claiborne.

Griffina , Richardsona i Blackmona - z całą pewnością można uznać ich za busty
Co z Kalillem i Claiborn'em ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL