Teraz jest 14 sie 2025, o 01:15

NFL 15/16 SUPER BOWL

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Re: NFL 15/16 SUPER BOWL

Post8 lut 2016, o 16:02

Wracając jeszcze do tej 50-tki MVP SB to fajnie to było zorganizowane ale trochę za szybko, większosći zawodników z tej starej generacji nie znam ale od momentu jak pojawił się Troy Aikman to już historia każdego SB, które widziałem. Zabrakło mi tam Bretta z finału przeciwko Patriots swego czasu. Poza tym co za bateria sław i wspaniałych zawodników. Rewelacja.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post8 lut 2016, o 19:33

Za to:

http://www.nfl.com/videos/nfl-cant-miss ... -quake-2-0

za to (choć nie doświadczyłem tego "na żywo")

http://www.nfl.com/videos/seattle-seaha ... beast-mode

i za wiele innych efektownych (i efektywnych) akcji, które sprawiały że skakałem jak nienormalny po pokoju zamiast siedzieć spokojnie przed ekranem - #ThankYouBeastMode

Obrazek

Coś się kończy, coś się zaczyna. Jakieś takie inne będzie Seattle Seahawks bez Lyncha. Zakończony kilka godzin temu sezon pokazał, że wcale nie musi to być drużyna gorsza. Now it's time for this guy to carry the rock...

https://www.youtube.com/watch?v=Zdpj4B3Gopw
Na starym forum: WaltJones

krisow

• Ulubiona drużyna: Carolina Panthers
  • Ulubiony zawodnik: Luke Kuechly

Post8 lut 2016, o 20:20

Bardzo dobre podsumowanie Super Bowl 50: http://nflblog.pl/2016/02/supr-bowl-201 ... -defensyw/

Ten cytat:
"Panthers przez cały mecz byli minimalnie skuteczniejsi w ofensywie, ale tak przecież miało być. W końcu Cam Newton i spółka zdobywali najwięcej punktów w tym sezonie. Tyle że kiedy już coś zaczynało iść po ich myśli, wstrzymywał ich jakiś głupi błąd. A to INT, a to fumble Mike’a Tolberta, a to przestrzelone podanie."

PS. Dziewczyny i chłopaki, to jest temat o SB, więc może kwestie nie o tym meczu wrzucać w inne tematy?
Obrazek
"Keep pounding!"

maui

• Ulubiona drużyna: Los Angeles
  • Ulubiony zawodnik: Mariota

Post8 lut 2016, o 20:59

krisow napisał(a):Bardzo dobre podsumowanie Super Bowl 50: http://nflblog.pl/2016/02/supr-bowl-201 ... -defensyw/

Dobre sobie.
Raczej podsumowanie kolesia z kompleksem osoby Paytona Manninga

Autor wypisuje dyrdymały i stara się baaaaaaardzo naciągać statystyki i fakty aby wyszło 'na jego',
all across the world

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post8 lut 2016, o 21:57

maui napisał(a):Autor wypisuje dyrdymały i stara się baaaaaaardzo naciągać statystyki i fakty aby wyszło 'na jego',

Właśnie autor tego bloga opisał dokładnie to co działo się na boisku, no ale widocznie oglądałeś jakiś inny mecz skoro tak podobał Ci się Peyton, który był najsłabszy w drużynie Broncos nie tylko w tym meczu ale i w całym sezonie. Peyton absolutnie nie zasługiwał na ten tytuł , w odróżnieniu od defensywy Denver, po prostu dowiózł się na nich aż do zwycięskiego finału.

Tomek Czapiewski

Post9 lut 2016, o 00:18

Manning był wczoraj sportowo żenujący, uwielbiam tego gościa, był dla mnie przez lata symbolem perfekcji, profesjonalizmu, organizacji, pamiętam że myslalem - chciałbym być taki w swoim zawodzie jak on (nie chodziło mi o kasę i oglądalność ;) ale to co widać w tym roku, to bolą oczy. Trudno mi to SB zaliczać do jego dorobku, bo Dilfer dał więcej Ravens naście lat temu niż teraz Manning, a ile było z niego śmiechu.

Newton zawsze wygląda jak przerośnięty 8-latek jak mu nie idzie. Po prostu w tym roku rzadko mu nie szło ;) Oczywiście, że trochę dołożył - kilka bolesnych overthrows, dziwne zachowania przy fumblach, ale to nie on był głównym winnym IMHO. Niestety to reszta ofensywy zagrała tak jak miala zagrać gdy spojrzeć na papierowe analizy z września 2015. OLine z ulicy zrobiło na boisku autostradę do QB i Newton był ciągle pod presją. Receiverzy stanowiący kombinację braku wzrostu i braku szybkości dołożyli (Cotchery) okropne dropy. Generalnie dla Panthers to był mecz w stylu Różowej Pantery. Jeżeli coś mogło pójść nie tak, tak się właśnie stało. A i tak byli w grze na 1 score kilka minut przed końcem. A i tak kilka miesiecy temu po kontuzji Benjamina nie stawiałem na PO dla Panter ;))

