Teraz jest 13 sie 2025, o 20:14

KOMENTARZE do Mock Draft 2018

Porozmawiajmy o najlepszej futbolowej lidze na świecie
  • Autor
  • Wiadomość

sz

Re: KOMENTARZE do Mock Draft 2018

Post26 mar 2018, o 13:58

Cycu napisał(a):Ale ja sie z tym zgadzam. Po prostu napisalem, ze dziwi mnie biadolenie o wybieraniu RB, gdy posrod najlepszych guardow w lidze ze swieca szukac wybranego w 1 rundzie, a mimo to nikt przy Nelsonie nie zajaknie sie czy warto go wybrac w top 5.

Sam wymieniłeś wcześniej dwóch topowych OG wybranych w 1 rundzie, a dochodzą do tego jeszcze Zack Martin i Brandon Scherff. To nie jest szukanie ze świecą.
Cycu napisał(a):Nelson podobnie jak Barkley jest talentem najczystszej wody, ale tylko przy jednym z nich stawia sie pytania czy zasluguje na wysoki wybor. Koles robil nieprawdopodobne rzeczy w Penn State, jego wyniki w combine byly wywalone w kosmos, a mimo to dywagujecie tu "To Rb, wiec wiem, ze nie powinno sie go wysoko wybierac".

Ja nawet nie mówię, że nigdy nie powinno się wysoko wybierać RB, tylko że moim zdaniem to prawie zawsze błąd. Jeżeli drużyna nie ma istotnych dziur, ma niezłą sytuację płacową i świetnego RB na tablicy, to taki wybór na pewno ma swoje uzasadnienie. Dlatego też uważam, że warto dyskutować nad wyborem Saquona przez Browns, jednak tylko przy okazji picku #4. Sam nie wybrałbym go nawet z tym numerem, ale to już kwestia mojego własnego spojrzenia na to, jak powinno budować się drużynę.
Cycu napisał(a):Czemu przy Nelsonie nie psioczymy, ze to tylko guard a nie LT?

Bo Guard stał się ważną pozycją, na co wskazują wartości kontraktów. Ze wszystkich ofensywnych i defensywnych pozycji tylko FB zarabiają mniej niż RB, przy czym OG plasują się mniej więcej w połowie tej stawki.
Cycu napisał(a):Wybierajac Barkley'a, wybiera sie nowa twarz zespolu, kogos kto zdefiniuje te franchise na najblizsza dekade. Dla mnie stawianie pytania, czy to zasluguje na wysoki wybor, to jest jakas komedia. Nie znam planow Browns co do QB, ale mysle, ze wezma Barkley'a z 1 i Qb 4. Mayfield pasuje do koncepcji tego zespolu i mysle, ze spokojnie do 4 sie ostanie. Barkley niekoniecznie, a jest on Browns potrzebny by w koncu dac tej druzynie impuls do czegos lepszego.

Kiedy ostatnio wybrany wysoko RB na prawdę zdefiniował organizację, odmienił oblicze drużyny i zaprowadził ją do sukcesów? Ja nie przypominam sobie takiego przypadku. Twarzą organizacji i tak zawsze będzie QB, to jest bez żadnych wątpliwości najważniejsza pozycja i pozycja o największym wpływie na grę drużyny. Browns nie mogą sobie pozwolić, by, tak jak pisał kks, zadowolić się rozgrywajacym pominiętym przez drużyny wybierające z #2 i #3.
Warto zobaczyć jak w tym roku poradził sobie Barkley chociażby w meczu przeciwko Ohio State (i nie sugerować się otwierającym mecz kick returnem), żeby wyrobić sobie zdanie, czy nawet wybitny RB rzeczywiście ma tak wielki wpływ na grę zespołu.
DexterLuthor napisał(a):Celowo napisałem któryś bo czy w Cleveland wiedzą co robią z tą pozycją, to już zakrąawa na parodię. Każdy draft to celowanie w startera i co roku nic z tego nie wychodzi. Może pora spróbować zdać się na los.

Mam wrażenie, że proponowane przez Ciebie rozwiązanie w postaci 'zdania się na los' jest odwrotne do problemu, który opisałeś. To czego Browns nie powinni robić, to czekanie na to, który QB do nich spadnie, bo właśnie to w ostatnich latach ciągle robili. Cleveland ostatnio wybrali rozgrywającego w Top 20 draftu w 1999 roku, a przez ostatnie dwa sezony do porzygu mówiło się o tym, jak to Browns przepuścili Wentza i Watsona, co ostatecznie miało duży wpływ na utratę posady przez Sashiego Browna. Dorsey nie może sobie na to pozwolić, musi wziąć QB, który jego zdaniem jest w tej klasie najlepszy. Oczywiście za parę lat może okazać się, że wybrał niewłaściwego rozgrywającego, ale sama decyzja o wyborze QB z #1 jest w tej sytuacji moim zdaniem jedyną rozsądną.

DexterLuthor

• Ulubiona drużyna: Saints/GB/Steelers
  • Ulubiony zawodnik: Brees/A-Rod/Bell

Post26 mar 2018, o 14:33

Tutaj nasuwa się pytanie czy odstrzelenie Kizera było słuszne. Goff też słabo zaczął a jednak ostatni sezon miał na wysokim poziomie. Fajnie że mamy różne opinie ale wszystko okaże się za 2-3 lata. NFL się zmienia i ciężko powiedzieć jaka taktyka w drafcie przyniesie efekty. Ja obstawiam tą z topowym biegaczem i mocną linią a niekoniecznie z "najlepszym" QB. Będę tak uważał do czasu aż upadną duety Zeke-Prescott, Fournette-Bortles, Johnson-???, Gurley-Goff i najnowszy/przyszły :D Barkley-Manning :D. Ciekawi mnie również jak to będzie wyglądało na linii Hunt-Mahomes. Wszystko wyjdzie w praniu.
ŻYCIE TO JEST PIĘKNA GRA JEDNEMU ZABIERZE DRUGIEMU DA

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post26 mar 2018, o 15:11

mg_2602 napisał(a):Długo byłem zdania, że Browns powinni brać Barkleya, ale po ruchu Jets zmieniłem zdanie.

