Jestem z lekka wk****ony tym co wyprawiają NYG
Z drugiej strony NFC East wygląda ultra ciekawie i wszystko się będzie ważyć do ostatniej minuty.
Na chwilę obecną liderują Redskins 5-7 pozostało im: at Bears (5-7), vs. Bills (6-6), at Eagles (5-7), at Cowboys (4-8). Patrząc po bilansie przeciwników niby prosta droga ale decydujące będą dwa ostatnie mecze. Mają wszystko w swoich rękach i tyle w temacie. Choć pocieszającym dla mnie jest fakt że 3 z 4 meczy grają na wyjeździe gdzie jeszcze nie wygrali.
Na drugim miejscu zawitali Eagles również 5-7 do rozegrania mają: vs. Bills (6-6), vs. Cardinals (10-2), vs. Redskins (5-7), at Giants (5-7). Przeciwnicy troszkę trudniejsi choć i tak dwie ostatnie kolejki zadecydują.
Na trzecie miejsce spadli NYG jakże by innaczej z bilansem 5-7: at Dolphins (5-7), vs. Panthers (12-0), at Vikings (8-4), vs. Eagles (5-7). Muszą wygrywać wszystko jak leci ( realnie dwa mecze ) nim przystąpią do konfrontacji z Eagles. Niby jeszcze wierzę ale już bardziej z założenia. Jak wspomniał Charlie największym wrogiem NYG są NYG
Last but not least: poturbowani Cowboys 4-8. Zwycięstwem nad Redskins przedłużyli swoje szanse na wygranie NFC East oraz "uratowali" sezon zarówno Eagles i Giants, bez tego zwycięstwa Redskins by "odjechali" i to ono sprawiło że jest tak ciekawie. Pozostało im: at Packers (8-4), vs. Jets (7-5), at Bills (6-6), vs. Redskins (5-7). Będzie ciężko choć mam nadzieję że wygrają ostatni mecz.
I tu dochodzimy do "najciekawszego" bo na chwilę obecną "mała tabelka NFC E" wygląda tak:
Cowboys 3 2
Redskins 2 2
Eagles 2 2
Giants 2 3
Więc wygrać dywizję może absolutnie każdy i będzie to jedyny sposób aby załapać się do PO bo Wild Cards dzierżą aktualnie Vikings i Seahawks. Ja największe szanse dawałbym tu Giants i Eagles, mam nadzieję że właśnie w tej kolejności