Ale może to co piszę o Panthers to nie przypadek, żadna presja, ale po prostu właśnie styl Broncos. Oni zaduszali swoich przeciwników, mieszanka morderczego pass rush i świetnego secondary to klucz triumfu w NFL, nie trzeba być fanem X and O's żeby to wiedzieć. Von Miller zagrał niesamowicie, a nie brakowalo mu wsparcia. Zasłużyli na swój triumf i tutaj wielki szacunek, moim zdaniem, dla dwójki Elway - Wade.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post9 lut 2016, o 10:31

Dla mnie kluczowe niebyły może same straty ale TD obrony. Broncos mieli sporo szczęścia że obieli prowadzenie bo ich obrona mogł nastawić się na bronienie wyniku i wykonała tytaniczną pracę. Gdyby zamiast 16-10 było 9-10 to z całym szacunkiem dla Manninga ale dowodzony przez niego atak chyba nie dałby rady gonić wyniku. To oczywiście tylko gdybanie i bardzo się cieszę że dziadzio Payton wygrał SB. Dawno nie widziałem meczu który tak dobrze się ogląda przy, co tu dużo mówić, braku fajerwerków w ofensywie.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

maui

• Ulubiona drużyna: Los Angeles
  • Ulubiony zawodnik: Mariota

Post9 lut 2016, o 10:32

Manning - załosny występ, całą robotę zrobiła mu defensywa, a on w ogólne nie zasłużył na pierścień.
Newton - przeciętny występ ale to przecież wnik fenomenalnej gry DEF Broncos i dziurawej jak ser offensive line.

Tak by wynikało z tego co piszecie. Praktycznie same fakty nie? Ale jednak tak dostosowanie aby popierały powyższą tezę. Pisanie o tym z jaką to fenomenalną defensywą zmagał się Newton jest niezaprzeczalnym faktem, ale może warto dodać, że defensywa Panter jest także genialna (chyba druga w statach) i zniszczyła już w tym postsezonie Wilsona i Palmera czyli gości w sile wieku, nie to co dziadek Manning. Jeden poważny błąd 'typowy Manning z tego sezonu' to rzucenie bzdurnego INTa.
Peyton zrobił w tym meczu to co miał zrobić czyli grał bezpiecznie. Kubiak i reszta wyciągnęli wnioski z porażek Hawks i Cards, którzy przez fatalne decyzje swoich QB przegrywali. Sacki, które zaliczył Manning najlepiej świadczą też o tym, że defensywa Caroliny jest bardzo dobra, a OL Broncos może być tak samo określane jak OL Panthers. Tylko trzeba chcieć to zauważyć.

RTG:
Newton 55,4
Manning 56,6
all across the world

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post9 lut 2016, o 10:47

Dokładnie tak jak napisał maui. Taka była taktyka na ten mecz, Manning ma nie dać plamy w ataku a defensywa ma kosić równo z trawą. Brawa właśnie dla Kubiaka i sztabu trenerskiego, skoro Palmer, Wilson którzy grali bardzo dobrze w tym sezonie nie byli w stanie rozstrzelać Panthers to chyba nikt nie zakładał że zrobi to Manning.
Cam wie już nad czym pracować, a mianowicie jak zagrać dobrze gdy obrona wyciera tobą boisko.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

kaliber

• Ulubiona drużyna: Cincinnati Bengals
  • Ulubiony zawodnik: E.Smith,T.Brady

Post9 lut 2016, o 10:51

Wynik jest wynikiem i dla Paytona najważniejsze było zdobyć ten puchar a ile to raz on ciągnął swoje drużyny do wygranych? Tym razem to defensywa pociągnęła jego. Obie ofensywy były tego dnia słabe i tyle. Sam mecz mnie osobiście nie zachwycił, chociaż końcowy wynik przyjąłem z zadowoleniem. W ogóle nie przekonał mnie sam stadion, jakiś dziwnie zbudowany, wydawał się mały. Do tego pora dnia i temperatura w niczym nie przypominała atmosfery SB. Halftime show z reguły mnie nie intersuje wcale ale tym razem, ze względu na 50 lecie sądziłem, że zbaczymy coś szczególnego. Tymczasem była katastrofa, jedyny plus to te chwilowe migawki z lat poprzednich. Ogólnie na pochwałę zasługuje defenywa Broncos, która zagrała świetny mecz i dla nich słowa uznania i zasłuzony puchar. Panthers też po tej stronie boiska pokazali dużo walorów. Zupełnie odcięli Thomasa ale to nie był ten poziom co przeciwników.
Bengals nr 1! Ponadto sympatyzuję z Cowboys,Patriots,Lions,Seahawks.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL