Teraz jest 13 sie 2025, o 20:14

NFL 15/16 Week 2

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Re: NFL 15/16 Week 2

Post23 wrz 2015, o 17:45

A ja obstawiałem że Colts będą największym rozczarowaniem sezonu , co prawda to dopiero początek sezonu ale Colts wyglądają bardzo słabo i nie wiem czy Chuck Pagano jest zdolny cos z tym zrobić, a Luckowi jeszcze wiele brakuje żeby być gwiazdą na którą kreują go media. Musi się otrząsnąć bo inaczej kiepsko ich widzę, nie wiem czemu ale jak ich oglądam to tracę ochotę na dalsze oglądanie meczu , czego nie mam jak oglądam inne drużyny nawet takie które niespecjalnie darzę sympatią np. 49ers.
Starałem się obejrzeć większość meczy z kolejki ale czasu brak , tym bardziej że jeszcze trwa Rugby World Cup i są bezpośrednie relacje na Polsacie Sport, a ponieważ kiedyś sam grałem w Rugby to też ten sport bardzo lubie oglądać , zwłaszcza na takim poziomie jaki jest na Pucharze Swiata.
Ale wracając do rzeczy , oczywiście obejrzałem NYG-ATL (krótki opis w wątku Falcons) , nie wypada mi się śmiać z przegranych ale rzeczywiście te dwa mecze dosyć frajersko przegrali.
Obejrzałem GB-SEA i odnoszę wrażenie że obronie Seahawks brakuje nie tylko Kama ale i Dana Quinna , no cóż jeden stracił , drugi zyskał, natomiast Packers dużo lepsi niż w meczu z Chicago i powoli odnajdują swój rytm.
Z pozostałych meczów podobał mi się JAX-MIA , chyba z tego względu że do końca nie wiadomo było jaki będzie wynik , ale ciesze się ze zwycięstwa Jaguarów. No i również podobał mi się powrót Manziela na boiska NFL , całkiem nieźle sobie poradził i już chyba w Cleveland tak nie żałują że go ściagneli, jak dalej będzie taki zdeterminowany i skupiony na swojej pracy to kto wie, może być pewnym punktem swojej drużyny.

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post23 wrz 2015, o 18:20

Ufek napisał(a):Obejrzałem GB-SEA i odnoszę wrażenie że obronie Seahawks brakuje nie tylko Kama ale i Dana Quinna , no cóż jeden stracił , drugi zyskał

Jeśli chodzi o sztab trenerski Seahawks to nie Kris Richard jest największym problemem tylko Bevell ze swoimi bezsensownymi callami i Cable z "nowatorskim pomysłem na OL" który powoduje że od lat mamy jedną z najsłabszych linii w lidze.

Co do Kama - właśnie jest w drodze na trening...
Na starym forum: WaltJones

Ufek

• Ulubiona drużyna: Atlanta Falcons

Post23 wrz 2015, o 19:36

No tak, ale obronie Seahawks też trochę brakowało , zwłaszcza Sherman ze zdziwioną miną predatora po każdym swoim błędzie lub przewinieniu , nie prezentował się najlepiej.

KKAN

• Ulubiona drużyna: All football teams

Post24 wrz 2015, o 07:31

Zgadzam się Sherman zawodził w tym meczu, ogolnie jakoś secondary słabo wypadło w kryciu. Natomiast jeżeli zapomnieć o pierwszej połowie która była słaba w ich wykonaniu to od początku drugiej naprawdę zagrali bardzo dobrze, jak starzy Seahawks. Nie dali sie już łapać na głupie spalone jak w pierwszej połowie (co świetnie wykorzystywał Rodgers) i sprzyjało im szczęście jak z fumble przy podaniu do Lynch'a. Do wygrania zabrakło naprawde niewiele ale tak to jest w meczach miedzy dobrymi ekipami decydują detale i dyspozycja dnia.

Nie jestem natomiast przekonany czy powrót bam bama to takie wzmocnienie w zaistniałej sytuacji. Wiadomo na boisku jak najbardziej, niemniej w samej szatni i gabinetach niesmak pozostanie... I zastanawiam się czy pomimo tego że potwierdził że wstrzyma się ze swoimi roszczeniami do końca sezonu to nie będzie dalej "smędził" wszystkim wokoło że mu sie należy...
Obrazek

damiansport1

Post24 wrz 2015, o 13:37

Kolejna trudna kolejka do typowania, na kogo stawiacie w tych meczach: Redskins - Giants, Bengals - Ravens, Chargers - Vikings, Steelers - Rams, Eagles - Jets, Falcons - Cowboys, Bills - Dolphins? Gospodarze jako drudzy.
Poprzednia strona

Powrót do NFL