Zdecydowanie tak. To w ogóle świetny ruch ze strony Colts. Z 6. i tak wybiorą prawdopodobnie tego samego zawodnika, którego chcieliby wybrać z 3, a zyskali kupę bardzo wartościowych picków. Z trzema wyborami w 2. rundzie w drafcie takim jak ten można zbudować 60% solidnej OL. ;-)

Jeśli wybierzesz SB, to dalej może pójść dwóch QB z grupy Darnold, Mayfield, Rosen, Allen. To wbrew pozorom wcale nie jest tak, że ktokolwiek z nich będzie spoko. Dlatego jeśli masz wiarę w któregoś z nich i uważasz za najlepszego w drafcie, to bierzesz go z #1. A potem? Barkley może im spaść nawet z #4, jeśli NYG i NYJ wezmą rozgrywających. A jeśli ktoś sprzątnie Barkleya, to Ty masz już swojego QB, a za Tobą jest wygłodniała masa, która chętnie weźmie któregoś z QB, który do czwórki się ostał.

IMO, draft będzie wyglądał tak, że pierwszych 3 wymienionych przez Ciebie najprawdopodobniej pójdzie z 3 pierwszymi wyborami. Jeśli Giants nie chcą brać nowego QB, to pewnie tradują wybór innej organizacji. Inny scenariusz jest taki, że Giants wybiorą Barkleya, ale wtedy Browns na 99% przehandlują wybór nr 4 jakiemuś desperatowi na QB i to jest scenariusz nr 2. Innych nie przewiduję. ;-)

Allen się nie nadaje. Nic z niego nie będzie. Żeby go ocenić trzeba sobie zadać jedno, proste, ale to zajebiście proste pytanie - co robi QB? Odpowiedź: rzuca piłkę. Jak nie potrafi rzucać, to już nic, ani warunki fizyczne, ani boiskowa inteligencja, silne ramię czy umiejętność czytania gry, go nie uratuje. Pewnie też pójdzie w 1. rundzie, ale tutaj obstawiam fail.

Jaden

Post26 mar 2018, o 17:25

Calvin Ridley z 6? :( Mój ci on jest...
Liczyłem, że po mało ekscytującym combine osunie się do #19. Idealny prospekt dla Cowboys.

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post26 mar 2018, o 19:34

tempo draftu na razie nie zachwyca

dlaczego tak narzekam? w piątek 15-16 wyjeżdżam, wracam w poniedziałek po 19, 75h nie będę miał dostępu do internetu a na tą chwilę nawet nie ma sensu robić listy pt "Kogo wziąć w moim imieniu"

ruszcie się chłopaki, żebym ja albo szef mocku miał łatwiej

kks

• Ulubiona drużyna: Eagles
  • Ulubiony zawodnik: Dawkins!

Post26 mar 2018, o 19:47

Jak wstrzymamy draft na cały weekend świąteczny, to przecież nic się chyba nikomu nie stanie? ;-)

bambosz

• Ulubiona drużyna: Seahawks
  • Ulubiony zawodnik: Wilson, Sherman

Post26 mar 2018, o 20:08

Jaden napisał(a):Calvin Ridley z 6? :( Mój ci on jest...
Liczyłem, że po mało ekscytującym combine osunie się do #19. Idealny prospekt dla Cowboys.

Tak samo ja lziczyłem na Chubba, Nelsona albo Barkleya no ale niestety :D

osinho

• Ulubiona drużyna: Arizona Cardinals
  • Ulubiony zawodnik: Larry Fitzgerald

Post26 mar 2018, o 20:53

Jaden napisał(a):Calvin Ridley z 6? :( Mój ci on jest...

nie bój się w realu też nie dotrwa, nr 15 to maks :D

Michal29

• Ulubiona drużyna: Hawks
  • Ulubiony zawodnik: Russell Wilson

Post27 mar 2018, o 00:03

To "undersized", które pojawia się przy różnych analizach Roquana Smitha to chyba dotyczy głównie wagi, prawda? Bo raczej nie wzrostu - chłopak ma 1,85 więc jest o 2 centymetry wyższy od najlepszego MLB ligi...
Na starym forum: WaltJones

ZaharyMeb

• Ulubiona drużyna: Chicago Bears
  • Ulubiony zawodnik: Charles Tillman

Post27 mar 2018, o 00:27

Michal29 napisał(a):To "undersized", które pojawia się przy różnych analizach Roquana Smitha to chyba dotyczy głównie wagi, prawda? Bo raczej nie wzrostu - chłopak ma 1,85 więc jest o 2 centymetry wyższy od najlepszego MLB ligi...

Dokladnie...Wrost Smith'a nie jest wielkim problemem, chociaz dwa/trzy centymetry wiecej podnioslo by jego notowania. Najwiecej zastrzezen budzi zbyt niska waga jak na ILB. Rozwiazanie tego problemu jest trywialne, po prostu przytyc 5 kilo lub troche wiecej, ale jak to wplynie na szybkosc i czy nie narazi to zawodnika na kontuzje.

W uzasadnieniu wyboru Smitha doprecyzuje zastrzezenia co do jego ''rozmiaru''.
Na starym forum: onetwo.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NFL